VFM הוא מדד אובייקטיבי של כל אחד ואחת
אני לא רואה ב VFM גבוה שאיפה או מטרה, זו סתם תוצאה או הסקת מסקנות פשוטה. בכל שוק, לכל מוצר, חייבים להיות רמות תמחור שונות, עגבנייה זו לא אותה עגבנייה תמיד, גם בירקות, גם בפירות, אני לא רואה בזה מוצר אחיד, אחרים אולי כן.
בין המגדלים לבטח יש הבדלים, אני מנחש שמשק קנטור נניח, לא מוכר לשופרסל ומקווה בכל ליבי, שהוא עושה מאמץ לגדל סחורה מובחרת - בין אם אורגנית, טעימה במיוחד, יותר השקעה בגידול, דברים יותר נדירים וכולי, המון פרמטרים. אם אנסה ויתברר לי שהעגבניה שהוא מוכר נטעמת ומרגישה כמו אחרונת עגבניות החממה בסופר (סליחה בנות), בטח שאתאכזב ולא אתבייש גם ללהג על זה כאן..
התקווה היא למוצר ברמה גבוהה יותר ובסיטואציה כזו, המחיר לא יכול להיות "אחיד" או "לוקח בחשבון מה המחיר בסופר".. אולי אני נאיבי, אבל זו התקווה שלי, שלצד "גבינה של סופר" ממותג תעשייתי גדול תהיה לי גישה לגבינות של שי זלצר ועין כמונים ואני אנסה ואקבע VFM. אני חושב שיש לזה מקום גם בפירות וירקות שלנו בארץ, יש דרגות שונות, אני מתענג לדוגמא על רביעיית תירסים של כרמל יבולים ב 18 ש"ח, שזה להערכתי פי שתיים ומשהו, לפחות, ממחיר תירסים רבים אחרים בשווקים, לפחות.. להתלונן ? אין לי על מה, בכבוד רב, לטעמי המוצר טוב, אשמח לקנות בכמויות גדולות הרבה יותר במחיר מעודן יותר (ויש להם לפעמים במשק, צריך לעקוב אחרי דף הפייסבוק שלהם).
ואין בעייה ממש לא צריך להתנצל.. וכן יש אולי רגישות מסויימת לעניין, למרות שאת רשמת את זה בסדר גמור וללא שום בעייה, באמת, יש כאלו שאני רואה לפעמים בפייסבוק תוקפים פירסומים מזדמנים עם המחירים משל מישהו היה חייב להם משהו, או לפחות עובד אצלם.. אותי זה מרתיח
ובטח שגם אני רוצה מחירים טובים עם VFM שיהיה משתלם עבור קבלת ההחלטות שלי, אבל אני לא חושב שכל דבר צריך להגיע ל"דיון הציבורי" או להכרעת הציבור, לא מתעניין גם בכל הויכוח הזה של מי מגדל ומי מתווך ומי עושה, בשביל זה אנחנו משלמים לוועדות כנסת שלא שוות כנראה הרבה.