גריג

oreldi

New member
גריג

הדיווח מופיע גם בבלוג

מסעדת גריג נפתחה לא מזמן, ברחוב אחד העם בתל אביב. המיקום שלה מבודד מעט, על אף שהיא שוכנת לא רחוק מהמסעדות הנמצאות בתחילתו של רחוב אחד העם (פופינה, מקום של בשר, משק ברזילי, ראצ'ה ו-NG),

חניה- ביום שישי בערב היתה בשפע, בחינם ברחוב הרצל, מרחק הליכה של כמה דקות מהמסעדה. איזה כיף לחנות בת"א בחינם:)

מדובר במסעדה קטנה, עם כ- 40 מקומות ישיבה, שבעה-שמונה שולחנות בסך הכל. השולחנות הם שולחנות עץ, חשופים ואינם מכוסים במפות. מתוך השולחנות כאמור, ישנם שני שולחנות בר, שעל אחד מהם אנחנו ישבנו. המסעדה כוללת בר קטן עם מספר מקומות ישיבה. המקום מעוצב בפשטות, בגוונים בהירים ונעימים. המוזיקה המתנגנת היא מוזיקת פופ. נראה שעשו כאן מאמץ להיות חפים מכבדות ומפורמליות, דבר אשר התבטא גם בשרות שהיה חף מפורמליות אבל אדיב, זמין ונעים. סכו"ם הוחלף בין כל מנה, היתה זמינות גבוהה של המלצרים ועזרה בבניית הארוחה, ויחד עם זאת כאמור, הוא לא היה פורמלי ולא "כבד" מדי.
בכל זאת, שני דברים הפריעו לי- האחד הוא ששולחנות הבר מעט קטנים מדי עבור זוג. השני הוא שהרמקולים שכנו מעל ראשינו ובשלב מסוים עוצמת המוזיקה הוגברה לווליום גבוה מדי. מכיוון שכבר עמדנו ללכת, לא ביקשנו שינמיכו.
התפריט הוא תפריט צרפתי, תפריט מהודק (מהודק מדי לטעמי, על כך בהמשך) שכולל 6 מנות ראשונות ו-6 עיקריות. טווח המחירים של המנות הראשונות הינו 40-85 שקלים ושל העיקריות 70-130 שקל. מבין העיקריות רק מנה אחת עוברת את רף ה-100 שקל, מנה של פילה דג. כמו כן ישנם 4 קינוחים במחיר של 40-50 שקל. בערב ביקורנו היו גם שתי מנות ספיישל של פירות ים.

ניגש לאוכל:

לפתיחה קיבלנו על חשבון הבית סלסלת לחמים. היו בה פרוסות לחם, לחמנית אנשובי שחורה, שני מקלות סלק וקרקר תרד. בצד הגיעו מטבל סלק ואיולי אצות. מבין הלחמים היחיד שאהבתי פרוסות הלחם. הלחמניה היתה דחוסה מדי ולא הרגשתי אנשובי בטעם, והקרקר ומקלות סלק היו סתמיים. נראה שהתרד והסלק נועדו רק בשביל הצבע ופחות בשביל הטעם. שני המטבלים היו טעימים. ממרח הסלק כלל טעם בולט של רוזמרין והיה מצוין, והאיולי היה חביב. יש לציין שהאיולי הינו טבעוני. ניתן היה לקבל מילוי חופשי של הלחמים והמטבלים.

ראשונות

למנה ראשונה הזמנו ניוקי עם אווז (60 שקל) שהכיל גם זוקיני, ציר עוף ובאק צ'וי. מנה טובה וטעימה. הניוקי היו קטנים, שונים מהניוקי שבדרך כלל אני מכיר ממסעדות שהם גדולים יותר, אבל רכים וטעימים. בשר האווז המפורק היה עסיסי וטעים, והשילוב עם הירקות מוצלח. את הכל חיבר רוטב מצוין שהיה גם חריף מעט. דבר שלא נאמר מראש וגם לא היה רשום בתפריט. בכל אופן המנה היתה טעימה מאוד. אהבתי.


