אכזבה גדולה מהערב ההודי של טאיזו...

Ornitr

New member
אכזבה גדולה מהערב ההודי של טאיזו...

(נ.ב - חזרנו! התגעגעתם?)

כגודל הציפייה, כך גודל האכזבה, לפחות במקרה שלי עם טאיזו. רציתי, באמת שרציתי שזה יהיה מעבר לכל דמיון. רציתי שהאוכל יהיה כל כך מיוחד עד כדי שלא אוכל להסתכל על מסעדות אחרות אותו הדבר. כל מי שסיפרתי לו שאנחנו חוגגים את יום ההולדת ה- 30 שלי בטאיזו אמר שאנחנו הולכים ליהנות בטירוף. במחשבה שנייה, אולי הציפיות היו גבוהות מידי, או אולי זה פשוט אני שהפכתי ליותר מדי אנינת טעם ודברים כבר לא מרגשים אותי כמו פעם. אולי זה פשוט גיל 30…

טאיזו של יובל בן נריה היא מיצג קולינרי למופת – החל בעיצוב המודרני של המסעדה העושה שימוש מושכל בגווני אדום-כתום ושחור, בצלחות המסוגננות ובאוכל עצמו, בו הטעמים אכן משתלבים באופן הרמוני כפי שבחלק ניכר מהמסעדות לא מצליחים לעשות. האם טאיזו צריכה להיות מוגדרת בראש טבלת מסעדות הגורמה בארץ? אולי, אני מניחה שכן, אבל לא מהסיבה שמגיע לה, אלא כי אין לה פייט רציני (חוץ מכתית) וזה נושא עצוב כשלעצמו. האוכל בטאיזו טעים, אפילו טעים מאוד, אבל לא ברמה אחת מעל כולם. בשביל שאוכל יהיה מוגדר "מיוחד", צריך להוכיח לי שבאמת נעשו מאמצים כבירים במנות ולצערי זו לא ההרגשה עמה יצאתי מהערב.

הכל התחיל מבחורה אחת שבכלל לא אוהבת אוכל הודי – אני. לא ביקרתי בהודו אחרי הצבא, לא זללתי צלחת טאלי כמו כולם, והביקור ב-24 רופי גרם לי בעיקר לרצות להתקלח בסבון חיטוי. מה בחורה שלא יודעת להעריך מאסללה ופאקורה עושה בערב ההודי של טאיזו? ובכן, יצא המזל ויום ההולדת שלי התרחש ביום ראשון, בימי ראשון מר בן נריה מארח באופן קבוע את סאג'ידה בן צור לארוחה הודית בטאיזו, ושבן זוגי חובב האוכל ההודי לא ראה בזה בעיה.
כאשר אבדנו – אבדנו; עכשיו נשאר רק לתת לזה צ'אנס. ההתחלה הייתה מבטיחה; אני שתיתי קוקטייל עם קוקוס, אננס, וואסבי ולמון גראס, שהיה נפלא בכל קנה מידה, ועידן שתה קוקטייל ג'ינג'ר כתמתם וחריף. שלא תבינו אותי לא נכון, זה היה נהדר. חריף ומתוק במידה הנכונה. לפחות מבחינת הבר, טאיזו מקבלת את כל התשבחות. אבל אחרי הכל, באנו לכאן מסיבה אחרת. כדי לחוות את חווית המטבח במלואה, החלטנו להזמין "ארוחת טאלי", שהיא למעשה ארוחת טעימות מלאה שנבנית עפ"י בחירת השפים. 270 ₪ לסועד.

