אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מיכאל ג

New member
המבורגר ב"בנץ" בפלורנטין

זו מזללה, היא לא מתיימרת להיות יותר מזה, והארגנטינאיות של המקום (ככה הם מגדירים את עצמם) לא באמת מורגשת בכל המנות אבל הם עשו את הכל נכון, האוכל היה טעים וממש לא יקר, והצ'יפס שלהם ממש מוצלח - גם גרסת הפרובנסל עם העשבי תיבול, וגם גרסת הקייג'ון. בקיצור - דרך מוצלחת לסגור את השבוע עם חברים.
 

salo22

New member
סופ"ש

התחיל בחמישי בערב עם פירות ים קפואים, זה מה יש בנמצא כרגע
חיפה מאוד חלשה בעניין של פירות ים איכותיים ואין זמן להגיע לעכו, לדעתי גם שם לא תהיה ישועה גדולה. מאחד הסופרים הרוסיים לקחתי קוקי סן ז'ק ושרימפס, השפעה רבה של ארוחות אורי בורי בזמן האחרון, מה שאומר שהקוקי הלכו למחבת עם אבקת אצות וירקות, ג'ינג'ר, יין לבן ושמנת והשרימפס במין רוטב ים תיכוני עמוס שום, פלפל ירוק חריף ובצל אדום, "מוחמצים" ואז קלויים וכמובן חמאה ושמנת כמנהג אורי, שלא יחסר
סוביניון בלאן זול של גמלא, טוסטים בצד וכמה פרקים ברצף של משחקי הכס (אנחנו מגיעים לסצינה כרגיל באיחור), היוו פתיח הולם לסופ"ש די עייף ומעלף מהחום המטורף הזה, די כבר !!

שישי בבוקר ממשיכים במסורת המגונה מאוד של פחמימות מקפה לואיז, טוב כרגיל.
צהריים לא היה כוח לבשל, אז סתם לחם מלואיז וקצת גבינות, נקניקים וסלמון מעושן, פרובולונה נחמדה, מציאה בזמן האחרון מהסטופ מרקט, בשישי היה שם "פסטיבל" בירות, לא משהו מטורף לספר עליו, הנחת המע"מ זה סה"כ נחמד ובכל מקרה ניסיתי להתרכז מראש במבצעים אטרקטיביים יחסית שיש שם בלי קשר להנחה - שישיית ווינשטאפן ב 60 ש"ח, צמד מלכות ב 25, צמד וילדע חייס שלא ניסיתי עד היום, גם כן ב 25.. אז גמענו יותר מידי בירה כתרופה שלא ממש עזרה לחום, הוילדע חייס האמברית הייתה בסדר, אבל די "שטוחה" בפרופיל שלה, כאילו מתובל וזהו בלי ממש עומק מעבר, קצת קשה להסביר.. אבל בסדר..
בערב סושי בהרכבה עצמית וגלידת בזק מרוזטה עם רוטב דובדבנים, "גלידת הבית" העכשווית..

בשבת היו הרבה כוונות טובות, קצת להשתעשע בארוחת טעימות בייתית "מודרנית" לחברים שבאו לבקר.. האויב הגדול לצערינו הוא הזמן, אין מספיק ממנו כדי להשקיע כמו שצריך וארוחות כאלו בהחלט דורשות הרבה יותר זמן מטבח..
הזכרתי לא מזמן את הספר של דומיניק קריין, "שפית השנה של סן פלגרינו", ווטאבר, אני מאוד נהנה לצלול אליו, הוא ממש לא למטבח ביתי ממוצע ואת זה חייבים לקחת בחשבון בספרים האלו, אבל מצד שני למי שהחיידק בוורידיו, זה ספר בישול שפי מהדרגות הגבוהות ביותר, עם המון אלמנטים, לא מעט ציוד ולטעמי הרבה חוכמה בחומרי הגלם ובעיקר שילובי הטעמים, השיטות ובניית המנות. זה כנראה ספר הבישול השפי עם הכי הרבה שימוש במייבש מזון, מה שכמובן כבר הופך אותו לפייבוריט עצום בשבילי
והוא בסופו של דבר, גם נחשב יחסית נגיש בתחום, יחסית.. גם זו חוכמה לטעמי, לעשות בישול עילי, אבל לא כזה שמבריח את הטבח הביתי.
כמעט בלתי אפשרי לשחזר במדוייק מנות, בשביל זה צריך לעבוד בתחום ולהיות שף שעובד במטבח מצוייד עם 24 שעות למטבח. אבל מה שכן נותן ספר כזה לדעתי לפודים - זה המון דלק לבשל, לא משנה מה, ובעיקר השראה ונקודות לחשיבה - לא צריך לשחזר מנה מספר כזה, צריך לקחת אלמנטים מעניינים מסויימים, להכין אותם ולתת אינטרפטציה אישית של המטבח הביתי ובמסגרת המגבלות

