סוף שבוע עמוס מסעדות מהצפון

amirline

New member
סוף שבוע עמוס מסעדות מהצפון

להלן כמה פנינים מסוף שבוע עמוס בצפון, לכל המקומות הגענו 4 מבוגרים עם 3 ילדים (גילאי 2,4,5)

שראביכ
רעבים מהדרך עצרנו בשראביכ, פעם ראשונה שלי שם והציפיות היו גבוהות, הוזמנו למרכז שולחן:
חומוס - היה טוב מאוד
חציל מטוגן בטחינה גולמית- טעים מאוד
כרוב ממולא - מעולה
קובה בורגול עם בשר - מעולה
עטאייף עם תרד - מעולה
עלי גפן - מצויינים
טחינה,חמוצים,וכו'

לילדים הזמנו פרגיות, רצינו להזמין 2 מנות אבל המלצרית (שהיא כנראה אחת מהבעלים) אמרה שאין צורך וזה יספיק להם - אהבתי את זה מאוד !
הבנות אכלו רק סלטים ואנחנו חלקנו פרגיות ומנה של נקניקיות תוצרת בית, הפרגיות היו טובות אבל הנקניקיות היו יבשות ולא טובות, בכל אופן שבענו והיה לא רע בכלל אם כי לא נפלתי מהמקום עקב מבחר דל מאוד של בשרים (פרגיות, נקניקיות וכבד עוף), בספק אם אחזור לשם.

צ'יז (בית הלל)
מסעדה נחמדה מאוד, די מלאה רוב הזמן וזה כבר סימן טוב, הוזמנו לשולחן:

סביצ'ה אינטיאס - סביצ'ה טוב אם כי לדעתי טפנד זיתים היה מיותר , טעם די דומיננטי שהייתי מוותר עליו
פילה סלמון על מצע פירה ירקות שורש - מנה טובה מאוד, הדג היה עשוי מושלם והפירה היה טעים וקטיפתי
פיצה אנטיפסטי - פיצה טובה מאוד עם כמות ירקות טובה ומדויקת
סלט גבינת עיזים - היה לא טעים בצורה קיצונית והוחזר למטבח
פסטה בולונז - לא טעמתי אבל היו תגובות ממש טובות עליה
עוגת גבינה - טעימה אבל לא באופן יוצא דופן

אם אהיה בסביבה אחזור ללא ספק

קלומפוס
מעין דיינר אמריקאי שמגיש המבורגר וצ'יפס בלבד, מסעדה זאת היא חלק מקבוצה של 3 מקומות (פוקצ'ה, קלומפוס ועוד מקום של יוגורט) שנמצאים זה ליד זה בקרית שמונה, הוזמן לשולחן:

המבורגר סינטה 300 גרם - מורכב מ 60% סינטה והשאר בשר הבקר הרגיל של ההמבורגר, כמו כן יש בצל מטוגן בתוך ההמבורגר, המבורגר טוב מאוד ומורגש שהוא איכותי.
המבורגר גבינות - המבורגר 220 גרם עם גבינות למיניהן בילט-אין בתוך הבשר, לא טעמתי אבל הביקורות היו טובות
צ'יפס - מדובר בתפוחי אדמה טריים שנחתכים ביד, אין ספק שזה מורגש ומשדרג את הארוחה

אשמח לחזור למקום הזה.

הטחנה (מטולה)
אחרי ששמעתי כמה וכמה פעמים על המקום החלטנו לדגום אותו (בצירוף העובדה שחדר האוכל של תאי ויליג' פשוט מזעזע אז ויתרנו על ארוחת הערב שם).
המסעדה ממוקמת במטולה שהיא בערך סוף ארץ ישראל ימינה, כשנכנסים למסעדה יש אווירה של בשר , המקום היה מלא ואפילו חיכינו 10 דקות למרות שהזמנו מקום.
אל השולחן ניגשה מלצרית ברמה גבוהה מאוד לדעתי, היא מיד הציעה להזמין לילדים ואז היא תחזור לספר על המיוחדים ולקשקש, אחרי שחזרה שמענו את המיוחדים ואת ההמלצות (והדיס המלצות כגון: לא יכולה להמליץ על האנטריקוט כי הוא לא מיושן מספיק...) החלטנו להזמין:

סיגר עם אנטריקוט ונגיעות כבד אווז - מנה טעימה ביותר
לחם עם 8 מטבלים - מטבלים נחמדים מאוד
סלט קיסר - בינוני עד חלש
תבשיל אסאדו - הוחזר למטבח כי הגיע בעצם עצם ענקית בלי בשר, הוחלף בתבשיל צלי שגם הוא היה חלש מאוד ולא שווה 99 שקל.
נתח ניו יורק - 500 גרם סינטה על העצם, ביקשתי מדיום והגיע מדיום רייר, לא החזרתי כי גם מדיום רייר אני אוהב, הבשר היה טוב אבל אין סיכוי שהיה שם 300 גרם בשר (העצם אמורה להיות 150-170 גרם לדבריה), לא שווה 170 שקל !
פריים-ריב 500 גרם - הבשר היה קשה וצמיגי, הבחור שהיה איתי פשוט ויתר לקראת הסוף, אכזבה ...

