בר א וין

Geralt of Rivia

New member
בר א וין

קפצנו לחגוג יומולדת. מקום חמוד, רומנטי בדרכו בשעת ערב מוקדמת. קצת חששתי מהשירות לאור ביקורות פושרות לאחרונה אבל הוא היה מצוין. וזה מה שנאכל:

גוז'ר דה בורגון - מאפה שחום ופריך מבחוץ, נימוח וגבינתי מבפנים, לא שמנוני וטעים.

אויסטרים - תמיד תענוג וגם פה.

קממבר צלויה עם ריבת עגבניות - כולנו אהבנו מאד. הריבה מתוקה אבל עדיין "עגבנייתית", הקממבר עדינה יחסית ומשתלבת איתה היטב. כששילבנו אותן עם ה"לחם" (הגוז'ר דה בורגון) נוצר אפקט דמוי פיצה מתקתקה, אבל בקטע טוב (מוזר ככל שזה נשמע).

פסטה 40 חלמונים ברוטב פרמזן - המנה הפחות מרשימה בארוחה. טעים, אבל די משעמם וחסר ייחוד.

קרוקטים לחי - שני קרוקטים פציחים ומעולים במילוי תבשיל לחי עמוק טעמים.

סינטה וצ'יפס עם רוטב טרטר - הבשר היה טוב, גם אם לא מעולה. הצ'יפס פריכים וטובים והרוטב ממכר.

הוזמנו 3 קינוחים - עוגה כלשהי מהמיוחדים ששכחתי את שמה, קרפ סוזט וכמובן - האננס.

העוגה מהמיוחדים (טארט ננטז הם קראו לה?) הפתיעה לטובה. בתיאור שלה הופיע הביטוי "עוגה בחושה" שבד"כ מרתיע אותנו, אבל מרקם העוגה היה טוב, האמרטו הורגש, והמתיקות הרבה שלה אוזנה היטב על ידי קצפת לא מתוקה ומרמלדת תפוזים מעט מרירה.

הקרפ סוזט היה מצוין כל כל חלקיו - הקרפ עצמו, קרם הפטיסייר שבו הוא מולא ורוטב החמאה-תפוז שלו. ביצוע טוב מאד.

האננס - אננס שלם מקורמל שמוגש על קרם אנגלז - הוא מנה מעוררת מחלוקת עקב מחירו הגבוה שנושק ל-70 השקלים. באופן אישי לא הרגשתי שעושים עליי קופה: ראשית, מדובר בקינוח גדול שיכול לשמש קינוח זוגי. שנית, אננס הוא חומר גלם יקר מכיוון שהמדינה כמעט שאינה מתירה לייבא אותו ובארץ בקושי מצליחים לגדל אותו. כך שאני לא בטוח שמתח הרווח עליו גבוה מאשר בקינוחים אחרים. הוא כנראה מתוחכם פחות מהקינוחים הטרנדיים כרגע במסעדות, אבל הוא טעים מאד לחובבי אננס ולטעמי שווה את מחירו - אם חולקים אותו.

ליווינו את הארוחה בקוקטיילים שגרתיים שבוצעו היטב אך לא הותירו רושם. אני יודע שמדובר בבר יין, אבל קצת חבל שאין להם שום קוקטייל מיוחד. קיבלנו צ'ייסרים על חשבון הבית לרגל יום ההולדת, מחווה יפה.

לסיכום, אחלה מקום. נשמח לשוב. ולמי שאוסף פוקימונים, הנציגה שלנו בתחום מוסרת שיש כמה ממש שווים בסביבה.
 

