ביקור ביקב סוסון ים
בשישי בבוקר נסענו לבר גיורא לביקור ביקב סוסון ים.
 
תכננו לעצור לארוחת בוקר במסעדת בר בהר שנמצאת סמוך לבר גיורא, אבל לא לקחנו בחשבון את מזג האוויר הנעים ואת חופשת החנוכה. המסעדה היתה מלאה, ונאמר לנו שיש רשימת המתנה לשולחנות ושאם ברצוננו לשבת בפנים, ההמתנה תארך עשרים עד שלושים דקות.
 
המארח הנחמד, הציע לנו לשתות קפה בחלק של המסעדה שמשמש כמעין בית קפה מהיר. החלל סגור ביריעות חצי שקופות, ויש בו שניים או שלושה שולחנות זוגיים, וכמה שולחנות שיתופיים.
 
הזמנו תה לימון ג'ינג' ודבש שהתגלה ככוס מים חמים עם פרוסת לימון, שתי פרוסות ג'ינג'ר ומעט דבש; כוס קפה הפוך בלי קצף שהבחור אמר שהיה טוב; כריכון בלחמניית פלוט קטנה עם גבינת תום ופסטו - הכריכון יכול היה להיות מוצלח אילו היו שמים בו יותר גבינה; וכריכון בלחמניה מרובעת קטנה ובו טחינה וירקות קלויים - הכריכון יכול היה להיות מוצלח אילו היו מתבלים את הטחינה ואת הירקות. המלחה קלה עזרה, אבל לא בהרבה.
 
שילמנו 70 (!) ש"ח ונסענו ליקב המקסים של זאב דוניה.
 
משם חזרנו לעמק חפר לאזכרה של קרוב משפחה, אכלנו גבינות טובות עם דגים מלוחים משובחים שנקנו אצל לופו, והלכנו לישון.
 
בשבת, ארוחת ערב בסגנון נובי גוד אצל חמותי - הרבה מיונז היה שם. השבענו אותה שלא תבשל ושלא יהיה יותר מדי אוכל, לכן חלק מהאוכל היה קנוי: ביצי סלמון, ביצים ממולאות (מה שפעם נקרא "ביצה רוסית"), נקניק הרץ יבש, פסטרמה חזיר, סלט מכבד דגים עם גבינה לבנה, איקרא, סלט אבוקדו עם ביצים קשות ובצל ירוק (וגם מיונז) ובודאי שכחתי משהו.
 
שנת 2017 מוצלחת וטעימה לכולנו.