קפה איטליה - מאכזב

googaf16

New member
קפה איטליה - מאכזב

כבר כמה פעמים הייתי בקפה איטליה. זכור לי שתמיד נהנתי ושהיה נחמד. אתמול היינו שם שלוש חברות – אני, הענק ו-גנו.
הענק וגנו איחרו ונאלצתי להתייבש לי כחצי שעה. תכננתי לבקש מהמלצרים לפזר על שולחני צלחות מלוכלכות וכוסות יין ולחכות למאחרות עם קיסם בפי ועם כפתור אחד פתוח במכנסיי אבל לא הייתי בטוחה שאמצא מלצר בעל חוש הומור שיזרום עם הצעתי זו.
בסוף הן הגיעו והזמנו. אכלנו:
פוקצ'ת הבית (16 ₪) – פוקצ'ה טעימה מאוד וסבירה בגודלה. אבל מה – מגיעה ללא ממרח/מטבל. אפילו לא איזו חמאונת או קצת שמן זית בלסמי . למה? מה כואב?
סלט עגבניות וגבינת פטה (42 ₪) – והזוכה בפינת הדבר שהכי לא ראוי להתקרא בתואר סלט בשל קטנותו ועליבותו הוא... סלט העגבניות של קפה איטליה. בצלחת קטנה ומוארכת, נחו להן בקמצנות כמה חצאי עגבניות, על שתי פרוסות דקיקות מן הדק של גבינת פטה, בשמן זית-בלסמי. אה, והיו שם כ-שלושה עלי בזיליקום. סליחה, אבל זה לא סלט. חבל שלא צילמתי. לא הספקתי כי המנה נגמרה כל כך מהר.
שרימפס אליו פפרונצ'ינו (48 ₪) – מנה שהזמינה וגנו. התחשק לה שרימפס והמלצר המליץ על מנה זו כמנת השרימפס הטובה ביותר. יש לציין שהמנה הזו מן המנות הראשונות ועל כן הייתה קטנה. הגיעו כמה שרימפסונים שהתפלאתי שלא קמו לתחייה ושחו שכן היה להם ים של שמן לשחות בו. וגנו דיווחה שעל אף השמן, הפטרוזיליה, השום והפלפל החריף – המנה לא עלתה ואפילו הייתה מעט תפלה.
פטוצ'יני תרד, גורגונזולה, צנוברים ורוקט – פסטה טרייה – (58 ₪)- המנה שלי שהוסכם על כולנו שהייתה הכי מוצלחת בארוחה. מנת פסטה טרייה כשהתרד שבה למעשה מוטמע בבצק. ממש מנה נהדרת. לפחות זה.
לינגוויני ירקות (54 ₪) – מנת לינגוויני עם עגבניות, פטריות, קישואים, בזיליקום, שום, שמן זית ופירורי לחם. לי הייתה יבשה ומשעממת. אך הענק שאכלה אותה אמרה שהייתה חביבה לדעתה.
לקינוח הזמנו נמסיס (44 ₪) – עוגת שוקולד ללא קמח. כמובן שכדור גלידה היה בתוספת תשלום, לא זוכרת כמה. העוגה הייתה אחלה. אבל הגלידה? תקשיבו, בדבר כזה עוד לא נתקלתי. הגלידה, שהייתה אמורה להיות בטעם וניל, הייתה בטעם של כלום עם תוספת של שום דבר. אם מישהו ממש זקוק לדיאטת השמנה ולא אוהב מתוק – שייקח את הגלידה הזו. כמו לאכול כשמצוננים ומרגישים רק מרקם.
עם שתיה (כוס יין ששכחתי שלמי, 7אפ ואספרסו) – שילמנו כ-340 ₪.
השירות היה מקצועי מאוד ואדיב. אבל לא אחזור לשם בשביל שירות. אולי בשביל הגלידה. סתם, לא.
תודה ושלום.
 

oreldi

New member
טוב שאת סלט הקפרזה שלהם לא ניסית

לפני כמה חודשים הייתי שם, הזמנתי סלט קפרזה ב -46 שקל , שכלל מעט מדי מוצרלה, מעט מאוד עלי בזיליקום והשיא- 3 וחצי עגבניות שרי! (7חצאים). אני מצרף תמונה. הצטערתי אחר כך שלא החזרתי את זה מיד למלצרית. זה לא ראוי להיות סלט. ואני רואה שהמדיניות הקמצנית הקיצונית הזו היא ככה גם בסלטים אחרים.
הפטוציני תרד באמת יופי של מנה, על אף שכשאכלתי את המנה , טעם של גורגונזולה לא הרגשתי. גם להגיש פוקצ'ה בלי מטבל- זה לא דבר שכיח. מקווה שיהיו לך חוויות טובות יותר בעתיד

 

googaf16

New member
תכלס,חוצפה.

