אז מה אכלתם בסוף השבוע?

passioneta

New member
סופגניות מצוינות מ-מימי הוד השרון

השנה לא יכולתי לטגן - הזמנתי משלוח של סופגניות מ-מימי, שזכו במקום ראשון ב"הארץ".
הסופגניות אכן היו מצוינות (לסוגן) - במיוחד הבצק שהיה אוורירי - ולמרות שזה לא כמו סופגניות מטוגנות במקום אחרי חימום בתנור כולם באו על סיפוקם. אם לקנות, אז משם.
&nbsp
בשבוע שעבר טעמתי מסופגניה מפונפנת מרולדין - לא משהו
 

Gרר

New member
רולדין - כנ"ל

הבצק הרגיש לי יותר כמו דונאט ולא כמו סופגניה.
המבחנה עם ההזרקה עשתה לי אסוציאציה של קופת חולים ולא של משהו שבא לי לאכול.
ואת הטופינגז שהיו מאד חביבים הייתי מעדיף לקבל על עוגת שוקולד יום הולדת ולא על סופגניה...
בקיצור - נקווה שאמא שלי לא תאכזב בשבת אחרי כמה שנים שהיא הצליחה להתחמק ונקבל סופגניות של פעם ישר מהסיר עם ריבה אמיתית תוצרת בית
 

ady18

Well-known member
טיגר לילי של שרונה...

פאד תאי לקחנו בקר מאוד מאוד טעים ועשיר
סלט פפאיה מענין
חלקנו קרם ברולה הם אמרו שהיה ספישל ולקחנו ,קלאסי ופשוט טעים גם
ומרק שהוא כזה ארוחה עם כול מיני לקחנו בגרסה של עוף\בקר וממש ארוחה לכול דבר בקלות אפשר לחלוק שנים
גם את הפאד תאי חלקנו ....
 

מיכאל ג

New member
לוקה ולינו

והיה ממש מוצלח.
המנה שאכלתי היתה "קציצות טלה במרק חסה שום ולימון, מוגש עם שמנת חמוצה", והיא היתה נהדרת. למנה ראשונה אכלתי מוח עגל על הפלנצ'ה, גם מנה מעניינת מאוד.
 

mereng

New member
"סינמה 5" ברחובות, "קפה ליון" באשדוד ו"סילו" בחולון

סינמה 5- סוג של ביסטרו מקסים, בעיצוב חמים ומזמין עם שירות נפלא. מיהרנו מאוד כי היו לנו כרטיסים לסרט, ומאוד השתדלו להתחשב.
אכלנו סלט עגבניות לראשונה- חביב אבל סתמי מעט, לא ריגש.
הוא אכל פיצה עם פפרוני ואהב מאוד, ואני הזמנתי ריזוטו עגבניות שהגיע עם שלולית שמנת חמוצה שממש החמיאה לו. זו מנה של "ראשונות" אבל הסכימו להגדיל לי אותה לעיקרית. למרבה הצער ההגדלה לא עשתה טוב למנה- בעוד הרוטב היה מעולה ממש, האורז עצמו היה הרבה יותר מידי אל דנטה, ברמה של ליבה פריכה מחוסר בישול.
הייתי רעבה + מיהרנו אז לא אמרתי כלום וחיסלתי הכל.
מקום מקסים, אשתדל לחזור אליו.
&nbsp
קפה ליון- במרכז סטאר באשדוד
ארוחת בוקר טבחים עבורו- ביצי עין עם צ'יפס דקיק ופרורי גבינה- אמר שטעים. הלחם היה סתמי בעיני, לחמניה "כפרית" שכזו. הממרחים היה רגילים ולא מלהיבים.
אני לקחתי אגס בנדיקט- 3 ביצים עלומות עם רוטב הולנדייז על מה שאמור היה להיות בריוש קלוי אבל הרגיש כמו פרוסת בגט. בצד סלט קצוץ טרי וטוב. הביצים היו עלומות כהלכה ונהדרות, הרוטב היה בסדר אבל לא מדהים כמו זה של סרגוס ז"ל