מנה נוספת היתה תפוא מבושל בקליפתו (50 שקל). מדובר בארבע חצאי תפוח אדמה שהוגשו עם קליפתן וכללו פירה תפוא, קציפת יין אדום וערמונים, פטרוזיליה ועוד עשבי תיבול. הצילום לא עושה חסד למנה והוא צולם לאחר שתפוחי אדמה זזו ממקומם והקציפה נמרחה מעט.
שגיא כהן כתב שהקצף הזכיר לו מכונת כביסה. נו, שגיא כהן. כנראה הוא קם באותו יום והחליט להיכנס במסעדה. אני לא אוהב להתיחס אליו אבל הביקורת שלו הצליחה לעצבן אותי גם לפני שביקרתי שם ועוד יותר אחרי. ב-3 מילים על הביקורת שלו- אכזריות תלושה מהמציאות
בכל אופן נחזור למנה. זו היתה מנה אדירה. לקחתי טעימה, הטעם היה נהדר, המרקם קריספי, משהו שמזכיר תפוח אדמה מדורה, אבל הרבה יותר טעים. הטעם העדין של יין אדום וטעם הערמונים הורגשו והשתלבו מעולה. מנה מהסוג שאי אפשר להפסיק לאכול. החיסרון היחיד- מדובר במנה מעט כבדה וצריך להיזהר לא לשבוע כבר בשלב זה.


עיקריות

שקדי טלה (95 שקל) שהוגשו עם ארטישוק ירושמלי, קולורבי, תפו"א אדמה צלוי ברוזמרין, בצלי פנינה, חמאת לימון וטרגון. מנה סבירה. פעם שניה שלי בלבד עם שקדי טלה, והפעם הראשונה היתה מאוד לא מוצלחת. כך שאין לי מקור להשוואה. השקדים היו קראנצ'ים, שומניים, וטעמם הזכיר לי שניצל. נחמד? כן. אבל לא יותר מנחמד. טעם פחות מוצלח משקדי עגל. הירקות היו טעימים כולם וניכר שקיבלו טיפול אינדיבידואלי ומדויק והרוטב היה מיוחד, עם טעם לימוני- אניסי מצוין. יחד עם זאת, המרכיב העיקרי במנה, השקדים, היה מעט מאכזב. גם מבחינת גודל המנה, מדובר במנה קטנה יחסית לדעתי, ראוי שכמנה עיקרית היא תהיה מעט יותר גדולה.

חזה ברווז (95 שקל) שכלל פירה תפוח אדמה, ציר בקר ותפוזי דם. הברווז הגיע בצורת 3 נתחים עבים בצורת משולש. בשונה מהמנה של שקדי טלה, גודל המנה היה מספק בהחלט. הבשר היה רך, טעים, אדמדם, הרוטב המתקתק היה מוצלח, רק הייתי שמח אם היה יותר ממנו, בעיני זה היה מוסיף עוד יותר, בשלב מסוים המנה התחילה מעט לשעמם, אבל עדיין, המנה היתה מוצלחת.

קינוח
לקחנו סברינה (45 שקל). קיבלנו צלחת יפהפיה, שכללה 5 עוגיות עם מעט קצפת עליהן, סורבה פטל, קרם פיסטוק, פירות העונה (שזיף, מלון, נקטרינה) וג'לי ברגמוט. קינוח נהדר. העוגיות היו מושלמות! פריכות, "ספוגיות", עם הרבה רום, ממכרות בטעמן. הייתי יכול לאכול גם מאה כמוהן. גם הפיסטוק היה נהדר. אני מת על פיסטוק, בין אם זה גלידה או קרם, ואת זה אהבתי במיוחד. היה בו מרקם וטעם חמאתיים ומיוחדים. גם הפירות והסורבה היו טעימים. אני אוהב קינוחים מגוונים שכוללים מרכיבים שונים. אחלה קינוח


