בינדלה המחודשת של יורם ניצן

erezavn

New member
בינדלה המחודשת של יורם ניצן

ביום ג' האחרון קפצתי לבדוק את בינדלה המחודשת של יורם ניצן.
הייתי עם חבר בצהריים בשעה 14:30 וחוץ מאיתנו היו עוד 2 שולחנות בלבד. כרגע עדיין אין עסקיות צהריים ותפריט הערב מוצע בצהריים בהנחה של 20%.

תפריט הראשונות כרגע כולל 9 מנות ופוקצ'ה (18 ש"ח). 5 מהמנות הן צמחוניות. המחירים הם בין 44 ש"ח ל-66 ש"ח. רחוק ממחירי מול-ים המטורפים ודי קרוב למחירים שהיו בבינדלה של רועי סופר. סה"כ נראה כמו תמחור סטנדרטי במסעדת שף תל אביבית טובה. נקווה שרמת המחירים הזו תישמר.

תפריט העיקריות נחלק לשניים:
מנות פסטה: 10 מנות כאלה, שמתוכן 7 הן צמחוניות. מנות הפסטה אינן גדולות ואפשר להגדירן כמנות בינוניות בגודלן. עלויות מ-53 ל-118 ש"ח.
מנות בשר ודגים: עיקריות נוספות מעולם הדגה והבשר - עוד 6 במספר. מ-76 ש"ח עד 168 ש"ח. שוב, מחירים שרחוקים ממחירי מול-ים ותואם עלויות של מסעדות איטלקיות מושקעות בארץ או מסעדות שף אחרות.

חלקנו 2 מנות ראשונות ו-2 עיקריות.
ראשונה ראשונה:
- קרפצ'יו לוקוס, קרם יוגורט חזרת, ויניגרט גזר, צ'ילי ושמן לימונים. 66 ש"ח.
הדג היה מצוין. טרי ואיכותי, בדיוק כמו שאפשר לצפות משף כמו יורם ניצן שיש להניח שעובד עם מיטב הספקים. התיבול היה עדין וטוב ונתן את הכבוד הראוי לדג. ויניגרט הגזר המתקתק (מאד נחמד) ושמן הלימונים בהחלט הורגשו והשתלבו היטב. קרם החזרת יוגורט היה יכול להיות הרבה יותר בועט, עם חריפות מודגשת יותר של החזרת. היו כאן גם קוביות קטנות של מלפפון שחוץ ממרקם קראנצ'י לא תרמו מאום למנה. בקיצור - עם קצת יותר kick ופיקנטיות ועם ירק מעניים יותר מהמלפפון זו הייתה יכולה להיות מנת קרפצ'יו מעולה שהייתה מוציאה מאיתנו קריאות wow, אבל עדיין - מנה טובה וטעימה.
ראשונה שנייה:
- סשימי סלמון איטלקי, פטריות מוחמצות, פלחי תפוז, קרפצ'יו שמפיניון, קרמל צ'ילי ואגוזי לוז. 57 ש"ח.
מנה שלטעמנו הייתה טובה ומהנה יותר מהראשונה. כמו הלוקוס, גם הסלמון היה מאיכות מעולה. התיבול של כל המנה היה טוב מאד. קרפצ'יו השמפיניון היה חביב אבל לטעמי הוא די מיותר. מלבד פרוסות השמפיניון הדקיקות היו גם פטריות שימג'י טריות שהן תמיד טעימות ומהנות. הויניגרט היה מצוין. בויניגרט קרמל צ'ילי תמיד יש חשש למתיקות יתר וכאן היה איזון טעמים מצוין. כמו המנה הראשונה של הלוקוס גם בזו אין כרגע את האקסטרה שתהפוך אותה למנה מעולה באמת.