אציין מראש שגם מי שאינו אוהב אוכל הודי (כמוני, למשל) ייהנה מארוחה בטאיזו, מכיוון שהיא מגוונת ומאפשרת ליהנות מסוגים שונים של אוכל שלא טועמים ביום-יום. כמו תמיד, חלק מהמנות מוצלחות יותר וחלקן מוצלחות פחות. לסבב ראשון הגיעו לשולחן פארטה ממולאת (פאניר, בצלים מקורמלים וראיטה) עם רוטב יוגורט חריף מעולה, פאקורה שרימפס עם כמון, כוסברה, קמח חומוס וצ'אטני תמרינדי ועשבים (התמרינדי היה מוצלח יותר) ופרשנות של המטבח למרק מאסור הודי שהגיע בליווי כדורי דג נהדרים בציפוי קמח חומוס פריך. שנינו הגדרנו את הסבב כמוצלח מאוד והצלחות נותרו ריקות וחפות מנוזלים.

לסבב שני הגיעה במיה תאילנדית במילוי טלה ופיסטוקים ברוטב מקדמיה וחלב קוקוס שהיה פשוט ממכר; מלאי קופטה, עם תפו"א, פאניר, כורכום, קשיו ואגוזים שהיה ממש מוצלח; צלחת עם בשר אונטריב סמיך ומתקתק (לאחר ביס ידעתי שזה כבד מדי ולא בשבילי), קלמרי טנדורי עם איולי שמנת חמוצה, ושרימפס קריסטל שהגיע עם רוטב חילבה, בצל ירוק, כורכום ושמנת חמוצה. כל מנה כשלעצמה הייתה טעימה מאד, אבל הכמות… הכמות הייתה מוגזמת. גם המעבר בין מנה למנה גרם להתנגשות טעמים בפה. השמנת החמוצה של השרימפס לאו דווקא מסתדרת עם רוטב האיולי של הקלמרי, ושניהם גם יחד לא בדיוק מעשירים את טעם האונטריב. ייתכן ושנינו לא היינו צריכים להזמין את ארוחת הטעימות (על גרגרנות משלמים) והעובדה היא שעם כל ההשקעה, הארוחה השאירה לנו תחושה פיזית לא טובה שיום אחרי אנחנו עדיין מנסים לעכל, ללא הצלחה.

כאשר סועד מזמין לשולחנו "ארוחת טעימות" הוא מצפה לתהליך מסוים, הוא מצפה לעבור חוויה כלשהי שהשף רצה שיעבור. יש סיבה מדוע יש "מרענני חך" בארוחה מרובת מנות. במקרה של טאיזו, אין בנייה נכונה של הארוחה, אין תקשורת בין המנות, והכל מרגיש מפוזר מדי. את השולחן שלנו הגדישו שמונה מנות שונות, מבלי שנוכל לתת תשומת לב אמיתית לאף אחת מהן. אחת-אחת הן היו טעימות, אבל כמכלול הן כשלו ובגדול.

נחנו מעט ואני התעקשתי על קינוח (כי מהו יום הולדת ללא קינוח?), ועל אף המלצות המלצר לגבי קינוח המנגו, החלטתי ללכת על האננס הצלוי. בחירה גרועה מאוד. האננס היה טעים אמנם, אך קר, ושאר מרכיבי המנה נראו כמו תפאורה שאין צורך לאכול אותה. עיגולי השוקולד הלבן היו מיותרים ובצקי הדונאט היו מלאים בטעם לוואי. זה הפתיע אותי וכאשר המלצר שאל אותנו מה דעתנו, אמרתי לו את האמת. כאשר הגיע החשבון הוא אמר לנו בטון מתנצל שהייתה בעיה עם הקינוח (זאת אומרת, לא דמיינתי את טעם הלוואי) וקיזז אותו מהחשבון.

האם טאיזו מספקת חוויה קולינארית שקשה לחזור אחריה למציאות? הייתי רוצה להבטיח לכם שכן, אך התשובה היא שלפחות בערב ההודי, עבורי, היא לא. גם עידן, שאוהב מאוד אוכל הודי, ציין בפשטות שאין מדובר באוכל הודי; זו ארוחת מטבח עילי בהשראת אוכל הודי, וכאן טמון כל ההבדל.

