3 דיווחי צהריים מהשבועיים האחרונים: טוב, בינוני ורע...

erezavn

New member
3 דיווחי צהריים מהשבועיים האחרונים: טוב, בינוני ורע...

 

erezavn

New member
הטוב - מלגו ומלבר

מלגו ומלבר הפכה בשנה האחרונה אחת המסעדות האהובות עליי. בתחילת אוגוסט הם התחילו לפתוח גם לצהריים ויש עסקיות בשעות 12:00-16:00.
מנה ראשונה + עיקרית + לחם, במחיר העיקרית. העלויות נעות מ-79 ש"ח ל-129 ש"ח.
הגעתי באחד הימים הראשונים של פעילות הצהריים. ישבתי על הבר.
התחלה: לחם מחמצת טוב עם ממרח דלעת צלויה ושמן זית.
מנה ראשונה טובה: סלמון קונפי על קרם פרש עם סלט מלפפונים, בצל סגול, חזרת מגורדת ורוטב חמאה לבנה. מנה טעימה מאד. מבחינת טעם הכל מצוין. הסלמון היה טעים ואיכותי. הרטבים מצוינים. החזרת לצערי לא הורגשה מספיק.
מנה עיקרית טובה מאד: פסטה ראשי לוקוס בציר דגים כוסברה וצ'ילי חריף (89 ש"ח). לא מנת פסטה ענקית, אבל בהחלט מספקת. בשר ראשי הלוקוס היה רך מאד ומעולה. הרוטב שהוא על בסיס קרם עגבניות וציר דגים היה אדיר. מלא טעם, עמוק, פיקנטי. הרגשתי טעמים אניסיים טובים (בול במידה) ומוטי טיטמן השף אמר לי שזה טרגון, ושהם כרגע בתקופה שהם משתמשים הרבה בטעמים אניסיים. הפסטה - מסוג פנה, לא תוצרת בית (כך נראה), אבל תעשייתית איכותית שהוכנה כמו שצריך. מנת פסטה מעולה.
עלות המנה והארוחה - 89 ש"ח.
יופי של עסקית ויופי של מסעדה.



 

erezavn

New member
הבינוני - בינדלה

בבינדלה תחת ידיו של יורם ניצן הייתי פעם אחת בצהריים לפני שהיו עסקיות. אכלתי אז מנות של תפריט הערב והיה טוב מאד. הפעם בעסקית הצהריים פחות נהניתי. ישבתי על הבר קרוב ל"פס הקר" בו מצלחתים את המנות הקרות (דגים נאים, קרפצ'יו, סלטים) והיה כיף לראות את העבודה. יורם ניצן הוא שף שנוכח מאד במסעדות שלו, גם בצהריים הללו הוא היה במטבח והציץ מדי פעם מהחלון שמאחורי הבר. המסעדה הייתה מלאה לגמרי. סחתיין.

העסקית כוללת מנה ראשונה + עיקרית + לחם + תה קר או סודה. כל זה ב-85 ש"ח. ממש סביר. אפילו נמוך יחסית ביחס למטבח שף.