עיקרית ראשונה:
- רביולי שרימפס, שרימפס קריסטל על פסטת ארבעים החלמונים בהכנה ביתית ממולאת בארבע גבינות עם עגבניות וציר סרטנים. 118 ש"ח.
מנה די בייסיק של פסטה פירות ים. לטעמי המנה הטובה ביותר שאכלנו בארוחה. רביולי דק שהוכן כמו שצריך, מילוי מעולה עם איזון טעמים מצוין של 4 גבינות שכלל מסקרפונה, פרמז'ן, ריקוטה וגורגונזולה. ציר סרטנים עתיר חמאה שהיה יוצא מן הכלל ושבעיניי היה כוכב המנה. השרימפסים - 8 במספר, היו באיכות טובה מאד אבל בושלו טיפ-טיפה יתר על המידה. לא נורא, הם עדיין היו מצוינים. סה"כ מנה מצוינת.
עיקרית שנייה:
- ריזוטו סקאלופ, אורז ארבוריו, קוקי סן ז'ק, פטריות יער, סלקים צלויים, חמאה ופרמז'ן. 110 ש"ח.
מנת ריזוטו קלאסית. ריזוטו פטריות. משהו שכל בשלן ביתי טוב יכול להכין בבית וזו הייתה ההרגשה שלי כשאכלתי את המנה. תוספת הסקאלופס נחמדה ומקפיצה את המנה, אבל הריזוטו הטוב לכשעצמו הרגיש לי פשוט מדי למסעדה שמכוונת גבוה כמו בינדלה וודאי לשף עם יכולות כמו יורם ניצן. הריזוטו והסקאלופ בושלו כמובן כהלכה, הטעמים היו חזקים וטובים (טיפה מליחות יתר אבל משהו לגמרי נסלח - כנראה ציר הפטריות היה מעט מלוח). המכלול היה טוב אבל רחוק מלרגש. זו מנה שלדעתי הולכת יותר מדי על בטוח. היא טעימה אבל לא מספיק מעניינת. לטעמי בשתי המנות העיקריות שאכלנו חסר עדיין הטאץ' של יורם ניצן. חסר איזשהו טוויסט שיקפיץ אותן למנות שף.

ולקינוחים. יש היצע של 8 קינוחים. אחד ב-26 ש"ח. השאר מ-42 עד 46 ש"ח. הזמנו שניים.
קינוח ראשון:
- שונית אלמוגים: קרם לימון לצד מרמלדת אננס עם עוגת פיסטוק, קצפת של פטל אדום וגרניטת ליים וניל. 46 ש"ח.
קינוח מצוין בעיניי. מורכב ומלא אלמנטים ומרקמים שמשתלבים היטב אחד עם השני. קליל יחסית. מאד מאוזן בטעמיו החמצמצים-מתקתקים. אהבנו במיוחד את קרם הלימון החלק, את קצפת הפטל ואת גרניטת הליים וניל. המינוס היחסי היחיד היה עוגת הפיסטוק שהייתה עוגת ספוג. אמנם היא הייתה טעימה ופיסטוקית אבל אני לא השתגעתי על המרקם. שורה תחתונה - זה קינוח שף שהוא כבר הרבה יותר תואם יורם ניצן מהמנות הראשונות והעיקריות.

קינוח שני:
- פנקוטה משמש: קרם וניל משמשים על ביסקוויט שוקולד, לצד פרפה משמשים ואפרסקים טריים, ברוטב קרמל ועצי שוקולד. 42 ש"ח.
אישית אני לא מת על פנקוטות. כאן היא הייתה טובה מאד ובמרקם חלק ומצוין. גם כאן ראוי לציון איזון המתיקות המעולה של המנה. מנה עדינה וטעימה. אהבתי את השילוב של הקרם עם פרפה הפירות המצוין. בקרם הוניל והמשמשים עצמו היה חסר לי מעט יותר טעם של משמשים. הייתה גם תוספת של אגוזי לוז שהוסיפה קראנצ'יות חביבה. קינוח בהחלט מוצלח.

יחד עם כוס יין לבן לכל אחד (וצ'ופר של צ'ייסר של ליקר תבלינים איטלקי בשם Amaro Montenegro) שילמנו קצת יותר מ-200 ש"ח לאדם לארוחה של 3 מנות. סה"כ תמחור סביר ודי ממוצע ביחס למסעדות שף תל אביביות. (שוב - לא מדובר על עסקיות).

