ויוינו - תחנת דלק פז רוממה חיפה

salo22

New member
ויוינו - תחנת דלק פז רוממה חיפה

מפריד מדיווח הסופ"ש, תקציר המנהלים מאוד הולם קודם כל את הציפיות הלא גבוהות במיוחד וגם את ביקורתו הדי מדוייקת עושה רושם, של ש. כהן בהארץ לפני כמה שבועות - מקום נעים מאוד ונחמד עם שירות טוב וחברותי ממיטב הנוער שיש לחיפה להציע (ויש ברוך השם), האוכל די בינוני ולא חזק במיוחד, אין צורך לזרוק לחלל האוויר את המונח המוזל והמבוזה הזה שיש בארץ, מסעדת שף, כי זו לא, לטעמי זו עשתה רושם של איטלקייה משפחתית נעימה במסווה יוקרתי, עם אוכל חביב, סביל ואכיל ולא הרבה יותר, אולי יש במטבח ידיים צעירות יחסית שמוציאות אוכל די חובבני, שחסר מימדים משמעותיים של עומק, ידע, התנסות ויצירתיות, ככה לפחות לי זה הרגיש (ולא צריך להפריח שמות כמו מר קווינטנר או ווטאבר, העולם רווי ב"שפים יועצים" חסרי משמעות לדיון על מה שבאמת יוצא מהמטבח).

אכלנו -
פוקאצ'ה, בהחלט נעימה וטובה לסוגה, לא חוויית רפאל, אבל בתור "מנחת הבית" לצד שמן זית בינוני, חמאה סבירה וטפנד זיתים שחורים שהיה בדיוק מה שאמור היה להיות, בהחלט נחמד.
לזניה - לקחתי כי ש. כהן באופן יחסי, המליץ
היא הייתה כמו כל המנות, נדיבה בגודלה, אבל קצת "דייסתית", ניכר שחוממה עם ההזמנה, אין לי בעייה כמובן, זה סוג המנות שחי טוב כך, אבל הייתה מלכתחילה תחושה של בישול יתר וסה"כ חומרי גלם לא מעניינים במיוחד - רוטב נחמד שבהחלט צומצם היטב, אבל זו לא בשורה מיוחדת, הבשר בסדר, הגבינות לא מעבירות רושם בלתי רגיל שם, וזה מתייחס לכל גבינה שהופיעה בארוחה, מין מכנה משותף רחב בטעמים, שלא ירשים יותר מידי מי שיחפש שם, "משהו מיוחד" או איזה פרמטר אקסטרא. מחיר המנה כ 64 ש"ח לזיכרוני.

רביולי ארטישוק ירושלמי - שוב מנה ענקית, היה סה"כ טעים ונחמד, אבל גס יחסית, מין קופי פייסט של מנות פסטה נניח שפגשתי במקום האיטלקי המדובר ההוא מהשרון ששמו פרח (ננה?) וגם שם "פמילי סטייל" כהלכתו אבל שום דבר מיוחד מידי לספר עליו. 70 וקצת ש"ח ?

קרפצ'יו בקר - לא רע, בסדר, לא טעמתי יותר מידי, כ 50 ש"ח ? הרבה כסף בארץ למעט מאוד בשר.

פיצת פירות ים - גם הפיצות לטעמי, למרות התלהבות כללית יחסית, אין בהן בשורה מיוחדת, אני חושב שגם בצק דק אפשר לעשות בצורה יותר מעניינת ומוצלחת ולטעמי גם שם, היד מעט חובבנית וזה לא בצק דק שאזכור ואנצור. הבעייה היותר גדולה היא אנמיות מסויימת בטעמים ובתוספות, פירות ים מהשקיות בסדר, אין בעיה, אבל לא נוח לי עם 3 שרימפסים בערך, שחותכים לחצאים ומבשלים ועוד אולי טיובת קלמארי במקרה הטוב, שחותכים לכמה פיסות, אין פה שום מפגש מעניין עם פירות ים, אלא משהו קמצני יחסית, על פיצה אגב די גדולה למחוזותינו. שום בשורה בטעמים, בגבינות, קצת פלפל קלוי וחסר עומק גם הוא, אמנם מביאים מין תערובות תבלינים יבשים לפזר, אבל זה לא מספיק מעניין וטוב לטעמי.

