מסעדות בבאר שבע - מקווץ דיווחים

viczi

New member
גומבה

[URL]http://www.goomba.co.il/[/URL]

אני מכירה את גומבה בפתח תקווה החל מיומיה הראשונים והסניף בבאר שבע דומה למדי (אני מניחה שזו הסיבה שקוראים לזה "רשת"
).
למי שלא מכיר: הקונספט הוא שמזמינים את המנות בקופה, מקבלים "באזר" שרוטט כאשר המנה מוכנה.
התפריט שלהם באתר לא כולל מחירים ואני לא זוכרת את המחירים המדויקים, אבל זכור לי שהמנות, במיוחד הראשונות, מתומחרות בצורה מאוד הוגנת.
השירות היה מאוד אדיב ויעיל, ואחד מאנשי המסעדה (לא יודעת אם הבעלים או אולי אחראי משמרת) הסתובב בין הסועדים ודאג לוודא שהכל בסדר.
בבאר שבע הסניף ממוקם במתחם "יס פלאנט" ובמזג אוויר טוב אפשר לשבת גם בחוץ.

לראשונות הפולניה הזמינה כרובית בגריל (דווח על הנאה רבה) ואילו אני הזמנתי פטריות צלויות (וגם מאוד נהניתי).
לעיקריות הפולניה בחרה בלינגוויני ברוטב "פונגי דל בוסקה" (תערובת של פטריות צלויות, שמנת, טימין, מחית כמהין ותרד). הפולניה אהבה את המנה, אמרה כי הרוטב טעים והפסטה במרקם נעים מאוד.
אחרי התלבטות בחרתי במנת "טורטליני בתוצרת ביתית" (במילוי גבינות ופטריות צלויות, ברוטב חמאה ומחית כמהין). בסה"כ מנה מאוד טעימה, אם כי מעט כבדה.

לסיכום: אני פחות מתחברת לקונספט של "שירות עצמי", אולי בגלל שרוב הביקורים שלי במסעדה הם בעצם מפגשים חברתיים ואני פחות אוהבת כשהשיחה נקטעת ע"י רטט.
אבל - המקום נעים, השירות אדיב, האוכל טעים. בהחלט עוד אופציה נחמדה בבאר שבע.
 

מ צ ד ה

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת לגבי כל המקומות
.

פסטינה וקלדו פתוחות עד מאוחר בשישי וקרובות למקום העבודה, כך שלפעמים אחרי משמרת ערב, אם עוד יש לנו כוח, אנחנו קופצים לשם ל"חטיף" לילי ו/או משקה
.

בגמבו אני צריכה ביקור חוזר לתיקון החוויה הראשונה. כמוך, לא מתחברת לקונספט הזה, פשוט בגלל שמנות לא מוכנות במקביל וצריך "לעבוד" בשביל האוכל.
 

viczi

New member
לזכותה של גומבה באר שבע

יאמר ששתי המנות הראשונות יצאו ביחד וקצת יותר מאוחר גם שתי המנות העיקריות יצאו יחד.

אובייקטיבית, לקום פעמיים בשביל להביא אוכל זה לא ממש נורא.
אישית, אני עדיין מעדיפה מסעדה עם שירות מלא.
 

viczi

New member
ג'פניקה

[URL]https://www.japanika.net/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98/?menu=773[/URL]

היה זה הביקור הראשון שלי ברשת "ג'פניקה".
סניף באר שבע ממוקם בבניין של "גרנד קניון" אך יש לו כניסה נפרדת, רחוקה מהכניסות לקניון ולכן אין אווירה של "מסעדה בקניון" בכלל.

מפאת נוחות לוגיסטית ואוכל טעים ביקרנו בסניף הזה 3 פעמים במהלך השיפוץ.

ביקור ראשון:
ביקשנו להושיב אותנו בשולחן פינתי ונעננו בחיוב.
השולחן היה נוח ושקט, העיצוב והתאורה נעימים.
לראשונות חלקנו -
"חמוצים יפניים" (14 ש"ח) - מנה רעננה, טעימה ולא יקרה, משהו כייפי לנשנש בזמן שמחכים לעיקריות.
"קרנצ'י צ'יקן" (כדורי עוף פריכים מוגשים עם רוטב חמוץ מתוק, 26 ש"ח) - כמות יפה מאוד של כדורים טעימים שמשתלבים טוב עם הרוטב. הבעיה שלנו הייתה שמדובר במנה מטוגנת ואנחנו נמנעים ממטוגן. אולי היינו צריכים להבין את זה מתיאור המנה. בכל מקרה, בלית ברירה המנה חוסלה, בהנאה לא מועטה.
לעיקריות -
אני לקחתי "Special Fresh Noodles" (עוף, בקר ואווז מעושן מוקפצים בטריאקי עם אטריות טריות, כרוב, גזר, פטריות טריות, נבטים, בצל לבן ובצל ירוק, 49 ש"ח) - מנה מצוינת, הטעמים עשירים, המקרמים מעניינים, כמות הבשר יפה, האיטריות עדינות מספיק בשביל לא להשתלט על טעם המנהלמרות שהמנה גדולה ומשביעה, היא לא משאירה תחושת כבדות.
הפולניה בחרה ב"פאד קפאו בקר" (52 ש"ח) ואמרה שהמנה נחמדה. טעמתי קצת והמנה הייתה יבשה למדי.
על השולחן היה תפריט תה קטן, המציע מספר טעמי תה. אני בחרתי ב"דובדבן לבן" ואילו פולניה רצתה "קקאו וג'ינג'ר". התה מגיע בקנקן ברזל יפה ובו כמות יפה של תה טעים. כל קנקן עולה 15 ש"ח ומתאים מאוד למזג אוויר החורפי.