ולסיכום...
מי שמצפה לבוא לבינדלה המחודשת ולפגוש את יורם ניצן של מול-ים עם מנות הגורמה המורכבות והמקוריות שלו כנראה שיתאכזב. יורם ניצן התאים את עצמו יותר למסעדה מאשר המסעדה את עצמה אליו, ובינדלה הייתה ונשארת מסעדה איטלקית מודרנית אבל לא חדשנית. מ-6 המנות שטעמנו נהנינו בסך הכל. אלה אמנם מנות בלי הרבה wow factor אבל סה"כ הן טעימות, מושקעות ומוצלחות. ברור שחומרי הגלם כאן, שהם הבסיס לאוכל טוב, הם טובים מאד. אישית אני חושב שכן היה אפשר, בחלק מהמנות, להעז יותר ולתת כל מיני טוויסטים של בישול עילי כמו שיורם ניצן מיטיב לעשות. ייתכן וזה יגיע עם הזמן.
אני מקווה שעם הזמן יוכל יורם ניצן לשדרג את המקום הרבה יותר ולהפוך את בינדלה למסעדת שף מהטובות בארץ (מעבר להיותה מסעדה איטלקית טובה וראויה).
לדיווח המלא כולל תמונות לרוב:
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/05/blog-post_19.html

 

Geralt of Rivia

New member
נקרא טוב אבל קצת מבאס שיורם ניצן לא עושה משהו מעניין יותר

התפריט נראה כל כך מסעדה-איטלקית-גנרית: סלט קפרזה, ויטלו טונאטו, ספגטי אליאוליו, רביולי 4 גבינות (למה תמיד 4?!), ריזוטו פטריות, ראגו... רק האוסובוקו חסר. נראה שאכן יורם ניצן התאים את עצמו למסעדה יותר מאשר התאים את המסעדה אליו, ומי שמתגעגע למעשה ידיו במול ים כנראה ימשיך להתגעגע בינתיים. אפילו הדיווח הזה, ללא ספק החיובי ביותר שקראתי על בינדלה המתחדשת, לא מעורר רצון לדגום אותה. מקווה שעם הזמן היא תחדל להיות "עוד מסעדה איטלקית" ותתפוס לעצמה נישה קצת יותר ייחודית.
תודה על הדיווח.
 

erezavn

New member
אכן נדרש יותר עניין.

היות ואלה שבועות ראשונים של ניצן במסעדה צריך לדעתי לתת לו את הזמן. הוא צריך ללמוד את החומר. זו מסעדה בפאזה שונה לגמרי ממול ים. אני מניח שגם הרצון של הבעלים לשמר את הבסיס שהיה קובע.
כרגע נראה שיש יותר מדי מנות פסטה לסוגיה והשתיים שניסינו היו די שגרתיות. בהחלט נדרש יותר מעוף. פתאום אפילו התחשק לי לראות איזו קציפה "מול ים סטייל" באחת ממנות הפסטה רק כדי להוסיף איזשהו טוויסט. (וב-2 הארוחות שלי במול ים דווקא לא התלהבתי מהקציפות).
 

D48

New member
תודה על הדיווח המעולה והמנומק.

לצערי המסקנה באופרטיבית שלי ממה שכתבת היא לא ללכת כרגע.
לצערי, כי אני אוהב את הבישול של יורם ניצן וחבל שכפי שכתבת שהוא התאים את עצמו למסעדה.
הקינוחים לעומת זאת עושים רושם ראוי.
נראה שאפשר להמתין להתפתחויות עם בינדלה כרגע.
 

erezavn

New member
כרגע זה עדיין לא מקום חובה

אני מאמין שהזמן כן ייטיב עם המסעדה. נדמה לי שבימים האחרונים יורם ניצן עובר מראיון לראיון ומסשן צילומים אחד לשני לצורכי יחסי הציבור הכה נדרשים. (אחד כזה התנהל בזמן שסעדנו). ברגע שזה ייגמר והוא יחזור למטבח ויתפנה לנהל אותו פול-טיים, אני מעריך (ומקווה) שהוא יכניס את השדרוגים הנדרשים.
אבל מי שכן מחפש מטבח איטלקי מוקפד ומחומרי גלם טובים, במסעדה מושקעת ומעוצבת, בינדלה כן תעשה את העבודה. בז'אנר הזה היא כן מדורגת גבוה.
 
