Stellar

Stellar

היום היה הערב הפנוי היחיד שלי השבוע ולכן הצעתי לבחור שנעשה דייט, הוא מצידו החליט להפתיע אותי ולקחת אותי ל Stellar - בר חדש מבית הפונדק דה לוקס. הבר החדש נמצא בעולי ציון 7, ממש בצמוד לפונדק. כל כך צמוד שהשולחנות מחוץ לבר שייכים לפונק עצמו.

אתחיל מהשורה התחתונה - המקום מצוין. אבל, וזה אבל עצום - אנחנו לא נחזור. הסיבה לכך היא לא השירות שהיה נהדר, או היין הנפלא או האוכל המצויין. הסיבה היא פשוטה מכך, המקום מעודד עישון. בכל פינה על הבר ועל כל שולחן יש מאפרה. המקום עצמו סגור ובזמן שהותנו שם עישנו. אז אמנם יש אוורור אבל מבחינתנו לא רק שזה לא מספיק, זה גם מצליח לבטל את כל הדברים הנפלאים שמסביב.

ובפירוט:
הגענו לקראת השעה שמונה והיינו הראשונים במקום, כשעזבנו לקראת 21:30 התחיל להתמלא. הברמן והבחור שמבשל מקסימים, ענו לכל השאלות והיו זמינים להמלצות.

שתינו יינות בכוסות, התחלנו מאותו היין והמשכנו לשני יינות שונים, את כולם קיבלנו לטעום לפני וההמלצות קלעו לטעמים של כל אחד מאיתנו. היינות הם יבוא של הג'יאקונדות. היין הראשון ששתינו היה בלנד שכלל בתוכו סירה וגרנש, את הזן של היין השני ששתיתי אני פחות זוכרת.

מבחינת האוכל:
סלט תפו"א עם הרינג ושמנת חמוצה - הוא כלל גם סלרי, צלפים, פטרוזיליה ושעועית ירוקה. הוא היה מצוין, המרכיבים השתלבו נפלא ובכלל, אני חולת הרינג אז זה לא היה מסובך לרצות אותי.

גרילד צ'יז עם ברי, בייקון טלה שהם מייצרים ותאנים מיובשות. סנדוויץ' נהדר, עשיר, מוגש רותח עם סלט של אורוגולה וצנוניות בצד. ההערה היחידה שלי היא שהרוטב של הסלט צריך להיות לימוני יותר.

המשכנו עם סלט הדרים ושומר. השומר נפרס דק, אולי במנדולינה ואולי בפורס הנקניקים שיש להם על הבר. הוא הוגש עם פלחי אשכולויות אדומות ורגילות, עלי פטרוזיליה ובזיליקום והיה מרענן ובדיוק במקום.

סיימנו על סנדוויץ' קורנדביף חם שכלל מצע נדיב של חרדל חרפרף, כרוב כבוש ומלפפונים. הכל בתוך לחם קסטן שהיה המתאים ביותר לכבודה שכזו. הבחור נהנה מהמנה פחות כיוון שהוא לא חובב חרדל, אני נהניתי יותר. לצד המנה הוגש אותו סלטון שהוגש ליד הגרילד צ'יז.

יחד עם שני צ'ייסרים שקיבלנו על חשבון הבית, הכל ביחד יצא 417.

כאמור, המקום היה יכול להיות המקום הזה ששווה לנסוע בשבילו, לו רק לא היו מעשנים בתוך המקום, אבל העובדה שמעשנים פשוט ביטלה את כל הטוב שבו. כנראה שנסתפק במקומות שנמצאים ליד הבית ומכבדים את החוק בנוגע לעישון.
 

החתולית

New member
על הדיווח

חבל שמעודדים עישון במקומות ציבוריים בכלל, ובמסעדות בפרט. על אחת כמה וכמה, מסעדה שהאוכל והשירות בה טובים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא בחזקת חבל, זה בחזקת צפצוף מוחלט על החוק

אולי קצת פקחים וקנסות יכאיבו להם בכיס, ואם לא אז תביעה ייצוגית אם יהיה למישהו כוח (כבר היו כמה כאלה, והן "הרגיעו" עסקים שחשבו שהם מעל לחוק).
 

