אז מה אכלתם בסוף השבוע?

mereng

New member
אוכל ביתי + קפיצה לאבו גוש

חברה טובה שלי ילדה וביקשה שאביא לה אוכל לבית החולים, אז בשישי בבוקר הכנתי לה אורז מתוק בחלב, גוזלמה ( מאפה טורקי של בצק שמרים וגבינות), מרק כתום סמיך שכלל עדשים כתומות + הרבה דלעת + גזר, קרוטונים ביתיים מהחלה שנשארה מראש השנה, בריגדרוס (מעין טראפלס ברזילאיים), וגרנולה ביתית עם יוגורמה.
&nbsp
בשבת ביקרנו בשמורת עין חמד, ובצהריים קפצנו לאבו גוש. אכלנו במסעדת קרוואן- סלטים חביבים, חומוס טעים מאוד, פלאפל נהדר. המנות העיקריות היו בסדר ותו לא. שכחו להביא לי עלי גפן שביקשתי וגם לא חייבו עליהם.
&nbsp
יצא 730 ל - 6 מבוגרים + 7 ילדים.
&nbsp
סמוך למסעדה יש את "ממתקי הכפר" - קנינו שם מגש באקלאווה קטן, שאם הייתי טועמת ממנו בחנות הייתי ממירה אותו במגש גדול. הבאקלאווה היא מהטובות שאכלתי ! על טהרת הפיסטוק, לא מתוקה מידי, מרקמים מעניינים ושונים.
הכנאפה שלהם גם לא מאוד מתוקה, אבל פחות מלהיבה ומפתיעה.
&nbsp
&nbsp
 

Joy

New member
אבו חלווה גריל בשרים - שירות מקסים ואוכל רע (הופתענו לרעה)

אבו חלווה הוא הקצב המועדף עליי. בשר מעולה, שירות מאיר פנים ומקום מצוחצח (גם במיקום הישן והקטן וגם במשודרג והראשי יותר).

לא פלא שכבר זמן מה אני מחכה להזדמנות לנסות את המסעדה שלהם, וביום שישי הזדמנות הגיעה.
ראשית לשירות - המלצר היה מקסים, חייכן, הקדיש המון תשומת לב (מיוזמתו) לזאטוטים והביא להם גם מנות "מיוחדות" (שוב, מיוזמתו). כל בקשה נענתה, ומהר.
חבל שהאוכל לא התקרב לרמת השירות. סלטים סתמיים (כולל סלט תירס ופטריות-קופסא), חומוס וטחינה לא מוצלחים ובשר מאוד לא מוצלח.
שיפוד הפילה היה סביר וזהו. שיפוד הכבש היה רע.
מאחר ורובנו לקחנו את אותו הדבר - לא טעמנו ממגוון המנות, אבל אלו שטעמנו היו כאמור לא מוצלחות.
המחיר, אם אני זוכרת נכון (לא שילמתי) היה כ- 60 ש"ח לשני שיפודים מהסוג שלקחנו וכלל את הסלטים.
חבל ומאכזב. לא נחזור, ומאחר וגם זיקה ירדה מאוד ברמתה - לא נותרו הרבה
אופציות באזור.

ג'וי
 

מיתר44

New member
איזה בזבוז של מוניטין ופוטנציאל ):

האטליז מעולה כפי שכתבת והמסעדה, הנמצאת מעבר לכביש, מושקעת
ורחבת ידיים מאכזבת. עדיף לו היו לוקחים דוגמא כיצד מנצלים קרבה
ל״צלחת״ והופכים את המקום לאבן משיכה לקרניבורים בנוסף
לאטליז.
אני מכיר לפחות 2 דוגמאות מוצלחות - האחת ברחובות והאחרת בשוק הכרמל.
אגב, אבו חילווה שביפת מכחיש כל קשר למקום האחר שנושא שם זה.
 

Joy

New member
סליחה על התגובה המאוחרת - הם באמת מכחישים כל קשר??

קצת מוזר - בעת שהייתנו שם ישב וסעד שם אחד האחים...

ונכון, גם M25 וגם מו ומו הן קצביות נהדרות שמספקות בשר מעולה למסעדות.

בהתחשב בעובדה שאני סבורה שהבשר באבו חילווה הוא בשר טוב, לפעמים אף טוב מאוד, חבל שבמסעדה משתמשים בחומרי גלם אחרים -
אחרת הפער באמת לא מובן.
 
