רולא - שדרות הנשיא חיפה

salo22

New member
רולא - שדרות הנשיא חיפה

חשבתי שמגיע דיווח נפרד, מה גם שזה היה כמעט סופ"ש כזה..
בכל מקרה, מסעדה קצת מוזרה רולא, בטווח הדי רחב שבין המקומות "המזרחיים" למקום "מתיימר" כמו עלה גפן, רולא הרגישה לי מעט באמצע מידי. היו קצת יותר ציפיות ל"אפסקייל" חיובי, מבחינת העיצוב והשירות המקום יחסית פשוט, כלאמר הכל נעשה בסדר, אבל שום דבר לא הרגיש ממש מושקע ויוצא דופן.
אבל התכנסנו בשם האוכל ופה הנקודה הבאמת מעניינת - מרגיש שיש יד מצויינת לאוכל ערבי במטבח של רולא, אפילו יד פנטסטית לז'אנר (ואולי גם בכלל).. המנות לטעמי היו קצת פשוטות מידי ולא מושקעות מספיק, להצדיק את מחירן ואת השאיפה לצאת מהמסגרת הדי מאיימת של מזרחי ולעבור לערבי איכותי מאוד עם טוויסט.. וזה חבל יחסית, כי הבסיס מעולה, אבל אני לא בטוח שנעשתה מספיק מחשבה והשקעה לנסות ולהפוך כל מנה לייחודית, מעניינת ומושכת יותר (כמו שמנסים לעשות בעלה גפן, מקום עם מחירים די קרובים בחלק לא קטן מסוגי המנות ו"הצהרות" יחסית דומות).
אולי ברולא לא מעוניינים בדיוק בכיוון הזה ש"ממש ירשים", אבל לפחות אלו היו הציפיות..

אחרי כל ההקדמה הרגשנית הזו, זה מה שאכלנו :

רביעיית קובה עם טחינה מתובלת ליד - הטחינה מצויינת, התיבול עז וטעים, הקובה קטנים יחסית ועדינים, אבל הטעמים נהדרים, עד כמה שניתן להכניס טעם ולהנות מקובה קטן יחסית
הקישוט באמצע הלא ברור של עגבניה הרגיז אותי, הוא לא נראה מזמין במיוחד ולא היה טעים במיוחד, כי העגבנייה הייתה קצת עייפה ולא מזהירה מלכתחילה, זאת לא הייתה תוספת למנה שתצדיק הבאתה למחיר 38 ש"ח, שוב למרות הטחינה הדי נדיבה וטעימה.

פסטלים של גבינה עם רוטב יוגורט - גם כן מהראשונות, המנה הכי מוצלחת של הארוחה, אלו היו מין סיגרים מטוגנים ממש טובים, כשבבצק תועפות עלי זעתר או אורגנו, מין חלומי\מוצרלה\ג'יבנה מוצקה בפנים, רוטב יוגורט עם עשבים ושום, כנראה, ממש טוב ומומלץ, למרות שבמבט ראשון נראה גם כן קצת "צלחת ערומה" ומקלונים כאלו די דקים, המנה בהחלט עשוייה טוב ולעניין, למרות שגם היא ממש לא "זולה" באיזור 40 ש"ח.

שישברק - טעימים מאוד גם הם, למרות שאולי היו מעט מידי כיסוני בשר בפנים והמון רוטב. הרוטב לטעמי היה נפלא, הלוואי שהייתי יודע להוציא ככה מרקם וטעמים ביוגורט מבושל בבית. שוב, טעמים אדירים, לבחור (?) במטבח יש ידיים חבל על הזמן, עדיין מנה "קצת ערומה" אולי כשמתמחרים אותה באיזור 70 ש"ח אם אני זוכר נכון.. מה היה יכול להוסיף ? ואללה לא ממש יודע, כמובן שיותר כיסונים, אבל אולי גם קערית של מין שערייה כזה, האורז הערבי המצויין עם איטריות, כדי להספיג בשאריות הרוטב, שנאכל בסופו של דבר כמו מרק..

