ארוחת ערב בגריג - יום שישי שעבר

erezavn

New member
ארוחת ערב בגריג - יום שישי שעבר

4 אנשים. שעה 19:30. המסעדה הייתה מלאה. משמח לראות.
יש תפריט סתיו חדש ועשו שינויים בחלק גדול מהמנות. גם ההיצע גדל מעט. בעיניי זה צעד חיובי למסעדה. ללכת על מטבח עונתי ולשנות תפריטים. זה משהו שיוצר עניין (גם לסועדים וגם לצוות).

סלסלת לחמים מעולים מקבלים כאן כחלק מהארוחה עם איולי סלק ואיולי אצות. עונג.

4 מנות ראשונות הוזמנו ונאכלו.
- תפוח אדמה סגול: קליפה מטוגנת, תוכן תפוח אדמה בטקסטורות, רוטב יין אדום וערמונים. 50 ש"ח. יש גם מנה מוקטנת ב-30. מנה טעימה מאד. טעם ערמוני מודגש. בהחלט מנת תפו"א מקורית וטובה.
- ירקות עונתיים: מגוון ירקות, דוקסל פטריות, קרם דלעת. 70 ש"ח. מנה טובה וטעימה. החבר'ה נהנו. אני חשבתי שהיא קצת חסרת ייחוד ומתומחרת מעט גבוה מדי. המנה הפחות טובה לטעמי של הערב.
- חסה צלויה: לב קיסר, עשבי תיבול, פרורי לחם מעושנים, ויניגרט חרז. 25 ש"ח. בהחלט מנת חסה מעניינת, לא שגרתית וטובה. ויניגרט החרז היה חמצמץ וטעים. אישית אפשר לדעתי לחזק כאן את הטעמים המעושנים וזה יכול להקפיץ את המנה מאד.
- סלמון: קרם שומר מעושן, שומר צלוי, רוטב יין לבן. 60 ש"ח. בדומה לסלמון סו-ויד שאכלתי בארוחה הראשונה שלי בגריג, גם כאן הסלמון בושל בוואקום ושוב היה נפלא ונמס בפה. נהניתי מהמנה הזו אפילו יותר מקודמתה. קרם השומר המעושן היה פשוט אדיר.

אחרי הראשונות הייתה המתנה ארוכה מהרגיל למנות העיקריות. כ-1/2 שעה. כנראה שחסר איש צוות במטבח והעניינים לקחו זמן. לפחות היה שווה לחכות.

המנות העיקריות שנאכלו בהנאה:
- ניוקי פריזיאן: אווז קונפי, זוקיני, ציר עוף חום. 75 ש"ח. יש גם מנה מוקטנת כזו ב-55 ש"ח. הסועדות שחלקו אותה נהנו מאד. יודעים להכין כאן ניוקי מצוינים. גם קונפי אווז. הביס שאני טעמתי היה משובח גם בעיניי.
- חזה ברווז פירה תפוחי אדמה, ציר בקר ותפוזי דם. 95 ש"ח. אותן סועדות מקודם חלקו גם את המנה הזו ומאד אהבו. הביס שאני טעמתי היה מעולה. לטעמי אפילו טוב יותר מהניוקי. חזה ברווז יכול להיות רכיב בעייתי להכנה בהרבה מקומות, כי בקלות הוא יכול היות over done. כאן הוא היה מושלם במרקמו.
- שקדי טלה: ארטישוק ירושלמי, תפוחי אדמה, קולורבי, גלדי בצל, רוטב לימון וטרגון. 90 ש"ח. הסועד נהנה מאד. שקדי טלה נימוחים וטעימים עם שלל מרכיבים מסביב שהשתלבו מצוין.
- המנה שאני אכלתי: בטן חזיר בישול ארוך בדבש סויה ואניס, שפצלה, תבשיל כרוב לבו וקימל. 90 ש"ח. מנה מעולה. טעמים מדויקים. בטן חזיר שבושלה בדיוק כמו שצריך והייתה טעימה להפליא. השפצלה היה עשוי היטב אבל חסר לי בו איזשהו אלמנט שיוסיף ריגוש... המנה לטעמי יכולה להיות מעט גדולה יותר בעבור 90 השקלים.

