אוכל טוב ברובו, יחס נורא, עלה גפן, איזו אכזבה.

מיקהפ

New member
אוכל טוב ברובו, יחס נורא, עלה גפן, איזו אכזבה.

מצטערת להוסיף לרוח הנושבת לאחרונה.
יום שלישי האחרון, הזמנו מקום ל 13:00,
שתיים, צעירה ואני, לא פעם ראשונה שניה או שלישית שם, בפעם האחרונה בהרכב שונה פגשנו את עומר לאחר הארוחה מעשן סיגריה בחוץ, החמאנו, התלוצצנו וקשקשנו, הוא היה עם אחד העובדים.
2 עסקיות, חלקנו. (89 ש"ח כ"א).
מרק עדשים (המון כמון, אבל המון, הצעירה טענה שהמרק בינוני, אני אוהבת עדשים וכמון, היה רחוק ממלהיב, ואולי אנחנו עוד זוכרות את מרק העדשים הנפלא כאן באחד הביקורים), סלט ירקות בסדר.
שיש ברק בקציפת יוגורט היה טעים והרוטב שנראה מוזר בהתחלה התגלה כטוב וחמצמץ, קבב (חלבי אאל"ט) במעטפת בצק, היה טוב מאד, הבצק העליון בתוך שארית הרוטב של השיש ברק - היה נפלא, צדדי הבצק, בצדי הצלחת לא נאפו, אולי בלתי אפשרי, נשארו בצקיים לגמרי, עדיין מנה טובה מאד.
לקינוח הזמנו חילבת אל ג'יבני, הצעירה שתתה קפה, (12 ש"ח, טענה שלא משהו, אנחנו מפונקות בקפה) אני מים,
טעמתי מקצה קצהו של מה שהיה ליד הגלילים, מה שהסתבר אח"כ כתערובת קצפת ומסקרפונה, היה זר ומוזר, לא חמוץ, טעם מוזר וגם המרקם, הצעירה הסכימה, קראנו למלצרית, לא ידעה מה לעשות אתנו, קראה לבחורה נוספת, אין לי מושג מה תפקידה, לבסוף הגיע עומר השף,
עכשיו, אין לי מושג מה עובר עליו, מסעדה ריקה, היה זוג נוסף אחד שם, נדמה לי שהגיע מאוחר יותר עוד זוג, כלומר בערך בשתיים, עומר זעף וקצף, באלימות, (בטון הדיבור), בחוצפה ןבהרבה אי נעימות וטען שכל המצרכים טריים מאותו יום ושהוא עצמו הכינה באותו היום, נו שוין, אז הוא טען, מותר לו, לא יודעת איפה היה הקלקול, כאמור, לא נטעם כמקולקל, סתם טעם מוזר, לא בקשנו פיצוי, לא הציעו מנה אחרת, המנה לא הוכנסה לחשבון, הצעירה עובדת שנים בענף, אנחנו לא מחזירות אוכל כמעט בעקרון, כאן היה לא אכיל.
חבל זו תהיה ההמעטה הגדולה ביותר, מאד אהבנו את המסעדה,
ד.א, ולא לעניין, המלצרית לא היתה במטבה, אני יודעת מה שמה רק לא בטוחה שראוי לפרט.
190 ש"ח סה"כ, חוץ מטיפ שהושאר לא ברוחב לב, אכזבה איומה, ואני מבינה שיש ימים רעים לכלנו, אבל, אבל, אבל.
 