לסיכום: כמה מילים לעניין הכבדות של האוכל. רבות דובר בביקורות על המסעדה על כך שהאוכל כבד. אני לא אוהב אוכל כבד והוא אכן לא היה כזה,. למעט המנה הראשונה של התפוח אדמה. אני לא מצאתי אותו כבד. השימוש בקרמים, קציפות ורטבים היה מדוד (ולעיתים אף בכמות קטנה מדי לדעתי, כמו במנה של החזה ברווז). לחלוטין לא יצאתי משם עם תחושת כבדות.

לעניין התפריט, קטונתי מלעוץ עצות, והדברים נאמרים בערבון מוגבל, אבל כמה משפטים בכל זאת. המנות העיקריות כוללות 6 מנות. אחת מתוכן היא מנה שכוללת חזיר. עוד אחת כוללת פירות ים ועוד אחת מנה צמחונית של ירקות. מכיוון שאיני חובב פירות ים, ועל מנת ירקות העדפתי לוותר, נשארו לי 4 אפשרויות בחירה- שקדי טלה, חזה ברווז, בטן חזיר ופילה דג. אם לא הייתי אוכל חזיר, כמו הרבה מאוד אנשים, נשארו 3 מנות בלבד שהן בשריות ואינן פירות ים או חזיר- שקדי טלה, חזה ברווז ופילה דג ים. אין ספק שהתפריט המצומצם מטרתו מבורכת והיא לתת את מירב תשומת הלב לכל מנה ומנה. יחד עם זאת, ושוב אציין שהדברים נאמרים בערבון מוגבל, מבחר מצומצם כל כך של מנות עלול להיות בעוכרי המסעדה. אני מבחינתי אחרי ביקור אחד, מוצא את עצמי עם מעט מאוד אופציות לביקור הבא למנות שלא אכלתי עדיין. אם במקרה מישהו מאנשי המסעדה קורא פה- טוב יעשה אם יחשוב להוסיף כמה מנות לתפריט.

בסיכומו של דבר, אכלתי כאן ארוחת ערב טעימה מאוד. היא לא היתה יוצאת דופן, למעט מנת תפוחי האדמה הנפלאה. אבל האוכל היה ברובו טעים, כלל "טוויסטים" מעניינים והשאיר טעם של עוד. ניכר שיש כאן יד טובה במטבח, שההשקעה היא רבה, ובדרך כלל הדברים מתחברים בצלחת לכדי משהו קוהרנטי ומדויק. המחיר היה גם כן בסדר גמור. עם קפה אחד שילמנו 357 שקל. בהחלט מומלץ לבקר.











 
גם אנחנו מאד אהבנו את גריג ולעניין התפריט

בהרבה מאד מסעדות בפריס (אלו הקטנות הכוללות 20-30 מקומות) יש היום תפריט הרבה יותר מצומצם בד"כ 3-3-3 ובחלק בכלל אין תפריט בחירה אלא בחירתו של השף
ולעיתים משתנה מדי יום עפ"י המצאי בשווקים
זה לא מרתיע סועדים (נכון יש הרבה תיירים) ומאפשר למסעדה להבריק במנות ולהתנהל כלכלית יותר טוב
 

passioneta

New member
מה גם שהתפריט של גריג מתגוון

לטעמי לחמניית האנשובי היתה מופלאה, במיוחד עם ממרח האצות. התרד והסלק כן הורגשו בעיני.
 

