אז מה אכלתם בסוף השבוע?

passioneta

New member
גרקו+גלטריה - שישי בערב

תקציר: ישיבה לא נוחה ורעש, אבל אוכל טעים להפליא ברובו
היינו שמונה והזמנו מגוון רחב ממנו. מים קרים הוגשו במהירות.
המאכלים הטעימים להפליא שאני מתה לאכול שוב: סלט תפ"א, מוסקה מהחלומות - קדרה מבעבעת עם תפ"א, חצילים, בשר ובשמל, קלמרי מטוגן (ראשים שמנמנים ופריכים), אורז עם תרד ושמיר (מעין ריזוטו) בטעם לימוני
טעים: מאפה פילו ותרד, סלט יווני, טראמסלטה, כרוב ממולא בשר, פיתות
לא מוצלח כלל: קציצות עגבניות
לא טעמתי אבל אחרים נהנו: סלט עדשים, פאבה, סופלאקי, לחם יווני
המחיר - להמון אוכל + 2 לימונדה - כ-115 ש"ח לאדם.
&nbsp
הייתי שמחה לאכול שם לעיתים קרובות אבל צורת הישיבה והרעש בעייתיים.
&nbsp
את הקינוח אכלנו בגלטריה הצמודה - הקינוחים שם, במיוחד אלו המבוססים על פרלינה (נוגט בגרמנית - אגוזי לוז מקורמלים וטחונים עם שוקולד, ההשראה לנוטלה) - נהדרים - כולל פחזנית עם קרם נוגט, "פררו רושר", ארטיק נוגט - מומלצים כולם. ניכר השימוש בחומר גלם איכותי ויקר.
 

mereng

New member
מקס ברנר + החומוסיה של זרזיר בכרמי יוסף

בחמישי בערב קפצנו למקס ברנר בהרצליה לקינוח בלבד. המקום היה מפוצץ ועמוס אך השירות היה נעים ולבבי. הזמנו קינוח מתפריט החורף, "מון בלאן" - מסקרפונה, תותים, מרנג, שברי שוקולד לבן ורוטב שוקולד לבן חם. טעים ומושחת, מנה ענקית שזוג לא הצליח לסיים.
לשתייה בחרנו בשוקולאטה איטלקית - שוקולד חלב + קרמל מלוח. היה מתוק להחריד ולא הצלחנו לסיים את המשקה מרוב מתיקות.
&nbsp
בשבת טיילנו עם הילדים בגבעת הרקפות של טל שחר. לקראת הצהריים נסענו לכרמי יוסף, לחומוסיה של זרזיר. החומוסיה נמצאת במרכז מסחרי קטן, במרחק של כמה עשרות מטרים מגינת משחקים ששימחה מאוד את הקטנים שלי.
הזמנו מסבאחה (לימונית מאוד), חומוס עם פטריות וצנוברים (טעים, תיבול טיפה דומיננטי לטעמי), ביצים קשות, פלאפל טעים מאוד, צ'יפס לטף שהתעקש, סלט ירקות. יחד עם נסטי אחד החשבון היה 124 ש"ח- מחיר מצחיק לארוחה שהשביעה 4 נפשות.
בהחלט נחזור !
&nbsp
למי שמגיע, קצת אחרי גינת המשחקים יש מצפור נהדר עם נוף מהמם לכל שפלת החוף- מומלץ.
&nbsp
 
בית ולימוזין

בגזרת הבית- קיש ברוקולי טוב שאת הבסיס לקחתי מהספר של אורנה ואלה
מרק קובה
עוגת רוגעלך מתוך הבלוג של רחלי קרוט-מומלצת ביותר.
בערב- לימוזין.הינו 6 נפשות.
לראשונות הזמנו פרחי כרובית מטוגנים על מצע יוגורט
נתח קצבים.הם הגיעו יחד עם סלט כרוב קטן, בגט חם וחמאה.
לעיקריות הזמנו שתי פלטות מיקס שכללו פרגיות, נקניקיות, קבבונים, נתח קצבים,פילה,אסדו ואולי עוד משהו.הפלטות התחסלו לשמחת כולם.יחד איתם הזמנו ציפס ואורז(כמובן שהיה מיותר).
2 כוסות יין
אספרסו, הפוך , פאי תפוחים ועוגה נוספת
יחד עם ארוחת ילדים שכללה שניצל וציפס שלמנו 778 ש"ח(לפני טיפ).
היה מעולה.השרות יעיל וזריז והבשר טעים מאוד.
 
