אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מיתר44

New member
מלגו ומלבר - צהרי שישי

אחרי קונצרט צהריים (מוצרט לספנתר ובאך מגניפיקט) מהנה שמנו 4 בצעדים
ספורים לסעוד צהריים. זו הפעם הראשונה של כולנו במלגו ומלבר (תודה לאבנר
מורה הנבוכים הכי בקיא במתרחש).
חלצנו בקבוק יין אדום שיובא אישי מגאורגיה (40 $) 45 שח לחילוץ ובמקביל
שתינו קאווה פאוסטינו ברוט ב 135 שח. יין נתזים הוא אחד היינות שמתאים ללוות
ארוחה לכל אורכה. המשקה האחר - וודקה לאמיצים אלא אם אתה לא חושש שפניך יטבעו בצלחת האוכל.
קיבלנו שולחן גדול ופינתי בתוך חלל המסעדה, צופה אל הבר והמטבח שמאחוריו,
כמבוקש וכמובטח בעת הזמנתו. בבואנו ובסיומה של הארוחה היינו כמעט יחידים אך במהלך הזמן התמלאה המסעדה בסועדים.
כל אחד מאתנו ארל מנה ראשונה ועיקרית:
* תערובת חסות ושרימפס מקומי (מנת ספיישל)
* שייטל בעישון קר ושניצל עגל
* קרפצ'יו דג וקריספי ג'ינג'ר ונתח קצבים
ואני: סלמון קונפי ופסטה ראשי לוקוס. הסלמון בושל בעדינות והוגש כאמור עם קרם פרש. הוזמן לחם לבן בפרוסות עבות שהיה מצויין והלך טוב עם המנה. הפסטה כללה צינורות קצרים עם פיסות בשר דג בכמות הוגנת. הרוטב היה חמצמץ
וקליל.
מי הסודה האיטלקיים ליוו את הארוחה לשביעות רצוננו.
הובעה הערכה כוללת כי יד אמונה עושה מלאכה נכונה וטובה במטבח. לא היו נפילות אך להוציא נתח הקצבים לא נשמעו קולות הנאה עילאית.
הוסבר לי כי בימות השבוע המנות הראשונות נכללות במחיר העיסקית ואם כך הדבר, הרי שיש על מה לדבר להבא.
הערה: התפריט כולל 3 מנות קינוח. בשישי נעדרה ממנו עוגת הגבינה ועל כן
הוחלט על נוהל קבא: את תשוקתנו לעוגות ולאספרסו סיפקנו בלחמנינה הסמוכה.
762 לפני.
 

erezavn

New member
עסקית אמצע השבוע שלהם טובה בהחלט

אישית מאד אהבתי את פסטת ראשי הלוקוס שלהם. בעסקית שאני הייתי בה היא תובלה מעולה.
כמו בהרבה מסעדות - תפריט הערב כמובן מעניין ויצירתי יותר מתפריט הצהריים.
 
היו בעיקר אירועים

בשישי בצהריים היה לנו אירוע חברה בל'אנטריקוט. מסעדה כשרה למהדרין. ראשונות למרכז השולחן אמפנדס עוף שהיו סבירים אבל טבעו בצ'ילי מתוק, פטה כבד חסר טעם, סלט סלק ועגבניות שהיה טעים אבל חתוך מאוד גס וחציל בטחינה (וכנראה גם פרג) שהיה סביר.
לעיקרית בחרתי המבורגר, הזמנתי MR הגיע יותר לכיוון של M אבל נסלח (בטח ביחס ל WD שקיבלתי בגורדוס). קציצת הבשר סבירה בהחלט. ההמבורגר מגיע ללא רטבים בכלל, הלחמניה יבשה - רק בשר וירקות.
ביקשנו מיונז וקיבלנו.
לצד העיקריות הוגשו למרכז השולחן תפוחי אדמה שנראו בחלקם קריספיים מבחוץ אבל לא היו מבושלים דיים בפנים ולכן היה להם עדיין מעט טעם ומרקם חי וכן סלט ירוק. שתי המנות שהוגשו בקערות, הוגשו עם מזלג ולא עם כף הגשה. מוזר.

לקינוחים - סוג של פבלובה שלא טעמתי ממנה עם קצפת צמחית, קרם חלווה עם קצת שערות קדאיף עליו שהיה חביב ועוגת שוקולד חמה שהייתה נחמדה.
ביקשתי יין לבן, נאמר לי בהתחלה שיש ריזלינג ובסוף התברר שמדובר בשרדונה של ירדן. ניחא.

בערב אכלנו ארוחת ערב אצל חברים
החברים האחרים הכינו סלט ירוק נהדר וקליל, איטריות אורז ברוטב שומשום ושעועית ירוקה וקארי עם שלל ירקות ועוף.
אני הכנתי שייטל צרוב, פרוס דק ומוגש עם שום מטוגן והרבה בצל ירוק. הרוטב היה על בסיס ליים, מירין וסויה.

