חומוסיות, פלאפליות ועוד כמה מקומות

oreldi

New member
חומוס גבעתיים- חומוס בלי טעם

חומוס גבעתיים, יצחק רבין 53, קניון גבעתיים.

חומוס גבעתיים הינה רשת חומוסיות מאזור המרכז
לאחרונה, אחרי כמה סידורים בקניון גבעתיים, קפצתי לחומוסיה אשר נמצאת בקומה העליונה.
בדרך כלל אוכל של קניונים הוא במקרה הטוב רע, במקרה הרע הוא בלתי אכיל. בכל אופן, לקחתי צ'אנס. מה כבר יכול להיות?
לקחתי מנה של קומפלט- חומוס טחינה פול במחיר של 27 שקלים. החומוס מוגש עם שתי פיתות וחמוצים.
החומוס היה במרקם חלק, קרמי, לא כבד. נראה בסדר. אבל הטעם? עדיף לא לכתוב עליו. הוא היה תפל וכמעט נטול טעם. סתם חומוס שהותיר תחושה מבאסת, כאילו לקחו גרגירים, שמו בבלנדר עם קצת טחינה וטחנו. מה שיצא- יצא. יאללה לשולחן. אולי הטחינה והפול ישנו את הרושם? זהו, שלא. גם הטחינה היתה תפלה וגם הפול היה לא טוב- מימי וללא יותר מדי טעם. לא היתה אפילו נקודת אור אחת במנה, אולי רק הפיתות התפוחות והטובות.
לא שהיו לי ציפיות גבוהות מחומוסייה הממוקמת בקניון, אבל זה היה אפילו מתחת לציפיות הנמוכות שלי. חומוס גרוע. כמו שרון קופמן אומר- החומוס הזה מוציא שם רע לחלטורה.

oreldi

New member
חומוס אבו דאבי

חומוס אבו דאבי, קינג ג'ורג' 81 תל אביב
חומוס אבו דאבי היא אחת מהחומוסיות הותיקות בעיר.

עד כה טרם ביקרתי במקום. לאחרונה, בבוקרו של יום שישי, קפצתי לשם.
החומוסיה שוכנת בסמוך לדיזנגוף סנטר, קטנה, עם כמה מקומות ישיבה בודדים. המקום מעט "זרוק", עם מוזיקת רגאיי שבוקעת בקולי קולות, וכל מיניקישוטים שונים על הקירות. כמה חבר'ה צעירים אדיבים מאוד היו במקום ושירתו אותנו.
הזמנתי מנה אחת חומוס פול גרגירים- 24 שקל. בנוסף, על חשבון הבית הגיעה מנה מוקטנת של חומוס. יפה וראוי לציון.
אולם למרות הרצון לפרגן, לצערי החומוס לא הותיר חותם. המרקם שלו היה חלק ומשחתי, אבל טעמו היה בינוני לא משכנע. טוב יותר מחומוס גבעתיים לא התלהבתי במיוחד. לפחות הפול והגרגרירים היו טובים והיוו את נקודת האור במנה, כמו גם הפיתות שהיו טובות.
בנוסף הזמנו פלאפל קטן (5 שקל) וקנקן חליטת תה קר שמוכן במקום. הפלאפל היה רע. הוא הוגש חם, היה קראנצ'י, אבל היה מתובל באגרסיביות בכוסברה ובעוד תבלינים שלא זיהיתי. אין לי בעיה עם כוסברה ופלאפל מתובל אבל כאן הפלאפל היה פשוט לא טעים. קנקן התה הקר היה טעים מאוד ומרענן.

למרות השהות הנעימה, האדיבות של עובדי המקום והרצון לפרגן, לצערי, חומוס אבו דאבי יכול להוות עבורי אופציה רק אם אני נמצא בסביבה. הוא לא חומוס רע אבל גם קשה להגיד שהוא טוב. אני לא רואה סיבה להגיע לשם במיוחד.