לקחנו הביתה קינוח בשם "אוסקר" שהיה נחמד אבל לא מהמם.
&nbsp
סילו בפארק פרס חולון
הגענו בשבת בצהריים עם הילדים, בלי להזמין מקום ושמחנו שהיה מקום על הבר. קיבלנו שירות מהמם משני הברמנים שם, שפינקו אותנו בסנגרייה חמה וטעימה מאוד ובכלל היו קשובים ומקסימים ומבחינתי עשו לנו את הארוחה !
אכלנו פיצות ופסטה, הכל היה טרי וטעים וכולם יצאו מרוצים מאוד (במיוחד הגדול שהביט בעניין רב בעבודת הטאבון המרכזי). ראיתי שנתנו לילדים בקצה הבר חתיכת בצק ללוש ולהכין לעצמם "לחם" ואפו אותו עבורם- רעיון מקסים ממש ומחמם לבבות !
היתה אווירה נהדרת, היה חם ונעים בפנים וקר וגשום בחוץ ויצאנו מרוצים מאוד מאוד. השאריות נאכלו בערב ע"י הטף ששמח מאוד.
&nbsp
&nbsp
 

aurora0

New member
בוקר וצהריים בשרונה

היינו במתחם שרונה 8 אנשים סה"כ, חלקם קטנים יותר. חלקנו המון דברים בפיקניק אחד גדול:
פניר מקפטן קארי היה טעים, מתובל ומשביע.
מנת ילדים מקפטן קארי של קציצות ואורז, אמרו לי שהייתה בסדר אבל רובה נשאר בצלחת, לא יודעת אם באשמת קהל היעד שהלך לטעום דברים אחרים.
המבורגרים וצ'יפס מmeat bar הצ'יפס נזלל בידי הילדים, ההמבורגר בידי מבוגרים שכל כך נהנו שהלכו לקנות עוד מאותו דבר.
פירות ואוכמניות מדוכן הפירות שנאכלו בזריזות, קצת סושי מאקי מze סושי שהיה ממוצע לדעתי (אם כי זה כנראה הסטנדרט).
לקינוח לקחנו וחיסלנו חצי גלידה של קילו מוניליה, למרות שהטעמים היו סטנדרטיים (וניל, תות, שוקולד, מנגו) הגלידה הייתה מעולה ומבוגרים וילדים התענגו עליה.
 

gastro101

New member
FISH ו DIXIE

פיש התבררה בחירה מוצלחת לארוחה משפחתית (חגגנו באחור של 11.5 חדש יום הולדת עגול לאחי הקטן)
המסעדה באזור תעשיה של ראשון לציון, בששי בערב חניה בשפע . מסעדה גדולה מרווחת , רווח בין שולחנות. קבלנו שולחן גדול - ארוך, לצערי כך שקצת קשה היה לשוחח עם היושב בקצה . היינו 8 - 6 מבוגרים 2 בנות עשרה
השרות היה טוב מאד (שמעון המלצר , הציג עצמו) , מים קבלנו בקנקנים חלקם עם קרח , צלוחיות זיתים טובים ללא חיוב
בתפריט שפע מנות ראשונות סביב 40 שח - חלקנו כרובית באיולי *2, סלט שורשים ונבטים- מנה ענקית מעולה , סלט תיאלנדי , סלט עגבניות שרי , קרפצ'ו סלמון . פוקצ'ות שהיו מלבני לחם נמוך רק טעים . הוגשו עם מטבל עגבניות ושמן זית
עיקריות- אנטרקוט שנראה טוב , לבקשת המזמינה ללא פירה חלבי אלא תפוחי אדמה אפויים ושעועית ירוקה, סינטה 300 גרם ממיוחדי היום (במקור עם גבינת ברי, אחי בקש בלי) , סלמון אפוי ברוטב כלשהוא עם צ'יפס- חלקו שתים את המנה ונהנו , פסטה עם ערמונים ושמנת לצמחונית (אין הרבה אפשרויות לצמחונים )
אני לקחתי ראשונה של קבב דג על חציל כעיקרית- 4 קבבונים טעימים מאד עשויים טוב ובעלי לקח טונה צרובה על קרקר אורז מהראשונות, כעיקרית
לקינוח- בראוניס עם פרוסות דקות מדי של בננה והר קצפת- חביב וסורבה על סלט פירת לשומרי הכשרות שאכלו בשר
עם 2 דיאט קולה, 2 תה וקפה- חשבון 844 שח
גיסתי , שיבחה אותי שוב ושוב על הבחירה וזה מה שחשוב. קבלנו גם כרטיס מעדון בו צברנו 42 שח ובארוחה הבאה 1+1 על מנות ראשונות
האוכל טעים ובנדיבות חניה בשפע, בהחלט נחזור לממש חברותנו


