כמה דיווחים מהעת האחרונה

Histoplasmosis

New member
כמה דיווחים מהעת האחרונה

**** האנוי אהובת ליבי:
נפגשנו האחים לחגוג את סיום תקופת המבחנים של האח הקטן.
אקדים ואומר שהאנוי היא אחת המסעדות שאני הכי אוהב בת״א- שילוב של אוירה היפסטרית אבל לא בצורה מעיקה ומוגזמת, אוכל לא מסובך במיוחד אבל תמיד טעים עם פרודוקטים טובים וכמובן מחירים שפויים. לא מסוג המסעדות שרואות בך ארנק מהלך.
היינו 5 והזמנו לראשונות:
* לחם מלאזי- אין את התפריט מולי אבל זה היה מעין פיתה טיפה עבה ושרופה כאילו היתה על סאג׳ וחביבה לגמרי. לוותה ברוטב קארי טעים. 16 ש״ח
* ספרינג רולס עם שרימפס- לדעתי השרימפסים מהזן הקפוא אבל במקרה הזה פחות הפריע כי המנה כולה שידרה טריות והשרימפס בכל מקרה לא היה השחקן הראשי בהצגה.28 ש״ח
* סלט וייטנאמי עם עוף- סלט גדול עם אטריות אורז שקיבל שידרוג ענק בזכות הרוטב הבאמת מדהים. נראה כל כך פשוט להכין רוטב אסיאתי לסלט, בסך הכל קצת סויה, ג'ינג'ר רוטב דגים ועוד מרכיב אחד או שניים אבל פה הוא באמת היה יוצא מן הכלל. חוסל בשאריות הלחם.
תוך כדי אכילה אחותי דגה מהקערה של הסלט את החוט מהאריזה של האטריות. הערנו את תשומת ליבו של המלצר כי זה באמת עלול להיות מסוכן אם מישהו יבלע את החוט. למה החוט בצבע האטריות? :)
54 ש״ח

לעיקריות:
* מרק פו בו- הוזמנו 4 כאלו. לדעתי ללא ספק הפו הטוב בת״א ולא רחוק מהמרקים הטובים שאכלתי בלוס אנגלס, ניו יורק ברלין ולונדון. אני סאקר של המרק הזה וזו אחת הסיבות המרכזיות לנסיעה עתידית לויאטנם.
אנקדוטה קטנה- לפני חודש רציתי להכין מרק פו וקראתי ברשת כמה מתכונים ע״מ לקבל רפרנס. נתקלתי במתכון של האנוי בו נעשה שימוש בעוף שלם, לא בבקר ועצמות בקר. נראה לי תמוה שאפשר להגיע לעומק ולטעם בשרי כזה רק מעוף. האם הגיוני? 56 ש״ח .

* באטר ציקן- רוטב טעים ומעט פיקנטי רק שהעוף היה מעט מושי. כנראה בושל קצת יותר מדי. בכל מקרה, מנה טובה. 62 ש״ח

קינוחים:
אין את התפריט מולי ובכל מקרה לא טעמתי את שני הקינוחים שהוזמנו (לא חובב מתוקים ואם נותר לי קצת מקום אזמין עוד מנה ראשונה) אבל הם דווחו כטובים.
קינוח נוסף קיבלנו OTHאולי בגלל תקרית החוט בסלט - סורבה קוקוס שאותו דווקא טעמתי כי לא היה מתוק מדי ואני חייב להגיד שהופתעתי. בהחלט נחמד ואפילו אכלתי יותר משתי כפיות ממנו.
* לקחתי ב-TA מנת איטריות פאד סיו- חוממה ונאכלה בצהריים למחרת. מעולה וכל כך שונה מהמוקפצים הגנריים בהרבה מהמסעדות פה.

עם שתיה קלה ושני קוקטיילים 650 ש״ח
לסיכום- עוד סיבוב במסעדה שאולי תהפוך למסעדת הבית. רק שלא תשתנה.
 

