אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Omnivore

New member
חאן השיירות והוטל מונטיפיורי

ארוחת הערב בחאן השיירות הייתה לא טובה, סלטים עייפים, חומוס בקמצנות, חצי עוף מיובש עד מוות, תפוחי אדמה ללא גרגיר מלח, מה שכן האורז היה די טעים. עם זאת שני בקבוקי יין מכרתים ומטר המטאורים שיפרו את החוויה.

הוטל מונטיפיורי זה כבר סיפור אחר - טרטר אינטיאס עם יוזו היה מצוין, מרענן ועם טעמים טובים של הדג עצמו. טורטליני סרטנים - מנה מיוחדת, כיסוים קטנים וטעימים בתוך מרק קר מתובל היטב. עיקריות - צלע חזיר שדובר עליה כאן רבות ופילה טראוט שהיה מצוין גם הוא. לימושלי לקינוח ובקבוק רוזה גרמני - 550 ש"ח - ביקור מצוין שייזכר לזמן רב.
 

erezavn

New member
קפיצה אחורה בזמן - שבת צהריים בקימל (עם קופון)

אחייניתי רכשה קופון לארוחה זוגית בקימל אחרי שחברה שלה מימשה לאחרונה קופון זהה ונהנתה. היא השתמשה בו להזמין את אמא שלה (אחותי הגדולה) לארוחת יומולדת. רכשתי קופון נוסף ובשבת בצהריים (13:00) ישבנו שם. היינו ארבעה. המקום החל מ-13:30 היה מלא לגמרי ולהערכתי רבים הגיעו עם קופונים. הקהל בחלקו הגדול היה מבוגר. כמובן שהמסעדה עצמה היא לא מהמטופחות והמעוצבות: צפופה. עמוסה. מאד לא עדכנית. כפרית - אבל בקטע כבד.

קימל של שאול בן אדרת, פועלת כבר למעלה מ-20 שנה. מסעדה כפרית צרפתית-אירופאית. המקום כמו גם השף איבדו לא מעט מוניטין עם השנים. אם לפני 10 שנים קימל נחשבה למסעדה טובה מאד, הרי שבשנים האחרונות היא הלכה והדרדרה. במיוחד בשנים האחרונות בהן לבן אדרת יש עוד כמה וכמה מסעדות שהוא מפעיל, רובן ככולן לא בעלות מוניטין חיובי במיוחד (אני עדין): קימל בגלבוע (שהיא עוד סבירה), התרנגול הכחול ומר וגברת לי.

בקימל לא ישבתי 7-8 שנים. הגעתי בחשש מסוים, אבל היות והקופון עלה רק 150 ש"ח לאדם לארוחה מלאה כולל יין, שתייה קלה, שתייה חמה, מנות ראשונות, מנה עיקרית וקינוחים, הסיכון לא היה גדול מדי... (קופון זוגי עלה 300 ש"ח לארוחה במקום 600 ש"ח פי מה שכתוב. אני מעריך שמה שאכלנו שווה או מתומחר בפחות מ-300 ש"ח לסועד, נאמר 230-240 ש"ח).

כל סועד קיבל כוס שתייה קרה, כוס יין, בהמשך גם תה ורדים.
כל זוג קיבל פוקצ'ה קטנה וזיתים. פוקצ'ה יבשה ולא ממש טריה.
קצת אחריה קיבל כל זוג מבחר יפה של מנות ראשונות: פטה כבד עוף בקלוודוס (חביב אם כי מתוק מדי), סלט סלק טרי עם שזיפים וצנוברים ועשבי תיבול (נחמד בהחלט), סלט עשבים לימוני עם שקדים (אנמי ולא טוב), גרבלקס - סלמון כבוש בברנדי עם גוואקמולה וקרם פרש (טוב למדי), רביולי גבינת עיזים בשמנת ופרמזן (טעים אם כי כבד ושמנתי מדי ומעט over done), חצילים מטוגנים בסויה (לא אהבתי. מתוק מדי). סה"כ מבחר יפה ולא רע.
מנה עיקרית בחר לעצמו כל סועד. המנות היו מכובדות ויפות.
נאכלו: רוסטביף לשון צלוי בגריל עם עגבניות. הסועד אהב.
חזה ברווז צלוי עם פירה ורוטב פירות יער בלסמי. לא רע. בשר קצת יבש. היה שם סלט קטן של תרד ועשבים שהיה טוב.
ריזוטו פטריות ושמנת. הסועדת אהבה. אני פחות. ריזוטו קצת גרגרי ושמנתי מדי, עם נוכחות מוגזמת של שמן כמהין.
המנה שאני אכלתי: נתח קצבים ברוטב שמנת פלפל, עם פירה ומח עצם. ביקשתי מדיום רייר. הגיע מדיום. לא נורא. הבשר היה לא רע. לא מאיכות מדהימה, אבל סביר בהחלט ואפילו טעים. הרוטב - שוב - שמנתי מדי, אבל מתובל היטב, עם הרבה פלפל שחור.
קינוחים - כל זוג קיבל 2 קינוחים:
מוס שוקולד לבן עם גבינה ופירורי ביסקוויט עם רוטב שמנת אספרסו. קינוח חביב ומפתיע לטובה, במיוחד באיזון המתיקות הטוב שלו.
אצבעות שוקולד וקראנץ' אגוזים. מתוק לטעמי אבל הבנות נהנו.

