אז מה אכלתם בסוף השבוע?

salo22

New member
סופ"ש

של אוכל אסייתי, ביום חמישי הזדמנתי לשוק תלפיות והשלל המרכזי הייתה שקית עמוסת ירוקים - פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מרווה, שמיר, למונגרס, עירית, טרגון.. זה היה הבסיס פחות או יותר לבישול של סופש, כמחית מרוב המרכיבים או "סתם ככה" קצוץ לכל מיני מנות..
בחמישי בערב סושי בהרכבה עצמית עם סלמון (ומחית ירוקים בצד מחוזקת בוואסבי..), בשישי "בולונז" אסיאתי מבשר הודו טחון בבנייה עצמית בעלי חסה (הרבה עשה זאת בעצמך בסופ"ש הזה
), בצד בונים תוספות כמו קשיו קלוי קצוץ, רטבים נוספים, יצא מצויין, בשר השוקיים הודו או מה שזה לא היה, יוצא מצויין טחון בגירסה הזו..
ליד זה קלאמרי "מטוגן" בתנור, רוטב טבילה מהמחית הירוקה פלוס משחקים עם קטשופ וסויה וחריף וכל מיני כאלו..
בשבת תחנה אחרונה במסע הדי אקזוטי, שאריות הסלמון מהסושי בתנור עם משיכות יפות תוך כדי הצלייה המהירה ברוטב ירוקים מחוזק, הלך מצויין עם עדשים שחורים בכיוון הודי, סלט כרוב בין היתר בסויה ושמן סומסום והמון קשיו קלוי קצוץ, סלט של שרימפס ואבוקדו בים תבלינים וכמובן, רוטב ירוקים..
לקינוח קוביות של עוגת לימון קוקוס שיצאה דחוסה מידי וקצת יבשה, בעירבוב עם סלט פירות והרבה ליקר ביתי, על זה גלידת "מרציפן" אינסטנט, יצא לא רע..
מה נשתה ? דברים כמובן שמתאימים לקיץ ולסוג האוכל המתובל הזה, סיידר סטרונגבו, נמכר 4 ב 30 בסטופמרקט ואהוב מאוד בבית, למרות שלא מדובר ב"חומר חזק" ומעניין במיוחד, אבל בהחלט "שתי". גם ווינשטפן וסוביניון בלאן השמורה של גמלא, סבבה למחיר..
סופ"ש כיפי, חבל שעבר כרגיל, מהר מידי

תודה, אבל יש לי צו- הרחקה מהסטופ מרקט הזה

היה לי שם ויכוח קולני עם אחת העובדות בקפיטריה ומאז החלטתי לא לדרוך שם יותר.
אני מכיר כמה מקומות לא רעים לדגים אבל רציתי לדעת אם יש עוד מקומות שלא יצא לי להסתובב פה באזור,
מאלו שאני מכיר:
יש את שלדג בקרית טבעון( טובים אם כי יקרנים והפסיקו לבצע משלוחים לשכונה שלי)
יש את הדגייה בביאליק בתחילת רחוב שבטי -ישראל(מבחוץ נראית חנות מוזנחת וקטנה אבל סחורה בכלל לא רעה)
יש את המחלקת דגים בתוך השופרסל במצקין ברבמ"ד(סופרמרקט ענקי כמו בחו"ל, מחירים סבבה )
אז יש עוד מקומות טובים שפיספסתי באזור?
כאמור אני שואל אך ורק לגבי דג-סלמון טרי(מצונן) שמיובא מחוץ לארץ

salo22

New member
אני קונה אצל שני האחרונים

ודי מרוצה, מפלטים טוב ועובדים עושה רושם בסדר. אבל לדעתי מבחינת הסלמון, כמעט הכל אמור להיות אותו דבר, בדג סלמון שלם כל הרשתות כנראה מקבלות את אותו מקור מצונן, אז אולי באחד מסניפי שופרסל, למרות שאין לי לי ניסיון עם מקום ספציפי.. נדמה לי שיוזרית חיפאית הזכירה בעבר דיבור בעניין סלמון עם פאוזי כשאכלה אצלו במסעדה בשוק של ואדי ניסנס והיא הייתה מרוצה ממה שרכשה דרכו, אולי שווה לבדוק אם ניתן לתפוס אותו.. אגב אם מישהו\י יודעים, המקום עדיין פעיל בסופ"ש ?
לפני כמה שנים הייתה חנות לא רעה מול ממתקי עבד אלהאדי ואם היית שואל אז, זו הייתה הבחירה, אבל מה לעשות סגרו, אולי שווה לבדוק בסביבה את החנות של ויקטור הדייג, אמורה להיות צמודה למסעדה, אבל נראה לי שאתה מכיר את המקום יותר טוב ממני