בשבת בצהריים ארוחה מצוינת אצל ההורים. ברחנו מוקדם כי אחר הצהריים התחלנו במסיבת הרווקות של חברה טובה שמתחתנת השבוע. היינו במתכונת מצומצמת והספקנו לא מעט:
התחלנו אצלה בבית עם מעט קאווה וקאפקייקס מסוויטבוקס שכלת השמחה התלהבה מהם.
המשכנו לאימפריאל בר לקוקטייל פתיחה, שתיתי את הממסיטה שהיה חמוץ וחריף ובדיוק מה שהתאים לי, התברר לנו במעמד החשבון שגם בשבת יש להם הפי האואר שזה מעולה. השירות היה מצוין ופירגנו לכלת השמחה דבר שתרם להרגשה הטובה.

משם המשכנו לפרנץ' 57 שהזוי שהוא ממש ליד הבית וזו הייתה הפעם הראשונה שביקרתי בו. הברמנית הייתה מצוינת ונתנה שירות טוב. שתיתי קוררה ולאחריו היא הכינה לי קוקטייל באותו קו. פתחתי בפני כלת השמחה עולם שלם של אויסטרים והמשכנו לדרכנו.

התחנה השלישית הייתה הסנטה קתרינה - צריך לרפד קצת את הקיבה בהתחשב בכמויות האלכוהול. חלקתי עם כלת השמחה קובהניה, חלה עם בשר סרטנים מעליה ואת הפיצה ביאנקה. כל המנות היו מדויקות וטעימות. שתיתי גם אפרול שפריץ.

התחנה האחרונה הייתה הרדיו, שם שתינו עוד קצת צ'ייסרים כדי לוודא שכלת השמחה שמחה מאוד לפני שהעליתי אותה על מונית הבייתה.
 
בבית לאחר קניות בשוק לוינסקי

סיבוב בשוק הביא לכמה קניות מוצלחות וגם לפחות.
אצל עזרא..לא זוכרת את השם ...נקנו כל מני אגוזים ,קטניות וכו' לשימוש עתידי.
לסופ"ש קניתי צפתית ויוגורט כבשים במחלבת שומרון
חלה מבורקס פוני
ומעדנים מיום-טוב - שמאלצ הרינג , סלמון מעושן מעולה, קורנדביף טעים
וחמאה שלצערי כנראה הייתה מקולקלת והיא חיסלה אותי לכל השישי שבת - היא בפח לאחר טעימה קטנטונת...חבל כי זה די ביאס לי את היתר.
 
אינדינגב- בוץ, חול ושמש

חג האינדי הגיע כרגיל, חמישי-שישי-שבת במצפה גבולות שנה עשירית בנקודה הקבועה עם החבורה שרק מתרחבת בכל שנה.
בתפריט- כמויות של ירקות שנחתכים לסלטים הכי טעימים שיש (חול המדבר נותן תיבול מדהים), טחינה בקערות ענק, קאסדיות מקמח תירס ממולאות בגבינה ועגבניות מיובשות, שקשוקות ענק .
בפנים- אוכל אתיופי טבעוני פיקנטי ומוצלח, תפוחי אדמה אפויים שמספקים את הצורך בפחמימה ריקה, קרטיבים טבעיים מעולים של תמרה, ברד אבטיח וברד ענבים להורדת הטמפרטורה.
וכרגיל המון מוסיקה, 4 במות, 48 שעות של הרכבים מדהימים ומקוריים, 62 הופעות שהצלחתח לדגום ועוד הרבה שלא הספקתי, הרשימו במיוחד- המסך הלבן, הפוסי של לוסי, שלום גד, דויד פרץ, סילבי ז'אן, אקו וטיטו עם מלוקס , ,תזמורת פירקת אל נור ,בצפר, מידנייט פיקוקס, חסן, אלסקה סניק טיים ועוד הרבה (ולכל מי שלא מכיר את השמות, שווה לנסות כי בארץ יש מוסיקה מדהימה)
 

salo22

New member
אז רצתי ליוטיוב

הפוסי של לוסי מעניינים, קצת אובר אוונגרדיים בשבילי אבל נראה, דיויד פרץ מוכר כמובן בקהילת הגיטריסטים
החומר שלו לא בדיוק כוס התה שלי אבל הוא אחל'ה יוצר. מי זה כל האחרים, אין לי מושג, התחום פחות מדבר.. את סילבי ז'אן ראיתי במשחק כדורגל וזהו, לא ידעתי שהיא נוחלת הצלחה גם בסצינת האינדי
תודה על המידע, ייבדקו גם האחרים..
 