פיצה פפרוני - שוב, יחסית מעט פפרוני וכן, גם טעם כללי ו"עומק" חסרים. שתי הפיצות באיזור 64 ש"ח.

הקינוחים ענקיים גם כן -
מין מסקרפונה עם תותים - המקום היחיד שמצאתי ממש זרעוני וניל כמו שצריך, אבל "קרם" המסקרפונה היה גס מאוד ולא ממש מקצועי, מרנג לא אוהב, היה מרנגי, התותים עוד בסדר לשלהי השלהים של העונה, 40 ומשהו ש"ח די כבדים למנה די כבדה ולא מדהימה במיוחד.
אנחנו לקחנו את "הקסטה", מנה מתוקה בטירוף כמו שלא יצא לי לנסות כבר מזמן, העוגיות עוד סבירות, אבל כל השאר גס יחסית ומתוק מידי, רוטב הטופי, גלידת הלוטוס, נו באמת, היו עוד כמה מרכיבים לדעתי, 48 ש"ח שבהחלט הצטערנו עליהם, המון כוונות טובות, המון מכל דבר, הכיוון ממש לא לטעמי, למרות ששוב, המכנה הרחב בחיפה ובארץ, עף על דברים כאלו.

הייתה גם שלישיית גלידות ואפוגטו עם שני כדורי וניל אימתניים, התפריט והמלצריות טרחו להזכיר מספר פעמים את עניין הייצור העצמי ועד כמה הגלידה מוצלחת - אז זהו, שהיא לא ממש, הצבעים לכאורה נכונים ומעשה לגמרי לא נכונים וניכר שהתערובות אינן מוכנות מסקרצ', גם החדרת הטעמים לא מעניינת ולא משמעותית, אולי גם לא בדיוק קיימת, ככה שגם שם, הסוכר מורגש בולט.

ישמע מוזר אבל החווייה הכללית נעימה וחיובית, אפילו לכיוון מאוד, מוזר, נכון, גם לי לא קורה הרבה, אולי גם בגלל שהחברה הייתה חברים אהובים, אבל בעיקר בגלל שני הפרמטרים הראשונים שהזכרתי בהתחלה. אין לי ספק שמבחינת האוכל, לא נמהר לחזור ולהתמיד בביקורים שם. המנות סופר נדיבות, הכל סביל, התמחור לא נורא, אבל הניסיון למכנה משותף רחב והתחנפות למה שאנחנו דווקא לא אוהבים ומעריכים במסעדות כ"טעם רחב", יגרום להמשיך ולחפש "חוויות ספציפיות" עם יד טובה ומעניינת יותר במטבח, כשנרצה אם כבר לאכול בחוץ.
 

sweetdreams

New member
לא הייתי בויוינו הרבה מאוד זמן

מעט לאחר שהיא נפתחה ביקרתי שם שלוש פעמים, וסיכמתי את ההתרשמות שלי בכך שמדובר במקום בינוני, שניכר שמכוון גבוה יותר, אבל היו בעיניי כמה עניינים שעמדו למפרע.

בגזרת האוכל חשבתי אז שהם לא ממקדים נכון את התפריט. במקום להתמקד בפיצות ופסטות שעשויות שם לא רע, הם מקדמים (ובצורה די אגרסיבית, יש לציין) את מנות הבשר והדגים שבעיניי פחות טובות, וחלקן אף נתפסו בעיניי כמלכודות תיירים, או כמנות מביכות במיוחד (ספציפית מנת ספיישל בשרית זוגית, שלצערי הרב הצליחו למכור לנו בביקורי האחרון).

בגזרת השירות, אני אישית חשתי הבדל גדול מאוד בין השירות ברמת הצוות הזוטר (המלצרים והברמנים) שהיה מוקפד ונהדר, לבין השירות ברמה הניהולית הגבוהה יותר (החל מהשירות הטלפוני וכלה בטיפול בסיטואציות שצצו במקום) שגם כן היה מוקפד - בעיקר על חוקי המקום; שזה בהחלט לגיטימי, אבל באופן עקבי ועיקש שגרם לי להרגיש קצת פחות בנוח, ובסופו של דבר להעדיף אותם פחות לעומת מקומות אחרים ונינוחים יותר, בהם ההרגשה נעימה יותר.

