אז מה אכלתם בסוף השבוע?

mereng

New member
ביירן, פרישמן 22

אתמול בערב, הגענו בלי להזמין מקום מראש והתקבלנו בחיוך ובנעימות.
המלצר היה מקסים וקשוב והשרה אווירה נעימה ורגועה.
&nbsp
הזמנו פרעצל אחד עם ממרח גבינות, וסלט ביצים עם ברי למנות ראשונות. הפרעצל הגיע ראשון, וניכר שהוא חומם ממצב קפוא. הוא סבל מעודף של מלח גס, אבל הבצק עצמו היה טעים. ממרח הגבינות היה טעים להפליא.
סלט הביצים היה סטנדרטי והברי בקושי הורגשה.
&nbsp
ואז חיכינו. וחיכינו. ובסוף גם שאלנו מה קורה עם המנות העיקריות. וחיכינו עוד.
&nbsp
בסוף הן הגיעו, לאחר התנצלות, ואיתן עוד פרעצל וממרח ע"ח הבית כפיצוי להמתנה הארוכה.
הבחור הזמין 3 נקניקיות ענקיות (אחת חריפה, אחת עם גבינה ואחת רגילה מבשר בקר) על מצע פירה, אמר שטעים לו מאוד. לא הצליח לסיים את המנה.
אני הזמנתי קדירת ירקות בסגנון גולש, שהיתה מתובלת בפראות, והגיעה עם פירה טעים וסלט ירקות קטן וטעים. הירקות ברובם נארזו ויאכלו היום על מצע קינואה, כדי לעדן את התיבול האגרסיבי.
&nbsp
שתינו גם סיידר ובירה.
&nbsp
שורה תחתונה- מקום חביב, האוכל היה נחמד ברובו, בהחלט לא נגיע במיוחד אבל אם אנחנו בסביבה ויש חשק לשניצל/פירה/נקניקיות- נגיע.
&nbsp
 
בית וחוץ

בחמישי בערב לא התחשק לנו לאכול ארוחת ערב בבית אז ירדנו לביר באזאר שעדיין לא היה מפוצץ עד אפס מקום, הזמנו סנדוויץ מטיאס שהגיע עם סלט עם וינגרט מתקתק נהדר ופיצוחים מעליו. הזמנו גם נקניקיית בקר על כרוב סגול - הנקניקיה הייתה בסדר אבל השיחוק האמיתי היו התפו"א שהוגשו ליד.

יחד עם שני חתול שמן יצא פחות מ 150 שקלים ליופי של ארוחת ערב

בשישי בצהריים הגיעו חברים לארוחת צהריים של אונטריב מהמעשה יחד עם תפו"א קריספי בתנור, סלטים שונים וממרח סלק ושקדים שהתחלתי להכין ואני מאוד מרוצה ממנו.
מלבד הבשר נכנסו למעשנה גם עופות שישמשו לארוחות צהריים במהלך השבוע וגם כמעט 5 ק"ג סלמון שקיבל גם סויה ומייפל וחולק בין מזמינים שונים שהתלהבו מהפעם האחרונה שהוא הוכן.
ליד האוכל היו הרבה בירות, ליקר דובדבן ביתי וגם יין לבן כלשהו.

בשבת בבוקר הבחור הכין לנו פנקייקים שהחזיקו אותנו עד אחרי הצהריים.
אחרי הצהריים קפצנו ליום הולדת של חברה בקפה יום טוב, רק שתינו, להבנתי הובטחו לה דברים שלא קוימו בכל מה שנוגע לאפשרות להשתמש במערכת ההגברה שלהם. אישית אני מעדיפה את הביר באזאר שנמצא ממש ליד.
 
שלום לכולם- הקוראים הותיקים וגם הותיקות בוודאי זוכרים אותי

הייתי פה מאין אייקון, דמות נערצת, אגדה מהלכת בסוף העשור הקודם בואכה תחילת העשור הזה...ולצערי המנהלות החילטו לחסום אותי כי אולי פחדו שאני מאפילה עליהם במקצת (ברור שבמקצת כי בכל זאת הם אושיות פה)

מאוד מקווה שאפשר לפחות דף חדש ולחזור לכתוב ביקורות מהנות ופוריות מחדש!
אם פגעתי מחילה מחתולית ומחילה מכל מי שפגעתי בו אי פעם!!