פתחת עכשיו דיון ארוווך

הפוסי של לוסי להקת מחאה אוונגרדית עם שילוב פאנק- רגאיי מעולה והסתה למרד
דויד פרץ טיפוס נהדר ואמן רגיש ומרטיט
סילבי זאן מנגנים פופ פאנק מהיר שמזכיר את הרוק הבריטי של שנות התשעים
ויש עוד הרבה הרבה להקות מעולות ובוסריות שמאתגרות את המוסיקה והתרבות הישראלית, ועוד שם אחד נהדר DEAF CHONKY שהן 2 בנות שטרם הגיעו לגיל 20 ועושת פאנק פרוע ובוסרי והצליחו להיות הראשונות בפסטיבל ששוטר עולה הבמה ומאיים לנתק את הזרם אחרי שכל הקהל עלה לבמה לפי בקשה מפורשת
 

salo22

New member
כן גנגסטה שלהם נחמד מאוד

אני אבדוק לגבי עניין ההסתה למרד. אני חושב שהמקסימום שהגעתי בסיגנון האינדי זה איזבו הנהדרים, והם כנראה לא ממש אינדי
אבדוק לגבי השמות האחרים.. עולם הגיטרה האינסטרומנטלית הוא מגרש המשחקים שלי ומר פרץ אומנם יוצר מיוחד, אך פחות "פעיל" באופן מובהק שם..
 
איזבו הם מראשוני האינדי של המילניום

הם פרצו דרך להרבה אמנים צעירים ונתנו לגיטמציה לערבוב של רוק ומזרחית באותו
המקצב, גם ההרכב החדש של רן שם טוב (שרי ורנה) מומלץ
בתחום גיטרה אינסטרומנטלית אני ממליץ על יאיר יונה שהוא יוצר מדהים והאלבום שלו על מלחמת יום כיפור "חרב" הוא מהיצירות השנה שלי
 

salo22

New member
יאיר יונה, שם פורומים מיתולוגי


האמת שלא עקבתי אחרי הקריירה שלו והיה משמח לגלות לאחרונה שהוא בהחלט לגמרי פעיל ובועט.. אבדוק, תודה..
 
הפוסי של לוסי? או שאני שיכור (אני שיכור)או שאני אלטעזאכן

אני מעדיף שירים של פעם, למשל את השיר המופלא הזה שכתבת אהוד מנור ורק רן אלירן ביצע אותו מושלם,
כמה שאני יותר שיכור-ככה אני סנטימנטלי ורומנטי:
הלילה שלח אצבעות קרות
אל הבתים שנגמרו ליד הים
הלילה ליטף בשפתיים לחות
את החוף שנרדם לו מן הסתם.

ואני זוכר אותך
שעות שחיכיתי עד בוש,
עת השמש שקעה לא רחוק מחדרך,
לבין המרזב והברוש

ירח השיק כוסית של חלב
עם הבתים שנגמרו ליד הים,
ירח ניסר את התריס בקרניו
וטבע בין גלים שבים.

ואני זוכר אותך...

הגשם שטף את כל הגגות
של הבתים שנגמרו ליד הים,
הגשם היכה, הצליף באניות
ונכנע למלח שבים.

ואני זוכר אותך....

 
נסה לחפש את צב 8

האלבום הראשון של הפוסי של לוסי מתחילת שנות ה 2000, הסולן שונה (הסולן שהקליט את צב 8 נרצח בפיגוע במרון בשנת 2002). מדובר ב Pאנק מאוד לפרצוף ובהחלט מצוין לסצנה שהייתה אז בארץ
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
אלבום מעולה, והסיפור מאחורי החדש גם נהדר

כיף גדול היה לראות אותם על הבמה, הם תיאטרלים, מטורללים, מלאי שמחת חיים וחדים בטירוף, כאילו הם עדיין חברות בני נוער שמופיעים במתנ"סים
 
וואו, שנים לא הייתי באינדינגב

הייתי בפסטיבלים הראשונים (וחגגנו עם הכנת אוכל מושקע במיוחד) אבל באיזשהו שלב, כבר לפני שנים, הרגשנו שהפסטיבל השתנה וזה לא זה.
איזבו! אני עוד זוכרת אותם מהתקופה של לפני הקלטת האלבום הראשון כשהם היו מופיעים כל חודש באותו מועדון מול קהל של 30 איש גג, שאחות של שירי הכירה את כולו כי הקבועים היו מקבלים הנחה בכניסה :)
 