salo22

New member
חבל שלא צילמתי לך היום אצל הירקן


יש שפע עצום כרגע בשווקים של אננס ישראלי גדול (יחסית) ויפה מאוד, כבר כמה שבועות טובים אגב, לקחתי אחד ב 20 ש"ח ליחידה, כ 900 גרם משקלו, יותר ממכובד מאוד כמנה זוגית, אם באמת מגישים כזה במסעדה הזו.
הבעלים שמכיר את השגעונות שלי ישמח למכור לי כרגע בסביבות 15 ש"ח ליחידה עבור 4-5 יחידות ומעט פחות מזה לעשר יחידות. אני די בטוח שלמסעדה אננס כזה עולה בסביבות 10 ש"ח, לא הייתי קורא לזה כרגע, חומר גלם יקר.
אגב בסטופמרקט כמויות ענק גם כן של אננס מיובא עצום מימדים עם דוכן מיוחד שמפרק את האננס לקונים, אני לא יודע את המחיר המדוייק, אבל נראה שהכמויות גדולות מאוד, אני לא בטוח שיש קופצים רבים.. אגב גם לישראלי ב 20 כרגע, אין לדעתי קופצים רבים מידי, בקרוב מאוד הסחורה הזו תימכר בכל מקרה ב 30 לשניים וזו סחורה יפה מאוד.
המסעדה יכולה להחליט לתמחר כיצד שתרצה, כמובן שבמנה יש גם מרכיבים נוספים (שלא נשמעים מיוחדים במיוחד), אבל לגבי האננס, פשוט נראה לי שהקשיים עליהם אתה מדבר בהשגתו ומחירו הגבוה וכולי, ממש לא מתאימים למה שקורה כרגע (והדגש על כרגע..) בשוק.
ותודה רבה כמובן על ביקורת טובה מאוד, מידע יעיל..
 

salo22

New member
וכתבה די מוזרה

http://finance.walla.co.il/item/2988139
לא קראתי עד הסוף, אבל מסכים עם דבר אחד - השוק מוצף.. לדעתי אין מושג רב למי שעשה את הכתבה הזו, אין מה לקנות אננס בשופרסל נניח, אף פעם לא היו למחירים ברשתות האלו היגיון.. אז לבנות את כל הכתבה על זה ? הכתבת לבטח לא טרחה להגיע לשווקים המשתלמים..
 

salo22

New member
אבל.. חשוב מאוד גם המשקל שלהם..

הקטנים ביותר זה לא ממש חוכמה
אבל בהחלט כדאי לעקוב כרגע, הזדמנות פז למי שמחפש כמויות.
 

Nרב

New member
אני בהלם שאנשים מוכנים לשלם 70 ש"ח לקינוח

וקונים שמסבנים אותם בחומר גלם יקר כאילו מימינו לא ביקרנו אצל הירקן
עבורי זאת עילה מספקת לא לבקר שוב באותה מסעדה

אח"כ אנחנו בוכים על יוקר המחייה....
 

Geralt of Rivia

New member
ו-50 ש"ח לקינוח זה כן נורמלי?

כשבד"כ הוא מכיל קצת גבינה או שוקולד או סוכר, לא ביצי חדקן או פטריות כמהין, כן? ולשלם 50-60 ש"ח על סלט של כמה עלים וירקות זה לא מופרך? ו-150 ש"ח ל-300 גרם בשר לא שערורייה? הרי כולנו ביקרנו אצל הקצב ויודעים כמה עולה. אבל ככה זה. כשאתה הולך לאכול במסעדה אתה יודע שכנראה תשלם לפחות פי 3 ממחיר חומרי הגלם. מסעדות הן עסק יקר, ומכיוון שהרבה יותר מסעדנים נאלצים לסגור את העסק מאשר עושים מיליונים, כנראה שזה לא רק בגלל חמדנות של העושים במלאכה.
 
הטענה היא שזה קינוח זוגי...אם אכן כך, מבחינת הגודל, יותר זול

מקינוחים במקומות אחרים.
 

החתולית

New member
זה אכן קינוח זוגי

אכלתי אותו פעמיים, פעם עם חברה ופעם עם הבחור. בשתי הפעמים לא הצלחנו לסיים את הקינוח.
 

salo22

New member
ברור

מי רוצה לאכול כל כך הרבה אננס בבת אחת ? גם לזה יש גבול.. אני לא חושב שאם קינוח הוא לכאורה גדול ושניים לא יכולים לסיים אותו, זה אמור "לעדן" תמחור גבוה יותר כי אז זה נחשב "קינוח זוגי". אננס לא קטן, גם ארבעה יכולים באופן תיאורטי לאכול נחמד ממנו, עדיין זה לא יהפוך את הפרי לחומר גלם יקר או יוקרתי.
 