הפוסט המלא אצלנו בבלוג






 

FiReBall

New member
הייתי לאחרונה ממש בטאיזו

ארוחת בערב שישי, לא בערב ההודי.
&nbsp
הארוחה הייתה נפלאה, אבל אני שותף לאחת המסקנות שלך - האוכל הוצא במהירות רצחנית. כאשר אתה משלם 250 ש"ח לפחות לסועד, אתה מצפה לקבל ארוחה נינוחה, כך שתוכל להקדיש זמן לכל מנה ומנה, ולא לחשוב שאתה במרדף של ארוחה עסקית במקום העבודה.
&nbsp
בטאיזו החליטו משום מה להביא את האוכל במאסות, כך שאתה לא בטוח מה לאכול קודם, ומה יתקרר בזמן שאתה אוכל משהו אחר.
&nbsp
למרות זאת, החוויה הכוללת עלתה על אופן הביצוע הבינוני של הארוחה.
&nbsp
אנחנו גם לקחנו את קינוח האננס. אני מבין שהמנה שלכם הייתה לא בסדר (...) אבל שלנו הייתה נפלאה.
 

Ornitr

New member
כן, לגמרי הרגשה של "מאסות"

יותר מדי אוכל ויותר מדי צלחות. אי אפשר לתת תשומת לב לכל מנה.

לא יודעת. לא התרשמתי מהארוחה הזאת וזה ממש ביאס אותי
 

הגרגרן

New member
לנו דוקא היתה חוויה מהנה באותו ערב

גם אנחנו היינו שם באותו ערב ואכלנו את ארוחת הטאלי של ה-270 ₪ (יש גם ב-220 ₪).
קראתי את הדיווח שלך ואמנם היו מספר מנות שונות אצלנו, אבל לא נראה לי שזה מה שהיה צריך להשפיע על ההנאה מהארוחה, כי דוקא במנות שהיו שונות, נתת חוות דעת חיובית.

רק לצורך העניין, מנות שהיו שונות אצלנו: סמוסת סרטנים - מעולה, בטטה וואר׳ה - נהדרת, באטר צ׳יקן - ככה ככה, לברק שלם מטוגן - מעולה.

נראה לי שאולי השוני הוא בתאום ציפיות והבנת ההבדל בין מהות ארוחת טאלי לארוחת טעימות.
בארוחת טאלי - הכל מוגש ביחד (במקור - צלחת אחת). את סדר אכילת המנות קובע הסועד, לכן לא נכון לדעתי לטעון שלא היה שם קו אחד.
בארוחת טעימות - יש זרימה מכוונת ע״י השף של של סדר המנות.

אני מסכים עימך לגבי הגודש על השולחן, אך זאת ניתן היה לדעת מראש לפי סוג הארוחה שהזמנתם. אני מוכרח גם להודות, שחלק מהמנות היהו גדולות מדי (אנחנו לא הצלחנו להגיע לקינוחים). גודש כזה, אכן אינו מתאים לכל אחד והאלטרנטיבה היא להזמין מהתפריט א-לה-קארט.
אצלנו, בת זוגתי היא ילידת הודו, כך שלא היו לנו הפתעות מהסוג השלילי, להבדיל מארוחה שאכלנו מזמן בערב ההודי בהרברט סמואל, שיתכן שיובל בן נריה היה אז שם, ושם התאכזבנו מאוד ממנות שנשאו שמות של מנות הודיות קלאסיות ובפועל היו ואריאציה שהתרחקה מדי מהמקור ללא סיבה או ערך מוסף.

יש לי גם ההשגה על ההשוואה בין טאיזו לכתית. לדעתי הן בקטגוריות שונות ואינן ברות השוואה.

בכל אופן, מזל טוב ליום ההולדת !
 

Ornitr

New member
פייר אינאף


אם היינו יודעים שזו ארוחת "טעימות" שמגיעה בתצורה טאלי, יכול להיות שהיינו בוחרים דברים אחרים.
וחבל שלא טעמנו מנות אחרות שהיו אצלכם
הבנתי שהסמוסה סרטנים מדהימה.