אז אנחנו הסתובבנו באותם המקומות באותו הזמן

אני עם ותק של 9 מתוך 10 אינדים (בשביעי הייתי בחו"ל) ולטעמי הפסטיל רק גדל ומתפתח ונותן במה לעוד סגנונות ואני נהנה בטירוף לראות את דור העתיד של עכברי האינדי מופיעים, מקשיבים ורוקדים לצלילים מיוחדים.
הקהל לא השתנה, רק התרחב, אם פעם זה היה רק הקבל שמכיר כל להקה ואת הביוגרפיה של כל נגן היום זה לא מעט אנשים שיורדים בלי להכיר אף אמן אבל חוזרים עם ברק בעינים ומלא מוסיקה טובה בראש
 
אני מרגישה אחרת

אולי בגלל תחושות כלליות כלפי הסצנה בארץ שמחלות הילדות שלה מתחילות לעייף אחרי עשור-שניים, ואולי כי ראיתי את אינדינגב גם מכיוונים אחרים ופחות מחמיאים, וגם כי רובו של הקהל הקבוע שהיכרתי שהיה מגיע לפסטיבלים הראשונים כבר לא מגיע, חלקם כבר שנים מסיבות דומות, אבל זה לא ממש דיון לפורום...
עם כל תחושותיי בעניין, אכן חבל שאין יותר במה לכל כך הרבה אמנים מוכשרים שפועלים מבלי שהקהל הגדול יידע על קיומם, או שאפילו רוב הקהל שמגיע לאינדינגב לא בהכרח פוקד את הופעותיהם הקטנות במהלך שאר השנה. נדמה שמה שזוכה להצלחה מסחרית ומה שראוי לה לטעמי האישי הם שני עולמות שונים לגמרי בארץ.
 

inבאלי

New member
ארוחה מחלקתית בחנדלה, בורגר סלון ביקום ואוכל ביתי

את הסופשבוע התחלנו בארוחה מחלקיתית לציון אירועים שונים בחנדלה ליד רעננה.
היינו 18 אנשים וישבנו בשני שולחנות צמודים במרפסת.

אין להם עיסקית צהריים שזה מעצבן וגם את תפריט ארוחות הבוקר שתקף לאורך כל היום המלצרים אינם מביאים אלא אם מבקשים במיוחד.

בין השאר אכלנו חזה עוף מוצלח, מנת פרגיות טובה, המבורגר בסדר(המנה שלי) עם צ'יפס מקדונלדס וסלט ירוק בצד, כריכים שונים וסלט. באופן כללי המנות היו טובות למעט שתיים: סטייק שהוחזר למטבח אחרי שהגיע עשוי מדי והוחלף במנה אחרת והמבורגר טבעוני לא מוצלח.

נלקחו גם כמה קינוחים לסיום מתוק ודווקא עוגת הגבינה שהגיעה על חשבון המסעדה היתה המוצלחת בעיני שכן לא סבלה ממתיקות יתר כמו שאר הקינוחים.

חלק מהאנשים הזמינו שתיה קלה אבל הרוב שתו מים רגילים וקרים שהובאו בקנקנים עם פרוסת לימון על ידי המלצרית.

השירות היה טוב, יחסית לזה שמדובר בשני שולחנות גדולים.
החשבון היה 1400ש"ח לערך לכולנו, סכום סביר.
זו אופציה לא רעה באזורנו. לשמחתי גם שומרי הכשרות מסכימים להתגמש ולאכול שם ואיננו נדרשים להתפשר על מקום כשר.


בשישי קפצתי עם אחייני בן העשר לבורגר סלון ביקום. ההמבורגר שאכלתי היה טוב כרגיל והוא אכל ארוחת ילדים שבקושי סיים(לא אכלן גדול...)
קניתי הביתה גם המבורגרים 220גרם לעשיה עצמית והכנתי אתמול לארוחת צהריים שלושה עם חמישה בצלים חתוכים - נהננו מההמבורגרים מאד! לצד זאת היה גם אוכל ביתי שאמא שלי הכינה ובו הצטיין סלט כרוב אדום עם תפוחים ירוקים וגרגירי רימון.

אתמול בערב היה לי חשק עז לפיצה ומכיוון שלא היה לי כוח לנסוע לקנות או להזמין משלוח מהאופציות באזור(כשגרים מחוץ לעיר צריך לעשות הרבה פשרות קולינריות), הכנתי בצק שמרים לפיצה ולו שידכתי גבינה עזת טעם שהבאתי מרומא וחתיכות ארטישוק משומר טעים. יצא מוצלח מאד.
 

pix37

New member
גם אנחנו גילינו לאחרונה את ההמבורגרים שלהם לצריכה ביתית

והם פשוט מעולים 85 ש"ח לחבילה של 6 המבורגרים גדולים מאוד + 2 ש"ח (בערך ללחמניה שהם אופים במקום) מספקים ארוחה משפחתית מצוינת במחיר סביר לחלוטין.
 
למעלה