ובחג האחרון אכלתם?

salo22

New member
בית, סוכה, עלה גפן

בגיזרה הביתית היה "מוסר ים" גדול מאוד שהלך לתנור ואחרי זה עמלתי קצת על פירוק כל הבשר מכל מקום אפשרי כולל הראש, מומלץ כפפות חד פעמיות אחרת הריח די נתפס, בכל דג.. ליד זה רוטב טבילתי על בסיס למון גראס, שום, עירית, פטרוזיליה, לימון, שמ"ז, קצת מים וכנראה עוד כמה דברים, לא זוכר
אחל'ה ארוחה, פשוט מאוד לביצוע. ליד זה סלט עגבניות עם חלומי מטוגן, של מחלבת ציפורי נדמה לי, 5 ש"ח ל 100 גרם זה לדעתי מחיר סבבה לכל גבינה, החלומי שלהם לא מדהים אבל חביב למחיר (רשת רוסמן למי שמכיר).
אנחנו מנסים לעשות קצת שינוי ביתי תזונתי כבר תקופה, כי ככה בא לנו, ובין היתר משתמשים הרבה בהודו טחון (הפעם דחפו לנו שווארמה הודו די יקרה, אבל יש נתחים זולים יותר שהולכים טוב בטחון), אז הכנתי רוטב בולונז טעים מאוד, כמובן שהבשר לא יהיה הגורם היחיד בתמונה הכללית, אבל הסועדים אמרו שיצא לא פחות טוב מכל בולונז עם בקר, כמובן שעוזר שיש פרמז'ן נחמד באיזור.
לסוכה חילקנו משימות לבני המשפחה וסה"כ הייתה ארוחה לא רעה - לחם סודה טבעוני שיצא לנו נחמד עם משקה סויה במקום חמאה וריוויון, סלט חצילים שנשרפו בתנור הרבה מעבר למה שיכלו לסבול ולטעמי כמה שיותר זמן, ככה ההבדל יותר גדול, תבשיל הודי מכמה סוגי עדשים עם חתיכות קשיו קלוי במחבת עם תבלין קארי ועוד כמה דברים, לפיזור מלמעלה למי שרצה, קשיו אחד הדברים הכי אהובים ולאחרונה הקונדימנט הזה בשימוש קבוע לפיזור בצלחת מעל המון דברים וטעים ביותר בפני עצמו. היה גם אורז צהוב עם עשבים בכיוון "מאוד פרסי" למרות שאני לא בטוח שכוונת המשוררת הייתה המטבח הפרסי, יצא לה מצויין.. חומוס ממסעדת מצה, לא רע..
השתדלנו מאוד שזו תהיה ארוחה טבעונית לטובת בני משפחה שהתקרבו לאחרונה לנושא ולמעט שניצלים לילדים, שאכלו גם לא מעט מהמבוגרים, האוכל בהחלט היה טבעוני טעים, משביע, זול, יש יאמרו גם בריא, שיהיה.
בעוגות כבר היה שימוש מאסיבי יחסית במוצרים חלביים, אנחנו הבאנו עוגת שוקולד מריר וחצאי אגסים מוטבעים בפנים, שלטעמי יצאה פשוט נפלא ועוגה נוספת שכבר הפכה לקבועה בבית, פאי על בסיס טברוג, אוכמניות קפואות (שדיללנו עם דומדמניות שחורות חמצמצות לעידון העלות לכמה עוגות וגם גיוון מרענן בטעם) ושטרויזל שזורים מלמעלה, עוגה נפלאה (לטעמי
).