amirline

New member
יש מקומות ישיבה בחוץ?, דווקא תכננתי להגיע לשם

עכשיו כבר לא בא לי
 
בגדול כן

כפי שכתבתי בביקורת, כשאנחנו הגענו לשם היינו הראשונים, רק אחרי כשעה הצטרפו עוד אנשים, כיוון שאנחנו לא מעשנים, האוויר היה נקי עד אז.
 

amirline

New member
דרך אגב, אפשר לתבוע אותם לא?, לפי החוק

חייב להיות בכל מסעדה איזור ללא עישון
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם אני נכנסת למקום והוא מעושן, אני עושה "אחורה פנה"

אין אצלי פשרות בנקודה הזאת, אני לא מסוגלת לבלות בתוך מאפרה. בפרט, לא מוכנה לעודד עסק שמזלזל בחוק (חשוב בעיניי) ובבריאות לקוחותיו בצורה בוטה כזאת.
 
יפה שנשארתם, אני ברחתי עוד לפני הביס הראשון

הגענו בחמישי בערב שמחים מאוד לבדוק את המקום החדש בשכונה, קיבלנו הסברים מפורטים (ומגרים למדי) על כל המנות, הזמנו כוס יין אדום וכוס בירה, סלמון כבוש וסלט הרינג, ואז התחילו לעשן לנו על הראש מכל הכיוונים. הציעו לנו לעבור מקום, אבל כל מקום היה קרוב לאנשים מעשנים, הסבירו לנו שלמקום יש מערכת סינון אוויר או יניקה או שקר כלשהו אחר שמנטרל ריחות (לכאורה), אבל זה לא באמת מספק. בקיצור, השארנו על הבר חצי כוס יין אדום, חצי כוס בירה ושתי מנות שניראו נפלא אבל לא נתנו בהן ולו ביס אחד, שילמנו על המשקאות והתחפפנו משם.
אני שונא לעשות דרמות מהסוג הזה אבל זה באמת מרתיח ברמות אחרות - מעבר לעובדה שזה לא חוקי, לא מבין איך יכול להיות שאנשי אוכל שלוקחים את עצמם ברצינות מוכנים שאנשים יעשנו בזמן שהם אוכלים את המנות שלהם. אפשר לחשוב שאנחנו בניינטיז...
 
נשארנו כי לא היו אנשים אחרים

מה שאומר שלא עישנו.
&nbsp
אם היינו נכנסים והיו אנשים שמעשנים מראש היינו עושים אחורה פנה.
&nbsp
אני אגב איתך, זה בר שאמור לספק חווית אוכל ושתייה. אי אפשר לספק חווית אוכל כשמה שאתה טועם זה את עשן הסיגריות של מי שיושב לידך.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אם לא מעשנים באותו רגע, יש "עישון יד שלישית"

זה מונח שתופס תאוצה עם הזמן, אבל הוא מבוסס על כך שכשמעשנים במקום מסוים העשן והחלקיקים שנפלטים נספגים בכל מה שמסביב (ריהוט, קירות ובעיקר בדים וריפודים). אם זה מקום שמעשנים בו קבוע, גם אם אף אחד לא מעשן בו ברגע, אני כבר יודעת שאצא "ספוגה" מהמקום. מלבד הנזק הבריאותי (שבו לא מרגישים מידית) אני משתמשת בתיקי בד, ולצערי רובם נהיים מסריחים מריח של עשן אחרי שאני מבקרת במקומות כאלה, אף שאיש לא מעשן בהם בנוכחותי (אחרת לא הייתי בהם כלל). יש לי קבוע בתיק חבילת טישו, וגם הם נהיים מסריחים(!). זה פשוט דוחה. לפעמים יש גם ריח בחלל האוויר ואז אני כבר מוותרת מראש.
 

salo22

New member
וזה בדיוק מה שגם לא אהבנו בטראק דה לוקס

היה קטסטרופה לשבת שם בחוץ עם המעשנים, גם אם האוכל היה די בסדר..
 
בטראק לא מעשנים בפנים

וככה גם בפונדק ככה שיש מקומות שבהם אפשר לברוח מהסיגריות.
 

salo22

New member
לדעתי רוב מקומות הישיבה של שניהם נמצאים בחוץ

לכן חביבים על המעשנים ופחות עלינו. בטראק העדפנו לא לשבת בפנים, בפעמים הספורות שהיינו שם היה מלא בפנים, או מקומות ישיבה לא נוחים ביחס לאיזור הנעים יותר לטעמינו בחוץ.. אממה, עישון מאסיבי..
 
למעלה