ג'וז ולוז - שף חדש ותפריט חדש, מעניין וטעים

erezavn

New member
ג'וז ולוז - שף חדש ותפריט חדש, מעניין וטעים

ג'וז ולוז היא מסעדה תל אביבית ותיקה למדי, אם תרצו מוסד קולינרי - לפחות בקרב קהלים תל אביביים מסוימים. (בטיים אאוט מכנים אותה מסעדת אינדי).
לפני שנה ומשהו היא עברה לוקיישן לרחוב גבולות בואך לוינסקי פינת יפו בתל אביב. בחודשים האחרונים היא מתהדרת גם בשף חדש ובתפריט חדש לחלוטין. השף - בחור צעיר בשם עידו קרמסקי שאין לי מושג מאיפה הוא הגיע לשם.

גיל אקרמן בטיים אאוט וביצה עלומה במאקו עפו לאחרונה על האוכל של הבחור, וגם צילום התפריט שיש בפייסבוק של המסעדה עורר את סקרנותי. כל מסעדה שמגישה מנת מוח עגל ומנות חזיר אסייתיות מקבלת אוטומטית את תשומת לבי...
אז השבוע קפצתי לראשונה לנסות את המסעדה. (לא יצא לי להיות בה מעולם. האוכל שם עד היום לא היה נראה לי מספיק מעניין).

הגענו ביום שני ב-19:30. שלושה אנשים. המקום עצמו קצת בוהמייני וזרוק, אבל בסה"כ נעים לשבת בו.
התפריט כולל מנות אסייתיות לא מעטות, מנות של אוכל ים תיכוני, אוכל ישראלי ואוכל ערבי-פלסטיני. נראה כמו בליל לא קשור, אבל איכשהו זה עובד יפה.
התפריט מאד עמום בניסוחיו וזה דורש מהמלצרים לעבוד קשה על ביאורים והסברים. דוגמאות: צ'יו צ'ונג פן, באן טראנג טרון, ירקות מיריחו, קישואים במים משוגעים, טרטר באדרת דקיקה או פסטה דרומית. לדעתי זה עניין שמחייב תיקון. לא תמיד יש סרוויס שמאפשר למלצר לעבור מנה מנה ולתת הסבר. אנחנו היינו כמעט ראשונים בערב הזה ולכן למלצרית שלנו היה את הזמן ואת הכוח להסביר ולהרחיב. המנות הן קטנות-בינוניות עם כמה מנות מעט יותר גדולות. טווח המחירים נע מ-39 ש"ח עד 98 ש"ח. מתאים מאד לשיירינג.

דגמנו 6 מנות:
מנה ראשונה: טרטר באדרת דקיקה. 65 ש"ח.
לא זוכר איזה נתח של בקר זה היה (פילה? שייטל? לצערי לא הקשבתי). מדובר במנה של טרטר בקר שעטוף בשכבה דקיקה של קרפצ'יו בקר ומונח על רוטב על בסיס חלמון ביצה נוזלי ואני מנחש שגם חרדל ולימון. הגשה מקורית בהחלט. מנה טעימה ומוצלחת. בשר איכותי שתובל בתיבול שאמנם היה מינימליסטי, אבל נעשה ביד טובה ובאיזון מצוין.

מנה שנייה - קצת שחיתות בצלחת:
ספייריבס פריך (שנחתך לנתחים בגודל ביס), צלוחית רוטב (רוטב אסייתי מתקתק-חמצמץ) וצלוחית בוטנים. 69 ש"ח. הסועד צריך לקחת את נתח החזרזיר המטוגן והפריך (קראנץ' נהדר), לטבול ברוטב המצוין ואז בבוטנים הקצוצים. התוצאה נהדרת. מנה כיפית וטעימה מאד.