Geralt of Rivia

New member
עכשיו אני מרגיש קצת יותר עשוק


בפעם האחרונה שבדקתי את מחירו של אננס בשוק העירוני, הוא היה מופרע לגמרי ורחוק מסביבות ה-15 ש"ח לקילו. אבל עבר קצת זמן מאז ונשמע שכדאי לי לבדוק מה המצב נכון לרגע זה.
אם הם באמת קונים כל אננס ב-10 ש"ח ומוכרים אותו ב-68 ש"ח, אין ספק שהם עושים עסקה יפה מאד. אשר לעסקה שעושה מי שמזמין אותה - המנה עדיין גדולה, טעימה ושונה בנוף הקינוחים המקומי. האם היא שווה את מחירה, זה כבר תלוי במזמין ובמשקל שהוא מייחס לעלות חומרי הגלם.
 

amirline

New member
אל תרגיש, אם נהנית מהקינוח קח את זה כחוויה חד פעמית


 

salo22

New member
הכל לטובה


הצלחתי למצוא תמונה אחת של אננס משם ותרגיש גאה שאכלת אננס ישראלי משובח ונאה מימדים, רק על קילוף כזה אני באופן אישי בבית הייתי מחייב את אישתי משהו כמו 50 ש"ח &quot
אני מכין המון בדיוק מנה כזו רק בצ'ופר גלידת תבלינים כמובן, כשהאננס בפרוסות, יותר קל לצלות אותו באלכוהול ותבלינים במחבת..
 

Geralt of Rivia

New member
טוב, עכשיו ממש עשית לי חשק לחפש אננס בשוק ולצלות אותו במחבת

טיפים לקילוף?
 

מיתר44

New member
אננס צלוי - גירסת הסטון בלומנטל

במסעדתו קיטשן: האננס המקולף משופד כמו שווארמה. השיפוד מסתובב מול מקור החום ומורידים ממנו בסכין שכבות בדיוק כפי שעושים לבלוק הבשר. מעדן בלתי נשכח כמנת קינוח. יש פה באיזה מקום צילום של החיזיון הזה.
 
אני ממש לא בטוח שהחישוב שלך נכון

זה לא שהשף מסתובב כל יום ומחפש את הסחורה הכי זולה בכל השווקים בארץ. הוא צריך אספקה קבועה של סחורה באיכות מסויימת ועל זה משלמים, מנסיוני די קרוב למחירים של לקוחות רגילים בשוק ובטוח שלא חצי מחיר. עשרים שח לאננס גדול זה די זול ומתרגם בקלות לשבעים שח למנה.
 

salo22

New member
זה לא היה חישוב אלא הנחה על המחיר שיעלה בקניית כמויות

וכמובן לא אתיימר להיכנס לתחשיב עלויות ותמחורים של מסעדה, אני יודע שזה עסק יחסית מורכב ויודע מה, גם לא טוען ש 70 ש"ח למנת אננס כזו זה מחיר מופקע, גם לא טענתי באופן ישיר וברור לפני זה, אבל בהחלט זו לא מנה שהייתי מזמין במחיר זה (או בכלל..) במסעדה, לטעמי זה פשוט מידי

אז זה כולה היה מידע על שוק האננס כרגע ואני לא חושב שהנחת 10 הש"ח שלי לאננס ישראלי במשקל כזה תהיה רחוקה מאוד מהאמת, אבל שוב, רק הנחה בלבד, אני מצד שני גם בטוח (אוקיי, מניח) שזה לא עולה למסעדה 20 ש"ח, כמו שלי עלה השבוע. אם הם לא עושים א ב של עבודת העסק במיקוח מול הספקים שלהם על הכמויות (ואתה מכיר את זה היטב, אני בטוח), אז ממש די "חרד" לשלומן של מסעדות שישלמו כרגע 20 ש"ח ואפילו יותר לפי מה שאתה אולי רומז, על אננס אחד כזה.
 
כן, הכוונה היתה

שאני לא בטוח שההנחה שלך נכונה:). אני לא ממש יודע מה מחירי האננס היום בשוק, אבל אני יודע שרוב המסעדות קונות את הסחורה במחיר די דומה למה שאתה קונה, וזה שאתה מניח שהם משלמים חצי מחיר ממך ברוב המקרים לא נכון, לא בירקות ופירות, לא בבשר ולא בדגים ולא ביין, כמובן שיש רמות שונות של איכות וכל זה. אולי במסעדות ממש גדולות או רשתות שמחזיקות קניין זה קורה, לא במסעדות סטנדרטיות.
 
למעלה