אז מה אכלתם בסוף השבוע?

שלל הדלקות נרות, הירו ראמן בר וסופגניות

את יום חמישי התחלנו בארוחה בכלבא שבוע שכבר פיסרמתי ביקורת עליה.
אחר הצהרים אספתי את האישה שהביאה זוג סופגניות מרודלין , אחת בטעם פיסטוק והשניייה בטעם בננה-קופי טופי, בשני המקרים הסופגניות היו קטנות יחסית, בצק ניטרלי ולא מענין ומילויים איכותיים אבל עם יותר מדי מרכיבים שיצרו בלאגן בפה, בקיצור תפסת מרובה- פיספסת את כל העיקרון של סופגניה.
בהדלקת הנרות המארחת שהיא קונדיטורית חצי מקצוענית הכינהמבחר יפה של סופגניות קטנות מתפקעות ממילויים פשוטים ומתוקים, הכי פשוט הכי טוב.

בשישי בצהרים קבענו בצהרים עם זוג חברים בשרונה לסשן צילומים, בדרך קניתי בקונדיטוריה עוזי בשדרות יהודית כמה בורקסים של פעם, מילוי גבינה ותפוחי אדמה נוסטלגיים ובצק פריך, האישה הייתה רעבה ונכנסה לשרונה מרקט וחזרה עם מגש מדוגם מדוכן הראמן של אהרוני, המגש היה מאוד יעיל והיה בו מקום לקערת הראמן הצמחוני, לצופסטעק וכף וגם לכוס שתייה, הראמן עצמו היה כמו אהרוני- חיוור, תפל, לא רלוונטי לתקופתנו ומתאים למי שבשנות השמונים קרא בכליון עינים תיאורים על אוכל אסייתי שלא היה להשיג פה, בהשוואה למיאזקי בשוק הצפון זה היה ראמן חובבני וחסר רבדים ומורכבות ורק האטריות היו חביבות.
נושא הראמן גרם לי לחשוב למה אין מישהו בארץ שירים מייזם ישראלי אמיתי- דוכן מרק עוף עם תוספות מקוריות לפי עדות, זה יכול להיות להיט.
בערב- פעמיים הדלקת נרות.
בשבת עוד פעם הדלקת נרות, הכנתי לביבות קישואים ללא קמח ולביבות תפוחי אדמה בתנור ופוקאצה עתירת עשבי תיבול על גבול הפיצה, אכלנו סופגניות ממתילדה שהיו מקוריות- בצק מעולה ומטוגן נגון, באמצע נחצתה הסופגנייה ומולאה בנדיבות בקרם עשיר עם קצת דובדבנים משומרים, סיום הולם לעונת הסופגניות
 

ady18

Well-known member
אצלנו

גם במסגרת החנוכה רולדין היה נחמד ולא יותר
אהבתי בעיקר , את הקוראסון החדש מטוגן מאוד , ופסיטוק חלבה
קנינו בלחמים גם סופגניות הצטינה סופגנית מרציפין בשילוב ריבה ביתית נראה שתות
הכנו לביבות קלאסיות תפוחי אדמה ליד שמנת ...
וברגיל גונדי כמרק , ועוף פרסי עם גרגרי חומוס ואורז לבן.....
 

החתולית

New member
ביקור ביקב סוסון ים

בשישי בבוקר נסענו לבר גיורא לביקור ביקב סוסון ים.
&nbsp
תכננו לעצור לארוחת בוקר במסעדת בר בהר שנמצאת סמוך לבר גיורא, אבל לא לקחנו בחשבון את מזג האוויר הנעים ואת חופשת החנוכה. המסעדה היתה מלאה, ונאמר לנו שיש רשימת המתנה לשולחנות ושאם ברצוננו לשבת בפנים, ההמתנה תארך עשרים עד שלושים דקות.
&nbsp
המארח הנחמד, הציע לנו לשתות קפה בחלק של המסעדה שמשמש כמעין בית קפה מהיר. החלל סגור ביריעות חצי שקופות, ויש בו שניים או שלושה שולחנות זוגיים, וכמה שולחנות שיתופיים.
&nbsp
הזמנו תה לימון ג'ינג' ודבש שהתגלה ככוס מים חמים עם פרוסת לימון, שתי פרוסות ג'ינג'ר ומעט דבש; כוס קפה הפוך בלי קצף שהבחור אמר שהיה טוב; כריכון בלחמניית פלוט קטנה עם גבינת תום ופסטו - הכריכון יכול היה להיות מוצלח אילו היו שמים בו יותר גבינה; וכריכון בלחמניה מרובעת קטנה ובו טחינה וירקות קלויים - הכריכון יכול היה להיות מוצלח אילו היו מתבלים את הטחינה ואת הירקות. המלחה קלה עזרה, אבל לא בהרבה.
&nbsp
שילמנו 70 (!) ש"ח ונסענו ליקב המקסים של זאב דוניה.
&nbsp
משם חזרנו לעמק חפר לאזכרה של קרוב משפחה, אכלנו גבינות טובות עם דגים מלוחים משובחים שנקנו אצל לופו, והלכנו לישון.
&nbsp
בשבת, ארוחת ערב בסגנון נובי גוד אצל חמותי - הרבה מיונז היה שם. השבענו אותה שלא תבשל ושלא יהיה יותר מדי אוכל, לכן חלק מהאוכל היה קנוי: ביצי סלמון, ביצים ממולאות (מה שפעם נקרא "ביצה רוסית"), נקניק הרץ יבש, פסטרמה חזיר, סלט מכבד דגים עם גבינה לבנה, איקרא, סלט אבוקדו עם ביצים קשות ובצל ירוק (וגם מיונז) ובודאי שכחתי משהו.
&nbsp
שנת 2017 מוצלחת וטעימה לכולנו.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
אני אוהבת את היינות של סוסון ים