ועכשיו לעניין...אז מה אכלתי בסופש?? אז ככה. ביום חמישי עשינו ברביקיו לכבוד החצי גמר של הכדורגל (אני ממש לא בעניין של כדורגל, אבל לכבוד בעלי אני מוכנה גם לסבול) היה אחלה שיפודי ירקות ובשר ואפילו לובסטר (אם אתם רוצים לדעת אני אברר מאיפה הלובסטר).

יום שישי. אכלנו אצל אמא דג לוקוס מהמם עם נגיעות טחינה על מצע של אורז מלא עם שלל ירקות גינה...היה פיצוץ

שבת- סושי לא רע מאושי אושי, נחמד, אבל לא VFM

בקיצר מקום ראשון אמא שלי!!

בתור אחת שאוכלת הרבה בחוץ אשמח לתת עצות/חוויות/ועוד למי שרוצה

אכתוב פה הרבה מעכשיו (בכפוף לאי חסימה על ידי המנהלים הנחמדים פה, וזה לא ציני)
 
למדתי בזכותך שגם אגדות מהלכות מתלכלכות מטחינה נוטפת

כמה יומרה צריך לכתוב על עצמך שאתה אגדה מהלכת או אייקון נערץ,
שחצנים גדולים ממך לא כתבו ככה על עצמם:
מייקל ג'ורדן , לברון ג'יימס ועוד סלבס,
קצת צניעות לא תזיק
 
סמואל ספייד היקר- לא כל דבר שכותבים צריך לקחת ברצינות תהומית

דווקא אותך מכל האנשים הפורום אני מעריכה בזכות הכתיבה המסוגננת והיפיפיה שכל כך נעים לקרוא. בזמנו אם תסתכל עוררתי הרבה מחלוקות לטוב ולרע...חלק מכך היה אולי מפאת היותי בחורה עם דעות ואג'נדות מאוד ברורות, ואולי יותר חשוב בלי הרבה פילטרים. כל פסוט שלי היה גורר תגובות נלהבות ואף תגובות משמיצות וכואבות שצלקות מהן נשארו עד עצם היום הזה ולטוב ולרע הפכו אותי למי שאני היום
 

מיתר44

New member
לקנות בבוקר ולאכול בערב בדירה

חם, חם, חם. וגם - לח יותר מידי בתל אביב.
ניצלנו את הבוקר כדי לאסוף מצרכים לארוחת הערב: טחינה ושימושי עגבניות וחרדל ופתיתי פפריקה חריפה וגם, לא יכול להתאפק, אגוזי קאשיו קלויים אצל
גבאי, סלטים ושמלץ הרינג וסלמון כבוש וגבינת שמנת - הפעם לראשונה אצל לופו (שמול אוגי׳ז) , בירת חיטה
גרמנית בבקבוקי 1/2 ליטר (10 ש״ח) ושלושה ב110 בלו נאן בהעליה. גבינות ויוגורטים בחנות שבנחלת בנימין.
חמאה וחלב באיי אם פי אם והייתי מסודר להכין לראשונה רוטב עגבניות לפסטה מתכון של מרצ׳לה חזן. כל כך
פשוט אבל (בלי האצה הזותי) כל כן מצויינת.
כן, תוכנן סלט גדול על בסיס עלים ירוקים שמרכיביו נקנו אצל הירקן מבית המרקחת וכלל לבבות חסה, עלי תרד, סוכריות תמר, מלפפוני אצבע, טופו מטוגן ומנגו בשל מיץ מלימון ושמ״ז.
להשלים את הכבודה הזו חסר הבשר וכבר שעת השמש האדומה. לא התביישתי לעשות את המעשה התל אביבי
ונסעתי לעזורה הלוך ושוב (300 מטר) בשביל סופריטו, מוסקה ומושט חריף ב 130 כולל 2 פיתות וערכת סלטים.
בערב, במזגן המכוון היטב, רואים שקיעה ואת איילה חסון ונהנים מכל הנ״ל.
לחשוב שלפני שבועיים שלושה אכלנו בחום היום אצל פיפי׳ז. הזוי זה היה. טעים אך הזוי.
המתכון של גברת חזן - בהארץ.
סופש הבא - במיתר.
 