אתה חוזר ומשווה את המחירים למחירי מול ים...אין מקום להשוואה

הזו. המשותף בין 2 המסעדות הוא השף בלבד. לא התפריט, לא חומרי הגלם, לא היבוא הפרטי של חומרי גלם של מול ים...זה כמו להשוות מחיר של ק"ג תפ"א למחיר של ק"ג כמהין.
זאת ועוד - מחירי מול ים בעסקית צהריים היו לגמרי לא מטורפים. לא הרבה יותר ממה שאתה שילמת על צהריים בבינדלה לארוחה פחותה בהרבה. וכן, מבחינתי ארוחה עם 20% הנחה בצהריים, בעיני זו ארוחה עסקית.
בכל מקרה, תודה על דיווח מפורט, כרגיל.
 

erezavn

New member
ההשוואה למול ים נעשתה כי מדובר באותו שף.

ודאי ששתי המסעדות שונות לחלוטין זו מזו. השוואת המחירים נועדה רק להמחשה שהסטייל, האוכל והמחירים שונים לחלוטין בבינדלה ובמול ים - למרות שהשף הוא אותו שף.
אין מה לעשות - השם יורם ניצן, מהיותו השף של מול ים כמעט 20 שנה, יוצר ציפיות גבוהות במיוחד, גם לסגנון אוכל מסוים וגם לרמת מחירים מסוימת, ולכן השוויתי ולדעתי כן יש מקום להשוואה הזו...
מי שיבוא לבינדלה המחודשת יצטרך לעשות תיאום ציפיות בהשוואה למה שהיה.
 
מי שעשה את מול ים זה מחרובסקי. ניצן השתלב יפה

והצמד היה צמד מנצח. כשמחרובסקי יפתח מסעדה חדשה [הלוואי] אז יהיה מקום להשוואה.
 

החתולית

New member
על הדיווח המפורט

יורם ניצן עושה בינדלה, לא מול ים. אולי מתאים עצמו לרוח של כריס בינדלה (הבעלים), אולי לומד להכיר את המקום והמטבח האיטלקי.
&nbsp
מצטרפת לתקווה שלך שיתנו לו לעשות מה שהוא יודע לעשות מצויין.
 

Gרר

New member
מעניין אם יתפתח מזה משהו מעניין

כרגע זה נשמע כמו אופציה איטלקית סבירה ולא יותר, שגם זה לא רע, אבל בהתחשב בפוטנציאל... נעקוב ונראה.
 

salo22

New member
הפכו את ניצן קצת ל"גיבור על" כזה


ואני לא חושב שזה כל כך רלוונטי - לבטח שף ותיק וטוב מאוד, אכלתי רק עסקיות במול ים, שנשענו על חומרי גלם מעולים, אבל אי אפשר להגיד, לדעתי, שהאוכל היה ממש מורכב, יצירתי ומעניין במיוחד. אגב גם בקטגוריית הקינוחים, אולי ניצן יודע טוב מאוד את מי להעסיק ואני לא בטוח שהוא ממש בר סמכא או מבין גדול במיוחד בתחום, למרות שאני לא יכול לדעת כמובן בוודאות, אני חושב שאת הקרדיט נניח על רמת הקינוחים הגבוהה שהייתה במול ים, הגיוני יותר לתת לגברת טל הוניג או מי שפיתח ובנה את התחום הזה בתפריט לאורך השנים..
\הקיצר נראה לי קצת מוזר לצפות שפתאום בבינדלה יהיו פלאים, רק כי זה יורם ניצן..
 

erezavn

New member
הפכו את מול ים ל"סופר מסעדה" ולכן השף הפך ל"סופר שף"


סה"כ אני מסכים איתך. ישבתי במול ים פעמיים בעסקית ופעם אחת בארוחת טעימות בערב, די קרוב למועד השריפה (מול-יאנג - לרגל 20 שנות פעילות). ב-3 הארוחות נהניתי. חומרי גלם היו הכי טובים שאפשר היה למצוא בארץ. כנ"ל השירות. האוכל היה טוב ומוקפד אבל לא מדהים בעיניי. אפילו ביצת הפברז'ה הייתה קצת אוברייטד בעיניי. טכניקה פנטסטית, אבל טעמים טובים ולא מדהימים. נדמה לי שהייתה אולי יותר מדי שמרנות קולינרית במסעדה, וזה בלט במיוחד בשנים האחרונות.
סה"כ הקרדיט לפועלה של מול ים צריך להתחלק בין כמה גורמים - הבעלים מחרובסקי שדאג לייבא חומרי גלם מדהימים והיטווה סטנדרטי שירות גבוהים מאד, כמו שסבא רותרות ציינה ; השף - יורם ניצן שהוציא לפועל את החזון ובנה תפריט קלאסי ומושקע במיוחד - ואולי הכי ראוי לציון - ניהל יום יום את המטבח בחריצות. ; שאר אנשי הצוות - החל מטל הוניג הקונדיטורית שאכן היצירות שלה היו בסטנדרט גבוה במיוחד, דרך הסו-שפים ושאר אנשי הצוות המקצועיים.

