ארוחת בוקר חלשה למדי במשיה

sweetdreams

New member
ארוחת בוקר חלשה למדי במשיה

שמעתי רבות, ובדר״כ טובות, על ארוחת הבוקר הזאת, אבל לצערי אני לא ממש שותפה לתחושה.

אני בוחנת ארוחות בוקר עפ״י מספר מאפיינים.

יש שלושה אלמנטים שהם בגזרת מאסט אצלי, שהם ביצים, מיץ תפוזים וקפה.
כאן הביצים היו האלמנט שציפיתי ממנו להכי הרבה (לאור מחיר הארוחה ותיאור המנות בתפריט), ולצערי היה החלש ביותר בארוחה, עם מנת פלורנטין שלא הוגשה כי ״המכונה מקולקלת״ (
), ופריטטה דקיקה שהיתה יותר סוג של אומלט (ציפיתי ליותר נפח ופשטידתיות). מיץ התפוזים לא נסחט במקום, שילבתי אותו עם גזר שכן נסחט. והקפה היה בסדר.
יש רק בלבול קטן עם הכתוב בתפריט, שם מצויין שארוחת הבוקר כוללת שתיה קלה / חמה. מה שמתפרש מכך הוא שמגיעה רק שתיה אחת, ולא שתיהן, אולם בפועל, אכן מגיעות שתי מנות שתיה. חלק מהסועדים איתנו ויתרו על קפה, כי חשבו שאיננו כלול.

אלמנטים נוספים שאני תמיד אשמח לקבל בארוחת בוקר, וכאן היו טובים מאוד, הם סלמון, גבינות קשות (הברי והרוקפור היו מצוינות, גאודה עיזים היתה קצת חלשה, וגם פרוסה דק מדי), ופירות טריים. כאן היה מגש משמשים נפלא שחרשנו עלינו יותר מפעם אחת. ההערה האחת שלי היא שהיה נחמד אם היו עוברים עליהם לפני, ומוציאים את המשמשים הפגומים לפני שהם מגיעים לבופה.

דברים נוספים:
בגזרת הסלטים: סלטי החצילים והסלק היו טעימים, הטאבולה היתה חסרת טעם, והאמת שמה שהכי חסר לי היה סוג של סלט עגבניות טריות, או אפילו מגש עגבניות שרי טריות. קצת משונה שבמדינת העגבניות לא מוגשות עגבניות טריות בבופה ארוחת בוקר.

ואני חייבת להתייחס למאפים כמובן. בניגוד לרוב, אני לא צרכנית מאפים כפייתית בארוחות בוקר, אבל אני חייבת לציין לטובה את החלק הזה. לפחות במראה, וקצת מטעימות פה ושם, נראה שמי שפחמימות הן המרכיב העיקרי שלו בארוחות בוקר, יבוא כאן על סיפוקו. וגם כאן יש לי הערה קטנה - ממקום שאחת מהמנות העיקריות שלו הן חומוס, הייתי מצפה לסוג של לחם (פיתה או פרנה) שיתלווה אליו טוב יותר מהמבחר הקיים.

אז בשורה התחתונה: ארוחת הבוקר היא לחלוטין סטנדרטית. מבחינת ההיצע, זה כלל לא רע, וגם לא ציפיתי למשהו יוצא מגדר הרגיל (למרות שביצים בנוסח בנדיקט היו יכולות להיות תוספת לא רעה בכלל לאופציות הקיימות, והבנתי שהפלורנטין שלא הוגשו לנו הן לא אגס בנדיקט), אבל כן ציפיתי לביצוע לא פחות ממעולה, ולפי דעתי כאן זה לא קרה, כולל במרכיבים שמבחינתי הם הקריטיים לארוחת בוקר מוצלחת.

החתולית

New member
מעניין איזו מכונה צריך בשביל אגז פלורנטין?

המכונה שמכינה הולנדייז או אולי זו של התרד החלוט...

sweetdreams

New member
הפלורנטין שלהם לא מגיע עם הולנדייז גם ככה

אולי באמת הסיר של התרד נשבר..

הגרגרן

New member
״המכונה מקולקלת״

מזכיר לי ארוחה מאוד לא מוצלחת שאכלנו לפני שנים רבות ב״אוקינוס״. היו שם תקלות בכל המנות (ותיקי פורום אורט אולי זוכרים את הדיווח) והפינאלה היתה כשביקשנו קפה והתשובה היתה: ״אי אפשר. המכונה מקולקלת״.
אני מקליד זאת כעת כשאני יושב בחדר המתנה במוסך וכאן דוקא הצליחו להכין לי קפה ללא עזרת מכונה...

מיתר44

New member
אוקיינוס הרצליה, ארוחה שלא התקיימה. ):

בעקבותיך נזכרתי באותה ארוחה שאורגנה ע״י פורום אורט
אצל שני בהרצליה. הכל היה סגור מול האיש ואני לתומי התקשרתי אחהצ
״לוודא״. או אז נאמר לי שהשף החליט שהמטבח אינו מוכן עדיין ועל כן ״שלא
נבוא״. לא עבר זמן והמסעדה קרסה כמגדל קלפים מבלי שנאכל בה.
רציטטיביות. זה המושג הראוי.

gastro101

New member
אני נהניתי שם מארוחת הבקר בשל הסלמון המעושן המעולה

לגבי שתיה בררנו עם המלצר ואיפשרו גם 2 משקאות חמים או שנים קרים
עכשו, כשגיליתי את הסלמון המשובח בעדנה- לא ניטרח להגיע עד תל אביב

sweetdreams

New member
הסלמון והגבינות הקשות היו מצויינים

ובכלל, בקטגוריה המשנית שציינתי, הם הצטיינו בכל המרכיבים (למעט כמה משמשים שלא היו צריכים למצוא דרכם אל הבופה). אילו רק הביצים היו טובות יותר ומיץ התפוזים היה נסחט במקום, הארוחה הזו היתה מדורגת אצלי הרבה יותר גבוה.

&nbsp
בנוגע לשתיה, גם לנו המלצר סקר בקצרה את הקונספט בתחילה, והזכיר שמגיעה לנו שתיה קרה וחמה, אבל זאת לא הנקודה. הנקודה היא שזה סותר את מה שכתוב בתפריט, כי קו נטוי (/) מעיד בדר״כ על או, ולא על וגם. ואני זוכרת שעצרנו אותו כדי לוודא, כי זה לא מה שהבנו מהתפריט (שלא היתה לנו סיבה, על פניו, לפקפק בכתוב בו). וכן, הוא גם כן ציין שאפשר להמיר לשני משקאות קרים או שניים חמים, כרצוננו.
העניין הוא, שבהמשך הצטרפו אלינו עוד אנשים, שגם כן קראו את אותו תפריט, והבינו את אותו הדבר שאנחנו הבנו בתחילה, והם כבר לא קיבלו סקירה מהמלצר, ופשוט הניחו שהם בוחרים שתיה אחת.
&nbsp
ואני שמחה שנהנית בעדנה. הייתי שם לארוחת צהריים/ערב, אבל עוד לא הייתי בארוחת הבוקר. אולי נבקר שם בפעם הבאה, לאחר הדיווח שלך.

למעלה