gastro101

New member
אליטליה- בניגוד לטיסה הלוך , האכול בחזור היה לא טעים

ארוחה חמה- עוף או פסטה, העוף היו נתחים לא של חזה שנראו רע עם גזר וקישואים - דיאטה ? או יציקת אטריות פנה עם פרורי בשר
ארבע שעות לפני הנחיתה כשאנו מנסים למצות את כדור השינה עד תום עברה דילת עם עגלה- הטיחה 2 לחמניות קטנות על המגש של בעלי ואז שאלה מה נרצה לשתות-הקפה היה חם . חשבנו שזו ארוחת בקר אבל אחרי שעתים הוגשה "ארוחת הבקר" - פרוסת גבינה צהובה עבה , פרוסת נקניק, קרואסון מחומם וקפה פושר . גם יוגורט תות
רק הקרואסון מקמח מלא בשדה התעופה של רומא היה מושלם

וברכתי את אמא שלי שהרגילה אותי לקחת כריכים- לפני העליה למטוס בריו אכלתי בגט טרי מה"פדריה" עם קממבר מיובא(פרזידנט- משולשים אישיים )פרוסות צנון וחסה. ולו לחם גזר עם גבינת פרובולונה וירקות .
 

מיתר44

New member
התנהלות מעצבנת של חברת תעופה לאומית של ארץ האוכל האולטימטיבי

אבל אני למדתי שלא להסתמך על אוכל בטיסות. עוד יגיע היום ואעשה את מה שראיתי פעם בטיסה: זוג
נוסעים עלה למטוס עם מגש זוגי של סושי ואני לא יכולתי אז להסיר עיני ממנו ומקלל את בורותי.
 

Nרב

New member
באלעל גיליתי ארוחה בשם "צלחת פירות" -

לא מתאימה למישהו מורעב (למרות שמוגשת עם הפיתה הנוראית) אבל בתור חטיף לילה - סבבה לגמרי - מדובר בקערת פלסטיק מחלוקת לתאים - תא קוביות מלון / תא אשכולית חתוכה / תא תפוז חתוך / תא פירות יבשים - אגוזים, תמרים, משמשים, תמר לח אחד. מוגשת גם עם קינוח רגיל (לא טעמתי האמת) והכוסות הרגילות. נחמד מאד מאד
 

gastro101

New member
הזמנתי פעם בטיסת לילה לניו יורק, הסובבים אותי קבלו כריכים

מחוממים בשקית אלומיניום, הריח שלהם שיגע אותי ו..פיתה לא קבלתי. לא עוד .
 
