ניו יורק -מסעדות ואוכל רחוב אתני

passioneta

New member
ניו יורק -מסעדות ואוכל רחוב אתני

מה הייתם אוכלים בניו יורק?
ברור שיש מסעדות יוקרה, יפניות מיוחדות וכו' - ואשמח להמלצות על אלו
אבל יותר מעניין אותי אוכל רחוב אתני - אסיאתי, דרום אמריקני...לא מכירה מספיק את המטבחים האלו ורוצה להיחשף ליותר...

תודה
 

Nרב

New member
לא הבנתי - את רוצה המלצות ספציפיות?

אמור להיות בקישורים אני חושבת את הנסיעה שלי לניו יורק - מלאה בהמלצות על אוכל אסיאתי (ראמן, דים סאם, סושי, ויאטנמי)
 

a221

New member
המלצה קטנה

אם לא התכוונת רק למקומות אותנטים של מהגרים אז יש
רשת שקוראים לה NUM PANG, שהיא בעקרון מוכרת סנדביצים קמבודים (ועוד כל מיני דברים מסביב) אבל הטעם די מותאם לחך מערבי אני מניח...
הכל היה לי שם טעים, אם הולכים לקחת גם את התירס על הגריל שלהם... המיונז צ'ילי שלהם ממש טעים! מחירים סבירים לגמרי...
&nbsp
 

passioneta

New member
תודה רבה, כן הכל הולך, רק שיהיה מעניין


 

salo22

New member
Num Pang באיזור רחוב 40 ומשהו

באמת נחמד מאוד, קליל ולא מחייב.. יש אפילו איזו "בירה שחורה" מדיצינית אורגנית שהם מקדמים שם, לא רע.. הבטן חזיר סבבה וגם השרימפס היה נחמד (די מזמן..).
השמועה וגוגל אומריםשאם כבר באן מי כרגע לארוחות מהירות על הדרך, Banh Mi Saigon ו Banh Mi Zone שווה לבדוק ברשת ולשים על המפה..
 

salo22

New member
אם משחקים בכאילו

לצערי לא רואה את עצמי בארה"ב בתקופה הקרובה (זה נאמר כדי לעשות נאחס הפוך)
מוציא כרגע מהמשוואה כמה זרמים של אוכל רחוב אתני, אולי נעלה משהו בהמשך..

בתחום המסעדות היוקרתיות יותר, הייתי מחפש כמובן את האופציות לדאוג כמה תפריטי טעימות מעניינים, אם אפשר גם בצהריים, EMP זו אופציה בכירה (לא הייתי במפעלות מומפקו, אגב עכשיו יש גם NISHI), לטעמי החווייה שם באופן כללי מאוד מאוד מיוחדת, אבל זה יותר החבילה הכללית ואולי מעט פחות האוכל - מקום ואופרציה של מטבח שמרשים מאוד לראות בסיורון, חלל נעים מאוד, צוות ושירות פסיכיים, יש להם תתי מומחים לעניינים שונים, נניח לא רק מומחה לאלכוהול
אני לא יכול להגיד שאני זוכר ממש מה אכלתי שם אגב, גם כי זה היה מזמן, אבל בעיקר כי הטכניקה לזיכרוני בארוחת הטעימות, יותר מעניינת ומהממת ממש ממרכיבי הארוחה עצמם - נניח לא זכור לי שהיה פרוטאין גדול במיוחד במנות, חתיכת בשר\דג\פרי ים שתהיה בלתי נשכחת בטעמה ואיכותה.. היו בסביבה, זה בטוח, אבל לא משהו שנחרט חזק בזיכרון.
בהאמר כל זאת - המחיר והקונספט די עבר שינוי בשנים האחרונות, לבדוק האם מתאים, שוב ללא ספק, חווייתי מאוד.