הקיצר - הכנתי מהספר סורבה גזר שיצא נחמד, המנה במקור מוגשת עם ציר אשכולית ורוטבגה (כרוב נפוס לפי גוגל?), פאף קינואה וג'לי מיץ אלוורה, פלוס עוד איזה 10 מרכיבים שאני לא זוכר, בכל מקרה אני התמקדתי כאמור בסורבה הנחמד ועשיתי במקום הפאף, פופקורן פשוט שהלך לחצי אבקה קראנצ'ית יחד עם תרד מיובש, פיתרון סופר פשוט לעניין הפאף, שעוד יתוקל בעתיד בהינתן יותר זמן.. האורחים אמרו שיצא מוזר אך בצורה טובה, בדיוק מה שחיפשתי..
סביצ'ה של סלמון ועשבי תיבול, המבורגר אסיאתי לעיקרית, לאיזה ימים הגענו שמציעים לבשר טחון טרי, כתף באיזור 80 ש"ח.. אז אמרתי תודה, טחון לי מקפוא בבקשה (40 ש"ח, גם כן לא מציאה גדולה, תקופה ארורה משהו), הרבה עשבי תיבול ושבבי בצל מטוגן לעיסה, גם שלל תבלינים וספלאשים הגונים של סויה כהה סמיכה ואבקת פטריות, האורחים התמוגגו ושאלו מאיפה הבשר הטעים הזה

לקינוח אפליקציה נחמדה מאוד שהזכרתי בזמן האחרון - טראפלסים מעירבוב פשוט של שוקולד לבן ומחית דובדבני וישניה חמוצה בכמויות לא ידועות, משלימים אחד את השני, צריך קצת להקפיא את התערובות ואז קורצים עם כף ומעבירים לכיסוי בשוקולד מטומפרר, יחי השוקולד האיטלקי של ICAM, יצא מהיר, פשוט ומושלם "
 

salo22

New member
אני חושב שזו המנה שהכי אהבנו שם

יותר מוצלחת לטעמינו מהמקבילה עם בשר הסרטנים, יחד עם הפורל ואורז צהוב עם 4 פלפלים, אלו מנות קבועות שלנו שם.. אוקיי, גם הקלמארי המטוגן ווסלמון עם סורבה וסאבי, הארוחה הכמעט קבועה
 

החתולית

New member
גם אנחנו אהבנו אותה יותר מהשאר

הארוחות שלך מעוררות השתאות אצלי. הלואי והיתה לי שמינית של אנרגיית העשייה והיצירתיות שלך במטבח.
 
חוות התבלינים בגלבוע

יצאנו לחגוג את סיום הלימודים של הילדים.תקציר מנהלים -לא נהננו.
הרחבה-מקום נחמד, שרות נעים, אוכל-....רובנו לא אהבנו.
הזמנו לשולחן פוקצה עם 3 מטבלים וסלט החווה שהיה מוצף שמןץ
לעיקריות לקחנו 2 מנות ילדים
בורי על מצע ריזוטו עם פירות ים-הבורי היה טעים, השאר לא ממש
פרגית על מצע פירה-בסדר
צלעות טלה עם פירה-מנה מכובדת, אך גם מכובדת בשומן יותר מבשר
כבדי עוף על מצע פירה-הסועד אהב.
לקינוח הזמנו 4 עוגות קטנות של שוקולד ופאי אגוזים.בסדר.
אנקדוטה נחמדה- השף יצא וחילק לילדים במסעדה קרטיבים.
אנחנו מכירים את המסעדה מאז שנפתחה.מזמן לא היינו.אין הרבה גיוונים בתפריט,
סה"כ שלמנו ל6 סועדים 771 כולל טיפ.