אבל, יש לזכור שהמקום עוד היה חדש, והיו גם נקודות לשבח, והביקורות האחרונות שלך ושל מר כהן מעודדות אותי שיתכן ומשהו השתנה שם, ושאולי זה הזמן לחזור ולנסות אותם שוב. אני מקווה שייצא לי אולי השבוע לקפוץ לארוחת צהרים.

ותודה לך, כרגיל, על הדיווח!
 

oreldi

New member
בסך הכל נשמע סביר

לי העובדה שהם פונים לקהל רחב לא מי יודע מה מפריעה, העיקר שאת מה שהם עושים יעשו טוב. נראה שיש מקום לשיפור, אבל הם נדיבים וזה גם משהו. הקינוחים העמוסים והכבדים נקראים לא טוב, לא לטעמי גם כן, יותר מדי "מכנה רחב". מזכיר לי קצת קינוחי נאפיס או מקס ברנר וחבל.
 

salo22

New member
כיום אוכלים הרבה פחות בחוץ

ובפעמים המעטות כן חשוב לי מאוד הערך המוסף או "דברים שאטרח עליהם פחות בבית", לטעמי ויוינו לא חזקה מספיק בערך המוסף הזה - אני כמעט לא מכין נניח פיצה בבית, רק לעיתים נדירות, גם לזניה ולבטח לא פסטה עבודת יד, כל אלו לא נמצאים גבוה בסולם הביתי, קורה
אז יש לטעמי מקומות עם יותר ידע ורמה, שעושים את זה מוצלח יותר, לדעתי - בתחום "איטלקי עממי יחסית" (וכן שם ויוינו נמצאת, ללא שום ספק), פגשתי את זה נניח בטאנטי באצ'י, הפיצה בבוגרשוב, אני חושב שיש שם ידיים יותר מנוסות וטובות במטבח, ככה לפחות לי זה הרגיש ולאילו אשמח לחזור.
 

oreldi

New member
לגבי הפיצה בבוגרשוב

יצא לי לעבור לאחרונה פעמיים, נזכרתי בך :) אבל זה תמיד היה אחרי ארוחה במקום אחר כך שעוד לא יצא לי להיות.
 

salo22

New member
זה מקום ששווה לפחות ניסיון אחד וגיבוש דיעה עצמאית


לנו המקום הזה חסר מאוד.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חייבת למחות על הגדרת המנות כ"ענקיות". הן סבירות לחלוטין

ומשביעות כמנות עיקריות במחיר סביר (זו אינה מסעדת שף, כאמור). אני מתכוונת לפסטה, לפיצה וללזניה; מנות הבשר/דגים היו אפילו די קטנות (מניסיוני המועט; בגלל האכזבה לא ניסיתי שוב). אולי למי שהתרגל לקוטן המנות במסעדות נחשבות יותר(?) זה נראה "ענק", בעיניי זה היה סביר לחלוטין כמנה עיקרית לאדם אחד (ממש לא לחלוקה, אלא אם מזמינים מנות נוספות או לא כ"כ רעבים / קיבה קטנה).
&nbsp
אם כבר מנות ענקיות, החודש ישבתי לראשונה ב"אמורה מיו" ושם באמת קיבלנו כמות פסטה מפתיעה למנה, כזאת שמתאימה לזוג (ומכיוון שהזמנתי במקביל את האנטי-פסטי הגדול והבחור שישבתי איתו לא היה מאוד רעב, הוא ארז חצי ממנה הביתה). הייתה חוויה לא רעה, אני יכולה להבין למה אנשים חובבים את המקום.
&nbsp
אגב, כשהזמנתי בשעתו את הפיצה עם פירות הים (רק שרימפים לבקשתי, את השאר אני לא אוכלת) היא הייתה מצוינת בעיניי, ממש כמו שאני אוהבת – בצק דק ופריך כמו שאני אוהבת ושרימפון קלוף ורדרד וחמוד על כל משולש. מאז עברו כמה חודשים, לא יודעת מה המצב עכשיו.
 