אגב אם אתה עובר עם הרכב על כביש החוף, שקול עצירה בטיב טעם בפולג, לא הייתי שם הרבה זמן, אך הדגיה מעניינת והאיש שמוביל אותה (לפעמים הבן שלו שם), בהנחה ששניהם עדיין עובדים שם, ממש ממש נחמדים וגם הסלמון תמיד הרגיש לי "טיפה יותר רענן" משם, או שסתם תחושה כזו, יש מצב שהם גם היו מעט יותר יקרים מהרגיל.. שמחים לארוז בקרח ותמיד יש שם כמה דברים מעניינים ולא כשרים שלא מוצאים בכל מקום, אממה, קצת יותר יקר מהרגיל..

מורל- טאפאס חיפה

ביקור שני במסעדת הטאפסים היחסית חדשה במתחם הנמל שבחיפה.
הביקור הראשון היה לפני חודש ונחווה כתענוג- כל מנה שהוזמנה היתה טעימה ומדויקת, הVFM הורגש ותרם לתחושה שכדאי ורצוי לחזור.

אז הגענו בשישי בערב, המקום היה חצי עמוס, הצוות במקום נוכח היטב אך הפלא ופלא - לא נגשו לקחת הזמנה לפחות 20 דקות, גם לא שתייה. אז נכון שהיינו שקועים בשיחה ערה ואולי... לא רצו להפריע? אחרי חצי שעה קראנו למלצרית רק כדי לשמוע שיש עומס של הזמנות על המטבח ושהיא לא רוצה להוציא הזמנה כדי לא להלחיץ אותו וגם כדי לא לייצר אצלנו (האורחים) צפייה, כלומר... שנרצה לקבל אוכל? הקטע הזה לא היה ברור, בכל זאת, באנו למסעדה ויש לנו ציפיה... להזמין אוכל, לקבל אותו ולאכול אותו.

לא נשארנו הרבה זמן עם הדילמה מאחר ותוך 5 דקות חזרה ולקחה הזמנה.
תוך 3 דקות כל המנות היו על השולחן, כולל הבשר. מישהו הכין מנות מראש....?

בביקור זה החלטנו לשלב מנות חדשות מול אלו שנטעמו בביקור קודם.
הפעם נדגמו: רביולי צאן - עם פטריות יער, מרווה ושום, אנטריקוט ותפו"א, סלט ניקוסיה, קרפציו סינטה, סלט ירוקים ואספרגוס טרי (כמעט בטוחה שהיה מצנצנת משומרת...:(). היו גם שני חצאי בירה אלכסנדר וצ'ורוס לקינוח.

הקרפציו היה מתובל באופן סתמי, רצועות האנטיריקוט היו פושרות ויבשות, הסלטים עייפים. ממש לא בא להמשיך ולתאר את שאר המנות- בעיקר היה מאכזב.

לסיכום - טעון שיפור ומהר, גם ברמת האוכל וגם ברמת השירות.
כבר מדרדר, לפני שיגמר...

salo22

New member
חבל, כמו לאכול בשני מטבחים שונים

אולי משהו עם הידיים הפועלות במטבח, תמיד מרגיז לקרוא על הבדל תהומי בין שתי ארוחות סמוכות. שאלתי חבר לאחר הביקורת הקודמת הטובה שלך אם הוא מכיר את המקום ואמר לי שבהחלט ישב שם במקרה פעם פעמיים אבל האוכל די בינוני ולא מספיק טוב או מעניין, לטעמו. די הוציא את החשק אז, למרות אותה ביקורת טובה אז, נראה משהו שם מאוד לא מהודק ויציב.