ביסטרו נח

הביקורת מפורסמת גם בבלוג שלי

הזמנת תור למסעדה תמיד מפתיעה אותי, לפעמים אין מקום חודשים מראש, לפעמים השעות שבהם יש מקום בלתי הגיוניים, לפעמים הגבלת הזמן על השולחן לא אפשרית......אבל הכי מציק לי היא העובדה שאחרי שחיפשת מקום , הציעו לך שעה ספציפית שרק בה יש מקום והוגבלת בזמן ואתה מגיע למסעדה אתה מגלה שהיא חצי ריקה, ונשארת ככה גם במהלך כל השהות שהתארכה הרבה מעבר לשעתיים שבהם הבוטח לך השולחן אבל בכל מקרה לא נראה שיש לחץ ואף אחד לא מזכיר לך את העניין, מסתוריים הם נבכי ניהול השולחנות במסעדות כנראה.
הפעם הגעתי למגרשי הטניס השוכנים מתחת למוזיאון ארץ ישראל, מקום פסטורלי שנראה שנמצא בקפסולת זמן, פוסעים בין שחקני הטניס למקום שפעם שכנה בו ארנולד, אחר כך רוקח 73 והפעם מאכלס אותו ביסטרו נח המקום החדש שמשלב בין יהלומה ובין השפית ענבר ברמן מאסיף, המקום יפה ומרווח, כיסאות נוחים ושולחן מוכן עבורנו, תפריטים מוגשים וגם בקבוק מים שמתמלא בכל פעם שביקשנו, התפריט משלב בין מנות ביתיות ומעט גסות (כנראה מהצד של יהלומה) ומנות ביסטרו צרפתיות כפריות (כנראה מבית אסיף) עם חלוקה לא ברורה למנות קטנות, מנות ראשונות. מרכז שולחן ומנות עיקריות, היינו חמישה אנשים עם לא מעט רגישויות, הימנעויות והעדפות אבל הצלחנו לבחור אחרי פרק זמן לא קצר.
התחלנו עם סלסלת הלחמים שהייתה מהצד של אסיף, 3 לחמניות גזר כתמתמות, 3 לחמניות סלק אדמדמות וככה פרוסות של לחם שאור רך ביחד עם רליש פלפלים ואיולי זיתים (18 ₪) מנה נהדרת של לחמניות מקסימות ורכות, איולי שהזיתים שברו את המרקם והטעם שלו ורליש פלפלים עם המון הפתעות שמולאו מספר פעמים לבקשתנו , מנת לחם מעולה ששווה לשלם עבורה.
להתחלה הזמנו ממנות מרכז השולחן מנת ראגו שעועית (48 ₪) צלחת עמוקה עם כמות לא גדולה של שעועית לבנה רכה מאוד שבושלה עם עגבניות עד שהיא כמעט נמסה לתוכם, מספר עלים של שום ירוק צלויים וברוסקטה גדולה שהונחה מעל וספגה את הנוזלים, מנה עמוקת טעמים ומעניינת אך מעט קמצנית בגודל לעומת המחיר.
מנה נוספת שהגיעה היה סלט ביבי ג'אם (52 ₪) צלחת גדולה עמוסה בחסות, רוקט וירוקים עם פרוסות אבוקדו , פלחי אשכולית אדומה חמוצה-מרירה ומוצרלת באפלו רכה, מנה נהדרת של שילוב טעמים ומרקמים עם חמצמצות משגעת., מנה מוצלחת עם יד טובה .
לעיקריות הזמנו 3 פעמים מנה של פירה תירס טרי (72 ₪) למעשה פולנטה מתירס טרי שהגיעה כממרח עשיר ומעט קריר, מעל תבשיל בורגניון פטריות ובצל ספרדי, הבצלים והפטריות בושלו שעות ביין אדום והתקבל תבשיל מחמם לבב שהוגש בנדיבות ולא החוויר לעומת שום ביף בורגניון, בצל ספרדי שנצלה על הגריל הצטרף לחגיגה למנה לא גדולה אבל מגוונת וטעימה, רק מוזר שהפירה הוגש פושר ולא חם.
עיקרית נוספת שהוזמנה הייתה פילה דג ים עם מרמלדת שומר עם ניוקי פריך, הגיע דג יפה עם המון שערות שומר שבושלו לכדי ריבה, המנה לא הייתה לטעמה של המזמינה, לא בגלל הטעם או ההכנה שהייתה מדויקת לטעמי אלא משום שהיא חשבה שהפילה יהיה צרוב ופריך , המלצר החליף ללא היסוס את המנה לעוד מנת פירה תירס.
אני הזמנתי מנה של המבורגר זנב שור (76 ₪) בתוך אינגליש מאפין עם גבינה צ'דר ורוטב חזרת הונח קציצה מזנה שור שבושל ארוכות, פורר והורכב מחדש לצורת קציצה, בצד הגיע צלחת חמוצים לא שיגרתית ומעניינת עם כרבו, סלק ולימון כבוש, ההמבורגר היה מעניין, בשר זנב השור קיבל המון טעמים מרוטב החזרת והצ'דר, המאפין החזיק יפה את הקונסטרוקציה, אבל היה חסר עסיסיות בקציצה, אולי תוספת שומן כלשהי כדי שזה יהפוך למנה מנצחת, רעיון מקורי ויוצא דופן שיכול היה להמריא עוד יותר, המנה הוגשה עם תפוחי אדמה צלויים מוצלחים.
לקינוח הזמנו 2 קינוחים- עוגת גבינת עיזים (44 ₪) שהייתה קלילה וחמצמצה ביחד עם קראמבל אגוזי לוז ומעט קרמל תפוזים, ובאווריה (38 ₪) שהגיעה בצנצנת והייתה עשויה טובה, לא מתוקה מדי עם קרמל טופי חם ובננה, 2 הקינוחים היו סבירים אבל לא מספיק מקוריים או מעניינים.
יצאנו עם חשבון של 560 ש"ל לחמישה אנשים, האוכל היה מעניין והאווירה נעימה אבל עדיין היה חסר משהו, אוכל מקורי ומוצלח אין בכל מקום, ואולי חסרה לי עוד קצת תעוזה, כנראה שנצטרך לגבש דעה נוספת בביקור נוסף.
 

