לא בדיוק סיכום גרמניה.
שלוש ערים, ברלין כשבועיים, המבורג כשבוע, קלן כשבוע. סה"כ 27-8 יום אני חושב. אין לי כח לבדוק כרגע
וזה גם לא מאוד חשוב.
כל יום ארוחה עיקרית אחת, בזה נכללות גם המברגוריות שמכבדות את עצמן, כל יום בית קפה אחד לקפה ועוגה
או קפה וא"ב, מדי פעם אוכל רחוב, בשליש עד חצי מהימים גם פאב (בעדיפות) או בית קפה בערב.
תקופה, תחילת יוני עד תחילת יולי 2016.
סגנונות במסעדות: בעיקר גרמניות, שלוש ספרדיות, שלוש איטלקיות, שלוש המבורגר.
סגנונות אוכל רחוב: נקניקיות, דונר, פיצה, צ'יפס.
סגנונות בתי קפה: אוסטרו-גרמני.
* הטיול היה בסגנון עירוני, מטייל בודד, בדגשים של אוכל, תרבות כללית, חיי לילה שאצלי לא כוללים מועדונים.
** אוכל המתקרא "פיוז'ן" לא נכלל בארוחות כי את בדבר הזה אעדיף להתעמק בניו יורק או קליפורניה נניח.
זה לא משהו אמיתי שקשור למקום כלשהו לתפישתי כך שלא כדאי להשחית עליו את הזמן בעיון בתרבות קולינרית של מקום.
אבל נכון, זה מצלצל יפה. עוד באייטי'ז היינו פיוז'ן.
ולאחר ההגדרות סגנון חופשי. ברלין גדולה בתחום התרבות, טובה באוכל גרמני אבל חיים של ממש לא מצאתי בעיר הזו.
פרדוקס מעניין. כל תושבי ברלין שגרים בה שנים רבות הסכימו לאבחנה שלי. השאר, תיירים כמוני התאכזבו
מאפשרויות הבילויים, תושבים חדשים יחסית יודעים שיש אבל לא ראו את זה מימיהם. שלחו אותי רצא ושוב
לאזורים ש"חייב להיות בהם משהו", אז היה בהם "משהו".
המבורג.עיר נחמדה לגמרי. אני שוקל אם להיות פוליטקלי קורט או לא ומחליט שלא.
המלון שהייתי בו היה באזור מצויין,
אח"כ הסתבר לי שהאזור היותר מבוקש שם הוא אזור הזנות. יש שם רחוב כזה מסתבר והצלחתי להחזיק
את עצמי בו 20 דקות בערך כדי לצלם. דוחה ברמות.
נראה שנושא המהגרים שם בולט יותר אך כאמור כמי שלא ממש מכיר ההתרשמות שלי לרגע לא שווה הרבה.
קלן. עיר מתוקה. לא ממש מפורסמת לפי מה שאני ראיתי.
אני הגעתי בעונת האספרגוס. פטריות השנטרל וההרינג הטרי אז ניסיתי את הכל כמובן.
ההרינג מופלא, לא מה שאנחנו מכירים.
באספרגוס יש בעיה. רובו במסעדות לתיירים. אספרגוס כשלעצמו יהיה מוצלח יותר מאשר ברוטב או מרק.
הפטריות יגיעו כרוטב לשניצל או סטייק. הן טעימות מאוד. לצערי לא ניסיתי כמרק, בעיקר כי לא מצאתי אבל בטוח שיש.
מטבחים שונים.
בגרמניה יש מטבחים שונים לפי אזורים/מדינות אבל לא אכנס לכך כי אני לא מכיר את הניואנסים.
אוכל גרמני מעניין. כבד בד"כ, לא מתוחכם במיוחד, בטח יש מישהו שיגדיר אותו
אתרכז במדינות.
לא מתוחכם, כבד, טעים.
איטלקי. לא מצאתי משהו באמת איטלקי, לדעתי בגלל דרישות הטעם הגרמניות. בסדר.
ניתן לאכילה ואפילו לא רע.
ספרדי-טאפאס-בר. אכלתי רק פעמיים. בברלין. היה מצויין.
דרום מזרח אסיאתי. הספיק לי להסתכל כדי להמנע.
אוכל רחוב. הפיצות ברחוב תהיינה כנראה טעימות יותר מפיצת הרחוב הישרלית.
הנקניקיות יהיו כנראה ג'אנק,זו לא פראג.
צ'יפס. שווה בדיקה. שלי היתה מוצלחת. ככה באמת סתם.