קינוחים. הזמנו שניים.
- עוגת סולת: קרם לימון, גלידת ריקוטה. 30 ש"ח. קינוח נהדר. אפילו מפתיע באיכותו. כל מרכיב בה היה עשוי היטב לכשעצמו וכמכלול שלם זה היה פשוט מעולה. עוגת הסולת הדי מתוקה התאזנה מעולה בזכות גלידת הריקוטה החלקה והעדינה ושניהם השתלבו מצוין עם קרם הלימון המאד לימוני והמצוין.
- שוקובו: קרם נוגט, מוס שוקולד מריר. 40 ש"ח. שוקולד מריר איכותי קפוא עם נוגט. קראמבל שוקולד. קשה לפשל בקינוח כזה עם רכיבים כאלה. קינוח שוקולדי טעים מאד ומהנה מאד.

זוהי הארוחה השנייה שלי בגריג. בראשונה נהניתי מאד. לשמחתי גם עכשיו. גריג גם בחלוף מספר חודשים של פעילות, וגם עם תפריט חדש, שומרת על יציבות ואיכות גבוהה ביותר.





 
נשמע נפלא - סוף סוף מסעדה שלא עושה 'העתק-הדבק'

ומנות שאינן בנויות רק מ'קישוטים' לטובת האיסטגרם.

עם זאת היחס בין המחירים לגודל המנות אינו מצביע על VFM.
3 קוביות בטן חזיר, חומר גלם זול, זו בדיחה גם למנה ראשונה.
תודה על הדיווח.
 

inבאלי

New member
נראה ונקרא טוב

כמו שהסבתא כתבה לפניי ה-VFM לא גבוה אבל המנות נראות מענינות.
תודה על הדיווח.
 

oreldi

New member
נראה טוב

יפה שהם שומרים על הרמה גם לאחר הבאז של הפתיחה
שינוי התפריט הוא צעד חיובי גם בעיניי
כמו שציינו פה מעליי, הבטן חזיר מנה קטנה וגם השקדי טלה קטנה מדי. שתיהן מתאימות לדעתי כראשונות וממש לא כעיקריות, הן רחוקות מלהשביע אכלן סביר. אבל עדיין מדובר במסעדה עם אוכל מעניין ושונה מהמוכר.
 
ה-VFM נראה לגמרי מבאס

הביקורת מאוד עושה חשק לנסות, אבל מנה ראשונה ב-60 שקל זה הרבה לטעמי (אלא אם היא ממש גדולה), והעיקריות נראות קטנות מכדי לנשוק ל-100.
חבל. יש יותר מדי מקומות בארץ שה-VFM הורס לי את ההנאה מהם או אפילו את הרצון הראשוני להגיע אליהן במקום לדבוק בתקציב שלי ולבשל בבית... טוב, נשאיר את הכסף לאכול בחוץ בחו"ל, כנראה.
 

erezavn

New member
לטעמי ה-VFM טוב

בפעמיים שהייתי היה מצוין. מנות לא שגרתיות, טעימות ועשויות מעולה. נכון שחלק מהמנות לא עצומות, אבל יצאתי שבע לגמרי ב-2 הארוחות שלי בגריג. ואם יש משהו שמעצבן אותי זה לא לצאת שבע ממסעדה...
 

oreldi

New member
לדעתי 2 המנות שציינתי לא בהכרח מייצגות

מנות אחרות שאכלתי שם ושאני קורא בביקורות כגון ניוקי אווז, תפוחי אדמה ביין, חזה ברווז, סלמון, חסה צלויה נותנות לדעתי VFM יפה ואף מעבר לכך. רמת הביצוע גבוהה, הטעמים מעניינים והמנות מאוד מושקעות. אני יצאתי משם עם 350 שקל לזוג ל2 ראשונות 2 עיקריות וקינוח (ללא אלכוהול) ושבעתי בלי בעיה בכלל
גם הקינוחים מושקעים בטירוף והמחיר שלהם 40-50 שקל, מחיר כמו כל קינוח בכל בית קפה סוג ז'
 

