ביקור בנורמנדי ובפריז

ביקור בנורמנדי ובפריז

חזרתי מצרפת לפני 3 שבועות אבל לא הייתי במצב לדווח על הביקור. ערב לפני החזרה ארצה הצלחתי לעשות סלטה לאחור על גרם המדרגות הספירליות בבניין בו שכרנו דירה...מכה קשה בראש עם זעזוע מוח קל, שבר כפול ומסובך בעצם הבריח. כך טסתי ארצה לאחר שסירבתי להתנתח בבית החולים בפריז והעדפתי לקבל דעה שנייה בארץ. מזל שהצרפתים נוהגים לצפות בשטיח אדום את המדרגות בבניינים הישנים. אחרת זה היה נגמר יותר גרוע.

ולעניינינו. נסעתי עם חברה לשבועיים. 6 לילות בילינו במחוז קלבדוס שבנורמנדי בכפר דייגים אותנטי באזור חופי הפלישה לא רחוק מהעיירה BAYEUX. זו פעם שנייה שאני שוכרת את בית הדייגים המשופץ והמקסים הזה, הנמצא ממש על הרציף, מול הנמל הקטן ממנו יוצאות סירות הדייגים בשיא הגאות, בלילה, ושבות לפנות בוקר. הסירות פורקות את שללן בשוק דגים קטן מול חלון הבית. כל מה שצריך היה זה לרדת, ללכת כמה צעדים ולרכוש דגים נפלאים, הכי טריים שיש, לארוחות שהכנו בבית. הנמל הזה ידוע כנמל המרכזי לקוקי סט' ז'אק. לצערי, העונה מתחילה בנובמבר, בפסטיבל הקוקי...

עיקר הדגים בחוף הזה של תעלת לה מאנש הם ה"דובר סול" הנפלא ועוד סוגים השייכים לאותה משפחה. היו ימים שעלו במכמורת דגי לוט וטורבו שכמובן נאספו אל סלנו. גם חלזונות ים, BULOTS, היו בשפע. והמחירים? מצחיקים. 15 אירו לק"ג דובר סול. בפריז, זה כבר עולה למעלה מ-50 אירו ובארץ, למעלה מ-240 ₪ לק"ג דג מצונן מיובא. אז שלא נחגוג?

אכלנו שם במסעדה אחת, ערב הגיענו. כמובן, מסעדת דגים ופירות ים. הדבר היחיד שראוי לדיווח מארוחה זו [שהייתה לא רעה אך סטנדרטית] הוא קוריוז הזוי. המלצר אשר שירת אותנו, צעיר צרפתי מהעיר הסמוכה, זיהה את העברית בה דיברנו. זה היה מוזר כי זה מקום אליו לא מגיעים תיירים ישראלים. להפתעתנו, הוא החל לשיר את התקווה [ללא זיוף ועם כל המילים] ונותרנו בפה פעור, שנפער עוד יותר כשהראה לנו כי בסמרטפון שלו יש שירים של איל גולן...היינו בטוחות שנפלנו על יהודי אך הסתבר שממש לא. הצעיר הסביר שהוא מעריץ של ישראל, של צה"ל ושל המוסד...
שמחנו למצוא שנשאר מקום אחד בעולם בו עוד מעריצים אותנו!

לאחר הארוחה הזו, לא אכלנו יותר במסעדות שם. זה היה ממש מיותר. לטגן דובר סול או כל דג אחר במעט חמאה, או חמאת שום – לוקח כמה דקות וזה עונג. לפרק סרטן גדול, אדום שריון [כבר מורתח], תענוג. קצת איולי על החלזונות, מעדן. כל זה מלווה בסיידר מקומי [עם אלכוהול], כשברקע, כשהחלון פתוח, ריח עז של אצות האוקיינוס, קולות המים הנסוגים ללב ים בשעת השפל, וצריחות להקות עופות המים הצוללים בחיפוש אחר שלל.

6 ימים שעברו כחלום. ביום השביעי עלינו צפונה לאטרטה [וחשבתי על פסיונטע שאוהבת את המקום] וחזרנו ללון בהונפלר. למחרת לנו באזור ג'יברני במלון מקסים ששכן על גדות נהר הסן. ביקור בגן הקסום של מונה MONET, שאפשר לבקר בו שוב ושוב והמשך לפריז.







