בישולים והשוואת בראנצים- בר או ויין ובנדיקט
ביום שישי התחלתונ בבישולים לארוחת ערב- תפוחי אדמה שעברו חצי בישול, נחפרו עמוק עמוק ועורבבו עם שמנת , חמאה, יוגורט וגבינה צהובה ונשלחו בחזרה לתנור, מרק שעועית סמיך עם שורש סלרי, מרק עגבניות עם מעט אורז ומאפה פסטה עם שמנת ושומר צלוי ולקינוח פרלינים של שוקלד מריר שיצקתי מעל חמטת בוטנים ויצרו ממתק מעולה.
ביום שבת בבוקר התחשק לנו בראנץ ולקחנו עוד חברה וחיפשנו מקום ברוטשילד, בקפה אירופה הכל היה מוזמן אז החלטנו על בר או וין, התפרטי בראנץ צרפתי למהדרין, מנות קטנות ודי מינימליות, הזמנו והתחלנו לקבל מבחר מנות במהירות סבירה- גוז'ור הגיעה בתור מאפה גבינת גדול יחסית ורך שהיה נהדר, קרפ עגבניות צלויות ומוצרלה שהיה גדול ויפה אך מעט יבש וחסר לנו רוטב או משהו שיריטיב את המנה שהייתה טעימה אבל משעממת למדי, קרוק מאדם שהגיע במגדל יפה עם ביצת עין מעל, טובל בציר בשר עשיר, החיתוך גילה 3 שכבות של האם משובח ולחם רך, היה כיף לתבול את החתיכות בציר הבשר , מנה של בריוש ביצים רכות ופורציני התגלה כזוג ביצים רכות שהוגשו בכוסות הגשה עם טוסטונים קטנים של בריוש ומעט פורציני קצוצים מעל לביצים, היה צריך למרוח את הביצים על הטוסטונים עם מעט חמאה ולאכול, חביב אך התיאור מעט שיטחי והמזמינה חשבה שתקבל פרוסת ברישו גדולה עם תבשיל פטריות וביצה רכה...
כל המנות מגיעות ללא סלט או לחם בצד אז הוזפנו סלט ירוק עם מבחר יפה של עלים רעננים, אפונה ירוקה ופול שהיה מוצלח.
שתינו אפרול שפריץ אחד, קוקטיל אניסי חביב ואשכוליות אדומות, החשבון יצא 270 ש"ח על אכול שהיה טוב אבל השאיר אותנו רעבים, תפריט צרפתי מינימלי מדי שלא מתאים לבראנץ/ המשוחת שחיפשנו ו- VFM נמוך מאוד.
המשכנו לטייל על השדרה והחלטנו להיכנס לבנדיקט, הזמנו מקלות פראנצ' טוסט, מגלד פנקייק שוקודל-לבן ובבנות עם חיזוק פרלינים וארוחת בייגל עם אבוקדו על חצי אחד וביצה מקושקשת על השנייה, המנו לא מעט לאכול אבל קיבלנו בסוף 3 צלחות גדולות- הטוטס היה חביב, המון אבוקדו חתוך גס, המקושקשת הייתה סבירה ולא יותר, הפראנצ' טוסט הגיע כשמונה מקלות ברישו מוטגנים בשלולית של קרם וניל וסלט פירות שדווח כטעים והבפנקייק היו גדולים, תפוחים אבל משעממים- הבצק עצמו היה די חסר טעם וברגע שהחלק החיצוני שספג את הרוטב נגמר נשארנו עם תוך יבשושי.
יצאנו עם חשבון של 130 ש"ח, לארוחה עמוסה ומושחתת אך חסרת ייחוד
מה המסכנה? כנראה בראנץ' צריכים להכין בבית