שיפודי חזה עוף - הלוואי גם שהייתי מוציא ככה מגריל, חזה עוף בחיתוך ובעיקר בישול, שישאיר אותו מאוד מאוד עסיסי וטעים, גם בעזרת מרינדה מצויינת שנמרחה עליו כנראה תוך כדי ואולי גם לפני הצלייה, של תועפות עלי נענע קצוצים, אולי גם זעתר, פפריקה, שום ולימון, אחד השילובים הטובים לשיפודים שאכלתי בזמן האחרון ובהחלט כיוון להתנסות בבית.
המנה הזו הייתה בסופו של דבר התמוהה ביותר, למרות שהשיפודים היו נפלאים, הוגשו לצידה 2-3 עגבניות שרי חרוכות ולא מזמינות במיוחד ושוב אותה פינכת טחינה.. המנה צרחה לתוספת פחממתית, האמת שגם לא קיבלנו ולא הציעו לנו פיתות לאורך הארוחה, הנחתי שהן חלק ממנות מסויימות שמזמינים, כמו החומוס, אבל בהחלט ייתכן שהניחו שבגלל הפסחף איננו מעוניינים בהם..
בכל מקרה פחממה טובה או מבחר ירקות קלויים, הייתה הופכת את המנה למצויינת, מחירה היה לכיוון 60 ש"ח למיטב זיכרוני, עם כל הטעם הטוב, זה לא מספיק עבור שני שיפודי עוף במחיר כזה..

יחד עם שני בירה שחורה, לכיוון 240 ש"ח אם אני זוכר נכון, זה לא נורא, אבל רחוק מלהיות מחיר שישכנע אותנו לשוב בתדירות גבוהה יותר כארוחה "משמעותית" לזוג, למרות שבהחלט ארצה לנסות את החומוס ועוד כמה מנות "בסיסיות" מסביב, בהזדמנות קרובה..
 
החומוס שם מעולה! שווה לחזור בשבילו [לא מהמרכז אבל אתה בחיפה]

נדמה לי ששמו היה חומוס חיפה או משהו דומה. אגב, עלי הנענע במנת השיפודים היו חלק מהמרינדה או סתם פוזרו מלמעלה אחרי הצלייה?
תודה על הדיווח.
 

salo22

New member
אבדוק את החומוס


אם לא במקום, אולי ננסה לראות אם אפשר לקחת כמה דברים הביתה..
עלי הנענע היו לדעתי על השיפודים בצלייה, אני לא יודע לגבי מרינדה אבל לבטח גם לא קישוט סתם של עלים שלמים לאחר הצלייה.. מין תערובת קצוצה היטב היטב של עלי נענע, שום, לימון וכנראה פפריקה, אולי אפילו סומק.. הכל היה חמצמץ מאוד אך גם טעים מאוד, מיוחד.. כן בהחלט גם אפשרי שזו תערובת שיושבת בצד וקצת "מתבשלת" הכל ביחד בסוג של "צ'ימיצ'ורי נענע ערבי" כזה ורק אחרי זה מפזרים על השיפודים הצלויים, בכל מקרה לי לפחות זה היה מאוד מקורי.
 

sweetdreams

New member
שאלה..

אתה מציין (ובדומה לביקורת האחרונה שזכורה לי בנוגע אליהם) שהמנות היו ״עירומות״ וצועקות לתוספות שלא היו.
האם היתה בתפריט אופציה להוסיף תוספות כלשהן (בתשלום), שהיו מספקות אותך ונותנות לך חוויה כוללת טובה יותר מהאוכל? אני מבינה כמובן שזה היה מקפיץ בוודאי את מחיר הארוחה ל-vfm בעייתי, אבל אם נניח זאת לרגע בצד, האם היתה אופציה לצאת משם עם חוויה קולינארית מלאה יותר, גם אם יקרה?
 

salo22

New member
אני לא חושב שהייתה קיימת אופציה כזו

אני כמעט בטוח שאין קטגוריית תוספות קלאסית בתפריט, אלא רק מנות בפני עצמן, שאפשר אולי לחשוב עליהן כזיווג מוצלח כתוספת, אך עדיין זו הייתה מנה "יותר מורכבת" בפני עצמה. בסיטואציה שאת מתארת שלפחות נותנת אופציה לשדך תוספת למנה, לרוב יטרחו ויציגו זאת בעת ההזמנה כדי לברר האם רוצים לשדך גם תוספת, ברולא לא היו גם סימנים כאלו.
 

salo22

New member
המקום שווה לפחות בדיקה בכל מקרה

יד מצויינת במטבח זה לא הולך היום ברגל ודי נדיר למצוא..
 
