מחפשים את תמיר נחמיאס (ומוצאים) - סופ"ש בפריס

מחפשים את תמיר נחמיאס (ומוצאים) - סופ"ש בפריס

שלהי הקיץ בפריס מזה"א מושלם 24-25 מעלות שמיים כחולים אין (במעט) עב ענן ורוח קלילה מנשבת
תוכננו מראש 5 מסעדות כמה מהקבועות (SVERO , ביסטרוטר ולראשונה צהריים בפראנצ'י) וכמה חדשות
את צהרי שבת השארנו פתוח למשהו ספונטני
תוך כדי הקפה של שישי בבוקר בבולנז'ארי הקבוע תהינו מה קורה עם תמיר נחמיאס
שף מדליק ובחור מקסים ששוה כבר למעלה מעשור בפריס עם עבר ביאמצ'ה ובפראנצ'י (שם פגשנו בו כשניהל את המטבח) כ"כ חביב שכאשר זוגתי התייעצה איתו לגבי הכנת שוקרוט לארוחת פודיז לקח אותה לחנות הירקות הסמוכה לבחור את הכרוב המתאים ואח"כ ישב וכתב את המתכון על כל שלביו ולסיום הביא לה שקית עם גרגירי ערער (רכיב חשוב בהחמצת הכרוב)
כשפגשנו בו בינואר השנה סיפר כי הוא עוזב ע"מ לפתוח מקום משלו הבטיח לעדכן ובהבלחה של רגע גוגל סיפק לנו תשובה (חלקית אומנם)
תמיר משמש שף אורח במסעדת FULGURANCES עד סוף חודש אוקטובר כמובן שמיהרנו להזמין מקום לשבת בצהריים (למזלנו גם היה) הפגישה היתה מלבבת והאוכל שרקח שם במטבח היתה חוויה מענגת (התפריטבתמונה מצ"ב)
הבסיס היה מנות מאזה ים תיכוניות וכך גם הוגשו כך שהשולחן נראה כמו במסעדה "ערבית" עם שפע מנות קטנות וטעימות להפליא

זה התחיל בחומוס עם גרגירי חומוס ומעל שפונדרה של טלה (קטנטן 2ק"ג בסה"כ לדברי תמיר) שבושלה ארוכות היה גם לחם נהדר לניגוב

ובהמשך מחית סלקים עם גבינת פטה מעוטרת באגוזי לוז זעתר ושמ"ז
גזרים בכל מיני צבעים מבושלים עם כמון חרפרפים
מג'דרה עדשים עם צימוקים וצנוברים על מצע יוגורט סמיך ובהרט מנה מדהימה ומדליקה
אוקטפוס על מחית תירס בליווי עגבניות שרי ופלפלים קלויים
סלט חסות עם תאנים ופיסטוקים וגבינת פקורינו מגורדת
דג מקרל שלם מבושל עם רוטב לימוני סמיך
אח"כ הגיעה צלחת עם גבינת עיזים תאנים טריות ודבש לצידן
וקינוח מדהים וואוו - של עוגיות תחרה מקורמלות שגולגלו ממולאות בקציפת גבינת עיזים מתוקה ולידה גלידת יסמין ותאנים טריות
את הארוחה שנלקחה לאט לאט ליווה בקבוק יין מוסקדט מאלזס
אזכל מי שמגיע לפריס עד סוף אוקטובר (סבתא רותרות למשל) כדאי להגיע למסעדה הזו
אגב סיפר כי בכוונתו לתוח מקום קטן משלו בתחילת השנה הבאה - נעדכן כשנדע













 

salo22

New member
אגב עושה רושם של בחור רציני מאוד

ועוד מחיפה
שאפו שאפו.. נראה שגרגורי מרשנד עבד יפה עם כמה ישראלים במקור, כולל כמובן משב שכתבה בפורום כמה פעמים לפני כמה שנים..
 

gastro101

New member
עושה חשק , תודה ו
אני מתלבטת אם ללכת ל EMP בבקור בתפוח

 
מי שמחליף את תמיר בפראנצ'י

היה לפני כן (לא מזמן הגיע לפריס מנ"י) מנהל המטבח בEMP
 
לגבי EMP השאלה היא מה האופצויות

אצלנו בביקור הקרוב בתפוח ההחלטה היא מומפוקוקו
בתקווה שנצליח למצוא מקום וכמובן צהריים ב"בולי"
 
למעלה