oreldi

New member
אין לי ספק שיש יתרונות לתפריט המצומצם

שלא יהיה ספק, אני נרתע ממסעדות עם תפריטים ארוכים מדי. 14-15 מנות עיקריות זה בעיני הגבול, מעל זה אני חושב עשר פעמים אם כדאי ללכת למסעדה.
אבל כשיצאתי משם, אחרי שמאוד נהניתי מהאוכל, שאלתי את עצמי את השאלה שתמיד אני שואל אחרי ביקור במסעדה "האם אחזור לשם"?
במסעדות אחרות שנהניתי מאוד לאחרונה, מסה למשל, הוטל מונטיפיורי גם, התשובה היתה חיובית ללא היסוס. מאידך, בגריג לא הייתי בטוח אם התשובה חיובית. אני אוהב לגוון ולהזמין מנות שונות בביקור שני (למעט מנת תפוחי אדמה הנפלאה שאין לי ספק שאזמין אותה שוב) ואני חושב שהמבחר שנשאר הוא מאוד מצומצם.
אני מבין ומקבל חלקית את ההשוואה לפריס, שוב, יש לזה הרבה מאוד יתרונות, שבראשן התמחות והתמקצעות, יחד עם זאת יתכן ששם המרכיב התיירותי במסעדות גבוה מאוד ורוב הזמן המסעדות מלאות. מאידך בגריג הפניה היא בעיקר לקהל הישראלי כי ישראל כידוע לא היא לא בדיוק פריס, וצריך אולי לחשוב על מעט יותר גיוון שיגרום לסועדים הישראלים לחזור.
ברור שזה לא פשוט, אולי הם בכלל לא מעוניינים וזה בסדר גמור, זה עלה רק כנקודה למחשבה כי אישית אשמח לחזור לשם ולהביא לשם סועדים אחרים, הבעיה היא שיש לא מעט סועדים "מאתגרים", נקרא לזה ככה, שכנראה יגרמו לי לוותר על ההמלצה.
 

John the Savage

New member
רק בעניין גודל התפריט

לא יודע איך זה ברוב המסעדות בישראל, אבל ממה שאני מכיר בארה"ב זה מאד מאד נפוץ ומקובל. במסעדות עממיות יותר יש אמנם תפריטים ארוכים כאורך הגלות, אבל דווקא במסעדות האיכותיות והמודרניות יש תפריט הרבה יותר מצומצם, ושש מנות עיקריות נחשב להרבה. יש לא מעט מסעדות באזור שלי שמציעות לא יותר מארבע מנות עיקריות בתפריט, אליהן מתווספות מנת ספיישל אחת או שתיים שמתחלפות כל יום.

בדרך כלל התפריט במסעדות האלו מתחלף ומתעדכן לעיתים די קרובות, כך שבפעם הבאה שמגיעים למסעדה יש סיכוי טוב שתמצא מנות חדשות שלא טעמת בפעם הקודמת.
 

oreldi

New member
בכל המסעדות שאני מכיר בארץ

יש יותר מ6 מנות עיקריות ויותר מ12 מנות בתפריט. אם אכן התפריט יתחלף לעתים קרובות אז זה מצוין ובאמת יאפשר את הגיוון.
 

erezavn

New member
טוב לקרוא שהם שומרים על רמה טובה. האם היו מלאים?

כפי שכתבתי בסיכום השנה, גריג היא אחת המסעדות היותר טובות שאכלתי בהן השנה. בעיניי זה מבורך שפתחו כאן מסעדה אירופאית מוקפדת שנותנת כבוד לחומרי גלם וכבוד רב ליין.
בעניין התפריט המהודק והמצומצם: גם אני כשכתבתי עליהם ביקורת, הבעתי חשש שהתפריט אולי מצומצם מדי, בהתחשב בטעמים של הישראלי הממוצע, אם כי אני מניח שהם מראש לא מכוונים לסועד הישראלי הממוצע. לפחות בארוחה שלי בגריג היו 3-4 ספיישלים שהרחיבו את האופציות.
מה שברור זה שבפועל עדיף לעשות מעט דברים טוב מאד מאשר הרבה דברים בינוני...
 

oreldi

New member
כן

כל השולחנות היו מאוישים. על הבר היו רק כמה מקומות בודדים שלא אוישו.
לגבי ספיישלים- כשאני הייתי היו שני ספיישלים של פירות ים.
ועם השורה התחתונה שלך אני בוודאי מסכים
 

Geralt of Rivia

New member
הייתי אתמול

שורה תחתונה - מסעדה נהדרת. אוכל מוקפד וטעים, שירות מצוין ואווירה נעימה.

