לחם בשר, לחם ארז וקאווטרו
הסוף שבוע התחיל בארוחה של קבוצה מרחבי העולם שאנחנו מארחים בעבודה, משום מה בחרו בלחם בשר במרינה בהרצליה (מסעדת בשר כשרה למהדרין) המקום מתיימר להיות סטייק האוס ומציע תפריט יחסית מצומצם ומתומחר מאוד גבוה.
טעמתי מלחם הבית שהי אמרו הליות פוקאצה אבל נראה ונטים יותר כמו מצה שמורה רטובה, מסביב נלקחו מנות דג שהיו סבירות לפי המזמינים, אני בחרתי בפריים ריב 600 גרם, הנתח היה צרוב יפה ובמידת מדיון, אבל חסר טעם לחלוטין, לא יודע איך הם מיישנים את הבשר ומה מקורו אבל כל הטעם נעלם והתקבל גוש אומלל במיוחד, במחיר של 48 ש"ח ל-100 גרם זה היה הביזבוז כסף הכי גדול שראיתי מזה שנים, בנוסף הצלחת הייתה מאוד מינמילת אפילו התוספת (תפוחי אדמה) הגיעו חמישה קטנים בצד... איפה הנדיבות כמו באנגוס שהסטיק שעלה שליש מחיר אבל היה טוב עשרות מונים הגיע עם ירקות צלויים, ראש שום ומח עצם?
קינוחיי פרווה גם הזומנו היו גרועים בצורה מדהימה, מקום שמיועד כנראה רק לדתיים עשירים חסרי חוש טעם...
בשישי בבוקר לחם ארז בכפר סבא, היה גשום מסביב והמתנו בתור קצת אבל קיבלנו יופי של צאי לחימום הנשמה, מהתפריט בחרנו כמה מנות כלליות ולא דווקא ארוחת בוקר- מרק תירס סתמי לחלוטין שמקושי נלגם, פטירות מוקפצות בסויה שהייתה חסרת ייחוד וכריך קציצות כרישה שהיה לא רע, קציצות כרישה עדינות עם לימון כבשו ועגבניות מיובשות בלחם מוצלח, חוץ מהכריך שהיה מעולה השאר היה מיותר לחלוטין, 130 ש"ח שנזרקו לפח, קינחנו בבורקסים טריים במאפיה ממול שהיו טובים בעשרות מונים.
אחרי כל הקיטורים הגענו לארוחה טובה, שבת צהרים בקאווטרו, תפרטי עסקי ב-129 ש"ח ולשמחתי בלי הרבה שינויים של +10 במנות.
התחלנו ברביולי עגבניות שהיה מעולה, ממולא בעגבניות צלויות עם בצק עדין ומפנק, אני אלכתי מנת של ים-חבשה קלאמרי מוצקים וטובים עם פרושוטו טלה על מצע של קרם חומוס עדין, מנה מעולה צבעונית עם שילוב טעמים מעולה.
לעיקרית היא הזמינה ריזוטו שהיה הפעם טבעוני עם פטריות, הריזיוטו הגיע אבל היה קשה כמו אבן, האורז היה ממש לא מבושל וגם המנה הרגישה די שטוחה, אחרי התלבטות עם המלצרים (שהיו מעולים, עניניים והגיבו לעל בקשה) החךפנו את המנה במנת רביולי גבינות, בהתחלה חשבנו שזה טיפשי להזמין לראשונה ועיקרית רביולי אבל המנה שהגיעה הייתה מעולה, רביולי שמנמנים ממולאים בגבינת ריקוטה ביתית שוחים ברוטב של עגבניות מיובשות וזיתים,מנה מלאת טעמים ומרקמים שניגבנו עם לחם הבית (פוקאצה שמנמנה ומאוד מנחמת )
אני לקחתי מנה מהספיישלים של פילטים של דג ים בקראסט אגוזי לוז , הגיעו 2 פילטים גדולים ויפים עם קראסט עבה וטעים, המנה הוגשה עם כמות נדיבה של פולנטה מתירס טרי מתוקה ומענגת ועם קוביות עגבניה קצוצות דק וחתיכת פטריית מלך היער צלוייה, מנה יפה וטעימה .
לקינוח עוד קינוח מהספיישלים בשם תאווה, מאפה שקדים אובלי גדול עם קרם מסקרפונה, קרמו שוקולד, תותים טריים , מרנגים קטנים ועוד כמה , מנה קלילה וחורפית.
ביחד עם כוס יין חביבה וקוקטייל סיגליות ללא אלכוהול שהיה מיוחד וצבעוני הסתכם הבילוי ב-430 ש"ח, ארוחה מעולה וכיפית.