גם לי לא זכור, האמת. אבל קבב או שיפוד אפשר לעטוף בפיתה

וזו פחמימה לא רעה בשילוב הזה.
 
מאוד דומה להתרשמות שלנו מרולא - ואולי לחץ מתון

יסייע קצת לשכנע שתוספת קטנה ואיכותית למנות ה"ערומות" תיתן הרגשה משופרת של עלות תועלת.
ואכן החומוס שלהם משובח ביותר.
 

FiReBall

New member
אני שוב אזהיר מהקבב חלבי שם

מנה חריפה באופן קולוסאלי, ולא בשום אופן טוב. זה
 

Histoplasmosis

New member
נשמע לא רע בכלל..

לא הבנתי את המיקום, האם המקום נמצא בכרמל או בעיר התחתית?
עד עכשיו ביקור בחיפה היה נגמר באלנבי או בשתי מנות שווראמה מופתית אצל אמיל.
אנסה להגיע לבדוק בהזדמנות.
 

salo22

New member
זה במרכז הכרמל, למעשה התחלת שדרות מוריה

מספר 11, בצמידות לטאטמי, מסעדה אסיאתית בינונית. לא שווה לדעתי הגעה ממש מיוחדת, במיוחד אם נמצאים באיזור הואדי
אם בסביבה, אין אופציות ממש חזקות באיזור הקרוב, אז בהחלט כן, אחד המקומות היותר מעניינים במרכז הכרמל.
 

pix37

New member
קצת אחרי האודיטוריום כשנוסעים לכיוון אחוזה

מול קצה גן מניה שוחט ואגאדיר
 

Histoplasmosis

New member
תודה לשניכם..

אכן זה פחות או יותר איפה שחשבתי.
יצא לי לבלות חודשיים בחיפה במסגרת סבבים ב"כרמל". הסינטה בר היתה נחמדה אם כי מאוד יקרה לכיס של סטודנט, וחוץ מזה אני זוכר מסעדה רומנית חמודה במרכז המסחרי במפגש של שדרות הנשיא ורחוב שמשון אאל"ט. לא זוכר את השם ואין לי מושג אם עדין פועלת.
 

salo22

New member
היום יושב שם מקום בשם פסטה בסטה או משהו כזה

אנחנו "גילינו" לאחרונה את הסינטה בר אקספרס לסיטואציה שצריך אוכל מהיר כשיש אורחים, 20% הנחה באיסוף משם זו בהחלט עסקה בכלל לא רעה בסביבה.
 

sweetdreams

New member
תומכת בדעה של סאלו בנוגע לסינטה אקספרס

אנחנו מנצלים לרוב את הדיל האיסוף העצמי, ויש שם גם ארוחות סטודנטים לאורך כל שעות הפעילות.
&nbsp
בנוגע לרומנית, יתכן שאתה מתכוון ל״גריל הרומני״? במידה וכן, אז היא אכן היתה מסעדה חביבה מאוד, ולצערי היא נסגרה..
 

החתולית

New member
סוף סוף הגעתי

וסליחה שלקח לי זמן.
&nbsp
הארוחה שאתה מתאר היתה יקרה מאד בהתייחס לתמורה (מי אמר VFM ולא קיבל?).
&nbsp
נכון שיד טובה במטבח היא דבר שצריך לברך עליו, במיוחד כשמדובר בבישול מהסוג הזה, חסר הרעש ו"האמנות", אבל זה לא מספיק.
 
למעלה