ההודיות החדשות בתל אביב: מא פאו וקפטן קארי של רושפלד

erezavn

New member
ההודיות החדשות בתל אביב: מא פאו וקפטן קארי של רושפלד

במסגרת הזמן הפנוי הרב שיש לי בימים אלה הספקתי לקפוץ ל-2 המסעדות ההודיות החדשות שצצו בשבועות האחרונים בתל אביב: מא פאו (Ma Pau) המסעדה המשפחתית החדשה בנחלת בנימין, וקפטן קארי, הדוכן ההודי של רושפלד בשרונה מרקט. בשתיהן הספקתי להיות פעמיים.
אחרי שנים של קיפאון יש סוף סוף תחייה וחידוש במקומות אוכל הודיים בתל אביב (גם מקום בשם דוסה בר של אוכל רחוב טבעוני מדרום הודו נפתח לאחרונה על חורבות בועזו).

קפטן קארי (Captain Curry) - דוכן האוכל ההודי של רושפלד:
הדוכן הוא קטן. בעצם כל החלל מוקדש למטבח ויש דלפק הזמנות אליו ניגשים, מזמינים ומשלמים, ואז ממתינים למנות. העניין בסה"כ מתקתק ביעילות. אין מקומות ישיבה צמודים לדוכן, ולכן נאלצים לקחת את המגשים ולשבת באחד המקומות שבצד. בפעמיים שאני הייתי, בצהריים, לא הייתה בעיה למצוא מקום פנוי. אבל בכל מקרה אין כאן חוויית ישיבה כיפית. מזמינים - יושבים - אוכלים - הולכים.

בשני הביקורים שלי הלכתי אך ורק על מנות גדולות.
בביקור הראשון הזמנתי את המנה החריפה ביותר: בקר ראג'ה מון (בשר בקר מפורק), חלמון חופש, ופלפלי צ'ילי. 56 ש"ח. היא מוגשת עם דיסקית מטוגנת דקה ופריכה מקמח חומוס. במנה היה גם דאל שחור, הרבה כוסברה, מעט יוגורט ואורז לבן. הייתה גם נוכחות קראנצ'ית מצוינת בדמות של בצל מטוגן בבלילת קמח חומוס וחטיפי חומוס מטוגנים. מנה מעולה בעיניי. עם חריפות מעולה וממכרת, עומק ועושר של טעמים ומרקמים. תענוג. המנה גם בהחלט השביעה, אם כי לא באתי מאד רעב. התמחור גבוה ביחס לאוכל רחוב, אבל ברור שיש כאן תוספת מחיר בגלל שזה בשרונה מרקט ובגלל שזה רושפלד. לטעמי זה כן שווה את הכסף, אבל אני יכול לקבל גם דעה הפוכה...

בביקור השני הזמנתי עוף טנדורי או כמו שזה כתוב בתפריט: "עוף טנדורי רך - הקלאסיקה ההודית המפורסמת מכולן". 54 ש"ח. הקערה הכילה 2 שיפודים של נתחי עוף בצבע אדום עז (מתערובת הקארי האדום שרקח רושפלד), מעט שמנת חמוצה, אורז לבן, חטיפי חומוס מטוגנים, בצל סגול קצוץ דק, כוסברה ומעט רוטב מסאלה אדום. גם זו מנה טובה מאד בז'אנר. עוף פיקנטי ששמר על עסיסיות והיה עשיר בטעמים, ושאר מרכיבים שמשתלבים היטב ומשלימים אותו.

בקיצור, מ-2 המנות שטעמתי בדוכן נהניתי מאד. שתיהן כאמור לא זולות, אבל עשירות, עזות טעם, ובעלות עומק וטקסטורות. סוף סוף יש כאן מנות הודיות בועטות, עזות, לא מעודנות ולא מתחנפות. גם אם זה לא הודי אותנטי (וסביר להניח שזו יותר אינטרפרטציה אישית של רושפלד לטעמים הודיים) זה פשוט טעים מאד.