הגנבנו ביקור לאחר תקופה יחסית ארוכה שלא ביקרנו בעלה גפן - עומאר כהרגלו היה בסביבה, חבל לי בשבילו לראות אותו יוצא ומעשן לא מעט פעמים בחוץ בין הכנת מנה כזו ואחרת, אבל זו זכותו.
הארוחה הפעם הייתה יותר מאכזבת באופן יחסי ממה שהיינו עד היום, אני מרבה יחסית להזכיר את המקום באופן גורף כהמלצה, אך תמיד חשוב גם לעדכן כשיש שינויים מסויימים.
סה"כ האוכל נשאר מושקע ודי טעים ברובו ללא יוצא מין הכלל, לא קרה שינוי מהותי, אך מתסכל היה לראות אלמנטים שאהבנו מאוד ונראו לי מיוחדים וגם הגיוניים ומושכים, מתנדפים להם עם עידכון התפריט האחרון, או לפני..
בראשם פלטת הקינוחים לזוג שלפי המלצרית נגוזה, זו הייתה הסיבה המרכזית שפינטזנו לחזור לשם תמיד, שלושה קינוחים בחגיגה גדולה של קישוטים וקונדימנטים קטנים מסביב כמו מרנגים, הרבה רטבים מעניינים, גלידות וכולי, בעלות שהסתכמה בשלושים וקצת לקינוח, זה היה משהו מאוד מיוחד שם לטעמי.. הקינוחים שהזמנו הפעם היו בבודדת, סה"כ שניהם עלו מאה ביחד, צורת ההגשה שונתה מעט וכוללת הרבה פחות דברים מעניינים על הצלחת ויותר חתיכה אחת גדולה וכמה דברים מסביב, מטעמי קינוח השוקולד התאכזבנו במיוחד, כאוהבי כיוונים מרירים איכותיים פלוס הקדאיף לא בא לנו כהברקה שם, והחליוואת אל ג'יבן גם הוא היה מעט פחות מהנה מבעבר, בגלל צורת ההגשה.. חבל מאוד, נשקול בעתיד בזהירות צעדינו עם הקינוחים כרגע שם, כי המחיר לא הלם לטעמי את הרמה הפעם..
 

ady18

Well-known member
אצלנו

לא רצינו שוב בשר
אז בכול זאת חג
עשינו סלמון מעל מלח גס מעט טאריקי וטעים מאוד
גזרת סלטים גם קצת שונה
סלט סלרי חמוציות
סלק כוסברה
סלט שעועית לבנה
הוגש חלה\פוקצה לבחירה
ומנת הפחממה הייתה גם מגוונת פשטידת גבינות\בסגנון בורקס (מבצק עלים)
מאוד טעים... וקל
ועוגת קליק קלאסית....
 

pix37

New member
סע וטייל במרחבי ישראל - בעיקר חוויות רעות ברשתות

בחג עצמו - טיול בנגב עם קבוצת חברים, המון סוגים של בישולי מדורה, לבנה שמטפטפת כל הלילה והמון המון אוכל טוב וחברה טובה.
בדרך לשם :

ארומה בית קמה - אייס קוקוס / ליצ'י טבעוני - טעים מאוד אבל מעט יקר 22 ש"ח לכוס ארומה. (הערה - אי אפשר להציב מתמחה בקופה בלי מישהי שיודעת את העבודה לעזור לה ובטח לו בערב חג כאשר כולם לחוצים בזמן)

סי אספרסו - כביש 6 מחלף נשרים לכיוון צפון -
שוב רשת לא רעה, שפשוט לא מכשירה ומפקחת על העובדים שלה, ובפועל מי שמשלמים את המחיר הם הלקוחות. הפעם השרות כבר גבל בהזוי, הצוות בחלקו לא דיבר עברית כלל והחלק האחר לא ממש התחשק לו לעזור. אף אחד לא מוכן למסור מידע מתי יצאו הפיצות, מתי הנקניקיות יהיו מוכנות ובכלל עושים טובה שמתייחסים.
בסופו של דבר הצלחנו להזמין פיצה לאחד הילדים (14 ש"ח) שהיתה גרועה יחסית למה שזכרתי אותה שום דבר שם לא התחבר והבצק המוצלח נותר לשאת לבדו במעמסה.

לאחר היסוסים רבים הרעב הכניע את הגדול אשר הזמין כריך של רוסט ביף (33 ש"ח) לכריך אשר נראה והרגיש עייף מאוד.