עוד נאכלה בסופ"ש עוגת שמרים-ריקוטה של נדב קינוחים- בצק חמאתי מעולה.המילוי קצת נוזלי עם טעם לוואי(משום מה הזכיר לי עיזים).

בבישול הביתי הצטיין סיר של עוף עם שעועית ירוקה על מצע אורז.ככה פשוט ככה טעים.
ובמוצ"ש פיצה ביתית המבוססת על קמח כוסמין.טעים
 

amirline

New member
אילוש (רמת צבי) + חוות דעת מהסחנה ביום שישי (כמו שהבטחתי)

אז נתחיל בסחנה, אחרי השרשור הגדול והמעניין משבוע שעבר (כן מנגל לא מנגל, כן עמוס לא עמוס) החלטנו ללכת על צידניות עם כריכים ואכן זאת הייתה המלצה טובה, המקום היה עמוס אבל לא בצורה קיצונית מדי, מצאנו מקום מוצל (די קרוב למשפחות אחרות אבל העיר שמצאנו) והמסקנות שלי מהסחנה הן שלילדים מתחת לגיל 6 זה פחות אטרקטיבי שכן המים עמוקים וחייב שלילד יהיה מצופים או גלגל וגם למבוגר צריך להיות מזרן מים או משהו שיציף אותו בכדיי להנות עם הילדים במים, ריח המנגלים די מעיק ואני אומר את זה כחובב מנגל אדוק, סה"כ היה נחמד מאוד....
&nbsp
בשעה 15:30 יצאנו מהסחנה לאילוש, הגענו אחרי רבע שעה, המקום היה ריק אבל עדיין הורגשה בו אווירה נעימה, המקום מעץ ויש גם ישיבה בחוץ בדשא, אווירה נעימה והיה בא לי ממש להישאר עד הלילה ...
&nbsp
היינו אמורים להגיע 7 אבל הגענו רק 4 (פרשו בדרך), מנהל המקום התאכזב קלות כי כבר הכין לנו שולחן עגול ל-7 , אהבתי את זה שכן הוא דאג לשולחן כזה כדיי שיהיה נעים לשבת הרבה אנשים בשולחן אחד עגול (בניגוד לשולחן מאורך).
&nbsp
אז מה אכלנו:
&nbsp
פוקצ'ה מטבלים - פוקצ'ה חמה ומאורכת עם סלסה, איולי שום, זיתים ביתיים ושמן זית, פוקצ'ה טובה עם מטבלים טובים
&nbsp
ריזוטו פטריות - מנה ראשונה נחמדה מאוד, מגיעה עם מחית כמהין מעל והמלצרית דאגה להציע לערבב לפני האכילה, הריזוטו הגיע אל-דנטה, אני אישית מעדיף אותו יותר נימוח אבל סה"כ מנה ראשונה טובה וטעימה
&nbsp
סביצ'ה דג ים - נתחי דג עם כרובית קלויה, לבנה חמצמצה, בצל ועגבניות, סה"כ מנה נחמדה מאוד, לא עלתה לגובה מיוחד אבל גם לא הייתה רעה, סבירה וטעימה.
&nbsp
סלט אילוש (עיקרית) - סלט עם כרוב, גזר,סלק, שקדים קלויים וגבינת פטה בנדיבות, סלט מעולה וטעים !!!
&nbsp
טורטליני גבינת עזים בציר עגבניות - מנה טובה אבל שוב לא העיפה אותי , אין הרבה רוטב במנה שכן הטורטליני מונחים בציר עגבניות ויש כמה סוגי עגבניות שרי מבושלות מעורבבות עם הטורטליני, סה"כ מנה נחמדה וטובה.
&nbsp
מקרונים - בננה, תות ואספרסו, מהמקרונים הטובים שאכלתי, מרגישים שהם עשויים במקום , למעשה הילדים הזמינו ואנחנו הזמנו עוד כמה.
&nbsp
התפוחים של שלומי - פאי תפוחים עם גלידת וניל - נכון זה קינוח בנאלי אבל אנחנו מאוד אוהבים
, הפאי היה טעים אבל אני אישית מעדיף שהבצק והתפוחים לא מתפרקים אחד מהשני, סה"כ קינוח טעים.
&nbsp
יין לבן - גוורצ של אדמה במחיר שפוי של 25 שקל לכוס + re-fill על חשבון הבית.
&nbsp
אספרסו כפול.
&nbsp
סה"כ - 426 ש"ח לפני טיפ.
&nbsp
רציתי לציין שירות מעולה שהיה במקום, שמים לב לפרטים הקטנים כגון בקבוקי מים שמוגשים מיד כשהבקבוק הקודם מתרוקן, נכון שהיינו היחידים במסעדה אבל דווקא בכזה מצב נוטים להקל ראש במקומות מסוימים, באילוש השירות היה מעולה !
&nbsp
לסיכום, אוכל טעים וטוב אבל לא ברמה שתגרום לי לעשות WOW אבל עדיין זה מקום שארצה לחזור אליו בגלל המכלול של אוכל טוב,אווירה נעימה ושירות מצוין.
 