זה כנראה הסגנון. לשים מאזט לקרוא לו סלט. וגם אני לא הרגשתי גורגונזולה, עכשיו כשאני חושבת על זה.
 

מיתר44

New member
שידעו להם המסעדנים - הכל מצולם

ולכן עם העובדות אי אפשר להתווכח. במקרה שלך זו בושה להגיש כזה מופע
דל, לתמחר אותו גבוה ולכנות אותו בשם "סלט"
 

oreldi

New member
בהחלט בושה וחרפה

אני לא מגיע עם משקל למסעדות וסופר כמויות חומרי גלם, אבל סלט קפרזה ממוצע שאני מכיר הוא פחות או יותר בגודל כפול או כמעט כזה, והמחיר בדרך כלל אפילו זול יותר מ -46 שקל. אבל מה שעצוב הוא שתאוות הבצע לא ייחודית לקפה איטליה.
גם ג'ויה ליד הסינמטק כזאת, גם מאנטה ריי (בקרוב אשתדל לכתוב דיווח כאן), לוקחת את תאוות הבצע לשיאים חדשים. לא חסרים עוד מקומות. ומה שעצוב הוא שבכולן האוכל בינוני מאוד, ללא שום עדיפות על מסעדות דומות להן בתל אביב.
 

מיתר44

New member
פועל יוצא: לבחור היטב היכן סועדים, לבדוק תפריט, לחקור

את המלצרים וזאת בנוסף להעמיק את הבישול בבית.
בקצרה: להיות צרכן ביקורתי ונחוש לקבל תמורה
נאותה להשקעה.
סלחו אם אני נקרא כמטיף.
 

googaf16

New member
דווקא אכלתי שם בעבר

והיה לי זיכרון של חוויה מוצלחת, אפילו כתבתי פה בזמנו ביקורת.
ואל דאגה, הבישול בבית עמוק-עמוק.
 

קליספרה

New member
זאת בדיוק הבעיה

שפעם הם היו אחלה
אוכל נחמד, מנות יפות, תמחור סביר, איזור עם חניה
אבל זה רק הולך ומדרדר כל הרמות
 

oreldi

New member
אתה צודק לגמרי

ועדיין לעתים אתה מגיע למקומות שלא חשבת שתיפול בהם ואתה נדהם מול מה שמגישים לך, בין אם זה בכמות או באיכות. הבחירה שלי בזמן האחרון היא יותר ויתר לחזור למקומות מוכרים שאני יודע בסבירות גבוהה שלא אפול, מאשר לנסות מקומות חדשים
ולגבי בישול בבית- זה מתעמק, אל דאגה.
 
אשמח אם תמצא זמן לכתוב את הדיווח על מנטה ריי.

קבעתי שם ליום שני עם חברה מירושלים שרוצה לראות ים...אפשר עוד לשנות.
 
תודה על הקישור. קראתי. עכשיו אני מתלבטת...

מנת הדגל שם היא מנת סיר פירות הים וזה לא מוזכר בביקורת.
 

oreldi

New member
ראי למעלה

כדאי להגיע לשם שבעים, זה הטיפ הכי גדול שאני יכול לתת
 

oreldi

New member
והרבה קרמים וקישוטים וסידור יפה יפה כדי שלא ישימו לב

 

החתולית

New member
כנראה שהקארמה עובדת

אם היתה חווית אוכל טובה בקלארו, אחריה באה נפילה

&nbsp
אם הסלט שלכן דמה במשהו לסלט של אוראל, זו קמצנות שלא נתקלתי בה.
מילא אם היו גובים 10 ש"ח עבור גודל כזה של צלוחית סלט (אם אפשר לקרוא לו כך), אבל להציג מנה כסלט, לגבות עבורה 42 ש"ח ולהגיש מנה כזאת? באמת די שערוריה.
 

googaf16

New member
הקארמה עובדת? לא נראה לי...

למרות שהאוכל היה מוצלח בקלארו אי אפשר להגיד שהייתה לי שם חוויה מופלאה, בעקבות הנסיבות...
חוץ מזה שקארמה נקשרת ספציפית לאדם ולמעשים הטובים/הלא טובים שהוא עושה ובזמן האחרון דווקא די ירדתי מכל הנושא של ניהול מפעל שמעודד עבדות ילדים וגניבת ארנקי קשישים ביציאה מביטוח לאומי....
 

החתולית

New member
ראשית, כתבתי בהומור

התייחסתי לחוויית האוכל הטובה, וולא התכוונתי לפגוע.
שנית, אני מודה שגם אני לא הבנתי את הפסקה השניה בפוסט שלך.
 
למעלה