 
פריז - גילוי מקרי של מסעדה משובחת.

בפריז שכרנו דירה בבולבר סט' גרמן, ממש מול בית הקפה הידוע, הדה מאגו. מצד אחד, בלב הגדה השמאלית והרובע השישי. מצד שני, רעש פריזאי מחריש אוזניים כשפותחים חלון, אשר להפתעתי, הצליח אפילו להרדים אותי...אפילו הרעש בפריז 'נוח יותר'.
אכלנו במקומות שונים, אבל ברצוני לדווח על מסעדה אחת, שהייתה עבורי הפתעה נהדרת, שהגעתי אליה ממש במקרה. כידוע, אני ממשיכה לחפש מסעדה בפריז שעוד מגישה את המנה הקלאסית של ברווז בתפוזים, כשהוא מוגש שלם ולא כמו קיצורי הדרך של היום, כשמגישים חזה בנפרד ושוק קונפי בנפרד.
תוך כדי חיפושים בגוגל ראיתי תמונה של ברווז פקינזי מושלם! נכנסתי לאתר המסעדה והנה, מסעדה סינית עם מנות מהמטבח הקיסרי, עם ביקורות מצוינות ונדמה לי שאף הוזכר שזו המסעדה הסינית היחידה בפריז שזכתה בכוכב מישלן. הכוכבים הללו מזמן הפסיקו להרשים אותי אך מאידך, אינני יכולה לעמוד בפני פקינג דאק טוב ומיד הזמנתי שולחן לארוחת צהריים.
הגענו למסעדה לא גדולה ברובע ה-15, בקומת הקרקע של אחד המגדלים שנבנו שם לפני כ-20 שנה על גדות הסן, בתוכנית גדולה של פינוי/בינוי. עם הכניסה עלה באפינו ריח נפלא של מנת צפרדעים בשום. זו כבר הייתה התחלה טובה.
התפריט אינו גדול אך משובח. אנחנו הגענו נעולות על מנת הברווז לשניים [75 אירו לשניים] והחלטנו להוסיף עוד מנה, כמנת פתיחה. הדילמה הייתה בין הצפרדעים לבין מנה של יונה צלויה בחמשת התבלינים. הלכנו על היונה כי צפרדעים יש לי בפריזר ויונה אינני יודעת איפה להשיג בארץ [מישהו יודע?] זה מוזר כי פעם זה היה נפוץ במסעדות ערביות וזה נעלם. זכורה לי לפני שנים מסעדה ערבית ביפיע, ליד נצרת, שם זו הייתה מנת הבית.
קיבלנו כל אחת חצי יונה, עם עור פריך ובשר אדמוני ועסיסי. יונה זה בעל כנף טעים טעים אבל קטן קטן [פלא שהיא לא מצליחה להביא את השלום? זה גדול עליה...] על זה נאמר ולא נודע כי בא אל קרבנו.
ואחרי העוף הקטן הגיע העוף הגדול. חצי ברווז מסוג CANNETTE שעורו מתוח ומבריק, הובא על ידי המלצר לשולחן קטן שהוצמד לשולחננו וקולף על ידו בזהירות. העור הפריך הונח על קרפ סיני קטן עליו כבר היה רוטב הויסין וג'וליינים של מלפפון. מגלגלים ואוכלים ומתמוגגים. סה"כ קיבלנו 8 קרפים כאלה.
אחרי שהעור מקולף, נותר ברווז לא מבושל. נשאלנו איך אנחנו רוצים שיבשלו לנו את בשר הברווז. ביקשנו לקבלו עשוי בווק עם אטריות מי דקיקות. שנים לא אכלתי מנה סינית כה טובה. הרוטב היה נפלא והזכיר איך אוכל סיני טוב יכול להיות אחרי שטבענו בגלי ה'אסיאתי'.
ההגשה השלישית של מנת הפקינג דאק הייתה מרק שהיה ציר עשוי משלד הברווז. ניצול מקסימלי של העוף אחרי שקילפו את עורו ובישלו את בשרו. היה לא רע אבל לא מרשים במיוחד.
את כל זה ליווינו בתה יסמין. סך הכל הייתה זו ארוחה מענגת. כל ביס היה תענוג מושלם ואינני זוכרת מתי אמרתי זאת על מסעדה, לא רק בארץ, גם בפריז. מומלץ מאד מאד. בערב האחרון תכננו לשוב לשם שוב, אבל לצערי, ביליתי אותו בבית חולים.
רק בשביל ארוחה נוספת שם, אשוב עוד לפריז. ועד אז, אל תחמיצו אם אתם מגיעים לפני.
CHEN LE SOLEIL DE L'EST, 15 RUE DU THEATRE, PARIS 15