בשבת נסענו לחגוג יום הולדת 23 לדיקסי
יש תפריט מיוחד של צלחת טאפסים ב89 שח ומבחר כריכים מיוחדים
על צלחת זכוכית גדולה הוגש- טוסט קטן עליו שפע רוסטביף מעולה עם בצל מוחמץ , קערית עם סביצ'ה טונה אדומה אבוקדו ומנגו- מעולה , שלולית של פולנטה מתירס טרי (על קליפותיו) ו4 שרימפסונים זערורים עם תבלין קייג'ון - נחמד , עגבניות ירוקות מטוגנות- חמוץ בפנים מטוגן בבחוץ- לא מבינה מה טעים , כל אחד אכל ביס והשארנו
במקור גם מנה עם נקניקיות מבשר חזיר- בקשנו תוספת מאחד הטאפסים האחרים במקום, המלצרית אמרה שאי אפשר . ויתרנו , כמובן.

כריכים- הוא לקח קאלב סנדביץ עם עוף מיונז קארי צ'אטני בצל - 3 פרוסות לחם לבן מרובע נטול קרום , קומה אחת חסה ועגבניה קומה שניה פרוסות חזה עוף עסיסי, המיונז ובצל, בצד צ'יפס דקיק. סך הכל מנה טובה

אני נפלתי חזק עם בגט אפוי במקום עם קריספי צ'יפס מיונז ולימון כבוש
אז ככה- הבגט היה בתת אפיה עם קרום רך, לימון כבוש בקושי הורגש, לעומת זאת היתה שפע ארוגולה שלא צויינה בתפריט ונאלצתי לבצע נתוח להוצאתה , הקריספי שרימפס היו אותם בייבי שרימפס שהוגשו עם הפולנטה רק עם ציפוי דק כלשהוא . אף אחד לא ניגש לברר האם"הכל בסדר" . אכלתי את הבייבישרימפס עם חלק מהבגט וקצת צ'יפס .
החלטתי לא לנסות את הקינוחים . תה טוב בבית סגר את הפינה
201 שח . בקשתי לפרוט שטר הביאו שטרות של 20 מטבע של 10 שח . השארתי את השטר של 20 שהיה גם קרוע . לא חשבתי שמגיע להם 15%
יצאנו ואמרתי לבעלי- כל פעם אני יוצאת מאוכזבת ובכל זאת חוזרת
 

החתולית

New member
התחושה שהיא שדיקסי רק הולכת ומתדרדרת

נדמה לי שהייתי איתנו אחרי ערב מספרי הסיפורים בפסטיבל גבעתיים, לפני 7 שנים. ארוחה מאד לא מוצלחת, שהיוותה לגבי את הסימן הראשון.
 

gastro101

New member
חברים אכלו שם אתמול בצהרים ודיווחו על המבורגרים טובים

ובהמלצתי לקחו את עוגת הגבינה עם תות שדה שלהם ואהבו מאד
 

oreldi

New member
לפחות בפיש הצליח לך


ולגבי דיקסי - גם אני ראיתי שם הדרדרות רצינית בפעמיים האחרונות, באוכל וגם בשירות שהיה גרוע. מלצרים אדישים שלא ממש ברור מה הם עושים שם
לצערי זה מזכיר לי את ההידרדרות ברפאל וזה חבל מאוד, כי מדובר בשתי מסעדות שהיו טובות מאוד , ובאופן אישי מדובר בשתיים מהמסעדות היותר אהובות עלי
 

CherryBlini

New member
ערב בגריג וסופגניות ביתיות לקינוח

ארוחת ערב שישי בגריג עם חברים שהסתיימה בתגובות מעורבות. אני חיבבתי, אחרים פחות. אעלה דיווח בהמשך.
ואחריה קינוח של סופגניות ביתיות אצלי


