מסעדות בבאר שבע - מקווץ דיווחים

viczi

New member
מסעדות בבאר שבע - מקווץ דיווחים

החלפנו את הצנרת בביתה של הפולניה ובעקבות כך נותרנו ללא גישה למטבח למשך תקופה לא מבוטלת.
כמעט כל יום יצאנו לאכול ארוחה אחת חמה באחת המסעדות באיזור.

אפרט על כל מסעדה בנפרד, אך עבור מי שקצר בזמן או/ו בסבלנות, סיכום קצר.
קאלדו גורמה פיצה בר - פיצה מדהימה, מבחר ענק, תמחור הוגן.
פסטינה - פסטה טעימה (במיוחד רביולי בטטה), תמחור הוגן, שירות מצוין, מקום שנעים לשבת בו.
כרמים - שירות מצוין, בפעמים הקודמות גם האוכל היה מצוין, הפעם הייתה בעיה (אני מקווה שחד פעמית) במנה אחת.
ג'פניקה - מבחר גדול של מנות, קנקנים עם תה טעים, מהמנות שטעמנו הרוב היו מאוד מוצלחות, שירות טוב (פרט לביקור אחד)
BBB - המבורגר מאכזב אך מבחינתי שווה להגיע מדי פעם בשביל מנת פטריות והום פרייז ממש, רועש למדי.

והמסקנה: זה ממש נחמד לאכול במסעדה מדי פעם אבל אין כמו האוכל הפשוט של הבית. היו קניתי ירקות והכנתי לעצמי סלט פשוט והתענגתי עליו....
 

viczi

New member
קאלדו גורמה פיצה בר

[URL]http://www.caldo.co.il/menu[/URL]

קאלדו מציעה מבחר גדול של פיצות, הן מבחינת בסיס והן מבחינת התוספות.

בביקור הראשון שלנו הבחור שקיבל את פנינו הסביר לנו על מגוון סוגי בסיס והמליץ לנו להזמין את הפיצה שלנו "חצי-חצי", כלומר לקבל פיצה שמחציתה פיצה א' ומחציתה פיצה ב'.
הרעיון מצא חן בעינינו מאוד כי הוא איפשר לנו לטעום שתי פיצות בביקור אחד.
בפיצה שהזמנו שילבנו את הפיצות הבאות:
Magic Mushroom - פומודורו, מוצרלה, שלושה סוגי פטריות, ופלפל אדום קלוי - פיצה שלמה עולה 40 ש"ח.
Caldo Special - פומודורו, מוצרלה, פפרוני, בייקון, חזה אווז מעושן, חלפיניו ורוטב ברביקיו (הוזמן בלי בייקון ובלי חלפיניו) - פיצה שלמה עולה 51 ש"ח
הפיצה מדהימה, דקה, עשירה בטעמים ובמרקם ועם זאת ממש לא כבדה.
הבצק חלומי, הפטריות ממש טריות.
מבחינת הגודל - קצת יותר קטנה מפיצה משפחתית.
הגענו רעבות מאוד ויצאנו שבעות בצורה נעימה, בלי הרגשת כבדות.
מבחינת עלות - כשמשלבים שתי פיצות "חצי-חצי" משלמים מחצית העלות של כל פיצה, וכך על פיצה שלנו שילמנו 45 ש"ח - מחיר הוגן ביותר בתמורה לאיכות ולכמות.

בביקור השני שלנו, המשכנו עם הרעיון "חצי-חצי".
אני רציתי לטעום פיצה גרין בייס (על בסיס עשבי תיבול ושמן זית) אבל הפולניה חששה והתעקשה על המוכר והאהוב.
כיוון שממש אהבנו את Magic Mushroom, שילבנו אותה עם "פפרוני" (פומודורו, מוצרלה, פפרוני, פלפלים קלויים וגלופות פרמזן, 49 ש"ח לפיצה שלמה).
גם בפעם הזו נהננו מאוד מהפיצה.

כיוון שמאוד אהבנו את הפיצה, באחד הימים רצינו להזמין משלוח. נאמר לנו שבמקרה הגרוע המשלוח עלול לקחת עד שעה ורבע, עם כי הם משתדלים לעשות הכל כדי שהפיצה תגיע לפני. היינו ממש רעבים אז וויתרנו על הרעיון.
עם זאת, החשק לחזור לקאלדו שוב ושוב נשאר.
 

erezavn

New member
מקום חמוד ואחלה פיצה

ישבתי שם פעמיים. לאחרונה בצוק איתן כשברקע אזעקות והדי נפילות ויירוטים.
הפיצה באמת טעימה מאד בתמחור שאפשר לקנא בו בתל אביב.
 

viczi

New member
מקווה שהביקור הבא שלך יהיה בתקופה יותר שקטה


לא ידעתי שהמקום קיים כל כך הרבה זמן, צוק איתן זה לפני שנתיים...
 

