לוקה ולינו- מכונה איטלקית משומנת היטב

lriemann

New member
לוקה ולינו- מכונה איטלקית משומנת היטב

איזה כיף זה לקבל אוטו אחרי הרצה.

אחרי שקראתי את הביקורות הלא מהללות- בעיקר על השירות, החלטתי שהגיעה מה שאהוד ברק כינה "עונת הדובדבנים" והזמנתי לערב יום חמישי.

באתי עם חבר חובב איטליה, עימו טיילתי וזללתי במילאנו, טורינו, בולוניה, פירנצה ורומא. וכל זה רק בשנה שעברה.

בוא נדבר קצת על השירות המושמץ.
ההזמנה בטלפון החליקה בנעימות.
ארבע שעות לפני ההגעה, קיבלתי שיחה ואישרתי הגעה.
שעתיים לפני קיבלתי SMS תזכורת.
שעה אחרי קיבלתי SMS למשוב קצר. אפילו השתתפתי בו.
באמצע, היה שירות מצויין ומתאמץ ביותר.
המנות הגיעו תוך זמן קצר עד סביר.
קיבלנו בקבוק מיי ברז ברגע שהתיישבנו- זה טוב, כי אני קמצן.
בקיצור: יותר גרמניה מאיטליה.

ועכשיו לאוכל, בקצרה.
שתי ראשונות הוזמנו:
קממבר בדבש ושום. מנה קצת קטנה של קממבר, אבל מאוד מפנקת. הוגשה עם שלושה טוסטונים פריכים וטובי מזג. זו הייתה הפעם הראשונה שחציתי טוסטון לשתיים.

דג נא (פלמידה) עם סברס וליים. מנה מרעננת וטובה מאוד ממחוזות סביצ'יים. שייפנו את הצלחת.

בנוסף הוגשו גם שתי פרוסות של פוקצ'ה (נדמה לי) עם כרישה ומטבל שמן זית.

בעיקריות הוזמנו:
ספגטי סרדינים כבושים וצימוקים. פסטה מצויינת ועשויה לעילא. לא שילוב עז, אך בכל זאת מאוד טעים. ביקשתי פרמג'ינו וזה שידרג אותה עוד קצת.

רביולי ארטישוק וריקוטה. המנה המנצחת. בצק מעודן ומילוי נימוח. יותר טובה מכל מה שאכלתי במסעדה ניו יורקית ממושלנת שבורדיין השתפך עליה. אחזור אליה.

לאור ההצלחה, הזמנו מנה ראשונה נוספת.
ניוקי רומאי ברוטב עגבניות. ניוקי מסולת ברוטב עגבניות אינטנסיבי. אני שונא עגבניות, אבל הניוקי עצמם היו טעימים למדי.
בפעם הבאה אלך על ניוקי תפוח אדמה.

שני קינוחים הוזמנו.
קנולי עם פיסטוק. הקנולי הכי טרי שיצא לי לדגום. מעודן ומסקורפן. לבושתי, נראה לי שאני מעדיף קנולים מגושמים ועתיקים יותר, כמו שקונים בחנות בליטל איטלי.

קרם לימון עם תאנים ופירורים. קינוח מצויין ולא כבד מדי.
מזכיר את הלימונשלי של הוטל מונטיפיורי, אבל פחות קרנצ'י ויותר חמצמץ. הלימונשלי יותר טוב.

חשבון עבור שלוש ראשונות, שתי פסטות, קרם לימון ושני קנולי: 305 שקלים. סביר בהחלט.

לסיום, אני רוצה להודות לכל האנשים, אפילו לאפס ההוא מעיתון הארץ, שתרמו מזמנם וכספם כדי להכשיר ולשפר את השירות והאוכל במסעדה.

DISMISSED
 

החתולית

New member
על הדיווח

אם אתה לא אוהב עגבניות, למה הזמנתם מנה ברוטב עגבניות?
 

lriemann

New member
תשובה

עם רוטב עגבניות אני לרוב יכול להסתדר.
במקרה הגרוע, ידעתי שאוכל רק את הניוקי.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על דיווח ענייני וקולח, נהניתי לקרוא!


הזדהיתי מאוד עם שנאת העגבניות
גם אני לא אוהבת עגבניות טריות רגילות (ועוד יותר מתעבת את המיץ שלהן), אבל יכולה להסתדר עם זנים אחרים ועם נגזרות (כמו רטבים, עגבניות מיובשות וכיו"ב) ככל שהם מתרחקים מהטעם המקורי...
לא להתבלבל בין רוטב עגבניות שבושל כהלכה (עם שלל רכיבים ותבלינים נוספים) לבין רסק עגבניות טרי (כמו זה שמוגש לצד מלאווח) – הוא בעיניי גועל מזוקק.


אגב, בשנים האחרונות יש כל מיני עגבניות שרי קטנטנות (= עסיסיות פחות
) בשלל צבעים ואותן אני יכולה לאכול טריות (תלוי בטעמן, לצערי הוא לא יציב). אצלנו בבית יש חוק קבוע: ככל שאני אוהבת אותן יותר, בנזוגי אוהב אותן פחות (הוא אוהב את הדבר האמיתי). זה דווקא מסתדר לא רע, אם אני קונה והן לא טעימות לי (קורה לא פעם
) אני יודעת שיהיה מי שיאכל אותן.
 

מ צ ד ה

New member
מזדהה עם 2 השורות האחרונות בנוגע

להפכים בטעמים בינך לבין זוגך. גם אצלנו בדיוק ככה! (ולא רק בעגבניות).
 
למעלה