ביקורת: מסעדת Californios בסן פרנסיסקו

John the Savage

New member
ביקורת: מסעדת Californios בסן פרנסיסקו

מהכתיבה שלי כאן בפורום עוד עלול להיווצר הרושם שאני טוחן מסעדות מישלן כל הזמן, אבל זה ממש לא. הפעם האחרונה בה הייתי במסעדה שכזו היתה לפני מעל שנה. מה שכן, בהחלט שווה בעיני ללכת פעם ב... למסעדות שכאלו, גם אם משלמים מעל 100$ פלוס מס וטיפ לאדם. בייחוד אם זו בחירה מוצלחת. בעיני ארוחת טעימות בסגנון הזה זו לא ארוחה אלא יותר תיאטרון של אוכל. ובדיוק כפי שאנשים לא היו מהססים לשלם סכומים כאלו להופעה, אז למה לא למסעדה?

הפעם הלכנו לשם לחגוג את יום ההולדת של אישתי. ובהזדמנות הזו, אני חייב לכם התנצלות על העדר תמונות. החלטתי להתמקד באוכל (ובאישתי) ולהשאיר את הסמארטפון בצד.

אז קודם כל, קצת על המסעדה: המסעדה מגדירה את עצמה כמסעדה מקסיקנית, או יותר נכון מסעדה בהשראת האוכל המקסיקני. מסעדת יוקרה מקסיקנית נשמעת אולי שילוב קצת מוזר למי שמזהה את האוכל המקסיקני בארה"ב עם אוכל רחוב כגון בוריטוס וטאקוז. בכל רחבי ארה"ב יש אולי רק שלוש או ארבע מסעדות מקסיקניות כאלו, והרושם שלי (לא הייתי באף אחת מהמסעדות האחרות, אבל קראתי כמה ביקורות), האוכל בקליפורניוס נועז יותר ומקורי יותר מכל השאר.

הארוחה במסעדה זו ארוחת טעימות בת 12 מנות (פלוס עוד כמה "אמיוזים" שלא נספרים כמנה), ונכון להיום עולה 125$ לאדם לפני מס וטיפ (מוסיפים אוטומטית 18% שירות לחשבון), ונמשכת כשעתיים וחצי. לא מקבלים תפריט בתחילת הארוחה אלא מגישים את המנות אחת אחרי השניה. רק בסיום הארוחה מקבלים את התפריט של הארוחה שאכלנו (תפריט מאד לקוני, כשכל מנה מתוארת במילה אחת).

המנות משלבות טעמים ורכיבים מהמטבח המקסיקני עם טכניקות של מסעדות יוקרה מערביות מודרניות. מה שזה אומר בין השאר זה שהטעמים יותר נועזים מאשר מה שמקובל במסעדות מישלן אחרות, ויש בהחלט נוכחות לחריפות (אם כי שום דבר שאכלתי לא היה חריף בצורה מוגזמת מבחינתי).

מבחינת ההגשה, ההגשה היא אסתטית ומוקפדת כמקובל במסעדות בסגנון, עם שילוב של מוטיבים מקסיקנים (לדוגמה, צלחת שניראית כמו סומבררו), אבל לא היה שום דבר שהרגיש "וואו" מבחינת ההגשה. בניגוד נניח ל-Atlier Crenn עליה דיווחתי בעבר, בה כל מנה ניראית כמו יצירת אמנות, כאן הדגש היה על הטעמים ואילו ההגשה היתה אסתטית במידה מספקת אבל לא מיוחדת.

השירות היה טוב, ובניגוד למה שנתקלתי בו לפעמים במסעדות מישלן אחרות, השירות לא הרגיש מתנשא, והם היו נגישים ודיברו אלינו בגובה העיניים. המלצרים אמנם הקפידו לספר לנו את הסיפור של כל מנה, אבל זה חלק מ"תיאטרון האוכל" של ארוחת טעימות שכזו.

לגבי האוכל עצמו, קצת קשה לפרט על כל מנה ומנה (בייחוד כשאין לי תמונות שיאפשרו לי להיזכר בהכל), אך בקיצור: מעולה. מתוך 12 מנות, היו לנו כמה וכמה מנות של "וואוו", ורק אולי שתי מנות מאכזבות (שזה הישג יפה בארוחה מרובת מנות שכזו). מה שאהבתי במיוחד היה היכולת של השף לקחת רכיבים פשוטים ולהפוך אותם למשהו מיוחד. לדוגמה, אף פעם לא חשבתי שניתן להפוך מנת שעועית לאוכל מלהיב, אבל באופן מפתיע זה היה אחד השיאים של הערב, ולא בגלל שהמנות האחרות לא היו מעולות. היו גם מנות מעולות של סקאלופס שהוכנה באופן מושלם, מנת ברווז ועוד, אבל איכשהו הוא הצליח לקחת מנה שעשויה כמעט אך ורק משעועית (כולל קציפה שעשויה משעועית) ולהפוך אותה למשהו שמעולם לא טעמתי קודם.