החתולית

New member
תענוג לקרוא

ולחשוב שאת כל המנות האלה מכינים בלי גז ובלי אש.
&nbsp
קבעתי עם חבר לאכול שם בקרוב, ואני מחכה בקוצר רוח.
&nbsp
לגבי ה- VFM - יחס עלות תועלת טוב הוא חשוב, אבל לפעמים מוותרים עליו כשמדובר בארוחה לא שגרתית.
 

erezavn

New member
יחס עלות תועלת בעיניי הוא קודם כל בזכות האיכות והטעם...

רק אח"כ בזכות הכמות...
 

bob68

New member
נקודת המבט שלי

בצירוף value for money יש גם value (משום מה נוטים לשכוח אותו) והוא משתנה בין סועד לסועד. לכן מה שמייצג VFM לא יכול להיות מוחלט.

גריג היא מסעדה שאני אוהב והאוכל בה לטעמי. ביקרתי בה מספר פעמים, אני מכיר את איש היין שלה מזה שנים וחושש לאריכות חיי המסעדה בטח בעידן שבו אוכל קלאסי נתפס כ- פאסה.
עבורי ה- value של המקום מעבר לאוכל מוקפד וטעים כולל בתוכו מספר מרכיבים: אווירה אירופאית רגועה, תפריט שהוא אמנם לא גדול אבל בהחלט ייחודי, טכניקות בישול לא נפוצות והעדר סבבים שמגבילים אותך בזמן. אני גם מעריך מאד את תרבות היין שלהם הכוללת תפריט יין לא שגרתי שמתומחר בהגינות.
כמו כן אי אפשר להתעלם מסלסלת המאפים והממרחים שלא ניתן למצוא לה מקבילה, שניתן למלא אותה שוב ושוב ושהיא עולה 0 שקלים. יותר זול מזה אני לא מכיר.

ברור שהעלויות בבישול ביתי זולות יותר מהעלות של ארוחה במסעדה. עם זאת לא לבקר במקום, להסתכל על תמונה ולקבוע לפיה VFM זה לדעתי תמוה.
 

erezavn

New member
מסכים עם כל מילה

אבל בשורה התחתונה - איש איש טעמיו והעדפותיו.
 
מסכימה לגבי ה-Value המשתנה מאדם לאדם

אבל זהו אכן המקרה שבו הערך אצלי שונה - לי כלכלית אין יכולת להוציא הרבה על אוכל ובכלל, וכדי שארוחה תהיה שווה 150 שקלים היא צריכה להיות יוצאת דופן, מעולה ומשביעה מאוד גם כן. גם ארוחות ב-100 זה לא מעט עבורי. בתחרות על כספי יש גם לזכור שרוב השנה איני בארץ, ולכן התחרות של מסעדה בארץ על כספי היא מול האלטרנטיבה בחו"ל - למה להוציא 150 על חוויה קולינרית טובה אך לא משביעה פה, כשאוכל להוציא שליש מזה על ארוחה שמספקת הכל (גם החוויה, העניין, גודל המנות)?
ברור לי שאני בדעת מיעוט פה, גם מבחינת הדעה וגם מבחינה כלכלית. אבל בעיניי המחירים בארץ מופרכים (במיוחד כשחושבים על כך שבמדינות מולן אני משווה המשכורות גבוהות יותר), ואם בסוף גם יוצאים לא שבעים, אז בעיניי מה הטעם?
 
יש לא מעט כאלו

אם לקחת כדוגמא את מסעי האחרון - קוריאה הדרומית.
למעשה, נדמה לי שרק פעמיים הגעתי שם להוצאה של 50 שקל בארוחה (בחודשיים פלוס), תמיד אכלתי בפחות.

זה חדש למישהו שהמחירים פה בשמיים? של כמעט כל דבר?
 

passioneta

New member
אכלת שם אוכל רחוב כנראה, לא בישול עילי

במסעדות יוקרה המחירים שם הרבה יותר גבוהים.
 
למעלה