gastro101

New member
חברים וסבסטיאן

בימים רביעי-חמישי-ששי הייתי בכנס בהילטון תל אביב . תצוין לשבח מחלקת קונדיטוריה שסיפקה אין סוף, עוגיות , פטיפורים , עוגות וקינוחים והכל פרווה- לכל הפסקות הקפה והארוחות. כנס עתיר קלוריות טעימות

ששי בערב הוזמנו לחברים- ארוחה צמחונית עם דג- לברק אפוי שהיה בסדר , סלט אבוקדו שיצא מעולה , סלט חסה עם מיץ לימון ושום, שקשוקה שהכין בעל הבית , כרובית וברוקולי אפויים , סלט קינואה אדומה
שתינו קברנה סובניון כלשהוא שהיה בסדר גמור ולקינוח - לרגל יום ההולדת של בעל הבית הכנתי עוגת שוקולד עם קרם וסוכריות - יצאה עסיסית וכל אחד בקש מנה נוספת ונוספת

בשבת אחרי שבקרנו את הדודים בדיור מוגן בהרצליה הלכנו לאכול בסבסטיאן . כמובן, הזמנתי מקום מראש. המסעדה היתה מלאה
המנות הראשונות היו טובות מאד- סלט טונה אדומה אצות ואיטריות שחורות (58שח) ןברוסקטה שרימפס- פרוסח לחם עבה בצלחת מלאה רוטב חמאה וקונקסה עגבניות ומספר שרימפס שמנמנים מעולים (62שח)