מא פאו - Ma Pau:
מסעדה משפחתית שנפתחה לפני כמה שבועות צמוד למזללה בנחלת בנימין ע"י 3 אחים יוצאי מומבאי. הם מגישים אוכל של הבית, אוכל רחוב ואוכל ביתי מאזור מומבאי (החוף המערבי במרכז הודו). חלק גדול מחלל המסעדה הפשוט למדי והנעים הוא הבר. אני ישבתי על הבר בצידו הימני שקרוב למטבח הפתוח. בשתי הפעמים היה פיצוץ אוכלוסין. ממש כמו רחוב ראשי במומבאי... גם מלא סועדים שגדשו כל מקום ישיבה פנוי וגם קהל של ממתינים למנות טייק-אוויי. (עדיין לא הייתה מערכת הזמנות טלפוניות או משלוחים).
האוכל עצמו לא יקר ועשוי בסה"כ היטב. כולו טרי ובעבודת יד. אין כאן פיצוץ של טעמים כמו אצל רושפלד, אלא מנות הרבה יותר עדינות.

המנות שטעמתי בפעמיים שהייתי:
לחמניית פאו במילוי בהאג'י: נזיד כרוב לבן ובצל מתובל. 18 ש"ח. מנה פשוטה וטעימה. מתובלת בעדינות. הלחמנייה בהחלט חביבה וקלילה. 3-4 ביסים טעימים ונחמדים.
בטטה ווד'ה: תפוחי אדמה קריספיים מטוגנים בציפוי קמח חומוס עם זרעי חרדל וכוסברה (25 ש"ח). עוד' מנה חביבה וטעימה. גם היא מתובלת די בעדינות. ראויה לציון העובדה שהמנה המטוגנת הייתה ממש לא שמנונית, ועודפי השמן נספגו בצורה מיטבית.
כחלק מעסקית קיבלתי על חשבון הבית גם פקורה: ירקות מטוגנים בציפוי קמח חומוס. טעים וכיפי. ושוב - אחלה טיגון עם ספיגה מוחלטת של השמן. שאפו. לצד המטוגנים הללו מקבלים גם מספר מטבלים טובים, מהם אהבתי במיוחד את הירוק החריף והרענן (הרבה צ'ילי ירוק וכוסברה טחונים).
פאלאק פניר: ריבועי גבינת פניר בתרד (35 שקלים). המנה הוגשה לצד צ'אפאטי (אפשר גם עם אורז) והיה נחמד לטבול את הצ'אפאטי ברוטב המאד ירוק. הגבינה הייתה עדינה, טעימה ובמרקם טוב (לא רכה מדי). בגדול המנה כן הייתה טעימה אבל הייתה מעט אנמית. חסר לי כאן עוקץ. ולמרות זאת זו כן מנה מהנה וקלילה ומורגש שהיא עשויה ממרכיבים טריים.
פראטה חימה: מאפה בצק דק מסורתי ממולא בתבשיל חימה - בשר עוף טחון ואפונה ירוקה. 28 ש"ח. מאפה עגול ודק למדי שבין 2 שכבותיו יש שכבת מילוי דקה של העוף הטחון והאפונה. לצד המנה הגיע מטבל יוגורט סמיך למדי, טעים ומרענן שדאג ללחלח את כל העסק. המילוי הפעם היה מעט יותר מתובל ופחות עדין מהמנות האחרות שניסיתי. סה"כ טעים.

נכון לעכשיו, החלק הפחות טוב במסעדה הוא השירות. למרות הרצון הטוב והחביבות של המנהלים והעובדים, השירות לוקה בחסר ודי איטי. אני מניח שחלק מזה נובע מתקלות טבעיות של תקופת הרצה, שנובעות מחוסר מקצועיות של חלק מהעובדים והצורך ללמוד ולתקן תוך כדי תנועה. מה שבטוח זה שעד שלא יסדירו אפשרות להזמין מקום טלפונית וידאגו לשירות משלוחים מסודר, כנראה שנגזר על המקום להיות בכאוס יחסי. לוקח יותר מדי זמן לקבל תפריטים ולהזמין, וגם הגעת המנות יכולה לקחת יותר מדי זמן (בביקורי השני המתנתי למנה הראשונה מעל 20 דקות). בקיצור מי שממהר בצהריים עדיף שלא יגיע כרגע ויחכה לשעות פחות עמוסות.

החלק הטוב במסעדה הוא האוכל והתמחור שלו. אין כאן בשורות קולינריות. יש אוכל הודי מסורתי ופשוט שמבוצע היטב ועשוי ממרכיבים טריים ורעננים ובעבודת יד. נכון שאישית אני מעדיף מנות מתובלות הרבה יותר, עם יותר "חוצפה", פיקנטיות ועזות טעמים, אבל למרות העדינות היחסית כל מה שאכלתי היה טעים ונעים.

