ושוב "יקימונו", אבל אה-לה-קארט

הגרגרן

New member
ושוב "יקימונו", אבל אה-לה-קארט

לאחר הביקור המוצלח מאוד לארוחת טעימות ביקימונו, חיפשנו רק תרוץ כדי לחזור לשם שוב ומה יכול להיות תרוץ מושלם יותר מאשר ארוח של גיסתנו הצמחונית ?

היינו ארבעה, משפחת הגרגרנים בהרכב מלא (3) + גיסתי. הגענו בצהרי יום ששי. האזור היה סואן ועמוס בצעירים. תור ארוך מאוד היה לקיוסק המערבי שבשדרות רוטשילד פינת רחוב הרצל.

כשהצצתי לראות למה הם מחכים, ראיתי בשילוט "סושי". לא ידעתי שגם בקיוסק מוכרים "סושי". סושי מאסטר אמיתי היה מייד מבצע חרקירי מול מראה כזה.

חיש מהר הגענו משם ליקימונו. בנגוד לשעות הערב, המסעדה היתה די ריקה מסועדים. אולי 3-4 שולחנות היו מאוישים.

יצאנו ידי חובה בעיון בתפריט העיסקי (שהוא אטרקטיבי במחיר, אך אין בו את ה"מיוחדים") וממנו עברנו מייד לתפריט הרגיל, כשאני גם מברר עם מלצרנו לגבי חומרי גלם מיוחדים, שאינם בתפריט. קחו בחשבון, שאלה לרוב מנות יקרות מאוד, אבל לדעתי, שוות את זה.

מהמיוחדים, אני הזמנתי Scallops (85 ₪ ליחידה), שנפרסו והוגשו על קרח מרוסק בתוך הצדפות ומעליהן ביצי שרימפס (?), ואילו גיסתי הזמינה Sweet Shrimps (80 ₪), שהוגשו כזר אדום יפהפה.

הגרגרנית הזמינה, כמנת מחמצים, סלט Oshinko (30 ₪), שכלל מספר פרוסות לפת (?) כבושה בעדינות עם תיבול, שלא ממש זיהינו.

הגרגרונת הזמינה 2 יחידות Ikura (22 ₪ ליחידה), שזה ביצי סלמון.

מנות שאני הזמנתי היו (כדי שלא לטעות, התאורים מצוטטים מתוך התפריט):

Ikura (22 ₪ ליחידה), שזה כאמור לעיל, ביצי סלמון אלא שעל היחידה שלי ביקשתי להוסיף ביצת שליו נאה למעלה (4 ₪).

Spicy Nigiri של טונה (25 ₪) – סשימי העוטף כדור אורז, דג קצוץ, בצל ירוק ורוטב ספייסי.

Ebiko – ביצי שרימפס (24 ₪), כששוב ביקשתי להוסיף ביצת שליו נאה מלמעלה (תוספת 4 ₪).

Ebi & Unagi (28 ₪) – ניגירי השף, שילוב של שרימפ וצלופח.

Gonkan Unagi (28 ₪) מלפפון העוטף כדור אורז ממולא בצלופח נהרות ברוטב טריאקי.

Gonkan Salmon (26 ₪) – סשימי סלמון עוטף כדור אורז ממולא בשרימפ קצוץ בקרם ווסאבי.

במקביל, הוזמנו מפרק הדים סאם שבתפריט:

הגרגרונת: Torri Shumai Age (60 ₪) – כיסוני עוף מטוגנים, כשהיא מתמוגגת מהרוטב המלווה.

הגרגרנית: Gyoza (60 ₪) – כיסונים במילוי עוף וירקות.

הגרגרנית הזמינה כמנה עיקרית:

Shiromi Zakana Bazil (125 ₪) – גריי מאלט מבושל בחלב קוקוס, בזיליקום וצ'ילי חריף מלווה באורז סושי, מנה שאהבנו מאוד בארוחת הטעימות והיא אהבה גם הפעם.

