לוקה ולינו - צהרי שישי

מיתר44

New member
לוקה ולינו - צהרי שישי

מעצבן - פוסט מושקע התנדף.
לאחר קונצרט מהנה במיוחד בפילהרמונית (ינוקא על הפסנתר מלהטט פרוקופייב ומנצח ארמני מלהיב את הקהל בקטעים מספרטקוס של חצ'טוריאן) התכנסנו ארבעה לצהריים ביורדת החדשה מירושלים, לוקה ולינו. את הדחיפה קיבלתי משני מבקרי על (בוב ואבנר). בכללי - לא הצטערנו.נכון, המסעדה זקוקה לליטוש ולכוונון אך בהחלט יש לה בסיס להוות אופצייה מצויינת. עוד נשוב.
ארבעתנו אכלנו מנה ראשונה ועיקרית, שלושה קינוחים וראשונה נוספת לחלוקה. שתינו 2 בקבוקי יין אדום (סנט אמיליון קליל וברברה ד'אלבה פליסר 2009 שנרכש מהג'קונדות בעת ביקורו של בעל היקב).
חיש קל הובא לשולחן בקבוק מים צוננים ולחם עם פנכת שמ"ז ובלסמי.
התפריט - לו יכולנו, היינו מזמינים את כולו. עד כדי כך הוא מסקרן ומעורר רצון.
הראשונות:
פלמידה פרוסה עם הדרים, צ'ילי, בזיליקום וזיתים שחורים. מנה טובה ומרעננת. לו הייתה נדיבה בדג - הייתה זו מנה מושלמת...
מוח עגל על הפלנצ'ה, ציר עוף, לימון ופטרוזיליה. מצויית ומומלצת לאוהבי המוח. יד אמונה הכינה אותו. זה היה ברור.
קממבר אפוייה עם קונפי שום ודבש - מנה מפתיעה, לנועזים וכייפית. אולי חסר לחם מיוחד ללוות מנת גבינה זו?
ארנצ'ינו ראגו על פסטו עגבניות סיציליאני. המנה שהזמנתי - 2 כדורים שחומים ובתוכם רוטב בשר חם. המנה מושלמת.
ברבונים. המנה הנוספת לחלוקה. 4 דגים בגודל סרדין גדול, לא בטוח שאלו ברבוניות (שהרי כונו שלא כרגיל בגוף זכר.). מנה שלא התעלתה מעבר ל"מנת דגים מטוגנים".
לעיקריות:
קוסקוס ביתי במרק פירות ים, מוסר וזעפרן. הקוסקוס שהוגש בקערית היה מהמשובחים שאכלתי, גרגירים דקים ואווריריים. המרק לצערנו היה דליל מידי, שטוח טעם מידי והכיל מעט מידי פירות ים. פיספוס של מנה שהייתה יכולה להיות מהנה ביותר. (כלי פיצוח הסרטן נותרו יתומים וללא שימוש).
זנב שור בתבשיל עשבי תיבול, תרד ויין לבן, מוגש עם פסטת פיצ'י. מנה מעולה בעלת קשת טעמים רחבה ועמוקה של הבשר, השומן והמיצים שהפכו לרוטב הכי ראוי שאפשר בעקבות הבישול הארוך.
ניוקי סלסיצ'ה עם זרעי שומר, עגבניות וקצת חמאה - עוד מנה מושלמת - משחק מושלם של ניוקי עשויים כהלכה עם בשר הנקניקייה המפוררת. שאפו. את הצלחת ניקיתי בעזרת פרוסות לחם נוספות שקיבלתי לבקשתי.
לקינוח
אפוגטו, קנולי במילוי מסקרפונה (מעולה) וקרם לימון שלא התעלה לאותה דרגת.
בנוסף קיבלנו בקבוק מים צוננים ולחם "בולמה" שלא מצליח להבין את הרכבו + פינכת שמ"ז ובלסמי.
שילמנו כ 650 ש"ח כולל חליצת בקבוקי היין לפני.
המסעדה הייתה די ריקה בבואנו ומלאה כחצייה בעת השיא. השירות היה יעיל ובקשותינו מולאו. נכון שהמנות הראשונות לא הוצאו יחדיו כמקובל, אך לאחר הערותינו הקפידו לתאם עמנו את הוצאתן של שאר המנות.
יש מסעדות שמשקיעות (כמובן בנוסף להכנת אוכל "הכי טוב שאפשר") בהפיכת הסועד המזדמן ללקוח שרואה את המסעדה כביתו. כולנו מכירים מסעדות שכאלו. יש שאוהבים זאת (כמוני) ויש שלא. בלוקה ולינו, האינטראקצייה בינינו כסועדים לצוות המלא שנכח
אתמול (כול השף, שותפתו ואפילו אביו) לא נוצרה למרות הנכונות והרצון שלנו. רוצה לאמר: באנו, אכלנו ויצאנו כאילו עברנו מכונה אוטומטית לממכר אוכל. בכל זאת לוקה ולינו היא מסעדה חדשה בתל אביב וככזו טוב יעשו בעליה אם ישקיעו תשומת לב ומאמץ מה להפיכת הסועדים לבני בית. הפוטנציאל קיים וחבל שיתפספס על קטנה שכזו.
למרות כל אלו, ההערות בקטנה, שלא אטעה אתכם בהערכת הסעודה שלנו: כיוונון, ליטוש, הקפדה, קצת רוחב לב ואירוח מוקפד לתת תחושה של אורח רצוי, יעלו את לוקה ולינו לכדי ראוייה מאוד.
לשואלים: חניון רוטשילד נוח נמצא מעבר לפינה.
 