salo22

New member
הרביולי במילוי ארטישוק ירושלמי זו מנה ענקית לדעתי

שגם מטיבי בצק כנראה יתקשו לסיים.לא יצא לי לנסות או להעיף מבט שם, במנות בשר ודגים. הפיצה שיעממה אותי וקיבלה קצת פוש עם הוספת הדברים מסביב, זה בדיוק מה שהרגיש כשלקחנו טייק אווי בעבר של פיצה, השרימפס מגיע קלוף מהשקית וללא ספק נחתך לחצאים כך שהסתלסל באפייה, זה בדיוק חומר הגלם בו גם אני משתמש בבית ולרוב גם חוטא באותו חיתוך לחצי. היה מעט שרימפס די סימבולי על הפיצה אבל כמובן שלא ביקשנו "רק שרימפס", הפעם זוגתי לא צילמה את האוכל, אולי בגלל שלא היה פוטוגני במיוחד.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ניסיתי אותה (לא חובבת רביולי) ראיתי מנות אחרות

בד"כ דווקא מתקמצנים על רביולי בארצנו (ראיתי גם מקרים של כמו כיסונים שאפשר לספור על יד אחת, גדולים, ועדיין) אז טוב לשמוע שהם נדיבים.
&nbsp
אני מודה שלא ממש ברור לי מה "משעמם" בפיצה, או להפך... הבסיס בד"כ פשוט וסטנדרטי (בצק, עגבניות, גבינה) לא משהו מיוחד או מרתק, צריך להיעשות בצורה טובה כמובן (לטעמי הוא היה) והתוספות הן כבר העדפה אישית. זה לא אמור להשתנות אם אוכלים אותה במקום או לוקחים... זה סוג המזון. אני לא מרבה לאכול פיצות במסעדות (וגם לא כריכים) כי בתחושה שלי זה תמיד אוכל "לקחת" ובמסעדה אני מעדיפה מנה "בצלחת" (וגם פחות חובבת בצקים לחמיים באופן כללי). לצערי אני לא מכירה אף פיצה שכונתית שמגישה פיצה בסגנון איטלקי (כזה; פעם הייתה פיצה "לולה" בהדר שאהבתי מאוד והיא נסגרה די מהר) אז פה ושם אני כן מזמינה, למשל ברפאלו. לטעמי הפיצה של ויוינו הייתה טובה ולא נפלה מזו של רפאלו, אבל כמובן לא השוויתי אחת לאחת בו זמנית.
&nbsp
גם אני לא צילמתי כשישבתי שם; האוכל שהוגש לנו נראה יפה וטעים, לא פוטוגני במיוחד ולא בלתי-פוטוגני... זו מסעדה איטלקית בסיסית, לא מאיר אדוני (והמחיר בהתאם).
יתרונה על פני רפאלו (בקסטרא) היא המיקום והעיצוב – ברפאלו האקוסטיקה איומה וכשהמסעדה מלאה היא רועשת ברמות כמעט בלתי נסבלות בעיניי.
 

salo22

New member
לא הייתי עדיין ברפאלו

זה יכול להיות מוזר לך שאני נכנס לדקויות בקשר לבצק הפיצה נניח, אבל זה באמת עולם ומלואו שאפשר לדוש בו רבות, יש הרבה מעבר ל"פשוט וסטנדרטי", בערך כמו שלא ניתן "לפטור" כל פיצה בקטגורייה "סיגנון איטלקי", גם על זה אפשר לדוש בצורה שכנראה לא תהיה משמעותית או הכרחית לך

לטעמי, לעשות במיוחד את הדרך מחיפה כדי נניח לאכול את הפיצות של טאנטי באצ'י, יהיה דבר הגיוני מאוד, כי אני חושב שהם עושים את זה מושקע ונכון יותר וברמה יותר טובה מהתוצאות אליהן אגיע בבית (יכול להיות קמחים מסויימים, כמובן גם ניסיון, דרך מתאימה ורמה גבוהה).
לגבי התוספות - יש תמיד דרך לעשות פיצות טעימות עם ניואנסים שונים ברוטב, ברמת הגבינות בהן משתמשים ובתוספות, אחרת מה הכיף בכל העניין אם הכל כל כך פשוט וסטנדרטי ?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נסה אותם, הם לא רעים. סגנון דומה לויוינו, יחסית, יותר מוקפד