השוויתי ביניהן פשוט כי הן מתחרות לרוב על המקום הראשון בין מסעדות שף בארץ... חלק אפילו מציינים שטאיזו מקום ראשון וכתית מקום שני.
(ואין בעיני שאלה בכלל של מי מהן לוקחת. הלוואי והיו עוד מסעדות כמו כתית בארץ)
 

gastro101

New member
מזל טוב ! יש פער בין הכותרת לתוכן

רב המנות -כפי שקראתי-היו לכם טעימות עד טעימות מאד
חבל שלא התיעצת כאן קדם. הייתי שם מספר פעמים בערב ההודי- בכל פעם לקחנו 4 מנות חלקנו ויצאנו מלאים, בשתי ארוחות כיסינו חלק ניכר מהתפריט (צמחוני בעיקר) בעלות נמוכה, יחסית..
זוכרת שראיתי בשולחן ליד אנשים מקבלים עוד מנה ועוד מנה וממש ריחמתי עליהם
תודה שהזכרת לי את הארוחה ההודית - קצת נשכחה ממני
 

erezavn

New member
את קצת מחמירה בכותרת לטעמי...

אכזבה גדולה הייתה במקומה אם האוכל היה רע אבל נראה שמרוב המנות נהניתם והן היו טובות. קינוח האננס שאני אכלתי היה נפלא בעיניי (פעמיים). חבל ששלכם לא היה טוב.
אני מקבל ומבין את הביקורת בעניין גודש המנות ומבנה הארוחה. ארוחת טעימות אכן צריכה להיבנות בצורה הגיונית, בקצב הגיוני ובכמויות אוכל סבירות. זה לא אכול כפי יכולתך... יש למרבה הצער מוטיב חוזר בטאיזו של דחיפת מנות רבות במקביל. תחושה שכאילו מנסים להאיץ בסועד לאכול מהר ולפנות מקום לסבב הבא. כשישבתי שם בround tables בשנה שעברה המנות הראשונות הגיעו כל כך מהר שאחריהן אמרתי למלצרים שיחכו עם המנות הבאות כי אני רוצה הפסקה סבירה בין המנות. צריך פשוט להכיר את הפן הזה בטאיזו ולדעת להגיד למלצרים להרגיע את הקצב...
ומז"ט ליומולדת העגול.
 

דקלה1984

New member
טאלי זה מגש של מנות, שיוצאות יחד

אולי כדאי שהמלצרים יבהירו זאת בתחילת הארוחה למי שלא מכיר. אבל בכל מקרה אין שום פגם בהוצאת המנות יחד ומהר, כיוון שהם קראו לה- טאלי.
 

החתולית

New member
אין כל כך קשר בין הכותרת לבין הדיווח

שמתאר הנאה מרוב המנות שהוגשו לכם.
&nbsp
וכמו הגרגרן, גם אני לא מוצאת קרקע להשוואה בין טאיזו לבין כתית.
&nbsp
אני חושבת שאילו הייתם עושים שיעורי בית, וגם שואלים את הצוות מה כוללת הארוחה, הייתם יכולים לעשות בחירה מושכלת, ולא להזמין ארוחה שכוללת אוכל בכמות שלא התאימה לכם.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
בואי לא נתחיל עם זה שוב

לכולם יש זכות לכתוב בפורום, כל עוד הם מצייתים לתקנון הפורום.
&nbsp
&nbsp
 
ראית שלא טרחתי להגיב לביקורת...הגבתי אליך

ברמה העקרונית ולא נראה לי שעברתי על תקנון הפורום.
 

Histoplasmosis

New member
תודה על הדיווח

בלי קשר להנאה או חוסר ההנאה שלך, התמונות ממש עושות חשק :)
אני מת על אוכל הודי ובפעם היחידה שהייתי בטאיזו לפני בערך שנה דווקא נהניתי.
מביו את האכזבה מכך שכל המנות הגיעו ביחד, זה אולי המהות של "טאלי" אבל עדיין קצת מבאס כשלא מצפים לזה.
ובלי שום קשר לטאיזו- מסעדות ש"זורקות" עליך את כל המנות בבת אחת משדרות לי חוסר רצינות ואיכפתיות.
 
למעלה