רזאי

New member
מאוד אוהבים את קאלדו,

במשפחה שלנו.
נסו פיצה קרבונרה, אבל לא במשלוח. כשאוכלים במקום, זו פיצה מנצחת.
 

viczi

New member
תודה על ההמלצה

בהחלט ננסה את קרבונרה!

כנראה נוותר על המשלוח כי מסתבר שיכולת דחיית הסיפוקים אצלינו לא מפותחת מספיק כדי לחכות שעה ורבע למשלוח.
מה גם שמדובר בנהיגה קצרה יחסית...
 

רזאי

New member
עלית לי כסף


לא הצלחתי להתאפק, ואכלנו פיצה קאלדו לארוחת הערב.
 

viczi

New member


רציתי לכתוב "מצטערת" אבל אני מניחה שלא סבלתם יותר מדי (וגם העלות לא מאוד גבוהה) אז אולי "בכיף" יותר מתאים?
 

העצלנית

New member
גם אנחנו נהננו שם מאוד

אחי הסטודנט המליץ לארוחה משפחתית והיה מעולה, כולם מצאו מה לאכול,תמחור מאוד הוגן, הפיצת קרבונרה באמת מצוינת ואכלתי סלט מעולה טרי וכיפי וקצת שונה מהרגיל בתמחור שפוי פלוס פלוס. יש להם גם יופי של קינוחים במחירים שלא צריך לחשוב פעמיים אם להזמין.
כל הארוחה חשבתי שחבל מאוד שאין לנו משהו כזה באשקלון.
 

viczi

New member
פסטינה

[URL]http://pastina.co.il/[/URL]

בביקור הראשון קיבל את פנינו בחור נחמד שהסביר לנו על התפריט.
הבחור העניק לנו שירות אדיב, חברותי ויעיל לאורך כל הארוחה.
התפריט מכיל ארבעה או חמישה סוגי פסטה שניתן לשלב עם ניתן רטבים ובנוסף לזה ניוקי,רביולי וריזוטו שמגיעים עם רטבים מסוימים.
לראשונה חלקנו "ארנצ'יני ריזוטו וגבינה" (כדורי ריזוטו ומוצרלה בניחוחות איטלקיים, מוגש עם מטבל מרינרה עגבניות פסטינה ואליו אוליו לימונענע , 25 ש"ח) - מנה נחמדה הכוללת 4 כדורים, מטבל עגבניות מוצלח מאוד, מטבל אליו אוליו היה פחות לטעמי (אבל הפולניה אהבה).
לעיקריות הפולניה הזמינה רביולי בטטה עם רוטב שמנת פטריות (שמנת, פטריות יער, פורצ'יני ושמפיניון, 47 ש"ח) - גנבתי לפולניה שני רביולי ולמרות שאני לא חובבת בטטה בכלל פשוט התענגתי. מושלם. הבצק, המילוי, הרוטב. הפולניה, חובבת הבטטה, חיסלה את הכמות הנדיבה של הרביולי בהנאה רבה.
אני הזמנתי פטוצ'לה עם רוטב קראמה די פונגי (שמנת, רוזמרין, פרמז'ן, פטריות פורצ'יני,יער ושמפיניון, 35 ש"ח) - הפסטה הייתה טעימה ומצוינת במרקמה, הרוטב היה טעים.

כעבור כמה ימים שאלתי את הפולניה היכן תרצה לאכול באותו יום.
התשובה שקיבלתי הייתה "רביולי בטטה".
"אז פסטינה?" שאלתי.
"רביולי בטטה" ענתה הפולניה.
כאשר הגענו לפסטינה התעניינתי מה תרצה להזמין והאם לא תרצה לטעום מנה אחרת.
אתם יכולים לנחש את התשובה.
אני הזמנתי רביולי 4 גבינות. המנה טעימה מאוד ועדיין יש משהו ברביולי בטטה שפשוט משתלב מצוין ובולט מאוד.
פרט לעיקריות בביקור הזה הזמנו גם ראשונות.
הפולניה שיבחה מאוד את המרק הכתום שהזמינה (לא מהתפריט, "מרק היום", 25 ש"ח) ואני ממש נהניתי מ"סלט עגבניות פסטינה" (5 סוגי עגבניות, גבינת בושארון, פלפל ירוק חריף, זיתי קלמטה, בצל סגול, בצל ירוק, שמן זית, חומץ בלסמי, חומץ בן יין אדום, מתובל בזרעי עגבניות, 25 ש"ח) שכלל עגבניות טריות וצלויות כאחד והיה שונה במרקמו וטעמיו מסלט קלאסי, הוזמן ללא פלפל חריף.
המלצרית שלנו הייתה נעימה ויעילה ביותר.