דבר אחד בטוח: קפטן קארי ומא פאו, הן שתי מסעדות שמשדרגות משמעותית את הקטגוריה של מסעדות הודיות בעיר, ומהוות תוספת רעננה ומבורכת לסצנת האוכל ההודי המתפתחת (סוף סוף) בתל אביב.

לפרטים המלאים ושלל תמונות:
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/05/india-tlv.html









 

gastro101

New member
איך אומרים תודה בהודית ? עשית לי חשק למנות של רושפלד

והשניה- נחכה שהבאז ירד , אתה לא היחיד שמדווח על שרות איטי והמון רב
 
מצטרפת לתודות ולחשק המתעורר.

אותי דווקא מסקרנת מנת הביריאני אצל רושפלד. בתקווה שהפעם, כן נצמד למקור.
 
אם אתה חוזר לקפטן קארי

תנסה את סלט המלפפונים. חריף ומרענן, פתיח מצוין בסכום חד ספרתי.
&nbsp
 

החתולית

New member
על הדיווח

כשמדברים או כותבים על אוכל הודי ואוכל תאילנדי, אני תמיד מצטערת על כך שהחיך שלי לא מצליח לסבול חריפות, כך שמנעד המנות שאני יכולה לאכול צר מאד.
&nbsp
מה שאתה מכנה "פיקנטי" בודאי יגרום לי להזיל דמעה.
 
אתה זריז


ממה שראיתי בערבים יש במא פאו פיצוץ אוכלוסין גם כן והרחוב גדוש בממתינים להכנס, אנחנו נחכה עד שקצת ירגע או שיהיה לנו כוח להזמין מקום ואז ננסה אותם. אנחנו לא אוהבים להמתין, במיוחד לא כשזה כל כך קרוב לבית.
 

salo22

New member
אתה מתאר ומעביר היטב דברים


גם בלי שנהיה שם, על זה כבוד !! כי זה נותן לפחות תחושה "וירטואלית" ורקע מצויין. נקרא שקפטן קארי מפציץ בטעמים (וגם יחסית במחירים, זה מעט מרתיע, בעיקר לאחר שטרחו לכתוב בואללה עם היוודע החדשות על תיכנון המקום, שיהיו "מחירים זולים ושווים לכל כיס", וכן אני מצטט פחות או יותר).
לגבי פאו מה, גם בדיווח שלך וגם זה של בוב, יש איזה "ניחוח אנמיות" בתיבלון ובטעמים, כאילו לנסות לעשות הודי מעודן וידידותי מידי, אני מאוד אוהב הודי חכם ומעודן אבל עם טעמים גבוהים מעניינים ומאוזנים, אפשרי וחבל ששם עדיין לא מגיעים לשם.
 

Nרב

New member
גם אני ביקרתי בשתי המסעדות:

את קפטן קארי מאד אהבתי - הלכתי פעמיים על המנות הצמחוניות (לא טבעוניות, הן כללו גבינת פאניר), אחת מהן היתה עם שלל פטריות בשרניות והקארי בשתי ההזדמנויות היה מעולה, רב טעמים, וממלא מאד כמנה עיקרית

במא פאו פחות נהננו - הטאלי - גם הצמחוני וגם הבשרי היה אנמי מאד, חלק מהמנות "יבשות" ללא רוטב שמתאים להמזג על האורז הלבן, תיבול ממש לוקה בחסר כמו שכתבו פה.
המנה הצמחונית היתה בנויה על קטניות (חומוס / שעועית / עדשים) כמעט ללא ירקות מורכבים - היה כרוב מבושל וסלטון חסה-שורשים. היה חסר לי מאד משהו על בסיס ירקות "משמעותיים" יותר - קישואים/כרובית/תפו"א.
הצ'פאטי שליווה היה במרקם בצקי מאד, וכך גם הפראטה פניר.
הטאלי בהודיות בבאר שבע, באשדוד (וגם בלונדון במסאלה זון....) לוקח בהליכה לצערי. באתי עם המון ציפיות וממש התאכזבתי.
 
וגם אני ביקרתי בשתיהן ומסכים עם ההתרשמות

על מה פאו בהחלט ניתן לוותר בשלב זה. הטעמים אכן מדוללים וחסרים את העוקץ של אוכל הודי טוב. השירות הזוי, כשהיינו שם הייתי צריך לחלטר גם כמלצר כי הבחור שתיפקד כמלצר\מארח לחלוטין לא תפקד.