אני הזמנתי את כריך האלטיליה שבעיני הוא אחד הכריכים המוצלחים שיש - אבל הפעם הוא לא התחבר - העגבניות המיובשות נעדרו ממנו ובכלל היתה הרגשה של תעופו לנו מהעיניים. עצוב אבל על כביש 6 אין חלופות אחרות.

בורגר סאלון - המבורגר לצלייה ביתית
מאחר ולא שבענו וכבר הזמנו אורחים לארוחת חג שני בלי שהיה לנו כלום בבית עצרנו בכניסה לטבעון בבורגר סאלון והזמנו חבילת המבורגרים לצלייה ביתית - 6 המבורגרים של 220 ג' ב- 85 ש"ח. בנוסף קניינו גם 6 לחמניות שנאפות במקום.

ההמבורגרים אשר היו גדולים יותר מאשר הובטח נצלו על פלנצ'ה ביתית ונטרפו על ידי אוכלי הבשר אשר טענו כי הם מעולים וטובים אף מאלה שאנו קונים בד"כ אצל קצב מתמחה. ביחד עם תפוחי אדמה שבושלו במהירות בסיר מים ואז נשלחו להשתזף בתנור הושלמה ארוחת חג נהדרת וטעימה.

למחרת נפגשנו עם חלק אחר של המשפחה בתחרות ארמונות החול בבית ינאי (סתמי עם כמה עבודות יפות) ולאחריה קפצנו לבית הפנקייק בכפר ויתקין. המקום שומר על עקביות - נחמד מאוד בגזרת הפנקייקים וסתמי בכל השאר.
הצ'ילי שאני הזמנתי היה סתמי ולא מעניין והבשר שהיה הוגדר על ידי שאר בני המשפחה כיבש. הבכור הזמין המבורגר מדיום רייר אשר כמובן הוגש מדיום וול והוחלף להמבורגר עשוי במידה הנכונה אך לא ממש טעים (למה מסעדות לא יכולות להבין שיש גם ילדים שיודעים מה הם מזמינים ולכבד את ההזמנה - לא חבל על המבורגר שנזרק לפח סתם כי המלצרית לא מאמינה שילד יכול ואוהב לאכול רייר) טבעות הבצל שהוזמנו ליד היו תוצרת בית וגרועות במיוחד, ומה שהעיב על הכל היתה הגלידה שהוזמנה עם הפנקייקים שפשוט היתה ברמה נמוכה ולא מתאימה למקום המתהדר בקינוחיו. כ- 190 ש"ח לארוחה לא מוצלחת.

הילד המרכזי (6) לא שבע ולכן בדרך לאוטו עצרנו בפיצריה הסמוכה vita Bella והזמנו משולש פיצה עם זיתים. יצא לי בעברי לאכול כמה פיצות מצויינות והמון פיצות גרועות אבל זו בהחלט היתה מועמדת לתפקיד אחת הפיצות הגרועות שטעמתי מימי שום דבר שם לא התחבר, הבצק היה איום ובמרקם של בסקוויט, הרוטב לא הוגש ולגבינה פשוט לא היה טעם. היינו חמישה אנשים על משולש פיצה אחד ולא הצלחנו להשתלט עליו מרוב שזה היה גרוע. הצוות כמובן היה אדיש לחלוטין והיה עסוק בלבהות בטלפונים שלו במקום לראות מה קורה במסעדה.

ומה שעצוב בכל הסיפור הזה הוא שנראה שלרשתות פשוט כבר לא אכפת - הן משקיעות כסף רב ביצירת תפריטים לא רעים בכלל אבל הן לא משקיעות דבר באנשי הצוות שלהם אשר אמורים להכין לשווק ולהגיש את אותם מוצרים והתוצאה מורגשת וחבל.
 

החתולית

New member
בבית הפנקייק אוכלים פנקייק

לא צ'ילי או המבורגר שאין סיכוי שיהיו טובים. בסי אספרסו אני מזמינה את הדברים הבסיסיים ביותר, אחרת ברור לי שאתאכזב.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא פנקייקים מעולם לא אכלתי שם, אבל מזון בסיסי "מהיר" כן

כלומר חומוס / צ'יפס / סלט / טבעות בצל וכיו"ב, ובזה הם דווקא לא רעים. לא ניסיתי אותם במה שמצריך "תחכום" (כמו בשר) כי זה לא נראה לי מקום מתאים. בד"כ אנחנו עוצרים שם בלילה בנסיעות על כביש החוף, ובעיניי הם סוג של דייינר אמריקני רק עם אוכל יותר ישראלי.
 