שורה תחתונה - ארוחה מפתיעה לטובה. ב-150 ש"ח לסועד אכלנו יפה. גם השירות היה טוב. נכון שהמקום והאוכל הם ארכאיים, כבדים ומאד לא עדכניים. ברור שזו לא מסעדה שהייתי מגיע אליה בלי קופון, כי ימיה הטובים חלפו מזמן, אבל עם הקופון השווה הזה, זו בהחלט הייתה חוויה חיובית למדי.







 

CherryBlini

New member
בוקר בדלאל, צהריים בחוות קורנמל

בשישי בבוקר, אחרי הופעה קצת מאכזבת של סיה החלטנו להתפנק בארוחת בוקר חצי ספונטנית בדלאל. למה חצי ספונטנית, כי ניסינו להזמין מקום דרך האינטרנט ביום חמישי, לא קיבלנו אישור והסתבר שהמסעדה כלל לא קיבלה את ההזמנה. התקשרנו לפני שהגענו ולמזלנו היה מקום.
הזמנו שתי חביתות מקושקשות (16 ש"ח כל אחת), סלמון כבוש (18 ש"ח), סלסלת מאפים (42 ש"ח) ושתי כוסות קפה קר (16 ש"ח), רצינו גם גוואקמולי אבל לא היה. הכל היה טעים מאוד (במיוחד הלחם השחור ופיננסייר הפיסטוק פטל). בפעם הבאה נחלוק חביתה אחת ונזמין שתי צלוחיות סלמון שהיה פשוט מעולה עם החמאה והלחם.

בצהריים התחלתי בנסיעה לעבר מכתש רמון למטרת צפייה במטר הפרסאידים בשישי בלילה (השיא אמנם היה בחמישי, אבל הצלחתי לראות לא מעט מהם בשישי). בדרך פגשתי חברים בחוות קורנמל לארוחת צהריים גבינתית במיוחד.
טעמתי ממגש גבינות העיזים (66 ש"ח) והזמנתי מאפה פילו עם שני סוגי גבינות (41 ש"ח).
מגש הגבינות היה מעולה והוגש עם פירות ולחם שאור מדהים, המאפה היה לא גדול אבל נחמד. חבל שלא הוגש עם סלט קטן לשבור את הבצקיות.
החברים אכלו פיצה ולא נשמע שהתלהבו ממנה. חברים אחרים אכלו תפוח אדמה אפוי עם קממבר שהיה טעים אבל לקח לו יותר משעה להגיע לשולחן.
סה"כ מקום נחמד לעצור בו לטעימות גבינות אם לא ממהרים לשום מקום.