גם פה, אחרי ביקור ראשון נלהב היה ביקור שני פחות

מנות שחזרנו עליהן נשארו טעימות אך קטנו
מנות אחרות היו טעימות אבל כאילו "ליד"
ובעיקר בעיקר השירות היה מאד לא מקצועי- חוסר ידיעת הרכבי מנות, תשובות כמו "נראה לי" לשאלה אם אפשר להזמין זירו (??), מידת עשייה שונה מהמבוקש וכו
כן חושבת שאתן עוד צאנס אבל לא בקרוב

foofoo77

New member
שישי בערב מיט בר

כן כן, זוכרת שהתלוננתי על בנאליות אבל הגבר ביקש.
פתחנו בראשונות, הוא קרפצ'יו שהיה נפלא (גנבתי לו ביס קטן. באמת קטן, נשבעת!).
אני לקחתי שרימפס בחמאה ויין שהיו משובחים וטעימים.
לעיקריות לא היה נתח פריים ריב זוגי שרצינו (היו נתחים מעל קילו ואנחנו לא מתגברים על קילו בקלות) אז לקחנו מהאנגוסים הרגילים שהיו מצויינים.
אני ליוויתי את שלי עם כרובית מטוגנת (יש לי חולשה לכרוביות).
הוא עם פירה
ויתרנו על קינוח
יצאנו 500 ש"ח כולל שירות שהיה מצויין.
שבת בצהרים התפנינו לחגוג את יום ההולדת שלי עם המשפחה. הכנתי סלט כרובית (הכרובית הראתה סימני אני תיכף הולכת למות במקרר ולא היה לי לב לתת לה להרקב אז הכנתי אותה בסלט), חצילים בטחינה ועוגה שלא יצאה מוצלחת תודות לאינסטנט פודינג של שופרסל (כן, אמרנו שיומולדת 39 לא היה מוצלח המזל הרע נמשך).
ליד העוגה היו תאנים שקניתי במשק קנטור ביום רביעי (להיט היסטרי, הבית מלא בפירות וירקות).
חזרנו הביתה עם מיגרנה וילד עם חום. אחרי שעתיים שבהן ישנתי כמו פגר מת הגבר הכין לי חביתה עם עגבניה בפיתה וכך נמוגה לה עוד שבת.
&nbsp

salo22

New member
המשק רמי קנטור הזה נראה מה זה טוב בפייסבוק

חבל שרחוק יחסית

הייתי בדף הפייסבוק של רמי קנטור ולא הבנתי על מה ההתרגשות

מודה שמעולם לא הייתי אצלו ואין לי מושג לגבי איכות הסחורה, אבל המחירים כמו בסופר ....פלוס.
יש שם איזשהו ערך מוסף שנסתר מעיני?

salo22

New member
סה"כ מבט חטוף בפייסבוק על התמונות והקונספט

אין לי שמץ מושג על המחירים וטיב הסחורה כמובן, לא בדקתי ולא עשיתי עבודת סטאז' בעניין, האמת גם לא מעניין אותי כל עוד לא ביקרתי שם ובדקתי הסחורה המוצעת. אגב מחירים יותר גבוהים מהסופר זו טענה די תלושה שקשה להתייחס אליה, רואה אותה בצורה כזו ואחרת עולה בהקשר של פירסומי פייסבוק על חקלאות ישירה ולא מבין בדיוק מה העניין - רוצים באים וקונים, לא רוצים לא באים, אבל על מה יש להתלונן ? המוכר כמו בכל מקרה קובע את תנאיו, לא חייב כלום לאף אחד, רוצה תקני בסופר, אין שום בעייה עם זה ולא עניינו של אף אחד איפה מחליטים לקנות.. מבחינתי אם המקום היה קרוב אין לי ספק שהייתי הולך לבדוק ומחליט לעצמי יחס סחורה מחיר וכדאיות, אין שום התלהבות מעבר לזה ואם הסופרים היו מרבים למכור תוצרת ישראלית קטנה ומיוחדת במחיר הוגן (כמו שנחמד אם חקלאות ישירה זמינה במחיר הוגן), הייתי מרבה לבקר גם אותם, אבל הם כנראה שלא מתמידים ומצטיינים בעניין.

