בוקצו ברחוב הירקון - הפתעה ממש נחמדה

אור2221

New member
בוקצו ברחוב הירקון - הפתעה ממש נחמדה

חברה שלי הייתה בכנס במלון דן וביקשה שנסעד באזור. אז חיפשנו מסעדה ברחוב הירקון.
אחרי שסקרנו את התפריט, כל הבלייניות אישרו :)
לא היה לי זכור ששמעתי על המסעדה אי פעם, גם לא כאן.

כבר אומר - הפתעה ממש מוצלחת.

המקום קצת מיושן במראה, מפות לבנות על השולחנות, נרות. תפריטים רגילים וגם תפריט אלקטרוני כזה עם תמונות...
מלבדנו היו אולי עוד 5 אנשים במסעדה. משהו כזה.
התפריט שלהם סופר מעניין, מבחינתי, המון מנות מסקרנות אך כביכול קלאסיות - פילה עגל עם פירות יער, ים יבשה, פילה עגל ברוטב שוקולד (!!?? מה לגורדון רמזי היה להגיד על זה?), שכבות בשר עגל ובייקון עטופות במוצרלה וכל מיני מנות מעניינות שאני ממש לא רואה במסעדות אחרות וגם לא יצא לי לאכול. אפרופו הסלידה המפורסמת והמדוברת של הישראלים מבשר לבן.

למנה ראשונה הזמנו פוקציה (18 ש"ח) שהייתה התלונה היחידה שלי - היא הייתה קצת קטנה. מצד שני, זה סייע לנו לא להתמלא מדי... בנוסף, אכלנו סלט גבינת בוראטה ועגבניות שרי. היה טעים מאוד, אני לא בדיוק נופלת מגבינת בוראטה ככלל, אבל זו הייתה טובה לסוגה.

השעה הייתה שעה מאוחרת ולא בדיוק תכננתי להוציא 140 ש"ח על מנת פילה... אז שלושתינו הזמנו פסטה.

הזמנתי קלאסיקה שבדר"כ מאכזבת אותי במסעדות - פסטה פירות ים ברוטב מרינרה רוזה וציר ים. רוטב רוזה יכול לצאת מימי ושטוח.
הציר לא היה מימי, אלא עשיר בחמאה, מתובל היטב ופשוט טעים.
היו שרימפסים, קלאמרי, דיונונים ומולים. האם הם טריים או קפואים? קשה לי לומר, כנראה קפואים נוכח מחירה הסביר של הפסטה (80 ש"ח),אבל בהחלט ראויים וטעימים. פסטה פפרדלה עבודת יד.
גודל המנה היה יפה והייתי מרוצה ביותר.

כמו כן, הוזמנו גם פסטה פסטו (בזיליקום , שום , שמן זית, פרמז'ן וצנובר.) שלא טעמתי אבל החברה אמרה שטעים, וכן נתחי חזה עוף ביין, שמנת ורוזמרין. שהייתה ממש יאמי, מתובלת טוב.

ויתרנו על קינוח, שתינו גוורצ' ירדן רמת הגולן.

השירות היה קשוב, המנות יצאו בזמן סביר. הייתי מאוד מרוצה ואחזור שוב ברצון.







 

אור2221

New member
חברה שלי חשבה שהיא חדשה

כי הם בדיוק צילמו מנות בחדר הפנימי :)
אבל ראיתי את השולחנות עם המפות ואת המנות והיה לי ברור שזה בדיוק ההפך. יש שם הרבה מנות שהייתי שמחה לנסות ולטעום.

מקווה שיש להם מספיק אורחים מהמלונות כדי להחזיק אותה בחיים, האזור הוא לא ממש אזור בילויים.
 
אחת המסעדות הוותיקות והיציבות בעיר. פתוחה כ-25 שנה

ולמרות מיקומה באזור המלונות, אינה מלכודת תיירים. לא חיה מיחצ"נות ולכן לא שמעת עליה.אבל עובדה שלאחר כל כך הרבה שנים עוד חיה ובועטת. זה בהחלט מראה על איכותה, גם אם היא לא מגישה מנות אינסטגרם רק אוכל טוב.
תודה על הדיווח.
 

FiReBall

New member
לדעתי הם השתתפו בתוכנית של אלון גל או מישהו אחר

לפני כמה שנים, ואז תיאור את המצב שלהם בכי רע...
 
אלא אם הבן והאמא נפרדו - הבעיה הייתה אי הבנות ביניהם.

האמא, שפתחה את המסעדה, הייתה שנים השפית. כשהכניסה את הבן הוא רצה להמציא את הגלגל ולהפוך את התפריט על פי הבנתו [שלא התבססה על ניסיון עשיר כמו של האם]. כך או כך - טוב לקרוא ביקורת טובה שמחזירה את המסעדה לתודעה.
מעכשיו, אפשר להמליץ גם עליה כשמבקשים איטלקית טובה במקום כל הזמן השמות הרגילים אמורה מיו, סרדיניה וכו'.
 

הגרגרן

New member
אולי משנות ה-70

אם זו אותה מסעדה שהיתה צמודה לקולנע "פריז" ז"ל (ר"ת של זכור לטובה) ואם אינני טועה, היא היתה קיימת שם עוד בסוף שנות ה-70, או תחילת ה-80.
 
אכן זו הצמודה לז"ל. קיימת מ-1990. הבעלים, ניצה בן שלום,

הינה גם אומנית שפסליה ותמונותיה מוצגים במסעדה. היא הייתה הטבחית שנים רבות עד היום היא נותנת יד במטבח למרות שבשנים האחרונות נכנס גם שף לתמונה.
 

הגרגרן

New member
ולפניה היתה שם מסעדה איטלקית אחרת ?

כי אני כמעט בטוח, שעוד בתקופה שאני דיברתי עליה, גם היתה שם מסעדה איטלקית.
 
למעלה