מיתר44

New member
תמונות











 

erezavn

New member
ציפיתי שאחרי כמעט חודשיים של פעילות המסעדה תתקתק

הייתי שם ממש בימיה הראשונים ואז חוסר ההקפדה בשירות וחוסר הכוונון והליטוש באוכל היו טבעיים ומובנים. ולמרות זאת הפוטנציאל היה ברור.
חזרתי לעסקית אקראית וישבתי על הבר לבדי כך שזכיתי לשירות אישי מעולה. (זה כמובן לא מדד לטיב שירות כללי של המסעדה). האוכל היה מעולה.
משמח לקרוא מהביקורת שלך שלפחות רוב המנות היו טובות מאד.

מפתיע אותי מהביקורות אחרונות שעדיין אין אחידות והקפדה ראויים. זהו - ימי החסד נגמרים ותקופת ההרצה מסתיימת.
הדברים הקטנים הם שיגרמו לאנשים לרצות לחזור למסעדה.
אני יכול להעריך שזה נובע מתחלופת כוח אדם (או ממחסור בו). אבל אחרי כמעט חודשיים זה משהו שצריך היה להיפתר.
 

החתולית

New member
אני מסכימה איתך

הקממבר בתנור שהיא מנה די פשוטה, הוגשה בירושלים עם טוסטונים טעימים.
&nbsp
&nbsp
 

Gרר

New member
טיפ בנוגע לפוסטים מושקעים

רגע לפני שאתה שולח תעמוד עם העכבר על החלון של הטקסט ותלחץ
control-a
ואחרי זה
control-c
זה הכל
שתי לחיצות
הראשונה מסמנת את כל מה שכתבת
השניה עושה לו קופי
אם השליחה התפקששה אתה נכנס שוב ויכול לעשות הדבק לכל מה שכתבת
הציל אוצי לא פעם…
 

הגרגרן

New member
ובכלל כדאי לעשות זאת ב-Word ואז להעתיק לפורום

הפורום לצערי עדין איננו מותאם ל-Windows 10 / Edge ואותן פעמים שניסיתי להקליד ישירות לשדה ההודעה, קרו כל מיני דברים שלא אורים לקרות, כמו: לחיצה על Enter שגרמה לקפיצה לראש ההודעה במקום לשורה הבאה. ב-Word יש הרבה יותר שליטה על העריכה ומשם ניתן להעתיק, אם כי גם אז יש שיבושי עריכה בכיווץ המרווח בין פסקאות וב-Bullets. בכל זאת עדיף לי, מאשר הקלדה ישירה כאן.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
את כל זה כתבת בסלולרי?
מרשים. אני מקלידה מגילות רק במחשב

ובאופן כללי נכנסת לפורומים מהסלולרי רק אם אוחז בי שעמום עז כשאני מחוץ לבית
(וגם אז אני בד"כ לא מגיבה, ואם כן בשורה שתיים גג). כדאי לשים לב לבעיה נוספת בכתיבה לא דרך מחשב – התמונות מסתובבות, לא מוצגות אוטומטית בכיוון הנכון, וחבל.
 

Gרר

New member
לוורד אני משאיר את הפרוייקטים מחו"ל

אבל בשוטף להכנס לוורד ולהתייל להעתיק זו התעסקות שמוציאה את כל הכיף אז אני מעדיף את שתי הלחיצות שכבר התרגלתי לעשות על אוטומט באנדרואיד בנייד זה לא שתי לחיצות אלא להקיש פעמיים על המסך ואז לעשות קופי אבל בנייד אני לא שוחח דברים מושקעים
 
אין על חצ'וטריאן

הארמני הזה קוסם ואשף מוסיקלי, אין אחד שלא אוהב את הקטע המפורסם ששימש את הפתיח של " קו - אונידין"

אני מפקפק אם יש עוד רבים כמוני (לא נראה לי) שאוהבים גם וגם במוזיקה

 

מיתר44

New member
וריקוד החרבות כהדרן הקפיץ את הקהל

במלא מובנה של המילה. ונגנים שלפו חרבות על אמת. היה גדול.
 

bob68

New member
על הדיווח

לא יצא לי לחזור ל- לוקה ולינו. השונות בחוות הדעת והתחושה שהמקום עדיין לא התייצב הן שמעכבות אותי.
מקווה שאנשי המסעדה יצליחו למצוא את הדרך הנכונה. כפי שציינת בצדק הפוטנציאל קיים.
 
למעלה