סופ"ש גלילי (שראביכ, טרנסילבניה ועץ התות במעיין)

nadavhacohen

New member
סופ"ש גלילי (שראביכ, טרנסילבניה ועץ התות במעיין)

נסענו, קבוצת חברים בני 30 ממין זכר, לסופ"ש גלילי לזכר ימי התיכון. לינה בפקיעין, קצת טיולים באיזור ו3 מסעדות: אחת הצלחה, אחת ככה-ככה ואחת ראויה לנשנוש.

ההצלחה היא שראביכ, וזה אחרי שמתגברים על המיקום ההזוי בחניון (!) של מבנה בכפר ראמה. אהבתי את השלט שלהם: "שראביכ-מסעדה עממית". אם כל העם היה באיכות של האוכל הזה, היינו חיים במקום יותר טוב.

הוזמנו לפתיחים: חומוס גרגירים, סלט עולש, 3 קובה בשר, 3 קובה צמחוני, משאוושה, מג'דרה, פטריות, כרובית בטחינה, חציל מטוגן בטחינה ורוטב רימונים. הצטיינו מעל כולם החציל, הקובה הבשרי והכרובית. החציל היה פריך להפליא, מתקתק מרוטב הרימונים ועמוס בטחינה משובחת. הכרובית, ואני לא חובב כרובית בדרך כלל, היתה מטוגנת בעדינות ושודכה באופן מושלם לאותה טחינה נהדרת. הקובה הבשרי היה יצירת אמנות, לא פחות. בשר איכותי טחון גס במעטפת מושלמת. מתנה של טעם ב5 שקלים ליחידה, סוג של גן עדן. מיד הזמנו עוד 3 יחידות ממנו, ואם היו עוד 10 על השולחן-היינו מחסלים בקלות.

החומוס היה מהזן החמצמץ, טעים אבל אני מהאסכולה המתקתקה יותר. המשאוושה היתה ראויה, גרגירים רכים בטחינה איכותית כאמור. הקובה הצמחוני שמולא בגרגירי חומוס היה אחלה, אבל לא היווה תחרות לקובה הבשרי. העולש היה נחמד לחובבי הירוק שבחבורה, המג'דרה היתה רגילה, והמנה המאכזבת היחידה היתה הפטריות, שהתגלו ככמה פטריות בגריל. מין תוספת לחומוס או למשאוושה, אם תרצו. אפשר לוותר.

לעיקריות הוזמנו בשרים מהזן הפשוט: קבבים ופרגיות. הקבב היה נהדר, קציצות עגולות מלאות בטעם שהזמינו את הטחינה להשתדך אליהם ולעשות נעים בפה. הפרגיות נעשו עם העור, תוספת נהדרת לפריכות ולעסיסיות שלהם. ציון 10 לגרילמן.

חשבון? הפתיחים שהוזכרו, 4 מנות בשריות (2 קבב, 2 פרגית), בקבוק קולה זירו 1.5 ליטר+בקבוק סודה אישי, קפה וחלווה בסוף ב290 שקל. לא היינו בטוחים אם ההזמנה הנוספת של הקובות נכנסה לחשבון, אז החלטנו לא לשאול והוספנו עוד 15 שקל. מחיר מצחיק לארוחה מצוינת שסגרה רעב ל6 גברים.

בלילה שלפני סעדנו ב"טרנסילבניה" שבכניסה לתרשיחא. סיפור יפה על בחור ממוצא ערבי שהלך ללמוד רפואה ברומניה, סיים, נתן את התעודה להורים ופתח מסעדה רומנית-הונגרית במקום לעסוק במקצוע. עיצוב כפרי, מסעדה די מלאה בשישי בערב.

עם הישיבה הוגשו סלסלאות לחם וצלחות חמוצים גדושות. אני לא איש של חמוצים, אבל המחווה יפה. גם כאן, עסקינן במסעדה זולה שהמנה היקרה ביותר בתפריט מתומחרת ב100 שקל. בגזרת הראשונות נדגמו כבד קצוץ, ורניקס, ו2 מרקים: גולש וצ'ורבה.

הכבד הקצוץ היה נהדר, מבחינתי גולת הכותרת בארוחה. מרקם מושלם, טעם כבדי עמוק, ובצל מטוגן מתקתק מעל כל העסק. אחד כמוני מוריד שניים-שלושה צלחות מהדבר הזה בלי לשים לב, על איזה חצי כיכר לחם בניגוב. 25 ש"ח לצלחת של כיף. הורניקס, אותם כיסוני תפו"א שבכל מדינה מזרח אירופית נקראים בשם אחד, היו אחלה. רכים, ביתיים וטעימים.

האכזבה נרשמה בעיקר בגזרת המרקים, דוגם המרקים טען על הגולש שהוא אחד הגרועים שאכל, והצ'ורבה בעיניו היתה חמוצה מדי ופחות טובה ממה שעושה אמו בבית. הבשרים (שוב קבב, הפעם רומני, ופרגית) היו סטנדרטיים, לא הוזמן לבן או אנטריקוט, כך שאין הרבה מה להרחיב.

הקינוח היה פפאנש, אותה סופגניית גבינה מטוגנת ברוטב דובדבנים וקצפת. שחיתות כמו ששחיתות צריכה להיות.

לסיכום: לבוא בשביל הכבד הקצוץ, הורניקס והפפאנש. יש מצב שהקוסטיצה או שאר מנות הלבן גם יעשו עבודה, שווה לבדוק.

