לא בדיוק סיכום גרמניה.

prizman

New member
לא בדיוק סיכום גרמניה.

שלוש ערים, ברלין כשבועיים, המבורג כשבוע, קלן כשבוע. סה"כ 27-8 יום אני חושב. אין לי כח לבדוק כרגע
וזה גם לא מאוד חשוב.
כל יום ארוחה עיקרית אחת, בזה נכללות גם המברגוריות שמכבדות את עצמן, כל יום בית קפה אחד לקפה ועוגה
או קפה וא"ב, מדי פעם אוכל רחוב, בשליש עד חצי מהימים גם פאב (בעדיפות) או בית קפה בערב.
תקופה, תחילת יוני עד תחילת יולי 2016.
סגנונות במסעדות: בעיקר גרמניות, שלוש ספרדיות, שלוש איטלקיות, שלוש המבורגר.
סגנונות אוכל רחוב: נקניקיות, דונר, פיצה, צ'יפס.
סגנונות בתי קפה: אוסטרו-גרמני.

* הטיול היה בסגנון עירוני, מטייל בודד, בדגשים של אוכל, תרבות כללית, חיי לילה שאצלי לא כוללים מועדונים.
** אוכל המתקרא "פיוז'ן" לא נכלל בארוחות כי את בדבר הזה אעדיף להתעמק בניו יורק או קליפורניה נניח.
זה לא משהו אמיתי שקשור למקום כלשהו לתפישתי כך שלא כדאי להשחית עליו את הזמן בעיון בתרבות קולינרית של מקום.
אבל נכון, זה מצלצל יפה. עוד באייטי'ז היינו פיוז'ן.

ולאחר ההגדרות סגנון חופשי. ברלין גדולה בתחום התרבות, טובה באוכל גרמני אבל חיים של ממש לא מצאתי בעיר הזו.
פרדוקס מעניין. כל תושבי ברלין שגרים בה שנים רבות הסכימו לאבחנה שלי. השאר, תיירים כמוני התאכזבו
מאפשרויות הבילויים, תושבים חדשים יחסית יודעים שיש אבל לא ראו את זה מימיהם. שלחו אותי רצא ושוב
לאזורים ש"חייב להיות בהם משהו", אז היה בהם "משהו".
המבורג.עיר נחמדה לגמרי. אני שוקל אם להיות פוליטקלי קורט או לא ומחליט שלא.
המלון שהייתי בו היה באזור מצויין,
אח"כ הסתבר לי שהאזור היותר מבוקש שם הוא אזור הזנות. יש שם רחוב כזה מסתבר והצלחתי להחזיק
את עצמי בו 20 דקות בערך כדי לצלם. דוחה ברמות.
נראה שנושא המהגרים שם בולט יותר אך כאמור כמי שלא ממש מכיר ההתרשמות שלי לרגע לא שווה הרבה.
קלן. עיר מתוקה. לא ממש מפורסמת לפי מה שאני ראיתי.

אני הגעתי בעונת האספרגוס. פטריות השנטרל וההרינג הטרי אז ניסיתי את הכל כמובן.
ההרינג מופלא, לא מה שאנחנו מכירים.
באספרגוס יש בעיה. רובו במסעדות לתיירים. אספרגוס כשלעצמו יהיה מוצלח יותר מאשר ברוטב או מרק.
הפטריות יגיעו כרוטב לשניצל או סטייק. הן טעימות מאוד. לצערי לא ניסיתי כמרק, בעיקר כי לא מצאתי אבל בטוח שיש.

מטבחים שונים.
בגרמניה יש מטבחים שונים לפי אזורים/מדינות אבל לא אכנס לכך כי אני לא מכיר את הניואנסים.

אוכל גרמני מעניין. כבד בד"כ, לא מתוחכם במיוחד, בטח יש מישהו שיגדיר אותו
אתרכז במדינות.
לא מתוחכם, כבד, טעים.
איטלקי. לא מצאתי משהו באמת איטלקי, לדעתי בגלל דרישות הטעם הגרמניות. בסדר.
ניתן לאכילה ואפילו לא רע.
ספרדי-טאפאס-בר. אכלתי רק פעמיים. בברלין. היה מצויין.
דרום מזרח אסיאתי. הספיק לי להסתכל כדי להמנע.

אוכל רחוב. הפיצות ברחוב תהיינה כנראה טעימות יותר מפיצת הרחוב הישרלית.
הנקניקיות יהיו כנראה ג'אנק,זו לא פראג.
צ'יפס. שווה בדיקה. שלי היתה מוצלחת. ככה באמת סתם.

היתה תקופה שבהמבורג היו יותר חיפאים מאשר בחיפה

למרות האי התלהבות שך הצילומים מעוררי תיאבון כולל העוגה,
בהמבורג הרובע הנודע לשמצה נקרא סנט פאולי,
בשנות השבעים כל חיפאי שני פתח שם בר והביא איתו מקרית אליעזר או מבת גלים כמה נערות שיעבדו שם,
חלקן חזרו עשירות עם אלפי מרקים בכיס ופתחו בתי קפה בעיר התחתית,
באותה התקופה גם הצמד החיפאי אבי ואסתר עופרים כיכבו שם בהמבורג ובמינכן,
עד היום מישהי שעבדה וחיה שם וכיום מתגוררת בחיפה מבקשת ממני להשיכ לה "לוונבראו" לזכר הימים הטובים והיפים שלה במרכאות.

