פראג בשבוע הבא..

פראג בשבוע הבא..

יש המלצות חדשות? לא מחפשים ממושלנות, גם "סתם" אוכל רחוב מחמם מנחם וטוב יספק אותנו.
וכן, כבר ביקרתי במאמרים ובמומלצים, אני תוהה לגבי מקומות שאין שם.
תודה
 
לפני שנה בדיוק התחתנו בפרג אז יש כמה המלצות

בכל רחבי העיר יש מלא דוכנים לכבוד הכריסמס שנפתחים מהבוקר עד הערב עם אלכוהול חם וטוב ובירה במחירים מצחיקים, בצמוד להם מוכרים המון סוגי נקניקיות, קרטיוש על גחלים, גבינה מעושנת מותכת ודוכנים שמזכירים מעדניה שלוקחים תבשילים על פי משקל, הכל פשוט וטוב ומאוד זול ומפןזר בכל פינה בעיר, אבל העיקרים בכיכר ואצלב, בכיכר העיר מתחת לשעון בבית העירייה ובטירה.
מסעדות מוצלחות ופשוטות שאכלנו בהם
http://www.tavernatoscana.cz/en מסעדה איטלקית מוצלחת ולא יקרה עם מרתף נהדר
http://www.kolkovna.cz/en/kolkovna-savarin-20 חצר בירה גדולה אם אוכל בסיסי אבל מוצלח
http://marinaristorante.cz/menu/silvestr-2017 מסעדה איטלקית על סירה לא רחוק מגשר קארל
 

Geralt of Rivia

New member
הייתי לפני שבוע

חלק גדול מהזמן אכלנו בשווקי הכריסמס שהוזכרו. רובם מוכרים את אותם הדברים, אבל אלה דברים טובים: נקניקיות שכולן מצוינות והמעושנות במיוחד, Halusky שהוא תבשיל בצקניות-כרוב-חזיר-גבינה-טעים, Trdlnik שהוא הקיורטוש הצ'כי שבד"כ מוגש פושר למרות שהוא יורד מגחלים ובאופן כללי די מאכזב (אבל כשהוא חם עם נוטלה בפנים הוא חביב מאד), Langose שהוא מאפה מטוגן עם גבינה והמון שום, תפוחי אדמה תפוצ'יפסיים על מקל לחובבי הז'אנר, והפרסונל פייבוריט שלי: Old Prague Ham, גושים עצומים של חזיר שנצלים להם על האש ונפרסים עם ההזמנה (כמו פה: https://c1.staticflickr.com/9/8141/7613967490_d23b5c665a_b.jpg ). מושלם.
את כל זה מלווים בבירה במחיר מגוחך וב-Medovina, יין דבש מהביל שבא ממש בטוב במזג האוויר הזה.
אם אתם חובבי מרציפן, יש דוכן מעולה ב-Old Town Square עם מרציפנים מצוינים בכל מיני טעמים (שרי, Eggnog וכו'). אנחנו העדפנו לקנח בו (וגם לפתוח איתו את הבוקר) על פני ה-Trdlnik.

לשוק פחות כריסמסי ויותר צ'כי שגרתי, אני ממליץ על Naplavka Farmers' Market, שוק איכרים שפועל בשבתות מדרום ל-palackeho most. גם שם כמובן אפשר למצוא נקניקיות ויין חם, ולצדם מאפים (הטוב ביותר לטעמי הוא זה עם פרג ופירות יער) ומאכלים אחרים. וזה בדרך ל-Vysehrad, אז בכלל טוב :)

בגזרת המסעדות, היחידה שאכלתי בה שבאמת היתה מיוחדת היא Field הממושלנת, שבטח כבר נתקלת בה. כנראה האוכל הכי יפה שאכלתי, והוא גם טעים ובסופו של דבר אפילו זול יותר מרוב מסעדות היוקרה בישראל.

אפילו יותר מיוחדת ממנה היתה Le Valmont, שאני לא בטוח שלגמרי הבנתי את הקטע שלה, עד כמה היא בר, עד כמה היא מועדון, למי בדיוק היא מיועדת ולמה היא מסתתרת עד כדי כך שבקושי אפשר לדעת שהיא קיימת, אבל היא יפה ויש בה את הקוקטיילים הכי מיוחדים שנתקלתי בהם מימיי (למשל, עם שומן ברווז ופואה גרה, או עם קארי וחלב קוקוס). לצערי גיליתי אותה רק ביום האחרון למרות שהיא היתה ממש מתחת לאף שלי, אחרת הייתי חוזר שוב ושוב ושותה כל מה שיש להם להציע. (http://www.levalmont.cz/en/).

איזה כיף לכם! תהנו מלא.
 
אוף. תודה

 
זו עונה אחרת

כשגרתי לקיץ אחד בלונדון, המארחים שלי שועשו מכך שמבחינתי תות שדה היה פרי מובהק של חורף - מבחינתם הוא פרי של קיץ, כי רק כשמתחיל האביב נהיה מספיק חם לתותים, בעוד שאצלנו רק בחורף נהיה מספיק קר לתותים.
בקיצור, פירות יער באירופה זה ממש לא בחורף. קר מדי.
 
בלוג אוכל על פראג

http://www.tasteofprague.com/pragueblog/
נתקלתי בו לפני שנסעתי. יש כל מיני כתבות נושאיות על פטיסרי הכי טובים בפראג, הגלידות המצטיינות וכו', כמו גם המלצות של מקומיים וסקירת מסעדות.
 

חיפאית88

New member
אמנם זה כבר היה לפני יותר מ-3 שנים

אבל בביקור שלנו מאוד נהננו בכמה מסעדות של רשת אמבינטה שהיינו בהן, לא מסעדות צ'כיות מסורתיות (למרות שנדמה לי שיש ברשת גם כאלו) אבל בהחלט טעים.
http://www.ambi.cz/en/restaurace/?
&nbsp
אם אני לא טועה, אנחנו ביקרנו באחד הסניפים של המסעדה הברזילאית, בפיצה נובה שהייתי ליד המלון כמה פעמים ובפסטה פרסקה שהייתה מצויינת (גם היה צריך להזמין מקום).
&nbsp
 
למעלה