אילת- הטוב, הרע והסבבה

CherryBlini

New member
אילת- הטוב, הרע והסבבה

בחמישי האחרון ירדתי עם קבוצת חברים לסופ"ש צלילות באילת. אנחנו יורדים לאילת כל כמה חודשים בערך ועל אף שאנחנו אוהבים אוכל טוב ומעניין הקולינריה בסופ"שים האלה לא משחקת תפקיד מרכזי ואנחנו לא מחפשים מסעדות יקרות ומיוחדות אלא יותר מסעדות שמגישות אוכל טעים במחיר לא מופקע.
הפעם יצא לנו לבקר בשלושה מקומות:
הטוב- המבשלה
הרע- שוק דגים
הסבבה- ברביס

פירוט על כל מקום בתגובות.
 

CherryBlini

New member
המבשלה

הגענו למבשלה אחרי נסיעה ארוכה ומפרכת לאילת וכל מה שרצינו היה לשבת ולהרגע עם כוס בירה. גילינו מקום קטן ומקסים עם אווירה כיפית ובירות נהדרות.
התיישבנו על הבר ומייד קיבלנו טעימות מכל הבירות שמוגשות במקום. כולן היו טובות, מעניינות ולא שגרתיות ואחרי התלבטות קצרה בחרתי בבירת שיפון עם טעמי דבש ונענע.
לא היינו רעבים במיוחד, אז הזמנו לנשנש:
אני- תפוח אדמה אפוי ממולא בשמנת, פטריות ועוד כל מיני דברים שהיה טעים אבל גם טיפה קשה. עוד כמה דקות בתנור היו עושות לו פלאים.
זוג החברים- קרפצ'ו בקר עם לחם לבן חם ומצויין. הקרפצ'ו היה טעים והלחם שהוגש עם שמן זית, בלסמי ומלח גס היה מעולה.
היות והחברים הזמינו אני לא זוכרת את המחירים אבל ממה שזכור לי התפריט לא היה יקר.
סימנו את המקום לפעם הבאה שנהיה באילת ושיתחשק לנו בירה ונשנוש נחמד ליד.
 

CherryBlini

New member
פשוט המבשלה


 

CherryBlini

New member
שוק דגים

אם בעל מועדון הצלילה לא היה ממליץ לנו על שוק הדגים ומביא לנו גם שובר של 10% הנחה סביר להניח שלא היינו מגיעים למקום, אבל קיבלנו המלצה ושובר ורצינו דגים אז התקשרנו והזמנו מקום.
הגענו למסעדה בזמן, ראינו את התור הארוך שהשתרך בכניסה ושמחנו מאוד שיש לנו מקום שמור. לאחר כמה דקות המתנה סידרו לנו שולחן והתיישבנו.
התיישבנו בשולחן והוגשו לנו התפריטים. המנות העיקריות במסעדה נעות בין 79 ל109 ש"ח ויש גם מנות מיוחדות במחירים גבוהים יותר. בהזמנת מנה עיקרית מקבלים סלטים למרכז השולחן. סועד שאינו מזמין מנה עיקרית מחוייב עליהם ב39 ש"ח.
היינו ארבעה אנשים והחלטנו להזמין שרימפס בשום וחמאה, בורי בתנור ופילה דניס אחד לחלוקה לשתי החברות.
אז החלטנו, וחיכינו שתגיע אלינו מלצרית. וחיכינו, וחיכינו, בסוף תפסנו מלצרית, הזמנו את האוכל והתחילו לצאת הסלטים.
כל הסלטים היו מוצלחים מאוד והוגשו עם לחם לבן חם וטעים. במיוחד אהבנו את סלט הבטטות, החומוס וגם את החציל הקלוי שהפתיע לטובה. כל פעם שהתרוקן השולחן וביקשנו תוספת מסלט מסוים נענינו בחיוב וזה בהחלט היה נחמד מאוד.
בשלב מסוים שמנו לב שעבר כבר די הרבה זמן, התחלנו להתמלא ועוד לא קיבלנו את המנות העיקריות. לאחר כמה נפנופים עצבניים בידיים הצלחנו לתפוס את המלצרית שלנו שאמרה שתבדוק את העניין ונעלמה.
שעה אחרי שנכנסו למסעדה הגיעו המנות העיקריות והן היו בינוניות למדי:
השרימפס (99 ש"ח) היה לא מבושל מספיק והרוטב היה טעים אך מימי מידי ולא נתפס עליו. מה שהציל את המנה היה הלחם שספג את הרוטב.
הבורי (79 ש"ח) נאפה בתנור והיה חביב. הוגש משום מה עם פסטו שלא השתלב איתו בכלל.
כמעט סיימנו את שתי המנות שלנו ורק אז הגיע פילה הדניס (89 ש"ח) שהיה שתי חתיכות פילה לא גדולות שנצרבו קלות על הגריל ואז נשלחו לתנור לסיום הבישול. היה נחמד ותו לא.
רק אחרי שכבר סיימנו לאכול ניגשה אלינו המלצרית והסבירה שהמטבח לא קיבל את ההזמנה שלנו ולכן לקח למנות זמן רב כל כך לצאת. לא הוצע פיצוי וגם ההתנצלות הייתה בחצי פה.
בדר"כ היינו משאירים את העניין כך, מתבאסים, מזמינים חשבון ויוצאים, אבל מסביבנו שמענו שולחנות אחרים שגם להם לא הגיעו המנות שקיבלו שתיה חמה וקינוח וקצת עיצבן אותנו שלא הציעו לנו כלום, אז ביקשנו קינוח על חשבון הבית וקיבלנו "סופלה" שוקולד עם גלידת וניל שהיה סביר.
סה"כ עם בקבקוק יין ו10% הנחה יצאנו עם בערך 350 ש"ח והחלטה שלא לחזור יותר.
 