למנה ראשונה בחרתי במנה שלא נמצאת בתפריט הערב: קלמארי פלאנצ'ה עם קרם סלק, פלפל פדרונס, יוגורט וכרשה שרופה. מנה צבעונית ומכובדת מאד. היה בסדר פלוס, לא יותר. חסר לי מעט תיבול בחלק מהאלמנטים, במיוחד קרם הסלק שהיה מעט אנמי. היה חסר לי כאן kick. משהו שיעשה את המנה מעניינת.
יחד עם המנה היה צריך להגיע לחם שבושש לבוא. קיבלתי אותו רק עם המנה העיקרית.
למנה העיקרית בחרתי בסינטה שהיא בתוספת של 20 ש"ח: סטייק סינטה פרוס, צלוי בחומץ בלסמי, שמן זית ושום קונפי עם עגבניות מדורה, באק צ'וי, קולרבי ותפו"א צעיר. הסטייק נפרס ל-4 מדליונים אדמדמים והגיע בדרגת מדיום כמו שביקשתי. הירקות הוכנו כהלכה. גם כאן התיבול היה חסר מעט לטעמי (עוד טיפה מלח לא היה מזיק). לצערי מה שהוריד את המנה היה טעם הסינטה שהיה די אנמי. לא בשר מלהיב. אין לי מושג מי ספק הבשר של בינדלה, אבל הסינטה הזו הייתה מעט מאכזבת.
בעסקיות בבינדלה יש אופציה מבורכת של קינוח עסקי ב-22 ש"ח. למעשה זה 1/2 קינוח או דוגמית קינוח, אבל זה בהחלט מספיק לסועד יחיד אחרי ארוחה מלאה.
יש 2 אופציות ואני בחרתי באופציה הקלאסית - טירמיסו. זו כאמור מנה מוקטנת לעומת מנת הערב. לצערי כמו 2 המנות שלפני כן, גם הטירמיסו לא נסק לגבהים. היה נחמד ולא יותר. מה שאכזב אותי היה הקרם שהתגלה כסתם קצפת אוורירית ודי משעממת. לא הרגשתי שם מסקרפונה למשל וחבל. קרם חסר גוף.

שורה תחתונה: עסקית לא יקרה כלל וכלל עם אווירה מושקעת ומנות יפות ומצולחתות לעילא - אבל לא מספיק מעניינות (לפחות אלה שניסיתי). במקום כמו בינדלה ומשף כמו יורם ניצן אני מעדיף שהעסקית תעלה יותר ותהיה טובה ומעניינת הרבה יותר.





 

erezavn

New member
הרע - Clash במלון ניקס

ב-Clash החדשה של השף חיים טיבי במלון ניקס בת"א הייתי פעם אחת בעסקית ביולי ונהניתי מאד. חזרתי כעבור כשבועיים וחצי לראות מה נשתנה.
להפתעתי, גם שבועיים וחצי אחרי, עדיין אין שלט עם שם המסעדה, לא בפנים ולא בחוץ - בפתח המלון. גם התפריט נשאר אותו תפריט מודפס ממחשב. אני מצפה ממסעדה של מקצוענים שעניינים קריטיים כאלה (ודאי הצבת שילוט נורמלי למסעדה) יקרו מהר יותר. הפעם ישבתי בשולחן צדדי גבוה שמשקיף על כל המסעדה, שהייתה פחות מלאה מהביקור הראשון. המזגן קרר מעולה והכל העיד שאני הולך ליהנות.

ההתחלה הייתה טובה. קיבלתי לחם ופתיח נחמד נוסף של מרק יוגורט וזוקיני. מרענן וטעים מאד.
למנה ראשונה בחרתי בכיסוני סלק קממבר נורמנדי: כיסוני סלק במילוי קממבר נורמנדי, שמן אגוזים, חומץ שרי, טרטר סלק, אגוזים ועלים צעירים. היו כאן שילובים קלאסיים ומוצלחים ואיזון טעמים טוב. מנה לא גדולה, אבל טעימה ומושקעת.