אני חושבת. אבל הסטנדרטים שלי לא כ"כ גבוהים, אני מודה.
&nbsp
לגבי פיצות, כאמור, אני פחות מחוברת לבצקים... (מהסוג הזה) ודרישותיי צנועות הן: די לי בכך שהבצק דק, פריך וטעים... התוספות על הפיצה שהזמנתי היו לטעמי, ואת אלה שלא ביקשתי להסיר ונענו לבקשתי בלי בעיה, זה בעיניי יתרון חשוב ומהותי כי יש לא מעט רכיבים שטבחים אוהבים ואני לא (ויש מסעדות שמעקמות פנים על כל שינוי קטן).
&nbsp
לא ניסיתי פיצה בטאנטי באצ'י, אבל אני לא מאוהדי הפיצות השרופים ואין מצב שהייתי נוסעת במיוחד לעיר אחרת כדי לאכול פיצה, טובה ככל שתהיה...
&nbsp
ישבתי רק פעם אחת בטאנטי באצ'י (היינו בטיול, לא נסענו במיוחד). אכלתי ניוקי מוצלחים בהחלט אבל לא שונים מכאלה שאכלתי במסעדות אחרות בעבר (כלומר לא מצדיקים נסיעה במיוחד לטבעון) והייתה גם אי-הבנה מול המלצרית בנושא הרוטב והגדרת המנה בתפריט (נקראה בצורה מבלבלת "ניוקי סלק" אבל זה לא היה "ניוקי סלק" אלא ניוקי תפוחי אדמה רגילים ברוטב סלק...). את הקינוח שאחרים הזמינו ואהבו מאוד (פאי אגסים נדמה לי) טעמתי וממש לא אהבתי. יותר מכל לא אהבתי במסעדה את כיסאות הווינטג' (הם ודאי מצטלמים נהדר, אבל במה חטא הגב שלי? אני לא אוהבת לשבת במסעדות שלא מרפדות את העכוז שלי. אני רוצה לשבת בנוח כשאני אוכלת) והתבאסתי מכך שאין להם בכלל עסקיות (זכותם, כמובן).
 

salo22

New member
אין מקומות מושלמים

ולבטח גם טאנטי באצ'י רחוקה מלהיות כזו, הפיצות שלהם במיוחד לטעמי ובכל מקרה אין בארץ לדעתי מסעדה איטלקית כלשהי ששווה נסיעה ממש מיוחדת. עניין ההעדפות והטעם האישי, כמו שכבר דיסקסנו לדעתי קלות בעבר, מכריע וחשוב יותר מכל דבר אחר בתחום שלנו פה, קונצנזוס לא צריך שיהיה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לדעתי כן. אני נהנית שם, זו אחת המסעדות הטובות בחיפה בעיניי

 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא שדרוג; אין פה מסעדות שף או מבחר כמו בת"א אז הכול יחסי.

"לא רע" זה בהתאם לסטנדרטים בפורום (וגם לאלה של salo22, שכנראה גבוהים משלי).
 

pix37

New member
אוכל לא רע - אבל חסרה נשמה ויד מכוונת במטבח

יש שם המון כוונות טובות - הם מקצועיים והמנות לא רעות בכלל
אבל המסעדה צפופה מידי מכדי שיהיה נעים ומשהו באוכל לטעמי לא מדויק ב- 100%
ההרגשה היא שהם יודעים מה הם עושים אבל הצוות שלהם לא מקצועי מספיק על מנת להוציא את זה לפועל.

מסוג המקומות המאוד מבלבלים שיכולים לקום או ליפול על יד של טבח ספציפי ביום ספציפי.

האם שווה לתת להם הזדמנות ? בהחלט.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
עד היום לא היו לי שם נפילות, ואנחנו משתדלים להגיע בשעות

פחות עמוסות, למשל לא בסופי שבוע. כשמלא שם הבעיה שלי היא לא עם הצפיפות אלא עם האקוסטיקה, זה פשוט יותר מדי עבור האוזניים שלי.
 

salo22

New member
תוהה אם בצורה מסויימת זה גילגול מתקדם של אנשי ספגטים לשעבר

כמובן שהמיקום זהה, אז כשאני חושב על זה, לא אתפלא אם יש קשר. אני חושב שננסה אותם פעם ראשונה בטייקאווי אם אפשרי, בהתחשב בזה שנניח מטאטמי וסינטה בר אקספרס כבר לקחנו כמה פעמים, די מוזר שלא עשינו את זה עד עכשיו
 
למעלה