בר א וין

  • פותח הנושא Joy
  • פורסם בתאריך

Joy

New member
בר א וין

ערב נדיר מידי שבו שיריינתי את בעלי לבייביסיטר חייב מקום טוב.
השותפה לדייט רצתה משהו שיהיה לה קל"ב וביקשה שנשב בפאב במודיעין (לא ידעתי שהעיר המנונמנת הזו זכתה לפאב).
למזלי הצלחתי לשכנע אותה שנסתדר עם חניה והזדמנות נדירה כזו לא מבזבזים על מודיעין. כך זכינו גם שתצטרף שותפה נוספת והגענו, בזכות הביקורת של חתולית, לבר א וין.
מאחר והיינו 3 ויתרנו לצערי על הישיבה על הבר אבל הישיבה בחוץ, באוויר הנעים נעמה לנו מאוד.
השירות היה טוב מלבד המלצרית שקצת עפה על עצמה ועל המנות ביתר התלהבות היפסטרית תל-אביבית.
בקבוק אלבריניו קר עשה בדיוק את העבודה וליווה את הערב כולו. יבש בדיוק במידה, פירותי ונעים (140 ש"ח)

גוז'ר דה בורגון היה חביב. בפנוכו היה אוורירי וטעים. את המעטפת פחות אהבתי. 22 ש"ח. לדעתי האלטרנטיבה של לחם (אדון שיפון) יכלה הייתה ללוות יותר טוב את הארוחה.
כיכר קממבר צלוי בריבת תותים פיקנטית הייתה מנה מעורבת. הכיכר הייתה טעימה אך לא בשלה מספיק לטעמי. בריבה לא זיהיתי תותים אלא אם עגבניות והיא הייתה מתוקה מאוד מאוד ולא פיקנטית ב-כ-ל-ל. המתיקות הייתה בעיניי מוגזמת והריבה נזנחה בצד.
צלחת שרקוטרי כללה 3 נקניקים. החיתוך היה גס אך הנקניקים טעימים. לא שאלתי לטיבם ושמם. 58 ש"ח.
המנה המנצחת של הערב הייתה בעיניי מהספשיילים של אותו יום - לשון ופולנטה. וואו. מזל שרק שתיים אוכלות לשון אחרת הייתי נאלצת להזמין עוד מנה כזו. הלשון הייתה מושלמת, הפולנטה טעימה... ממליצה בחום להזמין אם המנה זמינה. 52 ש"ח.
המבורגר וגבינת מונטלינו דווח כטעים. מגיע ללא כל תוספת. 34 ש"ח.
סלט אביב עם עלים, פול, אפונה וגבינה היה נחמדי. לא מספיק עניין.38 ש"ח.

והקינוח... תודה חתולית. האננסה. אוי האננסה.... אננסה צלוי ברוטב. מושלם.
סה"כ 386 ש"ח לאחר הנחת ההרצה של 15%.
שווה.
 

Joy

New member
תפריט מטושטש וחשבון






 

Joy

New member
עולה 68 ש"ח. האמת - שמתי לב רק כשהעליתי את הדיווח

ובחנתי את החשבון.
בשלב ההזמנה התפריטים לא היו לידינו. סביר להניח שלא הייתי מזמינה קינוח שעולה 68 ש"ח ומצד שני - לא הייתי נהנית כ"כ כפי שנהניתי
 
המחיר הזה צוין כבר בדיווח של חתולית. כבר אז הפתיע אותי.

למרות שאננס הוא פרי יקר, לחלוטין מוגזם.
 
ובכל זאת

אף מסעדה לא פועלת מטעמי שירות לקהילה. סביר להניח שהם לא קונים אננס בבודדת במחיר לצרכן אלא במחיר מוזל בהרבה, ושזה משתלם להם בסופו של דבר.
 
מן הסתם זה משתלם

וכנראה שב-40 זה לא היה משתלם. שאר המחירים לא נראים מנופחים, אז אני מניח שהם לא החליטו לדפוק קופה דווקא על זה.
 