מסעדת הנשנוש שלנו היתה "עץ התות במעיין" של סאלח במרכז פקיעין. אכלנו חומוס, פלאפל ופיתה דרוזית. המיקום לא נוח במיוחד עם זבובים בשפע, בעל הבית דברן במיוחד, אבל החומוס אגדה, הפלאפל מעולה והפיתה בגודל כפול ממה שאנחנו מכירים במרכז הארץ ומתומחרת ב15 שקל. אם אתם, משום מה, באיזור פקיעין ורוצים לשבור רעב-מקום טוב לעשות זאת.
 

החתולית

New member
באת לי מהכוכבים, נדב

מישהו אמר לי אתמול ששאראביכ נסגרה, ואני שמחה מאד לגלות שיעקב עדיין מבשל בשאראביכ את האוכל הנפלא שלו.
&nbsp
בשישי הבא אני מתכננת לאכול שם אחרי ביקור בשוק של עארבה.
 

salo22

New member
השוק של עראבה פעיל ביום שישי ?

לפי האינטרנט הימים הם שלישי ושבת
 
מי שמתעתד להגיע לעראבה לא להחמיץ את חומוס אבו -סאבר!

בכניסה לרחוב המרכזי הפנימי של עראבה שזה אומר לקחת ימינה בכיכר השניה כשבאים מכיוון סחנין יש את השאוורמה המיתולוגית של עראבה : שווארמה חלאל,
בסופי שבוע השיפוד שם שוקל מאות קילוגרמים,

בתוך עראבה יש את חומוסיית אבו -סאבר, היא נמצאת מול הבית ספר לבנות,
זו חומוסייה הכי אותנטית שיצא לי לאכול בה בארץ-ישראל, היכל חומוס שוקק עם שרות אדיב ומאיר פנים.
החומוס של אבו סאבר לטעמי לפחות שם בכיס הקטן את כל השמות הידועים, חומוס אבו סאבר לא מתהדר ביחסי ציבור אולם כאמור זה החומוס מספר אחד
 

salo22

New member
בתכנון !

יש עוד כמה דברים שדליתי מהאינטרנט כדי לנסות שם, אולי איזה יום שבת יזדמן.
 
בטח מכיר, לגבי הכי טובה בארץ? אני סקפטי

כאמור השווארמה נקראת" שווארמה אלחלאל,
מה שבטוח שאצלה יש את השיפוד המסתובב הכי גדול בארץ,
בימי חול הם מתקינים שני שיפודים אימתניים, בסופי-שבוע הם מרכיבים בעזרת מנוף-מסוע שלושה שיפודים, בסופי שבוע יש שם תנועה שוקקת של המון יהודים מהמצפים הסמוכים,
השווארמה לכשעצמה טובה וראויה,

הם משתמשים אמנם בבשר הודו אבל משהו בטעמים שלו או בשיטת התבלון מעניקים לשווארמה טעם טוב בהחלט.

האטרקציה האמיתית בעראבה זו אותה חומוסייה של אבו -סאבר,
היכל חומוס שכמו צולם מסצנות של סרטים על דמשק, בגדד או רבת עמון,
חלון המטבח שם פעור לרווחה, ריח גרגרי החומוס שנכתשים מתפזר באוויר,
מלצר מקצועי ומבוגר משרת נאמנה את ציבור הלקוחות,
כל סועד מקבל בקבוקון מאישי של שמן זית מעולה להוסיף כפי רצונו וטעמו,

מקומיים גודשים את המקום, באמת מקום שחבל לפספס אם נמצאים בעראבה,
מקום מרווחו וגדול, שולחנות פורמאייקה מסודרים כמו בכיתת בית ספר במין סדר מסודר שכזה,

חוויה קולינארית לחובבי החומוס,
נמצא מול הבית ספר הישן, כל מקומי יכוון את המתעניין לאבו-סאבר
 

החתולית

New member
זו לא אל-חלאל

אלא, כמו שסאלו כתב, שווארמת האחים. שמעתי עליה גדולות ונצורות.
&nbsp
אוקצור בשבת נאכל חומוס ושאוורמה.
 

HEYלו

New member
נשמע שיידגם בשבוע הבא בביקור אצל ההורים הכרמיאליים:)

 
תמונות שצילמתי באחד מהפעמים אצל אבו -סאבר

ההנאה מובטחת לאוהבי החומוס, כפי שציינתי לכל סועד יש אפשרות אישית להוסיף שמן זית משובח או מיץ לימון כאוות נפשו,
אם אני לא טועה השוק בעראבה פעיל רק בימי שלישי ובשבת ששם יש יותר דוכנים פעילים







 

oreldi

New member
תודה על העידכון!

על חומוס טוב אני תמיד שמח לדעת. אזכור את המקום בשביל הביקורים הבאים בצפון
 

החתולית

New member
כנראה שנצטרך לשנות את התוכניות

ולעצור בעראבה בדרך הלא מאד ארוכה הביתה.
 

salo22

New member
אולי תעברו במקום זה בשישי גם בעין כמונים

זו הזדמנות מצויינת להצטייד ביופי של גבינות במחירים לא רעים
בערך 5 דקות נסיעה לדעתי משראביכ, פחות או יותר.. גם הגלידות שלהם חמודות לדרך. השאוורמה לפי האינטרנט היא שווארמת האחים..
 

החתולית

New member
יכול להיות

לא בטוחה שיהיה לנו מה לעשות גם הגבינות במלון בצפת. נדע כשנגיע בחמישי.
 
למעלה