החתולית

New member
הם לא רעים בחומוס כמו שאחלה לא רעים בחומוס

ובצ'יפס וטבעות בצל כמו שתפוגן טובים בצ'יפס.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נסחפת... הם לא כ"כ גרועים, ואכלתי רבות עם אנשים אחרים

(לא חבר'ה שלי, מכרים שונים שלקחו אותי טרמפ
) שחוזרים אליהם שוב ושוב כי זה אוכל חביב (וממש לא עד כדי כך גרוע, לא יודעת מתי ניסית לאחרונה) לעצור בדרך גם בשעות הלילה הקטנות. אז הם לא לטעמך, קורה. הם לא מסעדת גורמה ואפילו לא חומוסייה. כבר אכלתי במסעדה חומוס מקופסה, וכבר קיבלתי טבעות בצל בלתי אכילות, והם לא זה ולא זה.
 

amirline

New member
מסכים עם החתולית, מלבד הפנקייק האוכל ברמה נמוכה

לטעמי כמובן.
&nbsp
 

החתולית

New member
זה לא עניין של גרועים או לא גרועים

כמו במקומות רבים אחרים, הצ'יפס לא נחתך ומוכן במקום, כנ"ל טבעות הבצל. לא מדובר בחומוסיה שמכינה חומוס טרי כל יום, אלא במקום שקונה חומוס מסחרי מוכן, וזה לגיטימי.
&nbsp
אני, כמו רבים אחרים, אוכלת חומוס בחומוסיה ומעדיפה לאכול במסעדה צ'יפס טרי וטבעות בצל אמיתיות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה כן, הכול יחסי. זה לא הופך אותם ל"אחלה" או ל"תפוגן"

צ'יפס שנחתך במקום אינו בהכרח טוב יותר (דווקא אחרי טיגון ראשוני והקפאה הצ'יפס יוצא הרבה יותר פריך ולא דרדלה) וגם קנייה של חומוס אינה בעייתית בהכרח, זה לא בהכרח חומוס נחות מקופסה (דווקא בבית השרימפס בחיפה קיבלנו חומוס קר כזה והוא היה נורא).
&nbsp
אגב, pix37 דווקא כתב " טבעות הבצל שהוזמנו ליד היו תוצרת בית וגרועות במיוחד". לא יודעת אם הם שינו משהו (בפעם האחרונה שאכלנו שם טבעות בצל הן ממש לא היו גרועות) אבל תעשייתי זה כנראה לא היה.
&nbsp
אין ספק ש"בית הפנקייק" אינו חומוסייה (הוא גם לא מפורסם כך). אכן, אם אני רוצה חומוס טוב אני הולכת לחומוסייה, אבל זה לא ממש רלוונטי באמצע נסיעה בשעת לילה בכביש החוף, כן? לכן אני מנסה לשים את הדברים בהקשרם – זו לא מסעדה שנוסעים אליה במיוחד, זה על תקן דיינר אמריקני: עוצרים להתרעננות באמצע נסיעה ואוכלים קצת אוכל בסיסי חביב. זה הכול.
 

pix37

New member
לדעתי טבעות הבצל לא היו תפוגן - אלא משהו שהם הכינו בעצמם

אבל לצערי הם פשוט לא היו טובות.
הבצל נחתך דק מידי - והציפוי לא הצליח להדבק אליו כך שבפועל קיבלנו ערימה של בצל מטוגן דק עם פירורי לחם מסביב.