Geralt of Rivia

New member
ברור שמשתלם להם, רק לא בטוח שיותר מאשר בקינוחים אחרים

שמחיר חומרי הגלם בהם זול משמעותית. מה לעשות שאננס בארץ יקר בלי פרופורציה לכלום ומי שרוצה מנה שכוללת אננס, יאלץ לשלם את המחיר. את הטענות צריך להפנות למכס הגבוה ולקשיים המיותרים שמשרד החקלאות מערים על יבואנים, שגורמים לכך שאין כמעט יבוא של אננס לישראל ומחירו מאמיר.
http://www.themarker.com/news/macro/1.2464367
 

salo22

New member
האננס הישראלי כשהוא טוב

אז הוא מופלא, לא רואה ממילימיטר את הבונגילות מופרכי המחיר מהרפובליקה הדומיניקינית, או מאיפה שמייבאים אותם. ויש לדעתי כבר אספקה ממש לא זניחה של אננס ישראלי בחלקים נרחבים של השנה וזה לחלוטין לא 30-50 ש"ח ליחידה ובטח לא למי שרוכש בכמויות ומקשרים עם הספקים הרלוונטיים. יש חודשים שיוצא לקנות בשווקים אננסים מקומיים יפים מאוד, שיתאימו מאוד גם לקינוח זוגי, באיזור 15 ואפילו פחות מזה כשקונים כמה, ליחידה.
 

Omnivore

New member
כשיהיו בשווקים אננסים ב-15ש"ח, אשמח מאוד לדעת איפה.

 

Meirav Flum

New member
בכרמל היו קטנים ב-10 ש"ח

לאחר התמקחות קצרה קניתי 3 ב-20. הם קטנים, ריחניים ומתוקים (הם כבר היו על גבול הבשלים מדי). אכלתי אחד כמו שהוא והשניים האחרים במקרר מחכים שאחליט מה לעשות איתם.
 

salo22

New member
בדיוק במקומות האלו

אננס ישראלי גדול (יחסית לישראלי) כשהוא בשיאו נמכר באיזור 20 ש"ח ליחידה ופחות לכמות. קניתי פעמים רבות בשוק הכרמל, שוק תלפיות בחיפה (גודל יחסי בינוני+ לפני כשבועיים, 15 ליחידה בקניית שניים).
באיזור חיפה יש לי עוד מקום שניים שאינם סופרים אבל מוצא בדיוק אותה סחורה במחירים האלו שם, לפעמים יש "מכירת חיסול" לאננס הישראלי כשהוא בכמויות וממש בשל, שם קילו יגיע בערך ל 15-20 ש"ח ואני יכול ממש להתפרע עם הכמות.. גם השוק בנתניה היה יעד אהוב לעניין בעבר.. צריך פשוט לחפש בשוקים מסביב..
 
לא סאלו, הוא עדיין לא ''מופלא''

וכל אננס טרופי טוב הוא הרבה יותר טוב.
דרך אגב מה זה גדול באננס ישראלי?
 

salo22

New member
ביחס ללא מעט חסרי טעם ענקיים שיובאו לארץ

ונמכרו כאן במחירים גבוהים מאוד - בהחלט כשהישראלי היה טוב, הוא היה מופלא. אין לי מושג איך מוכרים את מה שמייבאים ומי קונה, בפעמים שניסיתי היה לי קשה למצוא את ההיגיון בקנייה ובמחיר, כמובן שלא משווה לאננסים טרופיים טובים באופן כללי, כמובן שלא בגודל ובמחיר, משום מה בהחלט היה בעבר יבוא משמעותי יחסית של גדולים שנמכרו "חסרי כותרת" ואני חושב שבאופן יחסית גורף, הם גם היו חסרי ריח וכנראה גם טעם, אבל גדולים ויקרים. לעבור ליד הדוכן ולא להרגיש טיפת ריח, לנסות לשאוף בדל של ריח מאחד וללא הצלחה , מה מי ולמה היו מאחורי זה, אין לי מושג, אבל זה היה מעצבן ומתסכל לנסות אותם.
הישראלי בהחלט נוטה לננסי.. קשה לי להעריך גדול, זה לדעתי באיזור חצי קילו וקצת ביום טוב, זה בטח לא נחשב משמעותי במונחי אננס אבסולוטיים.
 
בדרך כלל חוסר טעם וריח נובע מכתיפה מוקדמת וניסיון הבחלה במכו

אם האננס לא מריח פשוט תסגור אותו במיכל סגור בחושך עטוף בעיתון עם קליפת בננה בתוך המיכל.
 
למעלה