דווקא המנה המאכזבת ביותר היתה המנה עם הרכיב היוקרתי ביותר: מנה של אבלוני (אוזן ים) עליה סיפרו בגאווה רבה, היתה המנה ההכי פחות טובה בעיני. האבלוני אמנם בושל טוב והיה רך, אבל רוטב הטומטילו הקלוי היה חמוץ מידי לטעמי והטעם שלו האפיל על האבלוני.

בסוף הארוחה, הוגשו שני קינוחים: אחד היה מנה של פלאן שהיה אולי הפלאן ההכי טעים שטעמתי אי פעם. הקינוח השני היה גלידת yarba buena, שזה צמח עם טעם קרוב למנטה (שעל שמו, כפי שהוסבר לנו, ניקרא השם הקדום של סן פרנסיסקו), עליו טיפטפו רוטב שוקולד שהתקשה במגע עם הגלידה (עם עוד כמה מרכיבים למנה שאני לא זוכר כרגע). גם קינוח מוצלח.

בעיני זו אחת המסעדות ההכי טובות שאכלתי בהן אי פעם (הייתי מדרג אותה במקום ראשון ביחד עם Atlier Crenn היקרה בהרבה). למי שמגיע לסן פרנסיסקו - מאד מומלץ.
 

מיתר44

New member
אהבתי את הפתיחה שלך

ואני מסכים עם תוכנה. ארוחת הצגה סעדתי במספר הזדמנויות כשיאה היוותה זו שסעדתי בפאט דאק.

לפני מספר חודשים סעדתי בארוחה משותפת לשף המקסיקני אולברה ואדוני והבאתי את התפריט לכאן
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/551/179625680/אוכל_ומשקאות/ביקורת_מסעדות

צריך לאמר שבהשוואה למנות שלו כאן, המנות שאכלת הן סינית עבורי. היתכן שבשביל
הקהל הישראלי מנותיו של אולברה עברו גיור?

למרות הנאמר לעיל , נהנתי מהדיווח שלך על עולם אוכל (שעבורי הוא) מעבר להרי החושך.
 

John the Savage

New member
הייתי מת לאכול ב-fat duck

ממה שאני מבין, צריך הרבה תכנון מראש וגם קצת מזל בשביל להשיג שולחן שם.

וגם הארוחה בהודעה בקישור נשמעת מעולה!
 

החתולית

New member
על הדיווח

יש לך אולי תמונה של התפריט כדי שנוכל להתרשם?
 

erezavn

New member
החיים הטובים ב-SF...


מי שרוצה להתגרות כמוני - שיחפש בגוגל את האתר של המסעדה. יש שם קישורים לתמונות של מנות רבות...
 

John the Savage

New member
ניסיון לפרט קצת יותר לגבי האוכל

אני מצרף תמונה של התפריט. אם מה שכתוב בתפריט ניראה לכם יותר כמו חידת חמיצר ולא ממש אומר כלום, אל תדאגו. גם לי זה לא אומר כלום, אפילו אחרי שאכלתי שם. בשביל להיזכר במנות הייתי צריך לגגל californios בצירוף שם המנה, וגם זה לא תמיד עזר משום שהם אוהבים להחליף את המרכיבים במנה מידי פעם ולהשאיר את השם אותו הדבר.

קודם כל, בפתיחה הגישו לנו כוס שמפניה על חשבון הבית. לא יודע אם זה חלק סטנדרטי מהארוחה או רק בגלל שאמרתי להם שאנחנו חוגגים יום-הולדת.

לאחר הגישו לנו Agua Fresca, גירסה מקסיקנית לשייק פירות. לא זוכר את המרכיבים, אבל היה חביב למדי. מצאתי רק תמונה אחת באינטרנט וזה ניראה שונה ממה שאנחנו קיבלנו.