היינו שמחים לקבל טבעות בצל של תפוגן או מישהו מהמתחרים לעומת מה שקיבלנו בפועל.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
חבל, אולי החליפו צוות במטבח או שעבר עליהם משהו רע

מתישהו ב-2015 אכלתי שם טבעות בצל (שלא אני הזמנתי, אלא שותפיי לשולחן) והן לא היו דומות לתיאור שלך ונבלסו בהנאה ע"י כל הנוכחים. התקשיתי להפסיק לנשנש אותן...
 

salo22

New member
מוזר עניין ה"אייס הטבעוני"

בטח יש פה ושם כאלו שיחברו את זה למשהו מאוד בריא, כי הוצמד לזה הטייטל טבעוני, משהו משהו. ארומה בטח מאוד מרוצים מעצמם על המצאה מאוד דגולה זו, הרי בעייתי להם מאוד לעשות אייס\סורבה נזיל יותר על בסיס פרי טבעי עצמו, אז הנה, הושיעו את הטבעונים עם ליין מוצרים "מבריק", פנטסטי.
 

foofoo77

New member
אני לא מתאפסת עדיין מהחג הזה

היה ארוך וקשה ולווה בנהיגה מאוד ארוכה אתמול מאילת חזרה הביתה.
בחמישי שמנו פעמנו אחר הצהרים לאילת. עצרנו לאכול בפיטפוט בבאר שבע. כן, אני יודעת. כן אנחנו מקטרים על זה כל פעם מחדש ואיכשהו שיחיה סירב לנסות מקום אחר שהיה קרוב יותר לכביש אז נכנעתי והלכנו לפיטפוט.
שיחיה אכל עוף בקארי על אורז עם ירקות. הוא אכל אבל לא היו לו דברים טובים לומר. אני נהגתי ולא רציתי משהו מאוד כבד אז לקחתי פסטה ברוטב רוזה שהיתה חמוצה וסתמית.
האחיין הטרמפיסט שלי לקח פיש אנד צ'יפס והיה מרוצה מהם, טעמתי דג סול מטוגן בטמפורה בשמן שראה ימים טובים יותר. (אני צריכה להסביר לאחיין שלי מה טוב ומה לא.)
הקטנצ'יק המשיך והתעקש לאכול שניצלונים וצ'יפס. מה אומר? קיבלנו גילוחי חזה עוף יבשושיים עד אימה עם ערימת ירקות שלפחות היו מכסים.
אכלנו, ביחד עם 3 שתיה יצאנו ב 238 ש"ח והמשכנו לאילת.
בשישי אבא שלי עשה לנו להנאתי ארוחת דגים. משום מה הוא קנה לי אדמונית בזמן שכולם קיבלו דניס בתנור. היה טעים אבל הדניס הרבה יותר טעים. לשיחיה והילדון היו קציצות ואורז. אחרי ארוחת הערב הלכנו ל9 ביץ' על החוף עם אחותי והגדולים שלה.
אכלנו כולנו סופלה (היה פונדנט לעזאזל עם האילתים האלה), שיחיה לקח באונטי. היה לו טעים.
כולם שתו מילקשייק. אני זינבתי לשיחיה משלו כי נראה לי הזוי לאכול סופלה עם כדור שוקולד וללוות אותו במילקשייק. היה חביב.
בשבת לא בישלנו היינו בים, אחר כך בסרט, אחר כך שוב בים ואז לקנח הלכנו לעוד סרט (בצהרים עם הילדים לטרולים שחמוד בטירוף והמוסיקה שלו מקסימה ובערב לג'ק ריצ'ר- קנינו שוברים מוזלים ורצינו לנצל אותם). אחרי פגישת מחזור עם אחד האקסים שלי מימים ימימה חזרנו הביתה עם התובנה שלעולם לא נלך לסרט עם אבא שלי יותר!
בראשון כיאות למשפחה שלא אוכלת כלום עשינו על האש פרוע אחרי שבצהרים הכנתי ספגטי ושניצלים שתכננתי להכין ערב קודם.
סטייקים, כנפיים, פרגיות ותועפות סלטים שהכנתי. זה השלב שבו הגוף שלי בגד בי ואמר לי אחותי עד כאן. אכלתי חצי סטייק, שני כנפיים וכף סלט ואמרתי די!
בין לבין קפצנו לפיני לק לגלידה משובחת עם הגביעים הכי שווים (הם מכינים במקום) בעולם.
אתמול עצרנו לפיקניק בפארק ספיר עם כריכים סתמיים שהכנו בבית אצל אבא שלי.
חזרנו הביתה תשושים ורעבים אז אכלנו את כל הכנפיים שנשארו מיום ראשון בערב ולקחנו איתנו בצידנית הביתה.
ליוו אותם סלט כרוב סגול ותירס של חנן הגנן.
 