שלישית - עוד קצת שחיתות. הפעם מנה שכמעט רק אני אכלתי:
מוח עגל, צלפים ופנצ'טה. 67 ש"ח. אני כאמור מת על מוח עגל ולכן סלחתי על עניין הצלפים. הם דווקא היו במינון סביר ולא הפריעו יותר מדי כדרכם. המוח הנימוח הוכן כהלכה. טוגן עם מעטה חיצוני פריך והיה רך ונימוח בפנים. הרוטב היה פשוט נהדר. רוטב עם הרבה שום, על בסיס חמאה וציר עם טעם מעושן מהפנצ'טה. ייתכן שהרוטב הדומיננטי הזה אפילו האפיל מעט בטעמו על המוחות שהם עדינים מאד בטעמם הבסיסי, אבל אני יצאתי מרוצה.

רביעית - קצת ירק:
באן טראנג טרון. 47 ש"ח. מדובר בסלט וייטנאמי שכולל עלים ירוקים שונים (חסה, בצל ירוק, כוסברה, בזיליקום), פיסות דפי אורז רכות, שבבי בצל מטוגן וחצי ביצה קשה. כל הכבודה הזו מוגשת בתוך שקית. ההגשה בהחלט מקורית ומגניבה.
אנחנו ביקשנו צלחת נפרדת כדי לשפוך את כל התכולה לצלחת ולאכול בנוחות. הסלט רענן ומצוין, עם רוטב אסייתי עדין ומאוזן ושילובי מרקמים מוצלחים.

אחרי כל הנ"ל חיכינו ל-2 מנות נוספות שמוגדרות כמנות עיקריות. חיכינו וחיכינו... למעלה מ-1/2 שעה של המתנה... להערכתנו זה לא נבע מהעומס או האיטיות במטבח (את המנות הראשונות תקתקו לנו), אלא מהעובדה שהמלצרית שכחה להודיע למטבח להתחיל לעבוד על המנות, ורק אחרי ששאלנו מה קורה היא נזכרה... לא נורא. סלחנו...

מנה חמישית - כי לא היו מספיק מנות מושחתות:
בטן חזיר סינית. בטן חזיר שהגיעה כנתח אחד די גדול, עם רוטב מתקתק-מלוח על בסיס סויה ומעטה תבלינים פריך (שכלל גרגרי כוסברה, כוכב אניס ואי אילו תבלינים אסייתיים נוספים), ולצדה מנת אורז מאודה. 82 ש"ח. מנה טובה מאד. בטן חזיר שהוכנה במקצועיות. תיבול מצוין גם של הבשר וגם של הרוטב. הייתי שמח אם היו עוד 2-3 כפות רוטב לצורך טבילת שארית האורז.

מנה שישית - בשר אחרון ודי להיום:
ביף רנדנג - קדירת בשר מאלזית ואורז לצדה. 98 ש"ח. רנדנג או רנדאנג זו בדרך כלל מנה אינדונזית. כאן היא הוכנה בסגנון מאלזי (אין לי מושג מה ההבדל הקולינרי בין מאלזיה לאינדונזיה). הבשר היה נתח צ'ך שנצלה/בושל זמן רב עד ריכוך. זה נתח שמטבעו הוא מעט סיבי אבל הוא היה רך וטעים. לי חסרה כאן פיקנטיות. הייתי מעדיף רוטב חריף יותר ודומיננטי יותר, אבל הבנות מאד אהבו אותה. אם אני צריך לדרג - זו כנראה המנה הפחות מוצלחת לטעמי, אם כי גם היא טובה למדי. התמחור שלה לדעתי מוגזם.

גזרת הקינוחים פחות מושקעת. יש היצע של 4 קינוחים בלבד שביחס לתפריט הלא שגרתי והרחב, הם די פשוטים. כנראה שהשף הצעיר לא מתעסק עם מתוקים. לגיטימי. במלוחים הוא בהחלט מוכשר ביותר. הזמנתי את הקינוח הקליל ביותר: מלבי. 32 ש"ח מחירו. הבנתי שזה קינוח דגל שח המסעדה כבר הרבה שנים. המלבי שלהם לא שגרתי והוא פשוט מצוין. אחד הטעימים שניסיתי כאן. הוא חלק ואוורירי במיוחד, עם מתיקות מאוזנת, מתובל בפירות יבשים עם רוטב מוצלח ועדין על בסיס מיץ משמש.