הניוקי אכן טעים ומוצלח. מנת תפוחי האדמה מיוחדת ממנו וממש הפתיעה אותי. אבל המנצחת מבין המנות הראשונות, ולטעמי הארוחה כולה, היתה "שניצל" כבד אווז, שטופל בצורה מושלמת והיה פשוט נפלא. צריך לציין לטובה גם את סלסלת הלחמים, אחת היותר כיפיות ומקוריות שנתקלתי בהן. שני הממרחים, הסלק והאצות, נהדרים, והלחמים טעימים (אם כי כמוך, לא הרגשתי טעם מודגש של המאכלים שצבעו את הלחם).

אכלתי גם את שתי המנות העיקריות שהזמנת. אהבתי מאד את השקדים, שטופלו בצורה קצת שונה (מבחינת הציפוי והלימוניות) משאני רגיל. אבל שקדים (של טלה או של עגל) זה חומר גלם שאני מאוהב בו קשות וקל לשמח אותי באמצעותו. לגבי הברווז, התיאור שלך משקף היטב את החוויה שלי. אחלה מנה. מנה נוספת שהוזמנה היתה בטן חזיר, שהיתה טעימה אבל גם זה חומר גלם אהוב עליי ואכלתי גרסאות מוצלחות יותר שלו במקומות אחרים. עדיין, מנה טובה.

החולשה של המקום בעיניי היא תפריט הקינוחים. ראשונות ועיקריות אין הרבה, אבל מה שיש מרגיש מעניין מספיק כדי שיהיו (לפחות עבורי) די והותר אופציות מגרות, שבדיעבד גם מספקות את הסחורה. מלבד הסברינה, שלא קרצה לי, תפריט הקינוחים כולל 3 מנות די סתמיות: עוגת גבינה, מוס שוקולד וסורבטים (אם זכרוני אינו מטעני). נלקחה עוגת הגבינה, שהיתה בסדר, לא פחות ולא יותר, ולטעמי נופלת מקינוחים שמוצאים לרוב במסעדות ברמתה של גריג. מקווה למקצה שיפורים בהיבט הזה, כי מלבדו בהחלט מדובר במקום מעולה.
 

oreldi

New member
תודה על העדכון

לגבי שקדי הטלה, סתם מתוך סקרנות, אתה יודע מה היה שם בציפוי? לא הייתי בטוח אם היה ציפוי (ואם כן מה הוא היה), או לא היה ציפוי
לגבי כבד האווז והבטן חזיר- טוב לשמוע שגם הן מנות טובות. עד כה ידעתי בעיקר אכזבות עם כבד אווז וטרם השתכנעתי בהילה שיש סביב המאכל הזה אז נמנעתי מלהזמין אותו. תפריט הקינוחים קצת רזה מדי , אני מסכים, ונראה קצת לא מעניין , למרות שהסברינה היא בהחלט מנה יצירתית וטעימה
 

החתולית

New member
אחד המקומות שמסקרן אותי לאכול בהם

סיפרו לי שבמסעדה אין גז, כלומר כל הבישול נעשה על פלנצ'ה, בתנור או בצ'יפסר.
&nbsp
לגבי גודל התפריט, ראיתי כמותו בעוד מקומות. בנוסף לתפריט יש מנות ספיישל, כך שבעצם ההיצע גדול יותר. שאלתי, ונאמר לי שסועדים מאתגרים (נטולי גלוטן, טבעוניים, רגישים לחומרי גלם כאלה ואחרים) מקבלים תשומת לב ומשנים או יוצרים עבורם מנות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה יפה ונשמע טעים. תודה על הביקורת, עשית לי חשק לבקר שם.

 
למעלה