המבורג היתה האליס איילנד של הבחורים הטובים מחיפה,
גם הכדורגל אז היה לא רע בהמבורג ואפילו הכוכב האנגלי קווין קיגן כיכב בקבוצה המקומית,
אולי צריך ברית אחים תאומות של חיפה והמבורג

prizman

New member
אוי סמואל סמואל.

כמה שאני אוהב את הכתיבה שלך.
יש לך גם אבחנות טובות, של מישהו שמכיר את החיים.
המלון שלי היה בסנט ג'ורג'. ביקור חפוז שלי בסנט פאול רק גרם לי להבין למה לא רציתי שהמלון יהיה שם.

הייתי לפני כמעט 4 שנים במשחק של הרטה ברלין VS סנט פאולי

זכורים לי אוהדים רציניים מאוד עם הרבה אופי.

מי ניצח?

אני משער שראית משחק בבונדסליגה השניה או משחק גביע,
בכל אופן בגרמניה הכדורגל נלקח ברצינות, היופי שם בא לידי ביטויט דווקא בליגות הנמוכות, בליגה השלישית או הרביעית, אהדה לקבוצה שם היא לא תלוית הישג, יש הזדהות מוחלטת, מה שיפה בגרמניה שניתן חופשי לקנות ולשתות בירה תוך כדי המשחק, סבתות וסבאים עם הנכדים זה מחזה שכיח,

עוד מאפיין ייחודי כמעט לכדורגל הגרמני שהקבוצות במיוחד בליגות הנמוכות מזוהות עם קו פוליטי מובהק!
חבל רק שמבחינה תחרותית אין באמת תחרות בבונדסליגה ועושה רושם שההתאחדות הגרמנית עושה ככל יכולתה שהקבוצה "הלאומית" באיירן-מינשן תזכה כל עונה באליפות ותמשיך לייצר ולשלוח כדורגלנים למאיינשאפט,
אלו היו 60 שניות על כדורגל גרמני באמצע-הלילה

prizman

New member
באיזו שעה של הלילה

הטיסה היתה ישירה כך שארכה רק 11 ומשהו שעות, הטייס העיר את הנוסעים כדי לבשר להם/לנו
שגרמניה הביסה את איטליה באיזה משחק כדורגל.
הוא סיים במשפט "ארי ודרצ'י איטלי" וכולם התמוגגו.

החתולית

New member
החברים שלנו בברלין הולכים למועדונים

למרות גילם המתקדם יחסית (סביב 40), אבל כמו רובנו, עובדים במהלך השבוע ומבלים בעיקר בסופו. בני דודי נוסעים לברלין כמה פעמים בשנה ומוצאים בה חיים, אוכל טוב ובילויים. אולי כי הם נמצאים על התפר בין תושבים לתיירים.
&nbsp
אנחנו טסים לברלין מחרתיים. נראה מה נמצא. לא מתכננת לחפש משהו במיוחד, בעצם לא מתכננת. נזרום עם החברים, המכרים והשוטטות. אוכל (כל אוכל), טעים ולא מתוחכם, יתאים לי מאד. ויתרנו מראש על מסעדות ממושלנות, מפונפנות ומתוחכמות.
&nbsp
פעם היו מספרים על חלק מהעולים מברה"מ שהגיעו לארץ בשנות ה- 70, קיבלו סל קליטה, חסכו כסף ונסעו להמבורג ופרנקפורט לעשות כסף ברובע הזונות. לא מכירה איזור זנות שאינו עצוב ודוחה.
&nbsp
היום הצעירים מחפשים חיים בברלין, ומתלוננים על כל המהגרים ממדינות אחרות שמצאו בה מקלט.

prizman

New member
חשבתי הרבה

ודיברתי עם הרבה אנשים בגרמניה על תפישת ברלין כמקום בילוי. מבחינת עיר תוססת הכוונה.
התעמקתי בזה בגלל שגם אני מכיר את המיתוס הזה, מישראל בעיקר.
קודם כל הסתבר שזה לאו דווקא מיתוס ישראלי, כך ברלין משווקת את עצמה. תיירות היא מניע כלכלי די חזק בעולם כיום.
הדבר השני שהסתבר הוא שההתרשמות האישית בקשר לנכונות העובדה הזו מאוד תלויה במקום ממנו מגיע המתרשם.
מי שמגיע מניו יורק, מלבורן, באלי, בנגקוק לונדון או גדל בברלין עצמה ימצא אותה די שוממה בלילה.
מי שמגיע מניו זילנד, בירמינגהם, דיסלדורף, פתח תקווה, או לומפיני ימצא אותה כדי חיה.
בטוח שתהנו. לא זוכר אם היית בברלין, לי זו היתה הפעם הראשונה. הפער בין מה שציפיתי לו לבין מה שקרה בפועל היה גדול
אבל המשמעות אינה שהתאכזבתי. עובדתית, נשארתי בה שבוע מעל המתוכנן ונהנתי מכל רגע.
רק תדאגו לסרט טוב כדי שיהיה מה לעשות אחרי 23:00, למטבעות של 1/2 יורו לשרותים ולמישהו שידע
איך להפעיל את הסים המקומי שלכם. לי זה לקח 6 נקודות מכירה עד שמישהו הצליח לגרום לזה לפעול.