אבל עם כל זאת - אכן מול ים לא הייתה "סופר מסעדה" אלא מסעדה אירופאית קלאסית טובה מאד ומוקפדת מאד, ויורם ניצן הוא לא "סופר שף" אלא שף/מנהל מטבח מוכשר, ראוי וחרוץ. תכלס בנוף הקולינרי הישראלי הזרוק והבינוני זה גם המון...
 

salo22

New member
אותו דבר היה גם פחות או יותר העניין עם רועי סופר

למרות שהסיטואציה בין השניים פחות או יותר שונה, ניצן לפחות הראה עקביות מקצועית וקו ברור - השף סלבריטי הופכים להיות מין באז וורדים כאלו, שאין עליהם ובלעדיהם.. פנגיאה הייתה הבלחה קצרה, ארוחה בהחלט טובה מאוד, מאז זוהר כוכבו, אוקיי, אני לא מפקפק בדבר, האנשים מוכשרים, אבל בכל זאת קצת פרופורציה.. זה לא רציני, במיוחד כשהיום תפקיד שף הוא יותר לנסות ולהגיע להיות טאלנט בטלוויזיה מאשר עוד זוג ידיים עובדות וזוג עיניים מפקחות במטבח (לווא דווקא שני החבר'ה האלו).
במול ים אכלתי את מנת הלנגוסטינים שלנצח תיזכר בין הדברים הטובים, אבל מה היה שם ? חומר גלם סופר סופר, ביחס לכל מקום בעולם, טיפול נכון, מין צריבה על גריל, הרבה לנגוסטינים טעימים מאוד ובמחיר משתלם לעסקית.. לא יותר מזה, לא פחות
מעבר לקינוחים לא זוכר משם שום אלמנטים ש"מפעילים את הראש" וממש גורמים להרהר וכן גם לנסות וללמוד, אגב לחלוטין לא מתייחס לפברז'ה, לא עניין ולא ניסיתי..
הסה"כ כארוחות לא הותיר שם רושם עז מידי, רות הזכירה רבות את כדאיות האויסטרים ואני ממש לא בכיוון, האוכל באמת לא הפעים, אולי החוויות האלו היו זמינות וישארו שמורות אצל אותם אוליגרכים שיכלו להרשות לעצמם לשבת שם בלילות ולממן את המסעדה בארוחות ומשתים פרועים..
 

erezavn

New member
רועי סופר ויורם ניצן הם 2 שפים שלא מחפשים להיות טאלנטים...

לפחות בינתיים...
שניהם שפים שדי מתרחקים מטלוויזיה וריאליטי. אולי הם התארחו פה ושם באיזו תוכנית במהלך השנים, אבל זה די נדיר. נדמה לי ששניהם מעדיפים להיות במטבח.
ההבדל המהותי בין השניים זה היציבות. אחד מחליף מסעדות בערך פעם בשנתיים. השני היה שף כמעט 20 שנה באותו מקום...
 
רק שבארץ, "מסעדה אירופית קלאסית טובה מאד ומוקפדת מאד"

וחומרי גלם הכי טובים שיובאו ארצה, בעיני לפחות, זו אכן סופר מסעדה. בטח בארץ עם כל ה'יציאות' שמתימרות להיות יצירתיות חדשנית.
 

מיתר44

New member
איני שוכח את המלצתו של חבר פורום זה לשעבר

שהציע: לאכול בארץ הכי טוב שאפשר בבית ואת הכסף לחסוך
למסעדות בארצות חוץ.
מודה שלא קל לבצע אבל בהחלט משתלם
 
למעלה