סיור אוכל באמסטרדם
במספר טיולים אחרונים לחו"ל הבנו שבהחלט כדאי לא רק לקחת סיורים מודרכים קצרים ולא מטרחנים (כי אני לא אסע בטיול מאורגן כל עוד אני יכולה להסתדר לבד), אלא כדאי שטיולים כאלו יכללו מגוון טעימות לא קטן, מובחר ומצוין.
אז עשינו סיור אוכל אתני בניו יורק, המשכנו בסיור מעולה ברומא והסיור האחרון היה עם חברות באמסטרדם.
באופן רשמי הסיור כולל 8 עצירות, בתכלס נכללו בו 13 סוגי מאכלים + 3 סוגי שתיה (לא כולל מים). לגמרי דילגנו אח"כ על ארוחת הערב
אז מה היה סיור (ברובע יורדאן הנעים במיוחד ביום שבת שמשי ורגוע שבו האמסטרדמים יוצאים מהבתים לכוס בירה ומשתזפים בשמש החורפית הנעימה בכל מקום אפשרי...):
תחנה ראשונה - פאב ותיק בו ישבנו ולכל אחד הוגשה צלחת אישית של הפנקייקים ההולנדים ושתיה לבחירה
תחנה שניה - מעדנייה בה טעמנו 2 סוגי נקניקים - אחד מהם ממש במרקם טרטרי שמעולם לא נתקלתי בו (זה בקר, השני שילוב בקר וחזיר)
תחנה שלישית - 3 סוגי טעימות שמנמנות של גבינות - 2 גאודה - אחת צעירה ואחת מיושנת כשנה, ועוד גבינת משק מעולה של פרות שכמובן רועול במרעה טבעי מסוים...
תחנה רביעית - אוכל סורינאמי - אחת הקולוניות של הולנד במרכז אמריקה - סנדויץ מעולה עם עוף שבושל בשורש מיוחד בעל אורומת תפוח, וקינוח בננה מיוחדת צלויה ברוטב בוטנים (סאטה)
תחנה חמישית - פאי תפוחים נהדר, אחד המעולים שיש בבית קפה ותיק, עם משקה לבחירה (אני הלכתי על הייניקן)
תחנה שישית - פטיסרי צרפתי מעולה עם ויטרינה שעושה חשק לטרוף הכל. מה שהוגש היה בסגנון פנקוטה אך עם מרקם מוצק יותר ובתוכו, כך הוסבר, איזשהו ליקר. היה מעולה ממש
תחנה שביעית - מגש הרינג כמובן ומיד אח"כ פיש אנד ציפס ולצידם רוטב טרטר עדין. הדג היה קוד כמובן.
ולתחנה אחרונה - עוד פאב שבו הוגשו כדורי בשר מטוגנים ובירת בוטיק לצידם
ממליצה, ממליצה מאד
http://www.eatingamsterdamtours.com/
https://www.tripadvisor.com/Attract...m_Tours-Amsterdam_North_Holland_Province.html
https://www.instagram.com/meravbr/
במספר טיולים אחרונים לחו"ל הבנו שבהחלט כדאי לא רק לקחת סיורים מודרכים קצרים ולא מטרחנים (כי אני לא אסע בטיול מאורגן כל עוד אני יכולה להסתדר לבד), אלא כדאי שטיולים כאלו יכללו מגוון טעימות לא קטן, מובחר ומצוין.
אז עשינו סיור אוכל אתני בניו יורק, המשכנו בסיור מעולה ברומא והסיור האחרון היה עם חברות באמסטרדם.
באופן רשמי הסיור כולל 8 עצירות, בתכלס נכללו בו 13 סוגי מאכלים + 3 סוגי שתיה (לא כולל מים). לגמרי דילגנו אח"כ על ארוחת הערב
אז מה היה סיור (ברובע יורדאן הנעים במיוחד ביום שבת שמשי ורגוע שבו האמסטרדמים יוצאים מהבתים לכוס בירה ומשתזפים בשמש החורפית הנעימה בכל מקום אפשרי...):
תחנה ראשונה - פאב ותיק בו ישבנו ולכל אחד הוגשה צלחת אישית של הפנקייקים ההולנדים ושתיה לבחירה
תחנה שניה - מעדנייה בה טעמנו 2 סוגי נקניקים - אחד מהם ממש במרקם טרטרי שמעולם לא נתקלתי בו (זה בקר, השני שילוב בקר וחזיר)
תחנה שלישית - 3 סוגי טעימות שמנמנות של גבינות - 2 גאודה - אחת צעירה ואחת מיושנת כשנה, ועוד גבינת משק מעולה של פרות שכמובן רועול במרעה טבעי מסוים...
תחנה רביעית - אוכל סורינאמי - אחת הקולוניות של הולנד במרכז אמריקה - סנדויץ מעולה עם עוף שבושל בשורש מיוחד בעל אורומת תפוח, וקינוח בננה מיוחדת צלויה ברוטב בוטנים (סאטה)
תחנה חמישית - פאי תפוחים נהדר, אחד המעולים שיש בבית קפה ותיק, עם משקה לבחירה (אני הלכתי על הייניקן)
תחנה שישית - פטיסרי צרפתי מעולה עם ויטרינה שעושה חשק לטרוף הכל. מה שהוגש היה בסגנון פנקוטה אך עם מרקם מוצק יותר ובתוכו, כך הוסבר, איזשהו ליקר. היה מעולה ממש
תחנה שביעית - מגש הרינג כמובן ומיד אח"כ פיש אנד ציפס ולצידם רוטב טרטר עדין. הדג היה קוד כמובן.
ולתחנה אחרונה - עוד פאב שבו הוגשו כדורי בשר מטוגנים ובירת בוטיק לצידם
ממליצה, ממליצה מאד
http://www.eatingamsterdamtours.com/
https://www.tripadvisor.com/Attract...m_Tours-Amsterdam_North_Holland_Province.html
https://www.instagram.com/meravbr/