החתולית

New member
ביקור ראשון בברלין

ותודה על הטיפים החשובים מאד

סרטים וסדרות טלביזיה יש לנו על המחשב הנייד;
נצטייד במטבעות של 1/2 יורו ונחפש סניפים של מקדונלדס כדי ללכת לשירותים;
הסים המקומי חשוב מאד. מקווה שנקנה אותו במקום שידע איך להפעיל אותו.
מקסימום, נפנה לחברים בברלין בקשת עזרה.
&nbsp
אני בטוחה שנהנה, ואני רק מקווה שלא ירד יותר מדי גשם (התחזית לא מאד מאירת פנים).

prizman

New member
לא חושב שהגשם יפריע במיוחד

אבל אולי זה בגלל שאני מגיע מבנגקוק, גם כאן גשום עכשיו. גשם לא אומר שקר.
חושך יהיה אחרי 10 בערב, אור ראשון סביב ארבע וחצי בבוקר, כך שתהיו בעיקר באור.
השעות הקרות הן דווקא בבוקר, עד 12 בערך, אבל הן לא ממש קרות כך שזה בסדר.
גוגל מפ'ס יתן את כל האפשרויות להגיע מנקודה א' לב' כולל כל צירופי האוטובוס והרכבות האפשריים, זה מעולה.
סביר שתפגשו המוני מהגרים, כולל מהמזרח התיכון. ממה שהספקתי להכחר אותך זה יהיה לך בעיקר מעניין.
אותי לפחות עניין לשמוע סיפורים של פליט מסוריה או עיראק.
סה"כ את לא ממש צריכה עצות, תרגישי שם בבית מהרגע הראשון אני מניח. לא יותר מדי שונה מת"א.

החתולית

New member
שוב

אדווח תוך כדי על מקומות נחמדים.
&nbsp
מסתבר שמסביב לדירה בה נלון (מול הקשה מרקט), יש הרבה מקומות טובים, ומלבדם הרשימה ארוכה.
&nbsp
מקווה שנצליח לזרום ולחיות ללא תכנון :)

prizman

New member
זה בהחלט אזור טוב,

גם שם הייתי 5 לילות בערך.
תזרמו וזה יעבוד טוב יותר מכל תכנון.
את התובנות שלי אעלה מאוחר יותר כנראה.
אם תהיי מעוניינת בהמלצות אוכל לתת אבל כדאי לזכור שמדובר בהעדפות אישיות.
בגדול, יהיה לכם כיף. מאחל הרבה הנאה.
לא יהיה קשה להשיג כל זמן שמדובר לפני 22:00

erezavn

New member
בימים שלי בברלין (30 במאי-3 ביוני) היה חם וגשום מדי פעם

היה 27-28 מעלות וגשם לפרקים, מדי פעם גשם חזק מאד. היינו צריכים להסתובב עם מטריה בחלק מהזמן. התחזית שלנו אגב הייתה קודרת מאד ודיברה על 3 ימי גשם ורעמים מתוך 4 וחצי הימים שלנו. בפועל היה גשום יום וחצי. לא נורא.
אבל חוץ מ-1/2 שעה פה ושם הגשם לא הפריע לשיטוטים.
בעניין מה ש- prizman כתב לגבי מהגרים. ציפיתי להרבה יותר. במרכז (שכונת מיטה) היו בעיקר טורקים (מהגרים וותיקים). פחות סורים, עיראקים או מוסלמים אחרים. בפרידריכסהיין-קרויצברג, במזרח המעט יותר מוזנח ופחות נוצץ, ראינו הרבה יותר מהגרים. גם אפריקאים וגם מוסלמים.

שירותים

בסניפים של מקדונלדס בתחנות הרכבת אין שירותים,ובאילו שלא יש סיכוי גבוה למנקה שיושב/ת בכניסה ומזעיפה פנים אם לא משאירים משהו...עיר וארץ איומה למתפנים.

prizman

New member
אל תבני על זה יותר מדי.

הצליחו בחודש אחד לנתץ לי את כל מה שחשבתי שאני יודע על גרמניה במשך 56 שנים.
אבל אשאיר לך לגלות את זה לבד.

החתולית

New member
תשאיר אותי בלי שירותים?

גם ככה אני לא שותה מספיק, אז בלי שירותים... בכלל אתייבש.

prizman

New member
כנראה.

כפי שכתבתי, תגלי בעצמך.ברלין נחמדה אבל לא האוטופיה לה את מצפה.
קראי את הדיווח של ברונו.
איפה גרמניה נוכחת בו?

למעלה