amirline

New member
שכחתי לציין 2 מנות ילדים - פסטה רוזה

מנות נדיבות מאוד עם רוטב שהייתי שמח לקבל גם במנה עיקרית...
 

pix37

New member
תודה שחזרת לדווח - נשמע כמקום מעניין ומוצלח

 

הדגבא21

New member
באמת נשמע נחמד ושפוי ביחס לאיזור- חבל שהיה ריק, מקווה שזה

בגלל התיזמון
 

amirline

New member
היה ריק בגלל השעה, הם הכינו סרוויס ערב שהיה אמור להיות מלא

עברו על הזמנת שולחנות ומיקומים , פשוט אנחנו הגענו ב 16:00, לדעתי עד 18:00-18:30 סיכוי קלוש שיגיעו אנשים, אחרי הכל זאת לא ת״א
 

אלולה145

New member
החלוצים 3

אני בד"כ לא כותבת אבל נעזרתי בפורום מאוד לקראת הסופש הזה - ולכן אתרום בחזרה לקהילה :)
היינו כמה חברים. האוירה היתה טובה. השירות נחמד.
הזמנו סלט עדשים שחורות שהיה טעים מאוד וקל, סלט שעועית וקלמרי שהיה טוב מאוד - הקלמרי היה טעים ולא צמיגי, התיבול היה טוב ולא חזק מידי. הסתובבו צלחות חריף ולחם עם חמאה על השולחן. הלחם היה חביב, לא יותר.
לעקריות אכלתי פסטת חלמונים עם ריקוטה וירקות ירוקים, חלה ממולאת בחזיר וטעמתי מהצלעות במייפל. מידת העשיה של הפסטה היתה מצוינת, הירקות היו מצוינים אבל היה חסר לי רוטב שיחבר את הכל. סה"כ מנה טובה.
החלה היתה מעולה, הקרוטונים - חלום, אבל בעיני התיבול של הבשר היה דומיננטי מידי. טעמתי מהצלעות שהיו מעולות.
קינוחים: הוזמנו לשולחן קרפ סוז'ט - שאישית אני פחות בקטע של בצקים כבדים אחרי ארוחה מלאה אבל הוא היה טעים מאוד. וקינוח הנקטרינות שהיה חביב - עיגולי נקטרינה בתוך קצפת, שטרויזל וקצת תבלינים (הייתי מוסחת מידי בשביל לזכור מה בדיוק היה שם).
סהכ ארוחה מאוד טובה והמקום מאוד נעים.
 