החתולית

New member
על הדיווח

יכול להיות שהדבר המוזר ליד החלאוון ג'יבנה היה במרקם של אבקה? עומר עילוואן עושה אבקות מכל דבר, ולמיטב זכרוני המנה הזו מוגשת עם כמה אבקות, מרנג, קרמים ופרחים אכילים.
&nbsp
אכלתי בעלה גפן כמה פעמים, ולא נתקלתי בהתנהגות גסת רוח של השף או הצוות, וחבל שהחוויה שלכם היתה שונה.
&nbsp
אם תרצי, אפנה את תשומת לב אנשי המסעדה לדיווח שלך.
 

salo22

New member
חבל, נשמע שטיפל בעניין לא נכון

וזה משהו שהוא יצטרך ללמוד ולהשתפר בו. אני לא בא להגן על הבחור וממש לא מכיר אותו, אבל אולי יש לו קצת בטון הדיבור משהו לא נוח, גם כשהוא נחמד מאוד, סתם בתור אנקדוטה, פעם אחת כשיצאנו מהמסעדה והוא ישב (ועישן) בחוץ, הוא העיר לנו משהו שבא לחלוטין מכיוון נחמד, אבל באופן מוזר בטון הדיבור, זה היה נשמע קצת תוקפני ומלחיץ, למרות שכוונתו ממש לא הייתה זו

אבל שוב, הסיטואציה שלכם נשמעת בלשון המעטה לא טובה ולא נכונה, רק מצידו. לגיטימי להעיר ולשאול, חובה להיות סבלני מאוד, לבדוק ולהתייחס בצורה נאותה.
לגבי הקצפת הזו (פחות הרגשתי שם מסקרפונה, אבל בהחלט ייתכן), למיטב זיכרוני הופיעה גם במנה הבודדת ולבטח גם בפלטה הזוגית אותה שאבנו לקירבנו כבר מספר פעמים, מה שאני זוכר בה במיוחד, זה טעם דומיננטי ביותר של הרבה מי ורדים. מבחינת המרקם והטריות תמיד היה בסדר, אני בטוח שמשהו השתבש במקרה שלכן וחבל ביותר שהשף הגיב כפי שהגיב ואיבד לקוחות נאמנים.
 

Gרר

New member
העיקר שאחר כך הם מגיבים "אבל למה לא התלוננת"


כמה פעמים כבר קרה שמישהו העלה דיווח והגיעה תגובה של המסעדה שבמקום להפנים אותו ולנסות להשתפר שואלים את מי שכתב "אבל למה לא התלוננת במקום? כאילו שיש להם איזו תרופת פלא לתקן כל דבר במקום.

אז הנה בא הדיווח הזה (כמו רבים אחרים) עם התשובה לשאלה למה לא התלוננת במקום. לא רק שהארוחה היתה שלילית צריך גם לקחת הביתה את התגובה של הצוות במקום.

לא מבין הוא אפילו לא טעם את זה?!??
 

salo22

New member
הארוחה לא הייתה שלילית..

נראה שהתגובה הרסה ארוחה טובה, זה מקום שמשקיע באוכל, חבל שלא שיפרו שם בינתיים את עניין המנה הראשונה בעסקית, בהחלט נקודה שלא תגרום לנו לרוץ לשם בעסקיות וחבל.
אגב אם כבר עסקינן, ב 30 למאי הופיע בפייסבוק שלהם הנחת 20% באמצ"ש בין השעות 17-19, מישהו יודע אם זה בתוקף ? אם כן, אופציה מעניינת מאוד
 

Gרר

New member
אני מאמין שברוב המקרים

בנאדם לא יתלונן על ארוחה שהיא מהתחלה ועד הסוף קטסטרופה, כי במקום שהכל על הפנים מה כבר יכולים לעשות בגלל תלונה שיוציא אותך משם עם חוייה יותר חיובית? יתנו לך קינוח לא מוצלח על חשבונם?

ברוב המקרים אתה תבחר להתלנון על דברים נקודתיים בתוך מכלול חיובי ודווקא אז מסעדה צריכה לקחת בחשבון שתגובה לא טובה יכולה להחריב אצל הסועד את כל המכלול שמלכתחילה היה דווקא חיובי.

