Bar-A-Vin

telavivian

New member
Bar-A-Vin

אז בחרנו את בר א וין למשקאות וארוחת ערב קלילה עם חברים (סה"כ היינו 5)
למרות שבהזמנת המקום ביקשו מאיתנו להקדים בחצי שעה משהעה שרצינו, היה נדמה כי לאורך השעה הראשונה לא היו יותר מ- 3 שולחנות תפוסים ובהמשך התפוסה עלתה לבערך שני שליש מהמקומות.

המקום ממוקם בצמוד לפרונטו, באזור מאוד נעים לישיבה בחוץ גם בימי הקיץ החמים.

מבחינת שירות - ספיישלים - לא נאמרו מחירים והיה פשוט צריך לבקש מהמלצרית את המחיר לכל מנה בנפרד, קשה לי להאמין שהיא לא הבינה שאנחנו רוצים לשמוע מה המחירים אחרי פעמיים שביקשנו אך למרות זאת היא הכריחה אותנו לשאול למחירים כל פעם מחדש.
יין - ההמלצות של המלצרית כוונו כולן ליינות היקרים יותר בתפריט, שוב התנהלות שירותית שקצת צרמה.
תמחור - שגיא כהן התייחס בסופ"ש למסעדות שמציגות תפריט עם תמחור שנראה בתחילה שפוי, בעוד שבסופו של דבר החשבון מדבר בעד עצמו. תפריט כזה בדיוק יש לבר-א-וין.
לדוג' - בתפריט - מנת המבורגר ב- 38 ש"ח, זול לא? בפועל מדובר בסליידר של 80 גר' שמגיע ללא תוספות כך שכדי להשוות את התמחור למנת המבורגר סבירה של 240 גר - תצטרכו להזמין 3 (114 ש"ח) ואת הצ'יפס בנפרד (22 ש"ח)
מנת פסטה 40 חלומנים עם נתחי לוקוס ב- 68 ש"ח (אאל"ט), נשמע סביר לחלוטין? בפועל מדובר במנה שגודלה פחות מחצי ממנת פסטה ממוצעת שפוררו לתוכה גרמים בודדים של דג שהיה קשה לעמוד על איכותו.
המנה היחידה שגודלה השביע רצון הייתה מנת האננס הצלוי (68 ש"ח) - מנה מעולה וגדולה אך המלצרית אפילו לא חשבה לציין את התמחור החריג שלה ביחס למנת קינוח כשהמליצה לנו עליה בחום.

ואיך היה האוכל? עשוי היטב, לא מרגש ולא מחדש (נדגמנו גם סלט חסה ושתי מנות סינטה) ובהחלט לא הותיר חותם מיוחד.

המקום נעים מאוד וכיף לשבת בו גם האוכל סביר - התחושה שמנסים לעקוץ אותך כל הזמן פוגמת בהנאה וקשה לי להאמין שאחזור לשם בקרוב.
 

telavivian

New member
ועוד דבר

בפעם הבאה כשאגיע למסעדה ואשמע את המשפט - "המנות שלנו הן בין בינוניות לגדולות ומיועדות לחלוקה" - אני קם והולך
 

פעמונט

New member


 
אם זה באמת מפריע לך, הייתי מברר זאת בעת ההזמנה *

א. בשביל שלא תפסיד
ב. בשביל שהמסעדה לא תפגע
&nbsp
&nbsp
* תקף רק אם הזמנת מקום מראש
 

telavivian

New member
הכוונה הייתה צינית

תיארתי לעצמי עוד לפני ההזמנה שהם נוהגים בשיטה הזו אך רציתי להביע את מורת רוחי מהטרנד.
 


הגיע הזמן שמישהו ילמד את המסעדנים חשבון: מנות בינוניות הן לא לחלוקה, כי הן לא מספיקות לאדם אחד. אם זה לחלוקה, שיהיה כפול בגודל ולא רק במחיר.
"חלוקה" ו"שרינג" הן המילות המאוסות ביותר בתחום המסעדות בארץ. לרוב זה פשוט שם קוד למנות קטנות מכדי להשביע בתמחור נוראי.
 

homets

New member
המחיר של האננס הצלוי פשוט הזוי לדעתי.

הייתי במסעדה לפני כחודש וההתרשמות שלי די דומה. המנות לא גדולות והמחירים רק נראים סבירים, כשלמעשה בסוף החשבון ממש לא זול. לטעמי גם שהאוכל לא היה כזה מדהים ולא נוצר בי חשק לחזור לשם.
בנוגע לאננס - זהו אחד הקינוחים היקרים שיש כרגע בארץ, ובסופו של דבר מדובר באננס. צלוי. עם. סוכר. וזהו. אמנם זה פרי יקר יחסית, אבל לא מדובר בקינוח מורכב או עם טכניקות הכנה או הגשה מיוחדות ובעיני זה מופרך. הקרפ שלהם דווקא היה טעים.
 
למעלה