לעומת זאת קפטן קארי של רושפלד פשוט מעולה. הדוכן הקטן הוא העמוס ביותר בשרונה כרגע ולמרות זאת הם מצליחים לעמוד בעומס בצורה יפה מאוד.
ניסיתי שם כמה וכמה מנות ואני יכול להגיד שכמעט אין נפילות. בנוסף למנות שכבר תוארו כאן אני אוסיף שהכרובית האפוייה פשוט מעולה, מנת הדג טובה מאוד, הביריאני טוב אבל נופל משאר המנות.
מבחינת הטעמים אני חושב שזו ההודית הטובה בעיר כרגע, למרות שהיא אינה באמת נאמנה לצורת ההגשה ההודית המסורתית.
אני אתפלא אם לא נקבל סניפים נוספים בזמן הקרוב מאוד.
 

Nרב

New member
אני חושבת שגם המנות ההודיות במינה טומיי טובות

 

amirline

New member
גם אני אכלתי ונהניתי בקפטן קארי

לא זוכר איך נקראת המנה אבל מדובר בגבינת בקר מטוגנת מונחת על מצע אורז בקארי וחלב קוקוס עם נגיעת שמנת חמוצה, מנה מאוד טעימה(חריפה מעט) עם טעמים הודים חזקים וטובים, רציתי לנסות עוד מנה בשישי האחרון אבל הייתי שם ב-10 והם פותחים ב-11 אז אכלתי במקום אחר אבל אין ספק שאנסה עוד מנות.
 

babiji

New member
עשינו בדיוק את אותו סיבוב בשבוע שעבר,

באחד מהימים תפרנו צהריים ב"קפטן קארי", ובחמישי בערב הלכנו עם הקטנים ל"מא פאו" (הגענו ממש סמוך לפתיחה ב - 19:00 ונכנסנו ישר).

קפטיין קארי - אחלה מקום, אוכל טעים, טעמים חזקים וטובים, ניחוחות של הודו, חיסרון אחד מרכזי לדעתי - קצת פחות מדי רטבים ותוספות ביחס לכמות האורז. סה"כ לגמרי שווה. אכלנו מנה אחת של עוף (צ'יקן טיקה נראה לי) ומנה אחת של פאניר (פנג'אב פאניר).

מא פאו - לאור מה שקראנו ושמענו, והבאזז הכללי, התאכזבנו. בעיקר ממנת תאלי שהזמנו שהתבשילים בה היו חלשים בטעם, ומנה של אוניון בהאג'י שהייתה בינונית. הילד (3) לעומת זאת טרף שם מנה של עוף ולא השאיר זכר (נקודת זכות למקום), ומנה נוספת של פאו במילוי תבשיל עוף טחון הייתה לא רעה. השירות בסה"כ וגם לאור העומס שהיה בחוץ היה בסדר גמור. בכל מקרה לא מקום שנחזור אליו בקרוב.

המטרה הבאה - דוסה בר.
 

erezavn

New member
תודה למגיבים


בקיצור מסתמן שקפטן קארי מוצלחת ביותר ומא פאו טעונה שיפור בגזרת ההודיות החדשות...
אני כותב מברלין. אוכל הודי אני לא אוכל כאן אבל הרבה דברים טובים אחרים כן... ידווח בהרחבה בהמשך...
 

almogi

New member
יש אוכל הודי מעולה בברלין

ברובע Helmholtzkiez יש ריכוז גדול של מסעדות הודיות טובות עד מעולות.
המוומלצת ביותר היא Zaika - אוכל נהדר. המחירים הם קצת גבוהים אבל שווים. גם Vedi's טובה.
&nbsp
 

FiReBall

New member
הרושם שלי קצת שונה

שלושת המנות - בקר ראג'ה מון, עוף טנדורי רך והטלה ועוף ביריאני היו די שטוחות ואחרי ביס או שניים די נמאסו עלי. העוף טנדורי עצמו היה מעולה, אבל בסך הכל מרבית המנה זה אורז עם קצת שמנת חמוצה ולא המון רוטב.
&nbsp
לטעמי לא מדובר בטעמים המעולים שיש למנות ההודיות למשל בטאיזו.
&nbsp
דווקא הכנפיים התגלו כשיחוק, עם רוטב מעולה שהשתמשתי בו כדי לאכול את האורז של המנות האחרות.
&nbsp
את סלט המלפפונים לא כל כך אהבתי.
&nbsp
אם תהיה הזדמנות אני אטעם גם את הכרובית.
 
למעלה