הייתי שוקל אולי לפרוט את החשבון הפוטנציאלי של EMP ל 2-3 ארוחות טעימות אפילו של ערב מתחת ל 100$, במקומות אחרים "על גבול" מישלן שניים (או שלוש?), המקומות שהייתי שוקל :
Jungsik - שף מודרני קוריאני, מסעדה שמאוד סיקרנה אותי גם בנסיעה האחרונה לפני כמה שנים והמחיר לתפריט טעימות אמור להיות מעודן יחסית, יש שני כוכבי מישלן לדעתי, אם זה עקרוני.
http://www.yelp.com/biz/jungsik-new-york
Fung Tu - מודרני סיני, סתם קפץ לי כזה לראדאר לאחרונה, אני חושב שיש שם תפריט טעימות זול יחסית, ברמת מנהטן ייתכן ואפילו זול במיוחד.
http://www.yelp.com/biz/fung-tu-new-york
בתחום שף מודרני אמריקאי יש מסעדות עם תפריטי טעימות שמאוד הייתי שמח לבדוק -
The Eddy - מצא חן בעיני התפריט שלהם ובאופן יחסי, גם לא "הכי יקר"
http://www.yelp.com/biz/the-eddy-new-york
Degustation - גם מסעדה מעניינת ולא מעונבת, אפשרי תפריט טעימות ב 85$, נשמע לי טוב ל 7 מנות..
הזכירו בפורום בעבר "עסקיות" וארוחות טעימות ב Del Posto ודניאל או בולוד נדמה לי, גם כן אפשרויות..

סיני -
אולי משהו שאנחינזי, הייתי בהחלט הולך בכיוון, אולי המקום הזה, נראה טוב -
http://www.yelp.com/biz/shanghai-asian-manor-new-york?osq=456
למשהו עממי יותר, לא חושב שהייתי רץ לחנויות הדאמפלינגס הקטנות בואך צ'ינטאון "כמו פעם", בכל זאת מחפש מסעדות קצת יותר רציניות וטיפה יותר יקרות, כמו זו שהזכרתי למעלה..
לבשר צלוי, המקום הזה Wah Fung נקרא ונראה פנטסטי, סוג של דוכן מאוד מאוד פופולארי אלא אם באים בשעות 3-5 :
http://www.yelp.com/biz/wah-fung-no-1-fast-food-new-york-2 
כמובן שעדיין, great ny noodletown אופציה שמוזכרת כנעימה לעניין..
אין ספק שטיול לאיזור פלאשינג ומול האוכל הענק, זו חווייה מיוחדת מאוד שנותנת אפשרות לטעום ה-מ-ו-ן דברים באותו איזור :
http://www.seriouseats.com/2014/10/...estaurants-flushing-queens-chinatown-nyc.html
http://www.chowhound.com/post/chinese-restaurants-flushing-920290
http://www.yelp.com/biz/new-world-mall-food-court-flushing
אם נמצאים בצ'ינטאון ורוצים את החווייה המסורתית (יחסית), Ping's seafood מקום מעניין ו Golden Unicorn וכמובן Jing Fong תמיד אופציה, אבל לא ממש חובה, הייתי מעדיף המקומות הקטנים יותר של ויאטנמי\קנטונזי\סצ'ואני\תאילנדי בעיר..

אגב תאילנדי, כמה מקומות מעניינים לשים על המפה אם צריך משהו אפילו בצהריים, אם לא מגיעים לנסות את Sripraphai בקווינס (או Ayada) -
http://www.yelp.com/biz/somtum-der-new-york - מקבל ביקורות טובות מאוד לתאי לא יקר
Uncle boons - תאי יצירתי, יכול להיות מעניין

אין לי ספק שהייתי מכניס יפני טיר 2 או 3, בתחום הסושי ואולי אפילו קאיסקי עדין ואיזאקיה.. כמובן שהיה מדהים לעשות ארוחה במקום כמו Brushstroke או בר הסושי איצ'ימורה (הכל קשור לדניאל?), אבל זה נופל במחירים לרמת EMP לדעתי :
http://www.yelp.com/biz/ichimura-at-brushstroke-new-york

לכן כנראה הייתי מנסה למצוא סושי טיר 2 כזה ואולי עוד מקום זול יחסית של איזאקיה כזה, אלו נראים מועמדים מצויינים לעניין, לבדוק התפריטים כמובן למחירים :
http://www.yelp.com/biz/sushi-yasaka-new-york - סושי יאסאקה, ממש "נראה זול יחסית" ותמונות טובות לדעתי..
http://www.yelp.com/biz/ootoya-times-square-new-york-2 - גם נראה סבבה

איטלקי פשוט - לטעמי Keste הייתה בהחלט טובה מאוד לפיצה ואנטיפסטי וסלט, מקום חמוד מאוד.. כנ"ל שווה לבדוק Motorino