Histoplasmosis

New member
קפה נמרוד שרונה - חמוד

לאחר בוקר מתיש במפקדת הבירוקרטיה הישראלית סניף קרית הממשלה ת"א היינו מותשים וזקוקים נואשות לקפה.
קפצנו לשרונה שהיה די שומם והתיישבנו בקפה נמרוד.
אני לא משתגע על ארוחות בוקר של בתי קפה, למרות שאני לא בשלן דגול חביתה סלט וכמה ממרחים אני יכול להכין גם בבית. אבל שוכנעתי בתקיפות ותחינותיי לאכול בקפטין קארי של רושפלד לא הועילו.
הזמנו ארוחת בוקר זוגית שהיתה לחלוטין מפתיעה הן בנדיבות שלה והן באיכות.
הגיעו שתי חביתות חלבונים (אנחנו מוזרים ובמשטר אימונים) ומגש ע-נ-ק עם המון ממרחים. לציין לחיוב את הלבנה שהרגיש ביתי ואם לא ביתי לפחות קנוי מאיכות טובה, גבינת שמנת עם אירית, סלט חצילים ברוטב עגבניות, סלט ביצים עם הרבה פלפל שחור כמו שאני אוהב, וטחינה טובה.
פחות טוב היה ממרח האבוקדו שלחלוטין היה תעשייתי. במחירי האבוקדן כעת זה בהחלט מובן אבל לאור האלטרנטיבה עדיף להוציא מהתפריט ולהגיש משהו אחר במקום.
עם הממרחים הגיעו שתי פוקאצ'ות טובות וחמות, שני מאפים מלוחים עם גבינה ושני מאפים מתוקים.
אין לי מושג לגבי מילוי חוזר של הממרחים או המאפים, היינו מפוצצים ולא התשלטנו על העסק.
לסיכום- שום דבר חדש ומרגש אבל אם כבר ארוחת בוקר סטנדרטית זה לחלוטין המקום. 126 ש"ח לארוחת בוקר זוגית.
 
מצטרף לביקורת החיובית על קפה נמרוד

היום אכלנו בקפה נמרוד בסניף אבן גבירול את ארוחת הבוקר שציינת. בהחלט אחת מארוחות הבוקר העשירות והנדיבות שיצא לנו לאכול.
גם אנחנו בקושי הצלחנו להתגבר על החבילה שקיבלנו ולמעשה, הארוחה הזו החזיקה אותי עד עכשיו...
 

Histoplasmosis

New member
תודה חולהחורף

אכן מדובר בכמויות מאסיביות של אוכל, אולי אפילו מאסיביות מידי.
עדיין שינוי מרענן לעומת הסטנדרטיות הדלות/פשוטות/קמצניות.
טוב לדעת שיש אחידות לפחות במקרה של ארוחת הבוקר בין הסניפים.
 

Histoplasmosis

New member
אל גאוצ'ו בני ברק- TIME TRAVELLING

לאחר יום עבודה בבני ברק במהלכו לא היה לי זמן אפילו לשתות כוס מים הייתי מורעב ולא היה לי כח אפילו לעלות על אוטובוס חזרה לת"א הרצתי בראש את האופציות לאכול ברדיוס של כמה מאות מטרים- פיצה, פלאפל והמבורגר שאף אחד מהם לא מוצלח במיוחד. החלטתי ללכת על אל גאוצ'ו.
אני יודע שהרשת נשארה תקועה בשנות ה-90 ובאמת לא שמעתי עליה משהו טוב ב-10 שנים האחרונות אבל חשבתי לעצמי, כמה כבר אפשר להרוס סטייק?
אז אפשר.
נכנסתי והיה עוד שולחן אחד חוץ ממני למרות שהיתה שעת צהריים.
לא רק מבחינת האוכל המקום נשאר תקוע בעבר, מבחינת תפאורה זה מרגיש שנכנסים לתוך מנהרת זמן ויוצאים בשנת 95.
העסקית במקום היא במחיר העיקרית וכוללת פוקאצ'ה עם מטבלים, ראשונה לבחירה ושתייה.
הפוקאצ'ה היתה מהקפאה ובלי יותר מדי טעם אבל אכילה. המטבלים היו טפנד זיתים ירוק סטנדרטי שהוגש בקמצנות (2 כפיות) ורוטב שהוגדר כצ'ימיצ'ורי אבל היה הכל חוץ מצ'ימיצ'ורי. מעבר לזה שהיה מאוד לא טעים היה מאוד לא טרי כאילו בילה זמן רב במקרר וקיבל מרקם של כמעט ריבה. ננטש לאחר טעימה קטנה.