אלולה145

New member
טאיזו - עסקית צהריים בשבת

בגלל המחירים בחרנו ללכת לעסקית צהריים (139 לבן אדם ל 3 מנות).
התרשמות כללית -השירות מעולה, מתוקתק, תוך שעה וקצת סיימנו לאכול כי כל המנות פשוט רצו אחת אחרי השניה, לטעמי מהר מידי. העיצוב בעיני קר מידי, מודרני ומנוכר. היה מלא ורועש והכל ביחד (עם השירות המהיר) הרגיש לנו "אכלנו הלכנו". מאוד לא מזמין להשאר ולהתרווח.
האוכל מעולה. מעולה. בהחלט מהארוחות היותר טובות שאכלתי. אבל המנות הראשונות קטנות מאוד - מן תחושה של "כן- כזה אני רוצה בבקשה".
הבחור הזמין בלאדי מארי - היה מרוצה, לא חסכו בחריף.
הזמנו ירקות סיניים - הרבה ירקות ירוקים ופטריות - מנה קצת מלוחה מידי אבל טעימה בצלוחית קטנה. הר גאו - 4 כיסונים ממולאים בשרימפ - תענוג.
למנת ביניים - דאמפלינג שנחניזי - הגיעו שני כיסונים מעולים ממולאים בבשר עגל. ופוט סטיקרס מנגולד - שני כיסונים ממולאי מנגולד. גם - מעולה אבל קטן.
למנה עיקרית הזמנו פילה לברק ביוגורט באפלו - הגיע עם אורז - מנה מעולה. כל מילה נוספת מיותרת. פשוט תענוג. מנה עקרית נוספת היתה הוינדאלו - בשר ברוטב סמיך, הגיע עם מין לאפה, שמנת חמוצה נענע וכוסברה ובצל סגול. מנה מעולה.
הזמנו קפה הפוך וחסכנו על הקינוח (52 שקלים...).
מקבלים הנחה על חניה בבינין ושילמנו רק 10 שקלים.
סהכ כל התענוג עלה 400 שקלים לשעה וטיפל'ה.
 

הדגבא21

New member
אחלה דיווח

מבאס לשמוע על המהירות של הארוחה
ממסעדה שמתגאה בכך שהיא נבחרת למסעדה הטובה בארץ (על פי טיים אאוט) שנתיים רצוף הייתי מצפה שידעו וירצו שחוויית הארוחה אצלהם תהיה ארוכה יותר ולא משהו שמרגיש כמו עיסקית תן ביס בזוזברה...
הדבר עוד יותר מרגיז כשהעסקית (המעולה) שלהם בנויה כבר מראש כארוחת שלוש מנות!
&nbsp
 

החתולית

New member
אוכל ומחירים של טאיזו, קצב של חומוסיה

מסכימה איתך לגבי הקצב, נשמע קצת מהיר מדי.
 

erezavn

New member
שבת בערב בהאנוי

2 אנשים. 19:00. המסעדה הקטנה ברחוב לילינבלום מלאה מפה לפה. ישבנו בחוץ ובאופן מפתיע היה ממש נעים.
ישבתי שם לאחרונה לפני כשנה ו-4 חודשים ואז נהניתי מאד. בינתיים הם הספיקו להעלות מחירים במעט (מנות שעלו 38 ש"ח עולות כעת 42 ש"ח וכו').

שתייה שנשתתה:
ברד אננס טבעי. 16 ש"ח. מצוין, טעים ומרענן.
לימונדת למון גראס (14 ש"ח) לטעמי פחות מוצלחת ומתוקה מדי.

אוכל שנאכל:
רוטי צ'אנאי: לחם מאלזי עם רוטב קארי. 16 ש"ח. הלחם - טעים. ממש מזכיר מלאווח. שמנוני באותה מידה. הקארי - מעולה. (רוטב קארי צהוב עם עלי קארי).
ספרינג רולס במילוי טופו ואטריות צלופן: מגיע עם נענע וחסה כמעטפת. טעים, קראנצ'י ומרענן. 36 ש"ח. הרוטב על בסיס צ'ילי קרמל היה מתקתק-חרפרף וטעים אף הוא.
ספייסי סולט קלמרי: קלמרי מטוגן במלח סצ‘ואן, צ‘ילי חריף, בצל ירוק, שום וסלרי ביין אורז סיני. 38 ש"ח. נשנוש טעים וחביב. קלמארי שטוגנו כמו שצריך. היו פריכים ולא שמנוניים. טעמים מלוחים-פיקנטיים. מנה טובה.
ברביקיו פורק: חזיר בגריל, פרוס ומוגש על אורז, ביצה מטוגנת. 66 ש"ח.
הייתי רעב ולכן הזמנתי מנה שכוללת בשר ואורז. היה טעים אם כי לא מלהיב. הבשר היה טוב אבל חסר לי קצת יותר תיבול ואולי יותר רוטב BBQ קנטונזי שיקפיץ את המנה.
באן מי טבעוני עם טופו. 42 ש"ח. הסועדת משוגעת על המנה הזו.