מתנצלת אם נקרא שבאתי אליך בטענות, זו לא היתה כוונתי

ובכל זאת מוזר לי שדווקא בפורום הזה שהמונח vfm עולה בו תדיר אתה מוצא לנכון לומר "רוצים קונים לא רוצים לא קונים "...כאילו שזה לא היה ברור.
שאלתי באמת כדי להבין. הרי כל ענין החקלאות הישירה תפס לאחרונה תאוצה עקב תלונות הצרכנים על מחירים גבוהים ברשתות בד בבד עם תלונות חקלאים שהם לא מצליחים להתפרנס הרשתות משלמות למגדל מחיר אפס ובו בזמן גובות מחירים יקרים מאיתנו הצרכנים.
ואני תוהה אם מגדל שמוכר לי ישירות וחוסך את תיווכה של רשת השווק לא אמור למכור לי במחירים זולים יותר מאשר הסופר השכונתי? כי מבחינתי כצרכנית קצה לא ממש משנה מי מתחזר על חשבוני.

salo22

New member
VFM הוא מדד אובייקטיבי של כל אחד ואחת

אני לא רואה ב VFM גבוה שאיפה או מטרה, זו סתם תוצאה או הסקת מסקנות פשוטה. בכל שוק, לכל מוצר, חייבים להיות רמות תמחור שונות, עגבנייה זו לא אותה עגבנייה תמיד, גם בירקות, גם בפירות, אני לא רואה בזה מוצר אחיד, אחרים אולי כן.
בין המגדלים לבטח יש הבדלים, אני מנחש שמשק קנטור נניח, לא מוכר לשופרסל ומקווה בכל ליבי, שהוא עושה מאמץ לגדל סחורה מובחרת - בין אם אורגנית, טעימה במיוחד, יותר השקעה בגידול, דברים יותר נדירים וכולי, המון פרמטרים. אם אנסה ויתברר לי שהעגבניה שהוא מוכר נטעמת ומרגישה כמו אחרונת עגבניות החממה בסופר (סליחה בנות), בטח שאתאכזב ולא אתבייש גם ללהג על זה כאן..
התקווה היא למוצר ברמה גבוהה יותר ובסיטואציה כזו, המחיר לא יכול להיות "אחיד" או "לוקח בחשבון מה המחיר בסופר".. אולי אני נאיבי, אבל זו התקווה שלי, שלצד "גבינה של סופר" ממותג תעשייתי גדול תהיה לי גישה לגבינות של שי זלצר ועין כמונים ואני אנסה ואקבע VFM. אני חושב שיש לזה מקום גם בפירות וירקות שלנו בארץ, יש דרגות שונות, אני מתענג לדוגמא על רביעיית תירסים של כרמל יבולים ב 18 ש"ח, שזה להערכתי פי שתיים ומשהו, לפחות, ממחיר תירסים רבים אחרים בשווקים, לפחות.. להתלונן ? אין לי על מה, בכבוד רב, לטעמי המוצר טוב, אשמח לקנות בכמויות גדולות הרבה יותר במחיר מעודן יותר (ויש להם לפעמים במשק, צריך לעקוב אחרי דף הפייסבוק שלהם).
ואין בעייה ממש לא צריך להתנצל.. וכן יש אולי רגישות מסויימת לעניין, למרות שאת רשמת את זה בסדר גמור וללא שום בעייה, באמת, יש כאלו שאני רואה לפעמים בפייסבוק תוקפים פירסומים מזדמנים עם המחירים משל מישהו היה חייב להם משהו, או לפחות עובד אצלם.. אותי זה מרתיח
ובטח שגם אני רוצה מחירים טובים עם VFM שיהיה משתלם עבור קבלת ההחלטות שלי, אבל אני לא חושב שכל דבר צריך להגיע ל"דיון הציבורי" או להכרעת הציבור, לא מתעניין גם בכל הויכוח הזה של מי מגדל ומי מתווך ומי עושה, בשביל זה אנחנו משלמים לוועדות כנסת שלא שוות כנראה הרבה.

