הימור שנכשל- ארוחת ROUND TABLE בתרנגול הכחול

gastro101

New member
הימור שנכשל- ארוחת ROUND TABLE בתרנגול הכחול

כמה מילים על הקונצפרט של ראונד טייבל- אתה משלם מראש ללא תפריט ידוע ואין דרך חזרה גם אם יש בקורת לא טובה על הארוחה מהערב הראשון. המחיר גבוה
בשנה שעברה "הצליח" לי , הפעם התלבטתי, העדפתי ששי בערב (להמנע מהפקקים בכניסה לתל אביב ) וכך לא בכל מסעדה היה מקום . התאור של השף ג'רמי פורד ממסעדת מטדור במלון EDITION במאמי שבה את ליבי והתעלמתי מהאכסניה

הגענו ששי בערב שבע ורבע למסעדה. שאול בן אדרת קבל את פנינו במאור פנים בכניסה ולידו בחור מזוקן שאמר שבת שלום במבטא אמריקאי. בהמשך הערב הוא עבר בין השולחנות ושוחח , גם איתנו- התברר ששמו ג'ושוע וגנר והוא מנהל תרבות ובדור במלון -לפי כרטיס בקור שנתן לי ,המליץ מאד על המסעדה במלון של הרשת שלהם בניו יורק

ולאוכל-ככר קטנה של לחם מחמצת אגוזים ובננות- הוגש חמים אבל הרגיש לא טרי ואת הבננות לא הרגשתי

כפתיח שתי צלחות חרס- האחת עם סביצה דג ים מושרה במיץ לימון פלפל חלפיניו מיקרו כוסברה ופופקורן אורז- בהחלט נחמד
ושרימפס דיאבלו- שרימפס קרים ברוטב לימון תפוז וצ'ילי הוגשו עם פרוסות בננה ושקדים- עם הוראות לאכול ביחד שרימפס ובננה , רק שהיו פחות פרוסות בננה מאשר שרימפס. מנה חרפרפה . טובה

מנה ראשונה מרק דלורית עם פטריות צלויות וגרעיני דלעת- לי המרק היה תפל, בעלי אהב מאד - היות ולא אכל אף אחת מהראשונות (לא אוכל דגים ופירות ים) העברתי לו בשמחה את צלחתי

מנות עיקריות- בחרתי בברווז צלוי מוגש עם רוטב "אנדיקוצו" קלמנטינות קרם ארטישוק וירקות צלויים. בשיחה עם ג'וש לפני שהוגשה המנה- סיפר שהמתכונים הם של השף ג'רמי, חומרי הגלם מהארץ פרט לפלפלים שהם הביאו איתם
הבשר היה דוקא טוב, הוגשו מספר קוביות של בשר ברווז אבל הרוטב שצבעו היה חרדל היה חמוץ בטרוף- ממש כאילו נשפך בקבוק חומץ ופגם מאד בטעם . גו'ש עבר לברר מה המצב ואמר שזה ענין של טעם כי לפני רגע בקשו ממנו את המתכון
קלמנטינות לא היו שם, היתה מריחת קרם סלרי שאבד בחמיצות וכמה חצאי צנונית אפויה.

הוא לקח מנה צמחונית שרש סלרי אפוי ברוטב קארי "פוליה" - הרוטב היה כל כך חריף- טעמתי טיפה והפה שלי צרב גם כשיצאנו מהמסעדה. עוד היו במנה אבקת עלי שומר מיקרו נבטי חמניה ושומר מאודה. הסועד הסיט את הסלרי מהרוטב ואכל -אמר שהוא נימוח

קינוח- פנקוטה יוגורט עם פירות טרופיים רוטב פטל ריבת משמש- לדעתי זו מנה שהכין בן אדרת, הפנקוטה נאנקה תחת עומס הג'לטין. היו גרגרי רימון, קצת פומלה קצת אננס . מנה נחמדה - לבית קפה
וברולה אגוזי מקדמיה- עם ביסקוויט קרמל מלוח ורוטב קרם קוקוס- קבלנו ערימת קצפת לצידה פרוסות בננה ברוטב קרמל ובצד ביסקוויט עליו ממרח . עכשו אני תוהה אולי הברולה הסתתר מתחת לקצפת? לא חפרנו בה.

מים לא קרים קבלנו בקנקן מתכת, שולחנות אחרים קבלו את המים בסירי אמייל

החשבון ללא דמי שרות היה 558שח. מזל שהוא אוהב אותי - כי היה המום מהחשבון (וביחס לתמורה)

תוך שעה היינו במעלית בדרך למכונית. עברנו ליד קפה בראון ושנינו אמרנו ביחד- יכולנו לאכול כאן טעים יותר בחצי מחיר
 

erezavn

New member
מבאס למדי.

מנות שבמקרה הטוב היו נחמדות עם 2 מנות עיקריות לחלוטין לא מאוזנות זה לא נחמד, ודאי כשמשלמים כאלה סכומים על ארוחה. האופציות הצמחוניות כאן נראות די מסכנות. גם לדחוס הכל בשעה בלבד זה לא מקצועי ומעצבן. אני מבין את הלחץ של מסעדה לשחרר מהר לחץ כי יש עוד סבב, אבל זה מוגזם.
בשלב שאני התעוררתי כדי להזמין מקום לאחת המסעדות השנה, נשאר מקום רק בתרנגול הכחול. ויתרתי מראש. כנראה טוב שכך...
 

gastro101

New member
מבחינת לוח הזמנים- בהוטל , היום, קבלנו מנה ראשונה חצי שעה

מרגע שהתישבנו. בתרנגול- הפתיח יצא מיד - כנראה מנות קרות שהוכנו מראש, ואז המנות זרמו. דוקא שאלו מתי להוציא קינוח ..
חוץ מזה המנות היו קטנות כך שסיימנו מהר

הבעיה שלא הרגשנו WOW והקינוחים שעל הניר נשמעו מעולה (זכרתי את הברולה מקדמיה של מול ים) היו ממש מאכזבים
 

DANIAVNI

Well-known member
לא הימור אלא כרוניקה של כישלון ידוע מראש

ואת זה אני אומר כאחד שאכל אותה בקימל לפני מספר שנים .
.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נשמע מבאס... אישית אני לא מתחברת לקונספט

של תשלום (כ"כ גבוה!) מראש בלי לדעת מה אקבל. נכתבו כאן כבר כמה ביקורות פושרות על חוויות בארוחות הבעייתיות האלה... וכפי שציינת, אפשר ליהנות לא פחות בחצי מחיר...
&nbsp
במקרה שלי לא רק המחיר לא מתאים (לכיס) אלא הקונספט לא מתאים לטעם. אני לא מ"אוכלי הכול". לדוגמה, אין לי סבילות לחריף (לכל היותר פיקנטי עדין) ויש רכיבים שאני יודעת מראש שאני לא אוהבת/אוכלת בכלל או בתצורות מסוימות (סומסום טחון, כוסברה, שומר, סלק, עגבניות טריות, חרדל גרגרים, פסיפלורה...) ולכן "מנות בהפתעה" עלולות להכיל הפתעות לא נעימות מבחינתי. אני קונטרול פריק מוצהרת ואני רוצה לדעת מראש מה יש לי בצלחת ועל מה אני משלמת.
 
למעלה