ברוח פירות הים הזמנתי ממיוחדי היום רביולי במילוי צדפות בביסק סרטנים- כמה שזה נשמע טוב כך זה היה לא טוב. מנה התפלה !! הוספתי פםרמזן שתרם קצת מליחות, המלצרית באה לשאול אם הכל בסדר- הפה שלי היה מלא לא הספקתי לענות והיא הלכה . אכלתי כשני שליש כי הייתי רעבה והותרתי בצלחת (89שח מיותרים)
הוא לקח קבב שוק טלה - לדבריו גם במנה שלו חסר תבול, טחינה ,הבטיחו בתפריט אבל היתה בכמות קטנה . כתוספת לקח זוקיני שגם אותם השאיר בצלחת

ויתרנו על קינוח (אצל הדודה אכלתי שטרודל תפוחים קנוי מעולה )
308 שח כולל בקבוק סן פלגרינו שהוגש עם שפע קרח בכוסות נפרדות !

לסכום- מסעדה ותיקה, תמיד מלאה. והמוטו של ראשונות טובות עיקריות מאכזבות ממשיך ללכת איתי
 

HEYלו

New member
עוגות מפטיסרי רחובות


כמעט קבוע בשבתות אצל הורי הבנזוג אחת הגיסות מביאה עוגות מפטיסרי, תמיד זה נטרף והפעם זה היה בקצב מסחרר. היו שתי רולדות וניל ופירות יער, ואחת פרזייה קרם פיסטוק. מומלץ בשישי להזמין מראש כדי לא לעמוד בתור המטורף:)
 

mereng

New member
מסכימה! בת דודתי עבדה שם כמה שנים, תמיד נקי וטרי ומעולה

 

dani666

New member
עכו : כנאפה מעולה ברחוב ואורי בורי סביר

טיילנו בעכו עם אמי וכשהתעייפה, נכנסנו למאפיית מתוקים מקומית בסלח אדין.

2 כנפות, 3 תה - 60 ש'ח. ויתרתי על הסירופ לכנאפה וקבלנו 2 כנפות טריות ומתפצחות. מעולה.

משם המשכנו לאטנו לצהריים באורי בורי, וזה כבר לא היה יותר מסביר.

לראשונות לקחנו 2 מרק דגים וסלט תרד.
מרק הדגים מתואר כמרק דגים/פירות ים. אמי שאלה ספציפית האם יהיו פירות ים ונענתה שכמובן. כמובן, לא היו. המרק עצמו היה טוב ועם בשר דג, אבל למה להבטיח סתם ?
הסלט היה מתוק מדי לאשתי שלא סיימה אותו.

יחד עם הפתיחה הגיעו גם שתי לחמניות חמות ופריכות (ללא עלות) וקערית חמאה קפואה (?). לא רציני (החמאה).

לעיקריות לקחנו :
חצי מנה קלמארי לאמי. הקלמרים עצמם היו מעולים - מתפצחים ונפלאים וגם החצי מנה היתה מכובדת *מאד* בגודלה. הבעיה היתה בצד - סלט קטן ו*מתוק*, ורוטב "כוסברה מיונז" *מתוק*. את הצ'ילי שמראש מוגדר כמתוק לא טעמתי אפילו.

אשתי לקחה חצי מנה של שרימפס עם אספרגוס - נהנתה מאד וגם הכמות היתה מכובדת.

אני לקחתי את הקוקי סאן ג'אק - באמת מנה מעולה והלחמניות עזרו לסיים את הרוטב הטעים.

סה'כ, כולל גולדסטאר אחד - 390 ומשוה ש'ח (לפני טיפ). היה סביר. עם דיוק במרק, פחות מתיקות ויותר רכות בחמאה היה יכול היות מעולה. קצת חבל.
 

oreldi

New member
בהדונס בגבעתיים ואוכל בבית

יום שישי בצהריים קפצתי לבהדונס ברח' ויצמן בגבעתיים
אכלתי חומוס גרגירים שהיה מעולה- חמים, לא כבד ומאוד מאוד טעים.
בערב ובשבת וגם היום הכנתי הרבה אוכל איטלקי - פסטה ברוטב שמנת עגבניות, פיצה והיום קלצונה. ניסיון ראשון אחרי הרבה מאוד זמן בצק ובסך הכל יצא לא רע..
 

milk man

New member
לויתן בחוף הצפוני,אילת

אנחנו מאד אוהבים את לויתן ווגילוי נאות:אנחנו קצת מיודדים עם הבעלים ובהחלט מוכרים במקום.