oreldi

New member
בהדונס גבעתיים- מפתיע לטובה

חומוס בהדונס ויצמן 25 גבעתיים

חומוס בהדונס הוא הארומה של החומוס. מסניף אחד מיתולוגי בביאליק ר"ג צצו להם סניפי בהדונס בכל ישראל כפטריות אחרי הגשם. אבל כמו שקורה לא פעם במדינת ישראל, הקשר בין הסניפים השונים לסניף המקורי מקרי בהחלט (גילוי נאות- בסניף המקורי הייתי ממש מזמן, לא זוכר מה היה. אבל כולם מכירים את ההייפ סביב הסניף הזה- החומוס היהודי הטוב בישראל) הסניפים לקחו לעצמם מה שאני קורא "חופש אמנותי". פעמיים הייתי בבהדונסים שונים
, אחד בחולון השני ביד חרוצים והתאכזבתי. מאז הפסקתי לבקר בסניפים.
בהדונס גבעתיים שוכן סמוך לביתי ואני עובר שם הרבה, למרות החשש לאכול ושוב להתאכזב, לקחתי את הסיכון. ההימור השתלם.

לקחתי מנה של חומוס גרגירים עם ביצה (27 שקלים) החומוס היה חרך, קרמי, הזכיר חומוס גלילי. הוא היה טעים, וגם הגרגירים טובים. מנה טעימה שסיימתי במהרה.
כעבור מספר שבועות חזרתי והזמנתי מנה קומפלט- חומוס פול ביצה (27 שקלים). החומוס היה אותו חומוס, גם הפול מוצלח והמנה טובה וטעימה.
זה אמנם לא החומוס הטוב ביותר באזור המרכז, אבל הוא לא רע בכלל. למי שבאזור, כדאי לתת קפיצה לשם

oreldi

New member
קלבוני חולון- חומוס טוב בתוספת תאוות בצע

קלבוני, האורגים 13 חולון

על קלבוני סניף חולון כבר דיווחתי כאן. אחלה חומוס, אחד מהטובים שאני מכיר. באזור הקולינרי המשמים שנקרא אזור תעשיה חולון (יש לציין את קונדיטוריית לחמנינה שמהווה גם היא נקודת אור בודדה) מדובר בפנינה.

שבוע שעבר ביקרת פעם נוספת. אין כמו לפתוח את הבוקר בחומוס פול טעימים. המלצר שם לא האדם הכי נעים בעולם. בוא נגיד שאדיבות ממנו והלאה. אבל מה שקרה שם היה קצת מוגזם.
מנת החומוס פול הגיעה. אחרי כדקה הגיע סלט קטן. זה היה קצת מוזר, אבל לא כזה הופתעתי. חשבתי בתמימותי שאולי זה ע"ח הבית, וגם אם לא אז יעלה עוד כמה שקלים. לא לעניין אבל אספוג את זה.
אבל כעבור כמה דקות הגיע פתאום צ'יפס עם פלאפל. "לכבוד מה זה, לא הזמנתי", אמרתי למלצר. "זה על חשבון הבית?
"לא", הוא השיב, "החומוס יחד עם ציפס וסלט -35 שקל." "אבל לא הזמנתי", השבתי, וביקשתי שייקח את הציפס והסלט. המלצר לקח אותם בכעס.
הייתי בשוק מהחוצפה הזו. מה היה השלב הבא, שיפודים שלא הזמנתי?
בשומקום אני לא זוכר דבר כזה.
האם מדובר בשיטה להגדלת הכנסה להגיש ללקוחות דברים שלא הזמינו? אינני יודע. אבל באותו רגע חשבתי רק על המשפט של שגיא כהן שהוא לעתים משתמש בו- יש מסעדות שלא רואות לקוחות, הן רואות ארנקים.

לגבי החומוס, הוא היה אותו החומוס שזכרתי. אמנם הצלחת היתה מקושטת יותר מדי - פפריקה כמון פטרוזיליה, אבל החומוס עצמו היה מצוין. הפול היה קצת פחות טוב. הוא היה טחון למחית וטעמו חלש ודהוי. בכל אופן, למרות שהחומוס נהדר, לא אחזור לשם כל כך מהר.