וחוץ מזה מסעדות גם צריכות לקחת בחשבון שלא פעם אנשים לא מתלוננים דוקא מתוך חשש לקבל תגובה לא הולמת מהמסעדה ומעדיפים לצאת משם עם רושם חיובי וליקוי כזה או אחר לכתוב בדיווח שלהם בדיעבד לא כדי "לסגור חשבון" אלא דוקא מתוך תקווה שמישהו במסעדה יפול על הדיווח הזה ויקח לתשומת ליבו או לפחות שסועדים אחרים ידעו ממה להזהר שם ואז נופלת עליך התגובה המעצבנת הזאת של המסעדה "למה לא התלוננת" כאילו זו תרופת פלא. זה מרגיז אותי כל פעם מחדש ה"למה לא התלוננת" הזה.
 

salo22

New member
סה"כ התייחסתי לשורה שכתבת

"לא רק שהארוחה הייתה שלילית..", הסקתי מזה שאולי הבנת, שהארוחה באופן כללי לא הייתה טובה לכל הרוחב, ודווקא מצטייר מהביקורת שהאוכל, כמו שהיה להן בעבר, היה די טעים למעט תקרית הקצפת..
 

מיקהפ

New member
כבר פרטתי לגבי האוכל,

מנות ראשונות - ככה,
עקריות טובות עד טובות מאד, אני אולי משוחדת, "חולה" על שיש ברק, וכבר נתקלתי (בג'יש, הלכנו לבדוק מסעדה למישהו שנסע לנופש באזור, עברו כמה שנים טובות, לא יודעת אם המסעדה קיימת), היה זוועה, לא היה טעם להתלונן, היתה טעות להכנס.
טעמתי שם בגינוסר, בתקופה שהיה טוב מאד, אוהבת בצקים ממולאים מכל עדה.
וכבר אמרתי שהקבב היה טוב.
רוחב של מנות עקריות היה טוב מאד, הראשונות - קצת מזלזלות, אם ההמשך היה טוב, לא הייתי באה בטענות.
 

Gרר

New member
זה בסדר גמור

שרק לא יחשבו שאנחנו מתאמים מראש את ההנחתות שאתה מכין בשבילי

 

מיקהפ

New member
לא. לקח למטבח או למאחורי הקלעים בחמת זעם.

זו לפחות היתה החוויה שלנו, לא טעם בנוכחותנו ולא במקום גלוי/פתוח לעין.
קראנו למלצרית לאחר שהלך ואמרנו לה מה אנחנו מרגישות.
אוכל טוב עם שף גחמני (במקרה הספציפי), מקלקל לי הרבה.
לפני כמה שנים הייתי ב"תרווד הוורוד" שנפתח לכמה לילות, יצאנו משם עם חוויה נפלאה, האוכל היה בסדר, לא נפלא, החוויה היתה נהדרת, צחי בוקששטר עצמו היה משגע, לא יודעת אם אופי או יח"צ, אחרי הכל, היו שם ימים ספורים, הפעם, חויה גרועה ותהיות, כי אנחנו מאד אוהבות.
לא זוכרת אם אכלתי שם פעם קודמת את המנה או במגדלנה, יתכן ש"עלה גפן" לא במצב כ"כ טוב, עדיין.
אכלנו באחת בצהרים, לא בדקנו הנחה יותר מאוחר כי באנו בשעה שהתאימה ללו"ז.
ארוחה שלילית? ענין של הגדרה, החויה היתה שלילית, נתקלתי כבר באי אלו מקומות במלצרים אדישים, כאלה שלא יודעים מינוחים בסיסיים, כאלו שלא חינכו אותם להבין שהם עובדים אצלי (פחות או יותר, ,ללא הסועדים או עם סועדים לא מרוצים, תפגם פרנסתם), בשף שמתנהג ככה לא.
מצטערת על אי הבהירות, נכתב בהמשכים.
 

salo22

New member
אני חושב ששירשת לא נכון


בכל מקרה, חמת זעם זה רע מאוד, בשביל זה יש סדנאות לשליטה בכעסים, או פסיכולוגים..
מה הקשר של מגדלנה ? חמודי עוקלה הראה בעבר מנות דומות שמשתמשות במרכיב הבצק הגבינתי הערבי הזה, אבל אני חושב שלעומאר אין קשר בעברו למגדלנה..
 
למעלה