השורה התחתונה היא בהחלט חיובית. היות ולא ניסיתי את ג'וז ולוז במשכנה הישן ובתפריטה הקודם, אין לי מדד להשוואה בין אז לבין היום. מה שיש היום הוא מסעדה טובה, מקורית ומעניינת, שמשלבת בהצלחה ובטבעיות סגנונות קולינריים שונים, ומציעה מנות טעימות ומוצלחות. אם השירות יישר קו עם הרמה של האוכל, והרמה של האוכל תשמור על יציבות, יהיה כאן מקום שהוא אחד הטובים בעיר. נכון שהאווירה הבוהמיינית והזרוקה של המסעדה היא לא לכולם, אבל בשביל האוכל הטוב שבה שווה לנסות אותה.
אני לא יודע מאיפה הגיע השף הזה - עידו קרמסקי - זה שם שלא נתקלתי בו לפני כן, אבל אין ספק שהבחור מוכשר ובעל יד מצוינת, שבהחלט שווה לבוא ולטעום מה שהיא מכינה. מה שבטוח שבפעם הבאה אני אלך על המנות הדגיות והצמחוניות...

לדיווח המלא, כולל צילום לא משהו של התפריט המלא:

http://processing-food.blogspot.co.il/2016/03/blog-post_23.html













 
התאורים שלך עשו לי יותר חשק מהתמונות

שילובי הטעמים והמנות הם בדיוק הטעמים שאני אוהבת...
נראה קצת יקר האמת אבל כנראה שווה ביקור..
 

gastro101

New member
הוזמנו לשם לשבת הקרובה לחגיגת בר מצווה-מענין מה יוגש ..

 

erezavn

New member
חגיגת בר מצווה בג'וז ולוז? נשמע מוזר למדי...

אני מעריך שאם זה אירוע התפריט יהיה הרבה יותר קליל, נגיש וזריז הכנה.
 

gastro101

New member
מבטיחה לדווח, זה אחרי עליה לתורה בבית כנסת בנוה צדק

 
כתבה במאקו ומחירים (תחקיר obm סוג ז')

קודם כל הביקורת מצוינת ותיאור המנות ממש עשה לי חשק ללכת. הדבר היחיד שהיה לי קצת מוזר זה המחירים, אז הלכתי לבדוק.
&nbsp
הנה תפריט המסעדה מאתר הפייסבוק שלהם נכון ל-24 בפברואר (לפני כחודש).
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd...._=1468223596_34d663086badc7092af9092459fe16e2
&nbsp
הנה תפריט המסעדה ממועד הארוחה שלך.
https://4.bp.blogspot.com/-BMlDxgVa...vykw/s1600/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98.jpg
&nbsp
בוא נשווה מנות זהות בהפרש של פחות מחודש (אבל באמצע כתבה סופר מפרגנת במאקו)
&nbsp
- "מלפוף כמו שאף פעם לא עשו אותו" - 42 שקלים בפברואר, 46 שקלים במרץ.
- "דג פריך בסלט תאילנדי" - 54 שקלים בפרואר, 66 שקלים במרץ.
- "סופר רייר טוסט" - 48 שקלים בפברואר, 52 במרץ.
- "מוח עגל צלפים פנצ'טה" - 62 שקלים בפברואר, 67 שקלים במרץ.
- "ספייריבס פריך..." - 62 שקלים בפברואר, 69 שקלים במרץ.
- "בטן חזיר סינית" - 72 שקלים בפברואר, 82 שקלים במרץ.
&nbsp
באמת הייתה עליית מחירים דרמטית שבמקרה התרחשה מיד אחרי ביקורת מפרגנת במאקו?
&nbsp
"לצערי" התפריט מאוד מדבר אלי וכנראה שאלך לשם בקרוב ואשלם את המחירים החדשים. לפחות הוצאתי קצת קיטור.
&nbsp
 