שיפודי אירופה ושוקשוקה

חמישי בערב בשיפודי אירופה, השיפודיה החדשה מבית קפה אירופה / שרון כהן. התפריט כולל 3 סקציות של שיפודים: בשריים, דגים / פירות ים וירקות. המחירים די מקבילים לשיפודיות אחרות לפי מה שראיתי. שיפוד פרגית למשל עולה 24, 22 לשיפוד כבד עוף וכו׳. שיפודי הקלמרי והשרימפס עולים 28 לאחד, ולברק שלם שמוגש גם הוא על שיפוד עולה 65. כמו כן יש את סט הסלטים הצפוי במחיר של 28 לסועד. בולט בהעדרו צ׳יפס, אבל החומוס והטחינה טובים מאוד, הלחוח מעולה, וסלט הכרוב והעגבניות רענן וטרי. הכל מגיע במילוי חופשי.
מה שנחמד זה שהתפריט מגוון יותר משיפודיה ממוצעת, בעיקר בזמינות של האופציות הימיות. מדהים כמה קשה לקבל כאן פירות ים עשויים בפשטות, בטח כשמדובר בעיר חוף כמו ת״א. שני ווריאציות השרצים היו צרובות בדיוק מופתי, פשוט וטעים.
נקודה בעייתית: הוזמנו שני שיפודי פרגיות. הגיע אחד, וגם הוא הרבה אחרי השאר. ביקשנו כמה פעמים ולבסוף הגיע גם השני. שניהם הורדו מהחשבון ביוזמת המקום.
&nbsp
שישי בצהריים שוקשוקה - מסתבר שבשישי יש תפריט מגוון יותר עם פחות דגש על שקשוקות. אני דווקא לקחתי שקשוקה איטלקית שמגיעה עם נתחים נדיבים של גבינת עיזים ובזיליקום (שדווקא לא היה מאוד נוכח) - מעולה, כל המרכיבים טריים כמצופה. הביצים נותרו נוזליות ולא נעשו יתר על המידה. בצד הגיע גם צלחת חמוצים מצויינת - אני לא אזלזל בחמוצים תוצרת בית יותר, וכן צלחת טחינה די סתמית שנותרה יתומה, וכמובן גם חלה לניגוב. כמו כן לפתיחה את ״הפינוק של אשר״ (כך על פי התפריט) - קציצת בקר חריפה בלחמניה עם טחינה ורוטב עגבניות כלשהו - לא רע אבל הייתי מעדיף לחמניה רכה יותר ופחות דומיננטית. אשמח לחזור ולנסות מנות אחרות.
 
מחירים זולים. האם אלה מחירי הרצה או שהשיפוד מכיל מעט בשר?

אשר לתל אביב כעיר חוף = מה קשור? ממילא הכל יבוא.
 
אפשר לראות תמונות בבלוג של בוב

שגם התלונן על בעיות בהגשה של חלק מהשיפודים, כנראה שזה משהו שקצת חוזר על עצמו. שיפוד הקלמרי כמו שהוא רושם היה מכובד, השרימפס טיפה פחות (5 יחידות). את העוף לא הזמנתי או טעמתי כך שלא ממש שמתי לב.
http://bobvoyage.net/shipudey-europa/
&nbsp
קלמרי או שרימפס מן הסתם יש גם מקומיים וגם מיובאים, אני מניח. אני מאמין גם שצריכה של מוצרים מן הים גבוהה יותר באזורים שקרובים לחוף, עניין של זמינות חומרי גלם שהפכה היום בעיקר לעניין תרבותי. וזאת גם כנראה הבעיה שלנו כאן (מחלת הכשרות).
 
בארץ אין קשר בין צריכת מוצרים מהים לבין אזורים קרובים לים...

אולי בעכו. כאמור, רוב הצריכה היא מיבוא וזה זמין גם בירושלים.
 
זה נאמר יותר בהשוואה למקומות אחרים בעולם

למרות שמן הסתם כתייר יש ראייה קצת מעוותת / ממוסחרת של העניין.
בכל אופן מרגיז שמשהו בסיסי כזה כמו דגים ופירות ים על הגריל הוא נדיר כ״כ.
 
מסכימה לגמרי שחבל שאין יותר. הייתה מסעדה אחת כזו נפלאה

ואותנטית בת עשרות שנים בכניסה הצפונית של נמל יפו, שבתאי הדייג. היה לו גריל ענק ויד נהדרת. פונה עקב שיפוץ הנמל בתואנה שריחות הגריל יפריעו לדיירים בבתים שהולכים לבנות מעל. הסיבה האמיתית היתה שהוא שילם שכ"ד זעום בדמי מפתח וברגע שפונה, המקום הושכר בכסף מלא למסעדה אחרת [שכחתי את שמה] שריחותיה לא הפריעו לדיירים...היא קרסה כמו רוב מפעלות נמל יפו ואנו נשארנו בלי מסעדה מיוחדת ושונה מכל מה שיש היום.
 
למעלה