oreldi

New member
פלאפל הכהנים- גבעתיים

פלאפל הכהנים ויצמן 43 גבעתיים

בפלאפל הכהנים ביקרתי כמה פעמים. הפלאפל היה מוצלח- כדורים קראנצ'ים, גדולים, עם תיבול טוב ולא חזק מדי. הסלטים הם סלטים רגילים לפלאפליה, הפיתה טובה, מהז'אנר של הפיתות הרגילות ולא המוקטנות. בסך הכל נהניתי

oreldi

New member
מפגש הפלאפל התימני גבעתיים

מפגש הפלאפל התימני ויצמן 28 גבעתיים

מול פלאפל הכהנים שוכן לו מפגש הפלאפל התימני
הייתי גם שם, לקחתי פלאפל, ביקשתי שיארזו. הלכתי לכיוון האוטו, לא יותר מדקה הליכה, ואז גיליתי את החטא הגדול ביותר שניתן לעשות עם פלאפל- הוא הוגש פושר. (הוא לא התקרר בהליכה הקצרה, הטמפרטורה שלו העידה שעמד כמה דקות טובות בחוץ). להגיש פלאפל פושר זה בערך כמו להגיש סטייק קר- משהו שאסור לעשות. גם הכדורים קטנים, מהסוג שאני פחות אוהב. המנה נאכלה אבל בחוסר חשק.
אני אשאר עם פלאפל הכהנים

oreldi

New member
פלאפל התאומים גבעתיים

פלאפל התאומים בן גוריון 182 גבעתיים

פלאפל התאומים הוא פלאפל מאוד מפורסם באזור רמת גן גבעתיים (כשאין בקושי מסעדה אחת נורמלית בשתי הערים האלה יחד, מה שנותר זה פלאפל)
אבל כמו שקורה לא אחת עם הייפ, אחרי שאוכלים שם מבינים שלצ'ק אין כיסוי.
אכלתי שם לא מזמן, הכדורים היו גדולים, קראנצ'ים אבל קצת משעממים בטעם. נטול תיבול כמעט לחלוטין. הסלטים היו רגילים , הפיתה טובה. היה בסדר אבל מאכזב ביחד לציפיות

מילקי91

New member
גם לדעתי פלאפל התאומים לא טעים .לדעתי הפלאפל הכי טוב ברמת גן

זה בכיכר אורדע .

oreldi

New member
בורקס עמיקם תל אביב

בורקס עמיקם אבן גבירול 21 תל אביב

אני לא כזה חובב בורקס. ב20-30 שקל אני תמיד אעדיף חומוס. זה יותר טעים בעיניי מבורקס.
חודש שעבר, סיבוב של שישי צהריים באבן גבירול. בורקס עמיקם מול עיניי. ישבתי. לקחתי בורקס גבינה, הבורקס מלבני, לא גדול בכלל, מזכיר בגודל שלו את הבורקס מימי הצבא שהיו עולים 6 שקלים. כאן זה עלה קצת הרבה יותר- 24 שקל! תגידו לי אתם אם זה לא גבוה מדי, לי זה נשמע מופרך.
בכל אופן הייתי מוכן לשלם באהבה 24 שקל בשביל בורקס טעים. איפה. הבחור שם הגיש לי את הבורקס, נגעתי בו, ראיתי שזה לא חם. החזרתי לו שיחמם.
הבורקס חזר חם, אבל מבחינת הטעם הוא היה משעמם. בצק בסדר, מילוי תפל. שום דבר מעניין. לפחות הוא לא היה שמנוני.
קצת חוצפה לקחת 24 שקל ולתת דבר כזה עלוב. אני אוכל הרבה בחוץ, לפעמים יש נפילות. קורה. בדרך כלל אני חי עם זה בשלום. כאן, התמורה האפסית שקיבלתי, הצליחה להרגיז אותי.
מקווה שחווית הבורקס הבאה שלי תהיה טובה יותר.

erezavn

New member
ממש תחקיר חומוס...

כגבעתיימי אני מבסוט מבהדונס. אחלה סניף ואחלה חומוס. זו חומוסיית הבית שלי.
(אגב מלבד סניפים שונים ברחבי הארץ הם אפילו בינלאומיים - יש סניף בשם Hummus & Friends בברלין...).
חומוס גבעתיים לטעמי הוא חומוס חלש, אנמי ובמרקם נוזלי.