המנה הבאה מופיעה בתפריט בשם Tostada, שזה אומר פשוט חטיף טורטיה, אבל זה ממש לא מתאר את המנה. המנה אכן הכילה מעין חטיף טורטיה, עליו הוגשה צדפת מול מעושנת עם קרמה. ביס מושלם. קשה להאמין שאפשר להכין דבר כזה טעים עם חטיף טורטיה.
http://s3-media2.fl.yelpcdn.com/bphoto/-guQgDvoR2qI7UNlw1GzBA/o.jpg

לאחריו קיבלנו taquito, שזה אומר טאקו מגולגל. בגירסה של קליפורניוס זה היה נתח Kobe beef עטוף בבצק קראנצ'י של טורטיה.

המנה הבאה היתה מנת סביצ'ה מצויינת. לא זוכר של איזה דג בדיוק, אבל החמיצות היתה בדיוק במידה המתאימה, לא יותר ולא פחות מידי, וגם המרקם היה מצויין.

המנה הבאה ניקראה Hielo. בבסיס המנה היה מעין גרניטה שהונחה מעל ג'ל מתפוזי קומקוואט ועוד רוטב שהוסיפו עניין למנה. שידרוג מאד מוצלח למנת ביניים/סורבה שמודשים לניקוי החייך.

המנה הבאה שמופיעה בתפריט כ-YBFC היתה מנה של סלט חסה, שהוגש עם פטריות שנטרל ואיזשהו ציר בתור רוטב. עוד דוגמה למנה שהצליחה לשדרג באופן מפתיע רכיבים מאד פשוטים. בדרך כלל בסלט אני לא אוהב חסה מרירה מידי, אבל במקרה הזה לקחו סוג של חסה מרירה בכוונה, עם רוטב שמצליח לאזן את המרירות להפוך אותה לנעימה וטעימה:
https://slideshow.starchefs.com/p.p...NiYoMSc7Ojo2JT46LjI2JTEuIisgPicx&m=1454360017

אחריה הוגשה מנת ה-Frijoles (שעועית בספרדית) שכבר הזכרתי, שהוכנה שלושה סוגי שעועית והיתה אחד השיאים של הארוחה:
http://static6.businessinsider.com/image/56069bd79dd7cc16008bd427--568/1-californios.jpg

המנה הבאה היתה וריאציה של Pozole, מעין מרק עם הומיני (סוג של תירס) ועוד רכיבים. בעיני אחת משתי המנות הפחות מוצלחות בארוחה. זה לא שהיא היתה מנה רעה, אלא יותר סוג של: נו טוב, טעמתי כבר דברים דומים בסתם מסעדה.

לאחריה, ה-Abulon, מנת אוזן הים, שכפי שכבר כתבתי גם ממנה לא התלהבתי. נתחי אוזן הים אמנם בושלו בצורה מושלמת, אבל עליהם יצקו ציר מטומטילו קלויות שהחמיצות שלו האפילה על המרקם העדין של האבלוני.

המנה הבאה, callos de hacha, היתה צדפת סקאלופ אחת גדולה, מטוגנת קלות בצד אחד בצורה שנותנת קראנציות וטעם של גריל מלמעלה, בעוד ששאר הסקאלופ רכה וממש נמסה בפה. מעולה!

המנה הבאה, Pato verde, היתה נתח ברווז שהוגש rare. קיבלנו נתח נדיב עבור ארוחה של כל כך הרבה מנות, והבשר היה רך וטעים.
http://s3-media4.fl.yelpcdn.com/bphoto/lvYlv8kurqE_i9G5YF2RTg/o.jpg
הברווז הגיע בליווי הגירסה שלהם ל-papusas, מעין לחמניות קטנות מבצק מחמצת מותססת עם עירית, שהוגש עם חמאה תוצרת בית:
http://www.sfhog.com/wp-content/uploads/2015/04/californios-sf-food-tortilla.jpg

המנה הבאה היתה מנת אמפנדס קטנה, שהיתה נימוכה אבל קראנצ'ית בו זמנית. כניראה האמפנדס ההכי טעימים שאכלתי.

לאחר מכן קיבלנו את שתי המנות האחרונות עליהן כבר כתבתי למעלה, ובסיום, לאחר שהגישו לנו כבר את החשבון, קיבלנו עוד מנת "הפתעה": Flauta (קינוח מתוק על בסיס בצק טאקו מגוגלגל) שהיה ממולא בגלידה שאחד המרכיבים שלה היה כבד אווז. נכון, נשמע מוזר, אבל במפתיע דווקא השתלב ביחד.

 
למעלה