לראשונות ישנה בחירה בין צ'וריסו, סליצ'יצ'ה, אמפנדה או מרק היום שהיה מרק קישואים.
שתי הנקניקיות היו חסרות אז נותרתי בין אמפנדה למרק.
לא התחשק לי בצק אז הזמנתי מרק בצהריי יום של 40 מעלות.
אולי המלצר הבין זאת כי המרק הגיע קר. לא פושר, סתם קר. לאחר סיבוב חימום הוא הגיע פושר. לא ראיתי טעם בסיבוב נוסף. חבל, כי המרק עצמו לא היה חביב.

ואז הגיע כוכב הארוחה, סטייק סינטה 300 גרם. (129 ש"ח)
זה באמת היה הסטייק הגרוע ביותר שאכלתי בשנים האחרונות.
אנמי וללא שום טעמי בשר. לגמרי הרגשתי חבל על הפרה שהלכה לטובת סטייק כזה.
הטעם היחיד שהורגש הוא מלוח לאחר שהסטייק עבר הפצצת מלח גס שלא נפלה מהבליץ על לונדון.
לא יודע מה היה לא בסדר, איכות הבשר, ההקפאה וההפשרה, הטיפול בבשר או כנראה שילוב של הדברים.

על קינוח פרווה ויתרתי.

לסיכום- כפי שהבנתם מהטקסט, לא מסעדה שהיתי חוזר אליה מרצוני החופשי.
רק למי שמחפש נוסטלגיה ורוצה לאכול אוכל של 95' במחירי 2016 :)
בטוח שגם דתיים/חרדים אוכלי גלאט כשר התקדמו מאז ואולי זאת הסיבה שהמסעדה היתה ריקה.
 

Nרב

New member
האנוי נהדרת

וההזמנה הקבועה שלנו כוללת דווקא את הרוטי-מטאמבה - לחם מלזי במילוי עשבים
ואת הפאד סיו שהיא אחת מנות האטריות (אטריות אורז רחבות) אם לא "ה" מנה הכי טובה בארץ.
 

gastro101

New member
טוב לדעת - הלוך נלך , תודה על הדיווח על העידוד ממרב

 

Histoplasmosis

New member
תודה על התגובה

מסכים עם כל מה שאמרת. בפעם הבאה. אנסה את מנת הלחם שאמרת.
מבחינתי מעבר לאוכל הטעים, היא פשוט מסעדה כיפית. כשאני יוצא בערב אני לא יוצא רק לאכול אלא יוצא לבילוי. וחלק מזה זו ההרגשה שרוצים ונהנים לארח אותך. לא קיבלתי את זה בהרבה מקומוות בתל אביב. האנוי לגמרי אחד מהמקומות האלה.
 

החתולית

New member
על הדיווחים

לגבי העומק שאפשר להגיע אליו בשימוש בעוף. בועז צאירי הסביר פעם, שהוא צולה את עצמות העוף בתנור, לפני הכנסתן למרק. זה מעניק לציר את העומק שאתה מתייחס אליו.
 

salo22

New member
יופי של דיווחים

אני היחיד פה שעוד לא אכל בהאנוי ?
תודה רבה על השיתוף !
 

Histoplasmosis

New member
תודה רבה..

אתה כנראה בין היחידים :)
ממליץ לתקן את זה, מעניין אותי לדעת מה תהיה התרשמותך
 
למעלה