מכאן - נפילה או למעשה צניחה חופשית.
לעיקרית חשקה נפשי במנה ימית. הזמנתי בלאק טייגר שרימפס בצ'ילי ושום גרוס. מוגש על דלועים מסוכרים, צ'ילי, שום טרי, שמן זית, יין לבן וריזוטו זעפרן. מנה של 128 ש"ח שזה גם מחיר העסקית. המנה השנייה הכי יקרה. טעמתי שרימפס אחד והוא היה רך מדי ולא נעים במרקמו, וגרוע מכך - עם טעמי חריכה לא טובים. שרימפס גרוע. ליתר ביטחון טעמתי שרימפ נוסף. גם הוא היה רע. קראתי למלצרית ואמרתי לה שהשרימפס לא טובים, עשויים יתר על המידה, חרוכים ומרירים. היא לקחה את המנה ואחראית המשמרת קיבלה ממני הסבר מה הבעיה.
כמובן שהחליפו לי את המנה.
הסתכנתי והזמנתי עוד מנה ימית. ריזוטו קלמרי סגול. ריזוטו עם קלמרי צלוי על הפלאנצ'ה ברוטב ים ופרנו. הגיעה המנה. הריזוטו עצמו (כמו גם הריזוטו של מנת השרימפס) היה עשוי היטב, אם כי הפרנו ברוטב לא ממש הורגש. הקלמרי היה פחות גרוע מהשרימפס, אבל בינוני מינוס, מה שנקרא אכיל. הוא היה צמיגי וגם בו הורגשו מעט טעמי חריכה לא נעימים. אכלתי את המנה הזו כי היא הייתה סבירה. את הריזוטו סיימתי. מהקלמרי אכלתי כ-2/3 מהכמות. בקיצור - לא נהניתי כלל וכלל. המלצרית ומנהלת המשמרת שמעו ממני את הביקורת גם על המנה הזו. ציינתי שוב את בעיית ההכנה של פירות הים שחזרה בשתי המנות (הרבה over מהנדרש), ואת טעמי החריכה.

כצ'ופר הציעו לי לקבל סורבה על חשבון הבית (סורבה מלון). אמרתי שאין צורך (גם איני אוהב מלון). לא הציעו לי פיצוי אחר וגם לא נתנו איזושהי הנחה בחשבון הסופי. האמת - לא חייבים.
המלצתי לאחראית לבדוק את דרך עשיית פירות הים אצלם, והמלצתי שיבדקו את הפלאנצ'ה, כי היא הרגה את פירות הים. היא אמרה שעד היום לא היו תלונות של סועדים על איכות מנות הים הללו, ושהטבח אמר שאני קיבלתי מה שכולם מקבלים. אם אכן המנות שקיבלתי הן הסטנדרט, אז אוי ואבוי למסעדה. פירות ים הם לא יודעים להכין. אני מניח שלא כך הוא ושמדובר בשימוש בפלאנצ'ה לוהטת מדי שלא נוקתה כמו שצריך משאריות טיגון קודמות ומכאן טעמי החריכה המרירים הלא טובים. בקיצור - סביר להניח שהיה כאן פשוט טבח עצל. אולי הפתרון, ודאי בשבועות הראשונים של תפעול המסעדה, הוא שחיים טיבי יהיה נוכח בכל הסרוויסים בימים האלה. הוא חייב לוודא שכל צוות המטבח מתפקד כהלכה, ושולט בכל מנה ומנה.

אני מקווה שמישהו במסעדה כן שמע והפנים את ביקורתי (שהועברה כאמור אונליין גם למלצרית וגם לאחראית המשמרת). דבר אחד בטוח. כן יש כאן פוטנציאל גדול. גם מיקום אסטרטגי מרכזי במרכז עסקי הומה (ובלי יותר מדי תחרות של ממש מסביב), גם צוות ניהול מנוסה, גם שף וותיק ומוערך, גם תפריט רחב ומעניין. כל מה שצריך זה שהצוות במטבח שמוציא לפועל, ילמד את העבודה ויבצע אותה כמו שצריך. אני מקווה שחוסר היציבות הזה הוא רק עניין של התחלה, ושהעסק יתייצב במהרה.
הדיווח המלא על Clash ושתי ארוחותיי בה:
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/08/clash-nyx.html





 
אתה לגמרי צודק לגבי הפלנצה. שרידים של מנה קודמת שלא נוקו

ונשרפו שוב ושוב. האמת, למה פלנצה לפירות ים עדינים? טיגון קל בחמאה היה עושה את העבודה יותר טוב.
 

החתולית

New member
על הדיווחים

מוזר עניין השילוט בקלאש. אולי עדיין לא הסדירו את נושא הרישוי עם עיריית תל-אביב.
&nbsp
אשר לפלאנצ'ה - כנראה שלא הקפידו לנקות בין המנות, ושאריות שנשרפו השאירו טעם חרוף ומר על המנות שהוכנו אחריהן.
 
למעלה