קינוח שקונח:
מוס שוקולד ואובלטין עם פופקורן מקורמל. קינוח די קטן אבל גם המחיר שלו - 28 ש"ח לא נוראי. (אובלטין זו אבקת משקה המבוסס על תמצית לתת שעורה, רכז מי גבינה ואבקת קקאו). קרם השוקולד והאובלטין הגיע כמעט קפוא, במרקם של גלידה די קשה, עליו קצפת חלב מרוכז, ופופקורן מקורמל מפוזר על שניהם. קינוח מפתיע לטובה. טעים ולא מאד מתוק.

שורה תחתונה: האנוי ממשיכה לספק את הסחורה (למרות שהיא קצת יותר יקרה מקודם). פעם הבאה אני מניח שאגיע במזג אוויר יותר ממוזג ואנסה מנות קארי או מרק.









 

הדגבא21

New member
מילואים ויוחנן רמת השרון(בדיווח נפרד)

אז על המילואים עדיף שלא נספר, היה סביר -
נקודת האור הייתה כשיצאתי הביתה לקצת זמן והספקתי להכין לעצמי פתיתים משודרגים עם המון עשבי תיבול ושום ושווארמה מחזה עוף טרי שאליהם שיצאה עסיסית בטירוף, אליהם שידכתי סלט של עגבניות, גרגירי חומוס, נענע כוסברה וצ'ילי עם המון לימון ושמ"ז ויצאה ארוחה מעולה וזריזה . מה שגרם לי לחשוב שגם לטבחים הצבאים יש בדיוק את אותם פרודוקטים וחבל שהם לא משקיעים בנו קצת יותר ... (בד"כ אנחנו מבשלים לעמצנו במילואים, הפעם לא היה זמן)
לפני שחזרתי לבסיס בשישי בצהריים, הספקתי לאכול עם ההורים ביוחנן רמת השרון
יצא לי ארוך משציפיתי וזה מקום שמלבד דיווח אחד של סבתא רותרות לא ראיתי איזכורים אליו אז החלטתי לפרסם בהודעה נפרדת.
אבל בתקציר: מעדניה עם אוכל מוכן +מספר מקומות ישיבה- אוכל טרי, ביתי וטעים שמוגש בנדיבות ובמחירים משתלמים מאוד.
 

gastro101

New member
סוף שבוע בריו דה ז׳אנירו

חמישי בבקר אחרי טיסה חביבה באליטליה(הארוחה הקרה בטיסה לרומא היתה בסדר וכך גם הארוחה החמה בטיסת ההמשך.רק בארוחת הבקר הוגש מאפה שנרצח במיקרוגל), הגענו למעדנייה שהיא גם מסעדת ארוחות קלות באזור לבלון. השם טלפיו קפישבה.
שער הריאל הברזילאי ירד וכך שילמנו על שני כריכים של כשליש בגט האחד עם גורגונזולה השני עם גבינת פרובולונה,שני קפה,מים מוגזים וטארט לימון קטן שלאחר הורדת שכבת המרנג היה טעים, כ65שח
קנינו לחמניות מקמח מלא הביתה,נמכרות לפי משקל !

בערב ,אחרי הופעה מרגשת של הרכב קולי,ארבעה גברים שמופיעים יחד 50!!!שנה, סושי במסעדה ליד הבית. אבוקדו,כאן,לא נחשב כמרכיב בסושי. שילוב של סלמון עם גבינת שמנת התגלה כטעמם

הדירה של חמותי ז״ל שוכנת ליד רחוב עתיר מסעדות(רח מריה אנג׳ליקה)וכך אכלנו אוכל נחמד בשאר הימים.היום בצהריים ארוחה משפחתית באדגה או פורטו, חלקתי מנת פילה בקר עם שום מטוגן,אורז עם ברוקולי וכדורי תפוח אדמה מטוגנים,75שח למנה זוגית של בשר נפלא !

לא מקבל להזמין כאן קנקן מים וכל ארוחה כוללת הזמנת שתיה,כ4-5שח לבקבוק של 300סמק

מזג אויר מצוין. העיר יפה כתמיד רק פקוקה מהזכור לי.br>
 
למעלה