foofoo77

New member
אני איתך בעניין הזה

בהתחלה הייתי סקפטית קצת לגבי העניין של רכישה ישירה אז יום שישי אחד עברנו שם להסתכל ובדקנו על מה כל הרעש.
אז קניתי רק חסה כי לא הייתי צריכה שום דבר יותר. החסה עלתה 4 ש"ח והיתה טעימה בטירוף וטריה ולא מרירה כמו החסות שלאחרונה עלו על השולחן שלי. אז גם המחיר טוב וסביר (בינינו מתי קנית חסה ב 4 ש"ח בסופר?).
הקניות שלי שם לא קטנות ואני יוצאת בסה"כ במחיר טוב וסביר יחסית למה שאני קונה בירקן (שני אפרסקים, 5 עגבניות, חבילת מלפפון בייבי והופס הגעתי ל 40 ש"ח). הסחורה טריה, אני תומכת בחקלאים ולא מפרנסת משפחת פשע על הדרך מבחינתי זה טוב.
אם לא היה איכותי, או היה יקר, או מגוון קטן לא הייתי טורחת אבל יש מגוון יפה של ירקות ופירות (אין הכל כמובן), הסחורה ישראלית, איכותית? שווה לי. זו המשוואה שלי.
&nbsp

milk man

New member
איטלקי

הבנות חזרו מאיטליה,אז אכלנו פסטה עם רוטב אלפרדו.האמיצים הוסיפו גבינת גורנזולה.שתינו יין נהדר מבורגון

Histoplasmosis

New member
השקד ופלי מרקט

השקד חמישי בערב: מאוד לא אופייני לנו אבל החלטנו ללכת על דגים ואלכוהול. לא רצינו להרחיק עד יפו והחלטנו על השקד.
ישבנו בחוץ בחלק האחורי של המסעדה שפונה לרחבה די גדולה.
חיש קל הגיעו קעריות עם סלטים די סטנדרטים ברובם. בלטו לטובה כבד קצוץ עם בצל חי (טעים) ואיקרה שאכלתי טובות ממנה אבל היתה לא רעה בסה"כ. סלט שכלל בצל, עגבניות, פלפלים חריפים והרבה שמן זית היה מתובל טוב וטרי. כדורי הפלאפל היו טעימים מאוד מהזן הירוק עם הרבה עשבי תיבול.
הזמנו 2 דניס ולברק שלמים סגורים על הגריל ופילה סלמון למאותגר.
הדגים השלמים היו בשרניים עם טעם דגי ועשויים כמו שצריך- אי אפשר לבקש יותר מזה. את הסלמון לא טעמתי אך החבר נהנה.
לציין כי עם הדגים קיבלנו תוספת אחת קטנה של אורז. כבר התמלאנו מהסלטים לכן לא אמרנו כלום אבל נראה היה כאילו שכחו את השאר. לא שאלו אותנו אילו תוספות נרצה וכעת כשחיפשתי לא מצאתי תפריט ברשת כך שאני לא יודע איך זה בדיוק עובד שם. 700 שח ל-4 מנות דג, 6 בירות ושני גוורץ.
על קינוח ויתרנו ואכלנו גלידה בווניליה- טעים כמו תמיד.

מוצ"ש- פלי מרקט יפו.
אווירה טובה ברחוב עמוס מסעדות וברים, שירות ידידותי אך נפקד לעיתים קרובות מידי.
הזמנו מספר ראשונות- קרפצ'יו, פולנטה, סלט שרי וארטישוק, ולחם הבית.
כולן היו טובות. לא משהו מלהיב אבל בהחלט טעים. כל המנות בגודל ותמחור סביר לראשונות למעט הפולנטה שהיתה זערורית ומתומחרת בפראות לגודלה (41).
קיבלנו בשל היכרות של אחותי עם קרובת משפחה של אחד הבעלים סלט קפרזה ע"ח הבית שהיה נחמד.
לעיקריות הזמנו מספר מנות אותן לא חלקנו מפאת שמירת כשרות של חלק מהאנשים.
המנה שלי הייתה סינטה& ברוקולי- 250 גרם (הרגיש לי יותר) של נתח סינטה פרוס עשוי במידה הנכונה M עם טעם בשרי טוה ברוטב דמי גלאס. לצד הבשר היה מח עצם שהיה נוזלי מאוד ולא נאכל. הברוקולי היה תוספת נחמדה ולא כבדה.
הזמנו לקינוח מלבי וסורבה קוקוס שהם כנראה הלהיטים של הקיץ ומופיעים בכמעט כל תפריט. סבבה לגמרי.
בטעות חייבו אותנו על הראשונה שהיתה OTH, התנצלו עמוקות ולא חייבו אותנו על 2 הקינוחים! מחווה יפה שממש לא ציפינו לה, טעיות קורות..
הסיכום חיובי, מקום ידידותי ונחמד עם "אוכל שוק" לא מתיימר אך טעים.

למעלה