oreldi

New member
אכן הפתעה לטובה

תודה על המידע על ברלין, אבל אם אבקר בברלין נראה לי שאוותר על חומוס :)

salo22

New member
בוא לחיפה

חלק מהמקומות ב"תחקיר" שלך בהחלט יצא לעבור על פניהם פעמים רבות, הפלאפל התימני כמה שנים אמרתי לעצמי לנסות וכל פעם שעברתי שם, פשוט לא עשה חשק.. הכהנים היה סביר, החומוס של בהדונס היה די בינוני ובעיקר הימם תמחורית כשלקחתי במשקל הבייתה, הוא היה יקר מאוד.. בסקאלת חיפה, הרמה של המקומות האלו הייתה נופלת לקטגוריית "מתקשים לשרוד"

oreldi

New member
אבוא גם אבוא

בהדונס לא איזה מציאה מופלאה, רחוק מזה, אבל הוא היה לי טעים בסך הכל. זה לא חיפה, יפו, נצרת או כל עיר שהתברכה בחומוס מידי ערבים:), אבל לעתים מרחק גאוגרפי הוא שיקול חשוב
לגבי הפלאפל התימני- לא נראה לי שפספסת משהו, פלאפל הכהנים מוצלח יותר.

pix37

New member
סוג של מיצוי כל חוליי החומוסיות היהודיות

נראה לא שאחרי 68 שנות עצמאות הגיע הזמן להודות שיהודים מתים על חומוס אבל פשוט לא מסוגלים להבין אותו.

lriemann

New member
אולי במרכז

מאז שגיליתי את חומוס אליהו בעיר התחתית ומשאוושה במוצקין, הביקורים שלי בסעיד ועיסא נפסקו.

oreldi

New member
הכללה שברובה נכונה, אבל יש יוצאי דופן

גם בהדונס, על אף שהוא חומוס טוב, רחוק מלהיות מצוין. ועל כל חומוס יהודי אחד טוב יש הרבה לא טובים
יוצא דופן- חומוס אליהו באלנבי בת"א. חומוס מצוין
עוד יוצא דופן , לא סטנדרטי- חומוס של רפי כהן שהוא מגיש בעסקית סופשבוע. חומוס אלוהי ממש. אני מקווה שיגיע היום שרפי כהן יפתח חומוסיה:)

oreldi

New member
פילדלפיה- מתוק בלי גבולות

פילדלפיה, תוצרת הארץ 3 תל אביב
פילדלפיה היא מסעדת המשלוחים של הדיקסי ונמצאת בסמוך אליה.
המקום עצמו פשוט מאוד, מזללת פאסט פוד נטולת עיצוב. היא מיועדת כאמור למשלוחים, אולי זה מסביר, את העובדה שהמקום בפעמיים שביקרתי בו, היה מוזנח ולא נקי. יש שם כמה מקומות ישיבה, למי שבכל זאת ירצה לשבת שם.
בתפריט ישנם המבורגר, כריכי בשר שונים, תוספות שונות כגון הום פרייז, תפו"א אפוי וכדומה, מעט סלטים וגם כמה קינוחים.

הוזמן:
כריך פילי ג'ו (42 שקל)- בשר טחון, בצל, פלפל ירוק, גבינה ורוטב מתוק. הבשר היה טוב, בכמות מכובדת. הלחמניה היתה מתקתקה וטובה,אבל הגבינה כמעט ולא הורגשה. והבעיה היתה עם הרוטב שהיה גס ומתוק. עד שלב מסוים יכולתי לאכול בהנאה, מתישהו זה כבר היה מתוק הרבה יותר מדי.

המבורגר 180 גרם (43 שקל) מנה גרועה. ההמבורגר היה דק, יבש ותפל. יכול להתחרות במקדונלד'ס מי יותר גרוע.

תוספות - תפוח אדמה מדורה עם שמנת חמוצה והום פרייז: תפוח אדמה היה בסדר, בלי טעמי מדורה, השמנת החמוצה לא התאימה בעיניי.
מנגד, ההום פרייז (אותו הום פרייז של הדיקסי) היה זוועתי- היו בו תועפות חמאה וצ'ילי, כמויות עצומות ממש. תיאור יותר מדויק למנה יהיה "מרק חמאה וצ'ילי מתוק עם קצת קוביות הום פרייז". מתוק עד כדי בחילה. כמה ביסים והנחתי את זה בצד.

לסיכום- מתוק, מתוק ועוד מתוק. לא אחזור

למעלה