ותמיד נהנית לשמוע את הסיפורים של זאב דוניה.
&nbsp
את הג'יימס, שנין בלאן, טעמתי בסומליה בתחילת 2016, וגם הפעם ביקב. קנינו שני בקבוקים.
&nbsp
אהבנו מאד את הטייק טו וקנינו שני בקבוקים שלו. טעמנו המינגווי מהחבית, וקנינו שני בקבוקים של המינגווי 2013.
&nbsp
בסומליה טעמתי גם רוזה מצויין שלו, לכן קנינו שני בקבוקים שלו.
&nbsp
לאלול פחות התחברתי, אבל זה צפוי :)
 

Nרב

New member
אנחנו עשינו אצלו חבית של 70 בקבוקים (אם אני לא טועה)

עם תהליך של בצירה, הערבוב במיכל, בחינת בלנדים (סמכנו עליו...), המתנה וטעימות בזמן ההתישנות (אם אני זוכרת טוב) ביקבוק ושתייה מזה 3 שנים בערך. עיקר הלימוד שלי הוא שינוי הטעמים לאורך השנים.... אני בכל מקרה אוהבת גם את היינות של היקב
 
היינו ב"סוסון ים" בשבת וצהריים אכלנו במאג'דה בעין ראפה

היה כיף גדול לבקר את זאב דונייה ולטעום משלל היינות הנהדרים שהוא מייצר
תוך כדי שיחות איתו ועם מבקרים נוספים
יצאנו עם 6 בקבוקים 2 ג'יימס - שנין בלאן (לטעמי אחד היינות הלבנים הטובים שנוצרו ו4 אלול 2013 (שהסתבר שיש לי עדיין 2008 בבית ודונייה המליץ לפתוח בהקדם)
אגב לפני כשנה בטיול לסרדיניה באחד היקבים ראתי בקבוק שעל התוית שלו מצוייר סוסון ים החלטתי שזו תהיה מתנה מתאימה לדונייה בשבת נתתי לו את הבקבוק והוא הודה בהתרגשות
מאג'דה היתה כרגיל נעימה וטעימה ולמרות העומס השרות היה זריז וחייכני הקמין הפיץ חום נעים
הבעייה שהחום ועודף היין הקשו על הדרך חזרה
 
גם הדרך מבר גיורא לעין ראפה נהדרת

באביב בעת הפריחה זו אחת הדרכים המרהיבות שיש
 

מיכאל ג

New member
ארוחת סילבסטר ביתית עם חברים

קצת התפרענו עם התפריט והכנו ביף וולינגטון, רביולי גבינה עבודת יד, אורז פרסי עם תפוחי אדמה, וברד פודינג לקינוח. פעם ראשונה שאני עובד על ארוחה ברמה כזו, היה חווייתי!
 

milk man

New member
החבית,מצפה רמון

במוצאי שבת,היה די מלא.קרפצ׳ו וסלט כלשהו למנות ראשונות.היה טוב.המבורגרים ופסטה בולונז לעיקריות.

הילדה רצתה פרמזן לפסטה והתשובה הייתה שלא מגישים חלב עם בשר.אתם לא כשרים,אמרתי,נכון הייתה התשובה

אבל אנחנו מכבדים את אלה שמפריע להם.קצת מחינו,אבל קיבלנו את זה.בדיעבד היינו צריכים ללכת.כתבתי להם

היום ועדיין לא ענו
 
יש לא מעט מקומות שהם לא כשרים אבל לא מגישים חלב ובשר

זאת הזכות המלאה של בעלי המסעדה, ויש לא מעט לקוחות שלא מחפשים מסעדה עם תעודת כשרות והיא יכולה גם להיות פתוחה בשבת אבל יחפשו מקום שלא מערבב בשר וחלב ואין בו חזיר ופירות ים.
כרגיל הצרכן הוא שיחליט, אם הסידור הזה לא מתאים לך אפשר לבחור במקום אחר (למרות שאזור מצפה מאוד דל במסעדות בכלל ומסעדות בלתי כשרות בפרט)
 

milk man

New member
הם מגישים גם דברי חלב

הסלט שלנו היה עם גבינה.העניין הוא שזה כדי לא לפגוע באחרים,כאילו אני לא חשוב וזה מה שמפריע
 

החתולית

New member
יכול להיות

יחד עם זאת, כמה מסעדות בארץ משתמשות במוצר האמיתי היקר?
 
למעלה