קייטרינג של איתי שלו במסגרת ארוע משמח

הכול בכוסות קטנות.שרימפסים מעולים, נתחים קטנים של בשר מונחים על מצע מחיתי(חומוס/אפונה) או עדשים שחורות.
היה טעים...
 

FiReBall

New member
פלורנטין האוס

בניגוד לכמה ביקורות די בינוניות שקראתי, אנחנו דווקא מאוד נהננו, רק היה קצת יקר.
&nbsp
נדגמו: סלט ירקות ויאטנמי, טלה מפורק בבלינצס סיני, דמפלינג עוף ולמון גראס (פחות מיוחד), באו (מעולה!) ומומו'ז. לקינוח - באן-טאטן.
&nbsp
למרות ריבוי הבצקים, דווקא לא הרגיש כבד. מצד שני לא היו לנו יותר מידי מנות לבחור מתוך שאר התפריט.
 

Gרר

New member
ארפה בשוק הכרמל

לקח מיליון שנה להכין שתי מנות כי היו מיליון אנשים, אבל היה שווה. הפיתה מהקמח תירס ממש ממש נחמדה. אני אכלתי עם בשר גבינה ובצל, הכי אלמנטרי אבל השתלב מצויין ביחד. זה מהשנים וחצי ביסים שהקטנה איפשרה לי לפני שהיא חיסלה את היתר. דוכן מוצלח מאד, ורק חבל שמקומות ישיבה יש מעט מאד ונאלצנו לאלתר ישיבה על המדרגות
 

Gרר

New member
כן לפחות יש למה לחכות

אם לא הייתי צריך להחזיק לקטנה את כל החבילה שלא תתפרק הייתי מצלם אותה מחסלת את זה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בית השרימפס חיפה

סלטי פתיחה חביבים, חלקם מירקות טריים (עגבניות, כרוב לבן, אבוקדו) וחלקם כנראה קנויים. לא אוכלת טחינה, סלט חצילים בטחינה וכרוב סגול, אבל מהחומוס טעמתי והוא היה קר ומאכזב (הזכיר לי בטעמו את "שמיר"). לצדם הוגשו חצאי פיתות קלויות קלות עם קצת שמן זית (כמקובל).
&nbsp
לעיקרית לקחתי שרימפס ברוטב הבסיסי, העדין ביותר (שלא ישתלט עליהם) – חמאה ושום. הרוטב היה חביב, מעט מלוח מדי לטעמי (בטעימה נטו) אבל לא הפריע. השרימפים היו נחמדים מאוד. המנה כללה כ-12 שרימפים לא קטנים (קלופים, כלומר רק זנבות).
&nbsp
מכיוון שזה לא ממש משביע וגם רציתי לגוון, חלקנו מנת סרטנים (באותו רוטב). עד אז פגשתי סרטנים רק בחלקים (ככה יצא, ולא יצא כמעט) וחשבתי שיהיה מעניין לנסות. בדיעבד בחירה שגויה עבורי – אני לא אוהבת להתעסק עם האוכל בצלחת, מעדיפה שיגיע מוכן (ולכן בד"כ מזמינה פילה ולא דג שלם, למשל). בקיצור, זו ללא ספק חוויה אנתרופולוגית, לא בטוחה שקולינרית... יותר מדי עבודה ופחות מדי בשר
.
&nbsp
בשורה התחתונה היה נחמד, אבל היה קצת מתסכל לשלם מעל 100 ש"ח (וזה לא כולל שתייה) ועדיין לצאת לא שבעה... אבל זה כנראה צפוי בהתחשב בכך שלא אכלתי פחממות (למעט קצת פיתה). יש אפשרות להזמין צ'יפס (הם די נדיבים) או להזמין את השרימפס עם פסטה (אם כי ברטבים שפחות מתאימים לי) אבל אלה תוספות שאני יכולה לאכול גם בבית, במסעדה אני מעדיפה דברים קצת אחרים. אם אחזור לשם בעתיד אדאג להתנהל מעט אחרת.
&nbsp
לזכותם יש לציין שהתפריט מתמקד במאכלי ים (בכמה צורות הגשה) ולא מתפזר לכל הכיוונים; אולי זו גם הסיבה שבמנות העיקריות היה טרי וטעים ומהיר. השירות היה יעיל מאוד וכל המנות שהזמנו (כולל סלטי הפתיחה שמגיעים אוטומטית, וגם המים והחשבון) הגיעו מהר מאוד, תוך דקות ספורות לכל היותר. נשמע טריוויאלי, אבל לצערי זה לא מצב שאני רגילה אליו.
 
למעלה