החתולית

New member
חג בירושלים - טלביה וגבינות מהשוק

ביום ראשון נסענו לירושלים, ואחרי ביקור במוזיאון ישראל, נסענו לטלביה לארוחת צהריים.

מיד לאחר שהתיישבנו הגישו לנו תפריטים, ודקות ספורות לאחר מכן, הגישו גם מים קרים וכוסות.

הזמנו:
תפוח אדמה בחמאה שרופה, דג כבוש, קרם פרש, ביצה רכה וקוויאר (36) - המנה שאמיר אהב, ואני לא כל כך התלהבתי ממנה. משהו בטעמים לא התחבר, למרות שכל אחד מהם היה טוב. בנוסף לכך, לא הצלחתי לשלב את הביצה הרכה עם שאר המרכיבים. מנה לא כל כך ברורה. הקוויאר לא היה קוויאר אלא ביצי סלמון.

קרפ, קוקי סאן זא'ק, רוקט, צנונית, ביצת עין וקציפת גבינה כחולה (44) - זאת כבר היתה מנה לטעמי. שלוש או ארבע קוקיות די קטנות צלויות, מונחות על סלט רוקט וצנוניות, שמונח על קרפ דקיק ועל כל זה ביצת עין, ומעט קציפה.
טעמים עזים ומרירים, שהשילוב הטעמים והמרקמים ביניהם היה מצויין. הקציפה נגמרה מהר מדי, אבל טבילה של מזלג ועליו קוקי, קרפ וצנונית בחלמון הביצה, היוו נגיסה מושלמת.

הבחור הזמין תבשיל בורגיניון, פירה, ירקות שורש (64) - תבשיל הבקר הונח על פירה מצויין, והיה טעים מאד. טעמתי ממנה רק נגיסה וחסר היה טעם יותר מובחן של יין. לא מצאנו את ירקות השורש הצלחת (אולי היו חלק מהפירה? לא הבחנתי בטעמם בפירה). לטעמו של הבחור זו לא המנה שדמיין כשהזמין, אבל זו מנה טובה.

במעמד ההזמנה המלצרית לא ציינה שיש ספיישלים. גילינו שהם קיימים רק כשפירטה אותם לסועדים בשולחן סמוך אלינו. השירות בכללו היה יעיל, אבל קר ומנוכר ומאד לא אישי. שולחנות אחרים קיבלו שירות נעים יותר, אולי היו אלה לקוחות מוכרים.
בשורה התחתונה, הרגשנו לא מאד נעים, לכן ויתרנו על קינוח וביקשנו חשבון.

ביציאה, המארחת או מנהלת המשמרת, בירכה אותנו לשלום, והערתי לה על נושא הספיישלים. היא התנצלה. כשכבר היינו מחוץ למסעדה, היא קראה לנו וביקשה את הפרטים שלנו כדי לפצות אותנו.
הסברתי שאין לנו עניין בפיצוי, ושמה שחשוב הוא שיקפידו לתת לכל הלקוחות את אותו יחס.
להבדיל מהמלצריות, ההתנהלות שלה היתה מקצועית, נעימה ואינטליגנטית.

ארוחת הערב אכלנו בחדר במלון: בקבוק ויוניה 2014 של יתיר, עם גבינות וסלמון מעושן מבאשר בשוק מחנה יהודה. אלי באשר התאים לנו גבינות מצויינות ליין, וממה שאני זוכרת היו שם סנט מור, אפלצלר, ברי, גבינת עיזים נוספת וגבינה קשה עזת טעם.
מה עוד צריך בערב חג?



 
למעלה