הגרגרונת הזמינה כמנה עיקרית:

Rainbow Maki Sushi (75 ₪) – רול סלמון ואבוקדו עטוף בדגים נאים.

Chikaku Shake Furai (60 ₪) – סלמון מצופה פנקו וירקות.

ואילו גיסתי הזמינה:

Rainbow Special (90 ₪) – רול סלמון נא עטוף במבחר דגים קצוצים.

וכשכבר כולם סיימו את מנותיהם, נזכרנו הגרגרונת ואני, שמאוד אהבנו בארוחת הטעימות מנת שרימפס ברוטב וואסבי וכמובן שקראנו שוב למלצר, הזמנו וחלקנו אותה, רק כדי שהשרימפס הנהדרים האלה לא יצאו מקופחים:

Kuruma Ebi (75 ₪) – ג'מבו שרימפס ברוטב וואסבי.

לסיום האמיתי חלקנו כולנו שני קינוחים:

Goma Truffles (38 ₪) – כדור המורכב משני חצאים של מוס שוקולד וביניהם טוויל (שהיה קצת עבה מדי) ולצידו ריבת קליפת תפוז.

Tapioca Brulee (38 ₪) – ברולה דו-קומתי של טפיוקה (שהקונדיטורים שכחו להסיר את נייר האפיה מתחתיתו לפני ההגשה) ולצידו פרוסות דקיקות של אננס וקונפיטורה של גזירי ג'ינג'ר.

מה אומר לכם ? חגיגה !

אמנם רק הגרגרנית ואני לגמנו סאקה חם ואילו הגרגרונת וגיסתי לגמו לימונדה קרה, אבל בסיום הארוחה הן נראו סחרחרות יותר מאיתנו...

נכון, שהרכבת ארוחה בשיטה הזו מייקרת אותה מאוד, אבל בארוחה העיסקית לא תמצאו את רוב המנות שהיו כאן. אפילו ב-Omakase (ארוחה המורכבת עפ"י בחירת השף) נדחפות לארוחה מנות, שאני לא הייתי בוחר להזמין ואילו כך כל אחד מרכיב ארוחה, שתפורה בדיוק למנות שהוא אוהב.

מומלץ.







 

erezavn

New member
נראה מצוין.

הדיווח הקודם שלך נתן לי חשק לחזור ליקימונו וכך עשיתי. (לצהריים רגילים). היה משובח. שלחתי לשם אח"כ גם את אחי (שובר ליומולדת) וגיסתי. הם גם היו בשישי צהריים ודיווחו על ארוחה נהדרת ועל מסעדה די ריקה. כנראה ששישי צהריים זה הסרוויס הפחות מבוקש במסעדה. לי יצא תמיד לשבת בצהרי יום חול ותמיד הייתה תפוסה גדולה יותר מ-3-4 שולחנות מאוישים.
התור אגב הוא די בוודאות לדוכן ההמבורגר של עומר מילר.
 

מיתר44

New member
נראה לא פחות ממדהים אבל בשביל ארוחה שכזו חייב אני

לסיים קודם BA במנות יפניות. לכן, לאחר שהלכתי לעסקית הנהדרת בעקבות דיווח של קודמי, הצעד הבא
יהיה לסעוד שם את ארוחת הטעימות ומשם הלאה.
עוקב בהנאה אחר קורות משפחת הגרגרנים המיוחדת שלך.
 

הגרגרן

New member
לא צריך MA

המלצרים שם מאוד אינפורמטיביים.
ההמלצה שאני חוזר עליה היא, לברר איזה חומרי גלם מיוחדים יש באותו יום ולבחור לפי טעמך.
יש מסעדות שה-specials זו הדרך שלהן להיפטר משאריות. כאן זה בדיוק להיפך.
 

הגרגרן

New member
מה מיוחד בהמבורגר ?

אני עדין לא נתקלתי בהמבורגר, שיצדיק בעיני נטילת חייה של פרה ובודאי שלא הייתי עומד בתור למענו.
 
למעלה