מנות ראשונות:טרטר טונה וסלט סתיו.הסלט מורכב מאנדיב פריך גבינה כחולה ורוטב עם חרדל ודבש.טעים ביותר.

הטרטר מגיע עם ביצת שליו ולצערי לא ממש זוכר מה עוד.גם טעים מאד.מגיע גם לחם ,שנאפה במקום עם חמאה.

אוסובוקו טלה,עם פולנטה ,מאד עשירה בפרמזן וגזר לבן.נתח קצבים עם פירה. מדהים.







 

אור2221

New member
סזאר ברחובות - ארוחה נחמדה מאוד ומפתיעה

ביקור משפחתי מורחב - ולא באחת מהמסעדות הרגילות שלנו במדינת ת"א...
&nbsp
להפתעתי, היה טוב עד טוב מאוד. פשוט, לא יומרני, שום דבר שלא אכלת בעבר - אבל עשוי יפה.
&nbsp
מנות ראשונות -
פטריות יער ופורטובלו ברוטב שמנת 39 ש"ח: מה יכול להיות רע בפטריות ברוטב שמנת? כלום. הפטריות היו טעימות, הרוטב היה טוב. מנה בסיסית וטעימה.
&nbsp
טרין כבד עוף עם ריבת פטל שחור = 39 ש"ח. מנה יפה של כבד, הריבה טעימה. גם כאן, מנה לא פנסי אבל מבוצעת טוב.
&nbsp
סביצ׳ה דג ים דג ים בתיבול עדין 39 ש"ח - הגיעו 3 ברוסקטות (שינוי בתפריט שהוזהרנו לגביו) עם חתיכות דג מעל. היה טעים, אבל אכלתי חצי ברוסקטה בסה"כ אז היה לי קשה להתרשם עד הסוף.
&nbsp
קרפצ’יו סינטה עם פרמז’ן, בלסמי ושמן זית - 43 ש"ח: המנה היחידה שפחות חיבבתי, משהו בתיבול היה לי על גבול החמצמץ והשתלט על הקרפצ'ו.
&nbsp
&nbsp
סלט ערמונים 54₪- לבבות חסה, אנדיב, ערמונים וגבינה כחולה. היה יאמי לגמרי, סלט מצטיין. ערמונים בנדיבות, תיבול מצטיין. אהבתי.
&nbsp
עיקריות:
שניצל וינאי 69₪ - מסינטה עגל. הסועד אהב. לא טעמתי.
&nbsp
המבורגר - נדגמו שניים. הרגיל (בקר, 59) ואיזו מנה מהספיישלים עם ריבת בצל ומוח עצם, אאל"ט? הנער שאכל מאוד מאוד אהב.
&nbsp
מוסר ים וניוקי - שני הסועדים, בת 15 ובן 22 נהנו. אחי ציין לטובה את המרקם של הניוקי.
&nbsp
פפרדלה זנב שור בציר בקר ויין אדום = 76 ש"ח. המנה שלי - גדולה, עשירה בבשר מתפרק, תיבול טוב. אפס תלונות.
&nbsp
אמא שלי אכלה דניס מדגי היום עם איזה ציפוי וגם היא אהבה.
&nbsp
היה ניסיון לבוא לקראת הטבעונית, למרות שהאפשרויות בתפריט היו מוגבלות. מרק בטטה וספגטי ארטישוק. הטבעונית הלכה על מרק בטטה והביאו לה קרוטונים שאינם כלולים. בהמשך, הביאו לה סלט עגבניות שהיא מאוד נהנתה ממנו אחרי שהסכימו להוציא ממנו את גבינת סט מור.
&nbsp
הזמנו 3 קינוחים שהיו נחמדים אך בנאלים (מאלבי - לא מצטיין, עוגת גבינה טובה וקראנץ לוטוס נחמד מאוד) ואז הביאו על חשבון הבית נמסיס שוקולד שלא טעמתי ממנה, והכי חשוב סורבה לטבעונית שאמרה שהיא מוותרת על קינוח.
&nbsp
שירות טוב, אוכל טוב, מחירים לא יקרים בכלל. מבחינתי VFM מוצדק ביותר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

FiReBall

New member
אני גם הייתי בסופ"ש

מוצלח מאוד מאוד, גם האוכל, גם השירות וגם המחירים הסבירים.
&nbsp
ההמבורגר המיוחד היה לדעתי מעין 'המבורגר-רוסיני' עם כבד אווז.
 