בביקור השני הלכנו על שתי מנות של חמוצים, שכאמור התחבבו עלינו מאוד, ו"התחלפנו במנות". הפולניה נכנעה לשבחים שהערפתי על "Special Fresh Noodles" ואני נכנעתי לגעגועיי ל"פאד קפאו".
אני רגילה לפאד קפאו של אוימה. שם זו המנה האהובה עליי ואני חושבת בעיקר בשבילה, שוב ושוב.
בג'פניקה קיוויתי שהמנה היבשה שקיבלה הפולניה הייתה בעיה חד פעמית, טעות אנוש. מנת פאד קפאו שקיבלתי אכן לא הייתה יבשה אבל גם לא הייתה טעימה לי. ניסיתי להבין מה מפריע לי ולדעתי זה הרוטב. הרוטב של אוימה יותר עשיר ויותר מעניין בטעמיו.
את הארוחה ליוו 2 קנקני תה: לימונית ודובדבן לבן.

בשני הביקורים הראשונים המסעדה הייתה חצי מלאה והשירות היה מצוין. בביקור השלישי המסעדה הייתה יותר מלאה ולהרגשתינו היו חסרים מלצרים. לקח זמן עד שלקחו את ההזמנה שלנו, לקח זמן עד שהגיעו העיקריות וגם לצוד מלצר לקבלת חשבון ומסירת תשלום היה לא פשוט.
אחרי יום קשה, שלא לומר חודש קשה, אני הייתי זקוקה למשהו מוכר ומנחם אז חזרתי ל-"Special Fresh Noodles" ואילו הפולניה, שאת יצר ההרפתקנות שלה לא ירשתי, בחרה ב-"פאד תאי בקר" (אטריות אורז מוקפצות עם ביצה, כרוב, גזר, נבטים ובצל ירוק ברוטב צ'ילי וסויה מתוקה, 48 ש"ח). שתינו מאוד נהנינו מהמנות וגם מהתה.

לסיכום, רוב המנות טעימות, התמחור הוגן, שפע חניה (של הקניון).
מבחינתי, שלא מתחברת ל"קמפאי" כלל, זה המקום האסייאתי הטוב הראשון בבאר שבע.
 

HEYלו

New member
באמת?

לא שיש לי משהו נגד ג׳פניקה- הם אחלה אלטרנטיבה זולה- אבל דווקא אהבתי בזמנו את רוב האוכל בקמפאי ב״ש. פחות את האווירה, הקהל וכו׳ אבל את רוב האוכל כן.
וספציפית אהבתי מאוד את הפאד קפאו שלהם
, טעמת? אולי שווה לחזור רק בשביל המנה הזאת;)
 

viczi

New member
הממממ

הייתי בקמפאי פעם אחת, בתחילת דרכה, אחרי תקופה די ארוכה שבה גרתי באיזור המרכז.
זכור לי מארחת שגרמה לנו להמתין למרות שעת צהריים ומסעדה חצי ריקה וזכור לי שמן.
אני לא אוכלת סושי אז הזמנתי מנת נודלס כלשהי. זוכרת את הכבדות וזוכרת שכשסיימתי הקערה הייתה מבריקה משמן.
מאז לא חזרתי.
אבל בעקבות ההמלצה שלך אולי באמת שווה לתת להם צ'אנס עם פאד קפאו....
תודה על ההצעה!
 

HEYלו

New member
בכיף, מקווה שסטנדרט הפאד קפאו יישמר :)

הסושי הוא דווקא יותר מוצלח אצלם, כשבאמת מנות הנודלס לא כולן מוצלחות.
 

viczi

New member
BBB

[URL]http://burgus.co.il/?item=42&section=4[/URL]

סניף באר שבע של BBB ממוקם במתחת ביג.
עד כה היה לי ניסיון עם סניף פתח תקווה, שם לא התלהבתי מהמבורגר, אבל ממש התמכרתי למנת פטריות ולהום פרייז.

הפעם הגענו רעבות והחלטתי לתת להמבורגר הזדמנות נוספת, בתקווה שבסניף באר שבע זה יהיה יותר מוצלח.
הפולניה ואני הזמנו כל אחת מנה של פטריות (מחבת של פורטובלו ושמפיניון בטריאקי, שום, פטרוזיליה ושומשום, 37 ש"ח) - המנה ממש טעימה ודי משביעה, אם כי מעט יקרה לטעמי.
לעיקרית אני הזמנתי BB בורגר (220 גרם מנתחי בקר מובחרים, 51 ש"ח) והפולניה הזמינה "חזה עוף טריאקי" (חזה עוף בגריל ברוטב טריאקי מתקתק, 58 ש"ח). מבחינת העיקריות - שום דבר לכתוב עליו הביתה. הפולניה אמרה על המנה שלה "נחמד" שבתרגום מפולניות זה "אכיל" וההמבורגר לא התקרב להמבורגר של מיטבול, שהוא ההמבורגר האהוב עליי.

אם לחזור, אז בשביל פטריות והום פרייז, שהם עדיין התמכרות מבחינתי...
 
למעלה