 

trilliane

Well-known member
מנהל
ארוחת לילה קלילה ב"סופיצה" איטלקייה שכונתית ביהודה הלוי ת"א

http://soupizza.co.il/

חשבתי על מרק ואחי לקח אותי לשם. מסעדה עם אווירת בית קפה – מקום קטן ודחוס אבל אווירה נעימה וצעירה. התפריט מתמקד בפסטה ובפיצות, מרקים ומעט סלטים (אין בשר כי כשר). מרקי היום מתחלפים וכתובים על הלוחות שעל הקירות. כשביקרנו במקום היה ירקות, מיניסטרונה, אפונה, בטטה ואולי עוד משהו.

לפתיחה הזמנו מרק ירקות לכל אחד (את שאר האפשרויות אני לא כ"כ אוהבת) – סטנדרטי, ביתי, דומה לזה שאני מכינה (רק עם כוסברה...
למרבה המזל אחרי בישול ארוך במרק היא כמעט ולא הורגשה). הוגש עם לחמניית אצבע בצקית שכזאת, רכה ולא אפויה עד כדי ייבוש. בצק מעט דחוס אבל חיבבתי. בסה"כ פתיחה מחממת נעימה לגרון ולקיבה במחיר שווה לכל כיס (22 ש"ח, יש גם מנה גדולה יותר ב-32 ש"ח אבל הקטנה לגמרי מספקת).

לעיקרית אחי לקח מנת ספיישל עם ניוקי (מוכן במקום) עם ארטישוק. טעמתי מעט מאוד ולא התלהבתי מהניוקי, גם הרוטב ממש לא היה לטעמי (משהו על בסיס עגבניות). הוא הוסיף לעצמו חריף ואכל הכול.

לעיקרית חשבתי על פסטה ברוטב שמנת סלמון אבל אחי לא זרם ולא ראיתי איך אני מחסלת בעצמי מנה שלמה אחרי הלחמניות שאכלתי עם המרק (וכמה פרוסות עוגה קנויות שנשנשתי אחה"צ במפגש כלשהו). הזמנתי את הסלט הכפרי. ביקשתי עגבניות בצד (כי אני לא אוכלת, אבל אחי אוהב). נשארו גזר, צנונית ומלפפון בתוך ים של חסה (רגילה, ובסה"כ עלים די פנימיים ברובם). את הקרוטונים שכחו... אחרי דקה-שתיים נזכרתי במעומעם שהיה משהו בתפריט ושאלתי את המלצר. גם הוא לא זכר, אבל אמר שפשוט יביא לי. הגיש תוך דקה, לפחות זה. קרוטונים נחמדים, תוצרת בית מלחם לבן, בלי שמן. העיקר שויתרתי על עוד בצק...
אבל היה צריך עוד קצת דברים בסלט, היחס בין החסה לירקות (הפשוטים והזולים, כן?) קצת אכזב אותי. זה לא סלט יקר (30 ש"ח) אבל הוא גם לא גדול (ולא מכיל שום רכיב יקר). מזל שהוספתי טונה (ב-5 ש"ח).

בסה"כ היה נחמד ולא יקר וזה העיקר. תפר לי את הפינה בלי לקרוע את הכיס. לא סביר שאחזור בקרוב כי אין שם משהו מיוחד (ובעיקר אין חניה; אין לי מושג איך הוא מצא) אבל לו הייתי גרה באזור סביר להניח שהייתי מבקרת בו מדי פעם.
 

מיתר44

New member
במטבח הביתי

מהשלל שהבאנו מהשוק שבנצרת: מאפה בורקס תורכי במילוי תרד, גבינה וזעתר (לפי מתכון של שי ברנדס),
סלט עולש (לפי מתכון של אלבאבור).
במהלך ביקורנו שמטרתו העיקרית לחוות אווירת חג המולד אכלתי צלעות וקבב מעולים (אך יקרים מאוד) בדיאנא
ושווארמה מיוחדת בתיבול על פי המלצתו של מי שהיה בעבר מנהל פורום זה.



 
למעלה