מיתר44

New member
מפגש קבוצת הפודיז כשהנושא slow food

תקציר הפרקים הקודמים: לפני כשנה + התארגנה קבוצת אוהבי בישול ואפייה ואכילה, חלקם יוצאי פורום
אורט וחלקם באי פורום זה, לקיים מפגשים בהם אנו מתכנסים סביב נושא ומתפרעים על אוכל שאנו מכינים במטבח
הפרטי ו/או במטבח המארח.
נושא המפגש מוגדר בהרחבה איפשר אינטרפרטציה כיד הדמיון וזה מה שהיה לנו:
מנות פתיחה - סלטים
פאטה כבדי עוף עם מרמלדת אתרוגים
מרק דגים צח עם כדורי לוקוס
חמין
שקדי עגל עם ברוקולי
פרוסות סינטה ושפיץ על לחם כפרי
קיגל
מנת עוף סו ויד עם ריזוטו
סלט ירוק עם פרי הדר, פירות יבשים ופיצוחים
מנות קינוח: עוגת מוס עם מקפא תפוזים ואגסים אפויים עם ציפוי שוקולד.
לחם: לחמי שאור בלבד-פאן דה מי, לחמניות רוזטה, לחם כפרי.
יין: יינות ישראלים מיושנים שגרמו לי לשתות בהנאה מרובה ולשכוח את הפרטים.
צילומים בהמשך.
 
תוספות תיקונים ותמונות

שוב היה לנו הכבוד והעונג לארח את החבורה הנפלאה שיודעת ואוהבת לבשל ולאכול
2 מ3 האופים שבקבוצה הפליאו בלחמים ולחמניות הרוזטה
מרק הדגים הצח היה נפלא עם נתחי הלוקוס העסיסיים והפטריות
שקדי העגל שטוגנו בשמן זית עמוק היו על מצע של ירוקים חלוטים
החמין היה של שוק טלה, פריקי, ארטישוק ירושלמי ושורשי פטרוזיליה וסלרי
הקיגל/קוגל היה בנוסח פולני(משודרג) עם פירות יבשים אגוזי מלך והרבה פלפל
מנת העוף סו וייד על מצע של "פירה" מ3 סוגי דלעות היתה נהדרת ושמרה על עסיסיות העוף
הקינוח של עוגת מוס השוקולד והתפוז שהוכנה ע"י משתתף שהוא קונדיטור היתה מופלאה ברמת ביצוע של מסעדת עילית
היה גם קינוח של אגסים ממולאים במרציפן שבושלו ביין אדום והוגשו עם רוטב שוקולד
והיינות - יין לבן - שרדונה 2014 שהוכן ביקב של אחד המשתתפים יין מצויין עם ניחוח ועומק שאינם אופיינים ליין זה
האדומים - שני יינות בסגנון הקוט דה רון האחד של עידו לוינסון (בטרם עבר ליקבי ברקן) היה שטוח והפחות מלהיב מכולם השני ע"י מי שהיה עוזרו ותפס את מקומו ארביב היה נהדר וכאן "התלמיד עלה על רבו"
אלול 2008 של יקב סוסון ים היה מצויין ולמרות שזאב דונייה האיץ בי בשבוע שעבר לפתוח אותו בטרם יאבד הוא היה במצב שנכונו לו עוד כמה שנים טובות
קצרין 2000 אחד מיינות הדגל של יקבי רמת הגולן היה מדהים פתחתי אותו כשעתיים לפני הארוחה בחשש מה שעבר את שיאו אבל מ"שנפתח" היה לו צבע עמוק מבריק עם ריח עמוק וטעם נהדר גם לו יש עוד כמה שנים טובות
לסיכום שוב ארוע כייפי שרק ימשך כך

















 
למעלה