מתוק - העיר איכזבה מאוד בפעם האחרונה, כולל מקומות ותיקים שאהבתי, מציע להתרחק מהאמריקאי קלאסי ולהתמקד בכמה אופציות פחות מתוקות ויותר מעניינות. עדיין אפשר לנסות את דומיניק אנסל, אולי יש דברים מוצלחים יותר או פחות, בקיצור אפשרי, אבל לא חובה.
גלידת היוגורט עיזים ב Victory Garden עדיין אמורה להיות חדה ומעניינת, תוספות מאוד אחל'ה ומעניין, בכלל מקום חמוד מאוד להשלמת המתוק לאחר פיצה ב Keste, גם אמורינו צמודה שם, או שזה סניף גרום, לא זוכר.
http://www.yelp.com/biz/victory-garden-new-york
אם עוד פטיסרי, הייתי מנסה את takahachi japanese bakery לטעמים מעניינים שאמורים להיות באופן כללי, מתוקים פחות מהסטנדרט האמריקאי.
http://www.yelp.com/biz/takahachi-bakery-new-york
עוד ברשימה הייתי מכניס כמובן גלידות לניסיון, לפחות אלו עם טעמים ומרקמים יותר מעניינים -
http://www.yelp.com/biz/oddfellows-ice-cream-co-new-york-2
http://www.yelp.com/biz/morgensterns-finest-ice-cream-new-york-2

הייתי מנסה דיינר אמריקאי מודרני די מוזר ומעניין :
http://www.yelp.com/biz/shopsins-new-york
יש עוד כמה כאלו בגירסת המודרן קווירקי דיינר בעיר..

אין ספק שראס ובנותיו שוות מעבר, יש כיום גם בית קפה שלהם היכן שהוא..
הייתי עדיין הולך על כיוון דלי, אך כל מה שלא כץ, המקום הזה של הארי ואידה עושה רושם ממש סבבה לפסטרמה :
<a href="http://www.yelp.com/biz/har
 

salo22

New member
בכיף, תודה


עכשיו פחות או יותר חסר שיגיע מר אורטולאן ויעשה קצת סדר ו"הכנסת מציאות" בדברים, בהחלט ייתכן שיש גם כיוונים מעניינים והגיוניים יותר..
 

passioneta

New member
בינתיים צצה לי על הראדאר ANNISA

של שפית שהרשימה אותי מאוד בטופ שף מאסטרס, אניטה לו.
 

salo22

New member
התפריט נראה בהחלט מעניין

ומעניין ומפתיע גם לראות בשיטוט הוירטואלי כרגע, איך כבר מופיעים בלא מעט תפריטים של המסעדות היוקרתיות יותר, המילים Prices include service..
כמובן שיכול להיות שהמחיר כבר כלול במחירים היחסית גבוהים (אך בהחלט לא נוראיים), אבל עדיין עניין מעניין שקשור כנראה למה שקורה עם הנושא בארה"ב בשנים האחרונות, לא ממש התעמקתי..
תפריטי הטעימות שלה טיפל'ה עדיין "למעלה", למרות שכמובן זה "אך ורק" חצי מחיר מ EMP.
 

gastro101

New member
לא מצליחה להזכר בשם מסעדה בה יש ארוחת צהרים ב 55 דולר

עם עגלת לחם הכי מגוונת שראיתי אי פעם. נדמה לי שאריה שגיא המליץ, היינו במאי 2015 ונהננו מאד. אפילו קבלנו עוגת לימון לקחת הביתה .
 

salo22

New member
אם זו הייתה L'ecole של בית הספר הקולינרי, הספיקה להיסגר

 

gastro101

New member
דיווחתי על כך בצער לפני כשבועים- סגורה כבר מספר חודשים

בוליי- חוויה, מומלצת בחום !
 
אכן "בולי" מסעדה מדהימה אבל....

כוכב אחד במישליין עיסקת הצהריים אדירה
רק צריך לבוא לבוש ג'קט (הכי רחוק מאוכל רחוב)
בפברואר האחרון היינו שם בדרך תפס אותנו מבול
והג'קט נרטב מאד כשרציתי לפשוט אותו ליד השולחן שיתייבש
הוזמנתי אחר כבוד לחדר ההלבשה לבחור ג'קט הולם לתחליף
 

Czerniak

New member
מצטרף להמלצה על בוליי

אכן - עיסקית צהריים ב- 55 דולר ועגלת לחמים בלתי נגמרת (לכו על לחם הזעפרן). בצהריים גם קרדיגן לוקח.
מ- L'ecole אני זוכר בייחוד את משעשע החיך של זילוף חומוס על עגבניית שרי. היה לו טעם של... חומוס על עגבניית שרי
.
 
למעלה