סופ"ש
פתחנו בסימן אוכל לא בריא במיוחד כבר ביום חמישי בערב - ניסינו בהזמנה את הפיצה שהיא לכאורה בהשראת אסף גרניט והוספנו למטרות המבצע גם פיצה דקה מקמח מלא, התגובות לראשונה היו בין טובה לטובה מאוד (עם חזה בקר), הלוואי שהפיצה של דומינוס הייתה תמיד ככה, די מפתיע האמת, לא מדהימה, לגמרי לא, אבל טובה יותר מכל מה שטעמנו בעבר מדומינוס.
השנייה הייתה דומינוס "במיטבה", בינונית מאוד ומסבירה למה יוצא לנו להזמין אחת לשנתיים שלוש, בעיקר בשם הנוסטלגיה. הבצק היה לא רע בכלל, השאר לא טעים במיוחד, תוספת הפפרוני מייאשת לגמרי, איכות גרועה מאוד של נקניק, ייתכן אפילו שזה נקניק ברמה פחותה נניח מהזמנה זהה שעשינו בעבר הרחוק באיזור המרכז, די מוזר לחשוב שייתכן והאספקות שונות, אולי משהו השתנה באופן כללי. חבל להשקיע בהכנת פיצה ולהרוס אותה עם תוספת נקניקית זולה ולא מוצלחת.
שישי בבוקר מאפים הביתה, הפעם מגל.. תמיד מגל בעצם
אחרי זה קפצתי לשוק, יום כזה שכל התוצרת פשוט הרגישה בשיא - אפרסקי פיתה מטורפים, חייב לעשות ליקר איתם, דובדבנים מושלמים, אי אפשר לתאר אותם טובים יותר, 18 ש"ח לקילו, וישנייה מצויינים גם כן, מקירור כמובן, אבל טובים אפילו לאכילה בפני עצמם, אני אוהב אותם יותר מהגודגודנים
אז לקחנו מכל אחד כמה קילו והשחרנו ידיים לריבות והרבה סלט פירות עם האפרסקים, שהלך מצויין עם גלידות ספונטניות.
שלל דברים אחרים, הבית התפקע מתוצרת טובה, סוף סוף.. לאיש הירוקים יש שקיות תרד גדולות שהוא שוטף מראש, אז לקחתי למייבש, "צ'יפס" תרד הוא מעדן, אולי אפילו יותר מקייל, רק משאיר תחושה קצת מוזרה ומלוחה בפה כשאוכלים ממנו הרבה מידי, בלי להוסיף מלח אגב.. פשוט לזרוק כמויות למייבש וזהו..
בגיזרת ההכנות הביתיות היה נתח סלמון יפה מטוגן בתועפות חמאה טובה (אין כמו חמאה לקירמול
רק שחלק רותח ממנה קפץ לי על האצבעות בעת הפיכה לא אחראית של הנתח, קשים חייו של הטבח הביתי, תמיד טוב שיש בנמצא קצת קרח ומשחת סילברול למי שמכיר באיזור) שהשתכשך והועמס מעל אחרי זה ברוטב קייל ותרד קצוצים ומטוגנים ומועשרים בחצי שמנת וחצי חלב קוקוס וגם שלל תבלינים ואבקות כמובן.
היו עוד כמה דברים שהכנו, בכל מקרה התארחנו לארוחות השבועות ובאמת שאין הרבה מה לספר, לצערי לא היה טעים במיוחד ועמוס רעיונות שגויים כמו פיילות עומדות של רביולי או ספגטי פנה מבושלים ולידם הרטבים, לא קונספט חכם במיוחד, לדעתי. אנחנו תרמנו פאיים שניצלו את הדובדבנים המדהימים והיו כנראה על בסיס רביכת טברוג, ביצים ווניל, יצאו ממש טוב, טברוג זו גבינה מופלאה לקינוחים.
בשני בבוקר הייתי בתל אביב אז עוד הספקתי להאריך במעט את הסופ"ש הארוך ממילא - חידוש תבלינים אצל חבשוש (ויש להם מסתבר תמצית מי זאהר, לקחתי כמה בקבוקים להתנסות), משם צעדתי קלות לפימפנלה כד לגלות שהמטבח עדיין סגור (היה לפני 12), אז החלטתי לשבת בסלימי - חורשט סבזי עם בשק בקר וקערת אורז היה טעים מאוד, אם כי גם די יקר באיזור 48 ש"ח, בהחלט די הופתעתי מהמחיר.. מגיע עם העלים האלו שמזכירים בטעם מין נענע מנטה בזיליקום כזה, חיסלתי חצי קערה וגם פיתה.. לא יזיק להקפיד קצת יותר על הניראות והניקיון, למרות שהמקום כמובן, עממי שבעממי.
משם המשך צעידה לשוק הכרמל, כמה דברים מהדוכן התאילנדי ומזרח ומעורב - הסדר צריך להיות בדיוק זה, הדוכן הרבה יותר פשטני ומחזיק פחות דברים, אך זול שם יותר מהחנות, עבור כמה מוצרים זהים ספציפיים וחבל לשלם יותר.. לקחתי פיש סוס, סוכר חום ג'אגרי, ליימים (20 ש"ח לקילו!!), סרדינים מיובשים, פאפיות ירוקות ויש ניצרי חיזרן משומרים בשקיות ב 10 ש"ח, לא ראיתי בעבר, לקחתי כמה להתנסות ומתנות לחברים אוהבי הגירסא בקופסאת שימורים
משם אוטובוס לרכבת ומנוסה מהירה לצפון מהמרכז המהביל והמאוד לחוץ..