המלצרית הוציאה לנו פעמיים צ'ייסרים, כשנשאלנו ע"י האחראית איך הייתה הארוחה (לפני שמישהו התלונן) אז הבנות אמרו שהיה מאכזב ופירטו, האחראית שאלה אם נרצה עוד מנה מסוימת על חשבון הבית וחבל שלא אמרנו כשטעמנו, בכל אופן הוציאה לנו קינוח ושתיה חמה על חשבון הבית.
השירות שם מעולה וזה מקום שכן אחזור אליו אם אהיה בסביבה כי לדעתי יש שם אוכל טוב, פשוט בחרנו לא כ"כ טוב ונפלנו על יום חלש .


לסיכום הצפון: אין ספק שיש פערים גדולים בין הצפון לבין המרכז למרות שיש כמה מסעדות ברמה טובה מאוד בצפון, אהבתי את מחירי היין בצפון, סביבות 25 שקלים לכוס יין שבמרכז תעלה 32-40.
 

salo22

New member
אמיר תודה על השיתוף ! נהנתי לקרוא..

הייתי פעם אחת בשראביכ ואפילו לא ידעתי שיש שם מנות בשריות משמעותיות
מצד שני גם לא שאלתי ולא נהננו יותר מידי כמו שציינתי בעבר ממה שלקחנו משם, נפלנו על יום ראשון עייף ולא מוצלח שם במיוחד.
הטחנה סוג של אניגמה בשבילי, מוסד אדיר שם עם מנות עיקריות מאוד שנויות במחלוקת, מה שניסינו בעבר..
ולגבי הצפון... זה איזור רחב מאוד
אני לא יודע אם יש הבדל משמעותי מול המרכז בסיגנון הסטקיות שביקרתם כי הז'אנר לא מעניין כל כך, אין שום ספק שהצפון כמעט וחף ממסעדות "מטבח מודרני" ומטבח אסיאתי "קלאסי" ובעיקר מודרני וזה אולי לטעמי חוסרים מרכזיים, אני חושב שכלל הארץ יבשה בתחומי מטבח אירופאי קלאסי.. בתחום המטבח הערבי, הערבי גלילי כמובן, הים, איטלקי, בחיפוש נקודתי וממוקד בתחומים ספציפיים תמצא יהלומים שיעלו לטעמי לפחות, "על המרכז", כך שהעסק די שברירי ועדין ואני לא בטוח שהתנסת מספיק בכלל הצפון כדי לגבש דיעה כל כך נחרצת
סיבה להמשיך לבקר, להתמקד ולהתנסות..
 

amirline

New member
ברור, מחילה אם השתמע מדבריי משהו רע לגבי הצפון

כתבתי שיש מסעדות מעולות בצפון (מוסקט, גני שולמית,מגדלנה, דוניה רוסה, איטלקית במרכז קסטרא חיפה שאני מאוד אוהב ועוד), אין ספק שלא ביקרתי בהרבה מסעדות בצפון ומה שרשמתי היה אחרי כמה מסעדות בכמה ימים ואף אחת לא העיפה אותי ממש...
&nbsp
אולי כתושב תל אביב אני קצת מפונק

שוב מחילה אם פגעתי במישהו .
 

החתולית

New member
על הדיווחים

אכלנו בשראיבכ כמה פעמים, אבל אף פעם לא בשר על האש. מבחינתנו, זוהי מסעדה לתבשילים וסלטים שקשה למצוא במקומות אחרים, ולטעמנו הם מצויינים.
&nbsp
על הטחנה קיבלתי חוות דעת סותרות ולא יציבות.
 

amirline

New member
במחשבה שניה אתם צודקים, לא יודע למה ננעלנו על הזמנת בשר ....

הסלטים באמת היו מצויינים ואפשר היה להסתפק בהם...
 

החתולית

New member
דרך אגב,

הם בדרך כלל לא מעודדים הזמנת יותר מידי מנות. תמיד יגידו לך שמעדיפים שתזמין אחר כך עוד אוכל, ולא שתזמין יותר מדי.
 

החתולית

New member
שראביכ שונה בהרבה דברים

גם לא מוכרים אוכל הביתה, משום שבעל המקום מאמין שצריך לאכול את האוכל שלו טרי.
 
למעלה