Gרר

New member
באילת המלצות זה תמיד חשוד


הרבה מקומות שממליצים שם זה לא באמת המלצה אלא מסחרה נטו.

לא אשכח את הסיפור על ג'וזפין, שסיפרה לנו מלצרית שעבדה שם, שאחת הסיבות שהמסעדה נסגרה זה שלא פעם נהגי מוניות היו משכנעים אנשים שהיו לוקחים לשם בדרך שלא כדאי להם לאכול שם כי זה סתם מסעדה של מנות קטנות ופלצניות "במקום זה אני אקח אותך למסעדה של חבר שלי יפנק אותך עם עשרים סלטים ושיפודים..."

איך היא ידעה? כי נהג מונית אחד "עשה" עליה את התרגיל הזה בלי לדעת שהיא מלצרית ולא לקוחה שלהם


כיוון שזו היתה מסעדה מחוץ למקומות התיירות וגם ככה מספר הלקוחות הפוטנציאלי היה מועט, זה עוד יותר "הרג" אותם הקטעים האלה. לפחות המסגר 5 התמקמו טוב נחזיק להם אצבעות
 

החתולית

New member
המסגר 5?

נסגרה והם פתחו את WHALE בטיילת הרודס.
&nbsp
אכלנו שם ארוחה נהדרת, לפני כמה שבועות (כן, אני חייבת דיווח), ואני זוממת לאכול שם שוב בקרוב.
 

Gרר

New member
כן זה מה שהתכוונתי

שהם עברו מהמקום שכוח האל שלהם, כזה שחייב נסיעה מיוחדת, ללווייתן שעל הטיילת. אמנם בקצה הטיילת לפי מה שהבנתי, אבל עדין מקום יותר נגיש שיש לקוות יעזור לתפוסה שלהם.
 

tatan48

New member
מקומם מאוד הסיפור עם המוניות

ברמה שאני במקום בעלי המסעדה הייתי תובע את בעלי המסעדה השנייה.

מצד שני, זו הבעייה עם הישראלי הממוצע שבוכה שאין מה לאכול באילת אבל מתפתה לעוד שיפודיה סוג ז' רק בגלל שאיזה נהג מונית סבסב אותו על האצבע.
 

CherryBlini

New member
ברביס

אין פעם שאנחנו יורדים לאילת ולא אוכלים משהו בברביס. לרוב זה עסקית הצוללים הדי משתלמת שלהם (מנת פתיחה וקינוח לזוג, מנה עיקרית ממגוון די רחב ושתיה קלה במחיר סביר).
הבעיה עם העסקית היא שכל השולחן חייב להזמין אותה ואם מישהו לא רוצה אז אף אחד לא יכול.
הפעם אכן היה מישהו אחד שלא רצה ולכן הזמנו מהתפריט הרגיל.
אכלנו:
המבורגר מקסי (49 ש"ח) עם תוספת גבינת עיזים (9 ש"ח) ופירה (14 ש"ח)- היה טעים על אף שהוזמן מדיום והגיע יותר לכיוון הוול. הפירה הגיע קר ולאחר קצת נפנופים למלצרית נשלח חזרה לחימום קצר במטבח.
המבורגר מקסי (49 ש"ח) שהוזמן מדיום מתוך ציפייה שיגיע לכיוון הוול דאן ואכן הגיע כך, אז הסועד היה מרוצה. מסקנה: הזמינו מידת עשיה אחת פחות ממה שבא לכם.
פילה סלמון עם פירה (85 ש"ח) הגיע עם רוטב צ'אטני מנגו שהסועדת התלהבה ממנו מאוד ופירה ונראה שהיה עשוי כהלכה.
לזניה כפרית (58 ש"ח) נראתה טוב ולא נשמעו תלונות מהמזמינה.
&nbsp
לקינוח לקחנו קרם ברולה ועוגת גבינה אפויה עם בננות מקורלמות (בערך 40 ש"ח כל אחד אם איני טועה) שהיו מוצלחים מאוד.
כמו כן, הזמנתי הפוך גדול שנשכח על ידי המלצרית והגיע אחרי שכבר סיימנו את הקינוחים ולאחר שתי תזכורות בתוספת התנצלות וללא חיוב (הקפה, אגב, היה די מזעזע. לא מומלץ בכלל).
&nbsp
סה"כ היה סטנדרטי וטעים. יחד עם שובר הנחה של 20% שניתן לקבל בכל בית מלון באילת יצא בערך 280 ש"ח. לא יקר בכלל לארבעה סועדים שיצאו מפוצצים.
&nbsp
 

pix37

New member
הברביס בהחלט מקום מוצלח -

1. אני לא אוהב שמחייבים את כל השולחן להזמין הזמנה אחידה - כמו בעסקית צוללים

2. זה מקום עם שרות נורא מוזר - לרוב המלצרים שם מקצועיים מאוד אבל לפעמים אתה נופל על מלצר גרוע שהורס את כל החוויה ומשום מה כל הצוות המקצועי שסביבו לא מאפס אותו.
 

CherryBlini

New member
צודק בשתי הנקודות

1. זה כל כך מעצבן, אני מבינה למה מחייבים זוג אבל את כל השולחן זה באמת מיותר.
2. כן, השירות לרוב זריז יותר. מנסיוני שם זה גם תלוי במיקום השולחן. והפעם ישבנו די רחוק...
 
למעלה