 

החתולית

New member
השירות בחוות קורנמל תמיד כזה

אבל הגבינות המצויינות, תמיד גורמות לנו לעצור שם בדרך לערבה (כשאנחנו לא ממהרים).
&nbsp
&nbsp
 

gastro101

New member
חובק עולם -צ'אנג בה ומקסיקלי

ששי צהרים קצת אחרי שתים הגענו לצ'אנג בה, לא הזמנתי מקום -להפתעתי המסעדה היתה מלאה כולל שולחנות על המדרכה אבל היה מקום על הבר
המיזוג עבד בקושי, היה חם , מוסיקה רועשת מאד . לא היה נעים לשבת ולקח די הרבה זמן עד שהמנות יצאו
בדיקת התפריט הראתה ששעועית ירוקה שולטתתת ואני מתעבת. לבסוף הסתפקתי במנה ראשונה בלבד- סלט של פרוסות מלפפון נענע בצל סגול ומספר קוביות דג מטוגן. הרוטב היה מעולה. מנה רעננה
החילת - לקחה למנה ראשונה ירוקים ברוטב חמים- בתפריט כתבו ברוקומני אבל בפועל קבלה ברוקולי חתוך סלרי , ועוד- היה לה טעים והכי טעים היה האורז הדביק שהוגש בקערה ניפרדת. מתקתק ומאד טעים

לעיקרית לקחה קארי מסאמן עם טופו - היה לה טעים, ממה שטעמתי מנה מתקתקה , קצת חריפות היתה מרימה אותה
חלקנו קינוח טפיוקה עם קוביות פרי- למנה הוסיפו קרח כתוש אותו כתש הברמן מול עיננו כשהוא שולה את הקרח מהמיכל באצבעות. מנה דלילה לעומת מנת טפיוקה שאכלנו שבועים קדם בוונג תל אביב
מים קבלנו בכוסות והישיבה על הבר הועילה לקבל גם קרח
עם בקבוק קולה זירו - 162 שח . אני לא אחזור .

הישיבה במסעדה התיאלנדת עשתה לי חשק לחומוס. עצרנו , בדרך לבסיס שלה, באבו שאקר- אמרו שנגמר החומוס "לקחת" רק לשבת במקום . נסיעה קצרה וראיתי חומוס אבו יוסף - חומוס חביב , חמוצים טובים ובשפע . 20 שח כול 2 פיתות והחשק לחומס סופק

בשבת בשעה שלש וחצי הגענו למקסיקלי- לשעבר מוזס הרצליה עם קופון- 99 שח לארוחה זוגית. הקופון כלל סלסלת נאצ'וס עם גבינה מותכת , עליהם קוביות עגבניה טריה בצל סגול קצת גואקמולה ושמנת חמוצה. מנה שמחירה בתפריט נושק ל 50 שח -לא שווה. 2 טאקוס עם תבשיל שעועית היו חביבים ומנת בוריטו שבקשנו בצלחת - אורז טעים, נתחי חזה עוף -מעט מדי , קצת סלסה
הקינוח בקופון היה פלאן - יציקתי ולא אוורירי וגרם לי לצאת עם תחושה שלא אחזור לשם . הקופון כלל גם שתיה קלה והסכימו לתת בקבוק גדול של סן פלגרינו

השרות היה ידידותי חביב ומשתדל , אבל משהוא באוכל היה חסר עידון ותחושה שמיציתי
 

sweetdreams

New member
אנחנו גם כן אכלנו את אותן המנות בצ'אנג בה

אכלנו גם אנחנו את הסלט עם הדג המטוגן לפתיחה, ואת הקארי מסאמן, שאנחנו לקחנו עם דג.
גם אנחנו אהבנו את הסלט, אבל אהבתי יותר סלט נוסף שהזמנו: סלט חריף עם אטריות זכוכית ושרימפס. ומעניין שאת אומרת שהקארי היה מתקתק. אצלנו הקארי לא היה מתוק בכלל, ודווקא כן חריף לייט. אני תוהה מה הסיבה להבדל.
האם שאלו אתכן שאלות מנחות בפתיחה? (אוכלים חריף? אוכלים כוסברה? וכולי..) כששאלו אותנו אז אמרתי שאני סבבה עם אוכל חריף, אבל שאני לא אוהבת אוכל מתוק, ואכן המנות שהומלצו לנו לא היו כאלה. אני חושבת שגם אמרו לנו שאפשר להתאים חריפות בחלק מהמנות, אבל אני לא זוכרת אם זה היה בנוגע לקארי או למשהו אחר..
בקשר לטפיוקה, אני דווקא אהבתי את הגרסא ה"דלילה" והמרעננת משהו. והוספתי גם חליטת לימון וג'ינג'ר. סיום טוב לארוחה יחסית כבדה.
 
למעלה