זהו שאני לא חושב-אני בטוח, זה ז'אנר שנכחד
אין מה לעשות, זו דרכו של העולם.
בזמנו היו כמה וכמה מסעדות טובות שלא בכולם יצא לי לאכול,היו כמה אף בתל אביב רבתי,
בחיפה ובקריות היה ציבור עולים גדול שבא לא מכבר מרומאניה וסבא שלי עליו השלום היה אחד שהכיר כל טבח או גרילמן ראוי,
היה לו כמה באסטות בשוק-הרוכלים בחיפה, ממש צמוד לקפה גלידה יונק,
הרומנים שלטו אז בחיפה בשוק הפשפשים וגם כמובן בהחלפת הכספים ברחובות: הבנקים או רחוב שרה,
את מעיין הבירה עוד בתקופתו של הסבא של שלומי הוא פקד רבות והיה בן בית שם,
עם הזמן הטבע עושה את שלו, אותם עולים שזה מכבר באו לארץ-ישראל נאספו אל האדמה והדרישה לסוג הזה של אוכל הלכה ופחתה.
אני מודע שכיום יש כמה מקומות טובית לאוכל רומני שיש בהם נקניקיות בכלל לא רעות(מעיין-הבירה) או מיטיטיי עשוי היטב.
עדיין , זה לא זה.
רומניה היא מדינה גדולה יחסית בשטח ומבחינה טופוגרפית היא נראית כמו שהרומנים מכנים אותה:bereket de flores
הכוונה שמפת רומניה מזכירה זר פרחים שבתחתיתו אסוף וצר יחסית-דרום רומניה ולמעלה רומניה מתפזרת ומתרחבת מערבה ומזרחה,
בגלל הטופוגרפיה ובגלל העבר המלחמתי של רומניה והכיבוש הטורקי וכל הסיפוחים והסכמי השלום רומניה מושפעת מהמון מטבחים:
טורקיה בראשונה, בולגריה, הונגריה, סרביה וקצת מאוקראינה סלאש רוסיה,
בערים מסויימות ברומניה ניתן לאכול מאכלים ומשקאות ייחודים רק לאותו חבל-ארץ.
בעיקר מה שלא ניתן להביא לישראל זה את חומרי-הגלם, למשל גבינות נהדרות שרועי הצאן והצ'ובאנים חובצים במערות בהרי הקרפטים, גבינות כמו בורדוף או ברינזה וגם קשקבל לעולם לא יהיו כמו גבינות צהובות מפלסטיק של " תנובה"
גם היום הכל לחוץ כאן ותובעני, שם עדיין יש כבוד לזמן הפנאי ושהולכים למסעדה הכל שם באיזי, פה גם במסעדות הכי נחשבות ניתן לראות אנשים לחוצים שמביטים במחשב האישי או בסמסונג ולא באמת נהנים מהסעודה,
אני למשל אוהב מרק בטן, לא בהרבה מקומות ניתן לאכול מלבד כמה מקומות של בולגרים ביפו,
יש מסעדה אחת שברח לי שמה שנמצאת כיום ביפו היכן תיאטרון נגה ושכנה בזמנו סמוך לטיילת אם אני לא טואה בפינת סלמה או ברחוב קאויפמן?
שם יש מדי פעם ערבי פולקלור וזימרה כי בעלת הבית זמרת במקצועה, אולי שם אהנה באמת,
אגב ברחוב בן מאביגדור גם יש את "בוקרשט" מסעדה בהחלט טובה ,
בחיפה?
לא, ממש לא
את ינקו ודורה ציינתי כי היא לדעתי אחרונת המוהיקנים של הסוג הנכחד הזה של מסעדות,
הקליינטים של הז'אנר הזה נעלמו כאמור והדרישה השתנתה,
אז יכלת לאכול דג אפוי עם מטוגן ורוטב שום מעורבב עם מעט שמיר זה היה ממרח אלוהי לכל דג תפל ,
סוג של מוז'די עם תוספת של שמיר קצוץ
העידן הזה היה ונגמר, לפחות בחיפה רבתי