שלוש ערים, ברלין כשבועיים, המבורג כשבוע, קלן כשבוע. סה"כ 27-8 יום אני חושב. אין לי כח לבדוק כרגע
וזה גם לא מאוד חשוב.
כל יום ארוחה עיקרית אחת, בזה נכללות גם המברגוריות שמכבדות את עצמן, כל יום בית קפה אחד לקפה ועוגה
או קפה וא"ב, מדי פעם אוכל רחוב, בשליש עד חצי מהימים גם פאב (בעדיפות) או בית קפה בערב.
תקופה, תחילת יוני עד תחילת יולי 2016.
סגנונות במסעדות: בעיקר גרמניות, שלוש ספרדיות, שלוש איטלקיות, שלוש המבורגר.
סגנונות אוכל רחוב: נקניקיות, דונר, פיצה, צ'יפס.
סגנונות בתי קפה: אוסטרו-גרמני.
* הטיול היה בסגנון עירוני, מטייל בודד, בדגשים של אוכל, תרבות כללית, חיי לילה שאצלי לא כוללים מועדונים.
** אוכל המתקרא "פיוז'ן" לא נכלל בארוחות כי את בדבר הזה אעדיף להתעמק בניו יורק או קליפורניה נניח.
זה לא משהו אמיתי שקשור למקום כלשהו לתפישתי כך שלא כדאי להשחית עליו את הזמן בעיון בתרבות קולינרית של מקום.
אבל נכון, זה מצלצל יפה. עוד באייטי'ז היינו פיוז'ן.
ולאחר ההגדרות סגנון חופשי. ברלין גדולה בתחום התרבות, טובה באוכל גרמני אבל חיים של ממש לא מצאתי בעיר הזו.
פרדוקס מעניין. כל תושבי ברלין שגרים בה שנים רבות הסכימו לאבחנה שלי. השאר, תיירים כמוני התאכזבו
מאפשרויות הבילויים, תושבים חדשים יחסית יודעים שיש אבל לא ראו את זה מימיהם. שלחו אותי רצא ושוב
לאזורים ש"חייב להיות בהם משהו", אז היה בהם "משהו".
המבורג.עיר נחמדה לגמרי. אני שוקל אם להיות פוליטקלי קורט או לא ומחליט שלא.
המלון שהייתי בו היה באזור מצויין,
אח"כ הסתבר לי שהאזור היותר מבוקש שם הוא אזור הזנות. יש שם רחוב כזה מסתבר והצלחתי להחזיק
את עצמי בו 20 דקות בערך כדי לצלם. דוחה ברמות.
נראה שנושא המהגרים שם בולט יותר אך כאמור כמי שלא ממש מכיר ההתרשמות שלי לרגע לא שווה הרבה.
קלן. עיר מתוקה. לא ממש מפורסמת לפי מה שאני ראיתי.
אני הגעתי בעונת האספרגוס. פטריות השנטרל וההרינג הטרי אז ניסיתי את הכל כמובן.
ההרינג מופלא, לא מה שאנחנו מכירים.
באספרגוס יש בעיה. רובו במסעדות לתיירים. אספרגוס כשלעצמו יהיה מוצלח יותר מאשר ברוטב או מרק.
הפטריות יגיעו כרוטב לשניצל או סטייק. הן טעימות מאוד. לצערי לא ניסיתי כמרק, בעיקר כי לא מצאתי אבל בטוח שיש.
מטבחים שונים.
בגרמניה יש מטבחים שונים לפי אזורים/מדינות אבל לא אכנס לכך כי אני לא מכיר את הניואנסים.
אוכל גרמני מעניין. כבד בד"כ, לא מתוחכם במיוחד, בטח יש מישהו שיגדיר אותו
אתרכז במדינות.
לא מתוחכם, כבד, טעים.
איטלקי. לא מצאתי משהו באמת איטלקי, לדעתי בגלל דרישות הטעם הגרמניות. בסדר.
ניתן לאכילה ואפילו לא רע.
ספרדי-טאפאס-בר. אכלתי רק פעמיים. בברלין. היה מצויין.
דרום מזרח אסיאתי. הספיק לי להסתכל כדי להמנע.
אוכל רחוב. הפיצות ברחוב תהיינה כנראה טעימות יותר מפיצת הרחוב הישרלית.
הנקניקיות יהיו כנראה ג'אנק,זו לא פראג.
צ'יפס. שווה בדיקה. שלי היתה מוצלחת. ככה באמת סתם.