לך מהר לפני שיגמר

היינו בחמישי בערב (למעשה פתחנו את הערב ב18:00)
האוכל מצויין השרות קצת פחות
מיד הוגש קנקן מים ולאחריו לחם חמים עם קרום מתפצח נהדר ושמ"ז
המלפוף כמו שכתוב בתפריט שיחוק אמיתי כך גם מח העגל והספייריבס
אבל.... לקינוח - כנאפה חיכינו 20 דק' וכלום לא הגיע שאלנו מה קורה אמרו תכף יוצא
עברו עוד 5 דק' ונאדה ביקשנו חן' עם החן' הגיעה גם הכנאפה התנצלו על הההתנהלות
וציינו שהכנאפה OTH טעמנו קצת וגם היא היתה מצויינת (מכינים אותה במקום)
היו יכולים להגיד שזה לוקח זמן להכין וכד' (במסעדה היו באותו הזמן 3 זוגות בסה"כ)
לא קיפחנו אותם בתשר אבל חבל קצת על ההתנהלות
אנחנו בטוח נשוב לבדוק את יתרת התפריט ולהנות שוב מהמלפוף
 

החתולית

New member
כנאפה מכינים לפי הזמנה

כמו סופלה, ולכן יעברו 15-20 דקות מההזמנה עד ההגשה. בכל המסעדות בהן הזמנתי כנאפה, ציינו זאת במעמד ההזמנה או בתפריט.
&nbsp
אם תזמינו כנאפה במסעדה, והיא תגיע מיד, אולי מוטב לא לאכול אותה
 
הוא אשר אמרתי

ראשית לא ציינו לא בתפריט ולא בהזמנה
במקרים של קינוח שהכנתו לוקחת זמן (בעיקר אפיה וכד') וע"מ לא לעכב את הקצב מציינים זאת בעת לקיחת ההזמנה וכך יודע המטבח להתחיל להכין מבעוד מועד
אצלנו אגב זה לקח יותר מחצי שעה מההזמנה ועד ההגעה - ולא היה לחץ במטבח באותה העת
 

erezavn

New member
גם אני הבחנתי בעליית המחירים...

לא ייחסתי את זה דווקא לביקורת של מאקו. הנחתי שהתפריט בפייסבוק לא מעודכן או שמה שפורסם זה תפריט הרצה... יש כאן נטייה של מסעדות בארץ לא לפרסם תפריטים מעודכנים באתרי האינטרנט שלהן (או הפייסבוק שלהן).
מצד שני - לא יפליא אותי גם אם זה ניצול זריז של הפרגון המתוקשר במאקו. קיבלו אחלה פרסומת אז למה לא לגזור קופון...
 

gastro101

New member
בסיום חגיגת בר המצווה שם- ראיתי בחוץ בחור צעיר במדי שף

התברר שהוא הוא השף- עידו , הקראתי לו את עיקרי הבקורת שנכתבה כאן- התמוגג ואמר שיכנס לאתר לקרוא בנחת.
הארוחה שלנו היתה בסגנון צלחות למרכז השולחן - סביצ'ה מוסר עם רצועת צנון שחור- נהדר, ריזוטו פריקה עם פרחי כרובית אפויים- הכרובית נהדרת הריזוטו קצת אנמי . פילה דג על תבשיל מנגולד- טוב מאד.
קרעי פסטה טריה עם פטריות יער- מצוין
פרוסות רוסטביף ותפוח אדמה סגול אפוי- ככה ככה
קינוחים- גלידת בננה מעולה, מלבי תפוח עם יותר מדי ג'לטין, פאי פרג ותפוחים- מצוין, פאי פקאן טוב
השרות היה מצוין, כל הזמן הציעו עוד יןי והביאו קנקני מים , פינו כלים וכו וכו'
היה גם מסך והוקרנה מצגת
מקום טוב לארוע - לדעתי לא היו יותר מ 80 חוגגים - חלק ישבו בקומה שניה

הם פתוחי גם בשבת בצהרים ויש שפע חניה . נחזור בהחלט
 

erezavn

New member
בקיצור יצא לכם טוב בר מצווה בג'וז ולוז...

בטח לא מקום שגרתי לארוחת בר מצווה ולא מנות שגרתיות לארוחת בר מצווה...
 
למעלה