המקום לא גדול אך העיצוב נעים מאוד, השירות היה מצוין, התמחור הוגן ביותר, עד כה היה טעים ויש עוד הרבה פסטות ורטבים שלא טעמנו.
חוץ מזה, רביולי בטטה.
 

viczi

New member
כרמים

[URL]http://cramim-bs.co.il/menu.aspx?pid=12115[/URL]

אתחיל בכך שאני מאוד אוהבת את "כרמים" בבאר שבע (מעולם לא הייתי בסניף המקורי).
המקום מאוד נעים, ניכר כי מישהו שם השקיע מאוד בהכשרת הצוות ושם דגש על התנהגות המלצרים כלפי האורחים, ובפעמיים הקודמות האוכל היה מאוד מאוד טעים.

הפעם החלטנו לחלוק "פטריות בגריל" (פטריות שמפיניון, פורטובלו ויער מוקפצות בחמאה, שמנת ויין לבן, מוגשות במחבת לוהטת, 48 ש"ח) למנה ראשונה.
המנה יפה, נדיבה, טעימה מאוד ומשביעה.

לעיקרית, באופן חד פעמי ויוצא דופן, הוחלט להזמין את אותה מנה פעמיים: אסקלופ עוף בגריל (עם פטריות פורטובלו, חמאה, רוזמרין, יין אדום וציר בקר בליווי תפוחי אדמה, 78 ש"ח).
המנה נדיבה מאוד, גם העוף וגם תפוחי האדמה נראו טוב, אבל כשהתחלנו לאכול הורגש רק טעם אחד: רוזמרין.
התלבטתי מאוד.
גם אני פולניה ויש לי פגם גנטי: לא נעים לי.
יש מקרים שבהם אני מחזירה בלי לחשוב: למשל אם ביקשתי להוריד מרכיב מסוים וקיבלתי מנה עם אותו מרכיב.
אבל בהרבה מקרים אני לא בטוחה.
לא מדובר במנה לא אכילה ואכן אכלנו לא מעט כי היינו רעבות, אבל מדובר במנה שלא הייתה טעימה לי.
אבל האם חוסר התאמת המנה לטעם שלי מצדיק את החזרת המנה?
בסוף הארוחה הערתי למלצרית המצוינת שהעניקה לנו שירות על המנה.
היא הביעה צער על כך שלא אהבנו את המנה ובעיקר על כך שלא אמרנו קודם. היא אמרה שהם היו שמחים להחליף את המנה.

בגלל שהיו לי שתי חוויות מוצלחות מאוד ב"כרמים", בהחלט אחזור, בתקווה שמדובר בבעיה חד פעמית וחריגה.
 

viczi

New member
לפי האתר שלהם

הם פתוחים מ-12 עד חצות כל יום, אבל תמיד שווה לבדוק לפני ההגעה.
תבדקו גם אפשרות להזמין מקום כי מספר מקומות הישיבה די קטן....
 

viczi

New member
התכווץ

לי המוח בעקבות 3 שבועות של שיפוץ.

אני די בטוחה שלא מקובל לצחוק על ניצולי החלפת צנרת


אכן, התכוונתי לכתוב מקבץ
 

החתולית

New member
לכולם מתכווץ המוח אחרי 3 שבועות של שיפוץ

למרביתנו הוא מתכווץ אפילו אחרי שבועיים
 

viczi

New member
השאלה אם הוא חוזר לקדמותו


מחכה לראות...
בינתיים אנשים שאני מכירה נהנים משלל שטויות שאני כותבת.
אתמול התכוונתי לכתוב "יפו" וכתבתי "חיפה" ואז שלחתי את ההודעה לבן אדם הלא נכון....


מוח, תחזור, אני מבטיחה להעריך אותך יותר!!!!
 
למעלה