 

Nרב

New member
נקרא שהיה טיול מצוין (חוץ מהפינאלה
)

אשריך שאת נהנית לבשל גם בחו"ל זה בהחלט מענג שיש פרודוקטים טובים טריים וזולים. אין ספק שזה עושה הבדל גדול בתחושה מהטיול!
תרגישי טוב והחלמה מהירה
 
תודה מרב. הבישולים היו בעיקר בנורמנדי. בפריז היה מטבח

פחות מזמין...
כשאני נוסעת לצרפת [לא בהכרח לפריז] זה לא על תקן של טיול אלא יותר של לחזור הבייתה. חרשתי את כל פינותיה עשרות פעמים ועדיין אין לי הרגשה של דז'ה-וו.
 

gastro101

New member
ברוך רופא חולים
אכן חבל על סיום כה שבור

לטיול כה מהנה . מקווה שתחלימי ותשובי לפריז- לדירה עם מעלית או קומת קרקע
 
שווה להוסיף שבוע כזה לכל ביקור בפריז. ממש לא מסובך.

שכרנו רכב בשדה ומשם נסענו ישר מערבה. זה גם בסיס טוב לטיולי כוכב. את הרכב החזרנו אחרי ההגעה לפריז. בחודשים שהם מחוץ לעונה זה גם מאד זול. בפעם האחרונה שהייתי שם זה היה בחודש מרץ לדוגמה וזה עלה 700 אירו לשבוע לבית המתאים לשני זוגות או לזוג עם ילדים. הכל משופץ ומעוצב נפלא ובעלת הבית מקסימה.
 
רק בריאות

אני בבת גלים חושב אני מלך- העולם, על פי התמונות שצירפת היה מתאים לי לשהות שם על החוף ולהריח את האצות,
בינתיים אני מסתפק בחוף השכונתי ,
ץמיד תהיה לנו בת-גלים, נעצבתי לקרוא על החבלות שספדת, מאחל לך המון בריאות ונחת מהמשפחה, בהזדמנות גם אברכך בשנה טובה ובחג-סוכות שמח,
צירפתי לך תמונות מיום ה האחרון עת הגעתי בשש ורבע לחוף, שם אין צדפות ואין דובר סול, במקרה הטוב יש בורי או סרגוס וגם מרמורים,



 
באמת היה מתאים לך. היו הרבה חברה עם חכות על המזח.

זו הייתה חווית אוקינוס במיטבה. בעת השפל עשרות תושבי הכפר הולכים עם דליים ואוספים מולים שנחשפים.
ואם תעלה משהו בחכתך, אתה יודע איפה הכתובת
אני כבר מצליחה לפרק דגים ביד אחת...
שנה טובה גם לך.
 

החתולית

New member
על הדיווחים והחלמה מהירה ושלמה

סיום עגום לנסיעה שנראה שהיתה מוצלחת.
&nbsp
רשמתי לפני את המסעדה הסינית, לביקור הבא בפריז (מי יודע, אולי אפילו בדצמבר).
 
זה היה אחד הדברים ההזויים שקרו לי אי פעם...

מילא המוסד, אבל בחור צרפתי גוי , בן עשרים ומשהו, בעיירה נידחת, מחזיק בסמרטפון שירים של אייל גולן עם השמות בעברית...וחקרתי אותו בכל כיוון - שום קשר ליהדות או לחברים יהודיים.
 
למעלה