קפה אל נור - בעקבות המלצה של אבנר ארז (מעבדמזון), כאילו מה?

קפה אל נור - בעקבות המלצה של אבנר ארז (מעבדמזון), כאילו מה?

ההמלצה היתה לפני שבועיים, לערך, והיא פרגנה מאוד למסעדה החדשה. ניסינו.
כנראה שעל טעם וריח..... אבל בעיקר על הביצוע והתמחור יש "להתווכח".
מגש המזטים לפתיחה מתומחר ב-75 שקל. מקבלים 8 פנכות זעירות עם מזטים טעימים ולחם שטוח (קטן, יחסית) טעים גם הוא. נראה לי תמחור גבוהה ביותר לניתן. לפי חישוב "קטנוני" שלי כל צלוחית עולה לסועד 8 שקלים. הלחם עולה לנו 12 שקל - איך אני יודע? מאחר והוא קטן , כאמור, מתבקש עוד אחד. ביקשנו, קיבלנו ורק בחשבון ראינו שחוייבנו ב-12 שקל. המלצר לא טרח לידע בנתון זניח זה.
רק לשם השוואה מנות סלטים במסעדה אמצע הדרך כמו 206, למשל עולות כ-15 עד 19 שקל....הכמות - פי 5 או יותר מהפנכות הדוגמתיות בקפה אל נור. גם תמחור הלחם הוא גבוה לדעתי. במחיר כזה אולי כדאי שיציאו מילוי מחדש לפחות פעם אחת (כי המזטים טעימים....).
שמעתי את התלהבותו של המעבד מהמנה העיקרית שאכל - מרק לוקוס. הוזמן.
המרק אכן טעים ביותר. חיפשתי את השרימפס שתוארו בפוסט של אבנרארז, הם כנראה נפלו בחורי רשת הדייגים. גם את 4 "חתיכות הלוקוס" היה אפשר "להגדיל ב-1.90" כי הן היו זערוריות משהו כאילו הטבח /המסעדה מקמצת על סועדיה במנה זו. גם הפתיתים המתוארים ברכיב במנה היו בקמצנות יתרה, וזה מוצר נחות, כאילו....!
עוד הוזמנה מנה הנקראת - טלה בבישול של 12 שעות בכד חרס. שאלנו את המלצר מה כוללת המנה - הוא תאר תבשיל טלה ארוך הכולל גם גזר, בצל ותפו"א, מוגש עם אורז. הגיע כד חרס קטן (לא ההוא מחנוכה) ובו כמה חתיכות בשר טלה טעימות אבל אף אחד מהירקות שהובטחו לא נראה בסביבה(בכד)...... כמות האורז היה מכובדת ביותר, כנראה ע"ח כל המרכיבים האחרים ש"נחסכו".
האוכל היה טעים וכנראה שהמסעדה תצליח, רק כדאי שהיא תהיה נדיבה יותר (מבלי לפגוע ברווחיותה באופן דרמטי)....!! למען ההגינות צריך לציין כי כפי שנאמר בפוסט של "המעבד" הם בתקופת הרצה ונותנים הנחה עלכך. המעבד תיאר הנחה של 20% על החשבון. זה יפה אך נראה שהתעשתו מהר ואתמול כבר נתנו רק 10% הנחה שגם זה בסדר ומרכך קצת את דברי על התמחור, אבל הרי תקופת ההרצה תעבור .....
 

erezavn

New member
אני דיווחתי על החוויה שאני עברתי...

אני לא אחראי על מה שקורה אח"כ במסעדות מבחינת תפריטים/תמחורים/גודל מנות וכדומה (לצערי...). עדיין אין לי אחוזים מהרווחים במסעדות, ואפילו ארוחות חינם אני לא מקבל (ולא מחפש את זה. תאמין או לא).

בדרך כלל, רוב המסעדות החדשות בתקופת הרצה מבצעות שינויי תפריט ותמחור די מהר. בלא מעט מקרים לא רק שמייקרים את המנות, גם מקטינים אותן
במקביל. גרידיות ישראלית... זו תופעה שכדאי שתכיר, כך לא תופתע בפעם הבאה שתחווה קפיצת מחירים שכזו...

לגבי השרימפס - זו תוספת אופציונאלית שהייתה בארוחה שלי. גם ציינתי את זה בפוסט.
 
ברור שאתה לא "אחראי"! אני נדבקתי מהתלהבותך כפי שהשתקפה

בפוסט והלכתי בעיקבות "החלילן". מסתבר שהשינוי הנובע, כפי שהגדרת, מגרידיות התרחש מהר מאוד.....! אגב, המסעדה היתה ריקה (יום ד' 18:30עד 19:30).
לעניין היחס ל"בלוגר ידוע" שעלה פה: אני לא מצטרף לאינואנדו של עומר ג. ומכבד את דברי המנהלת באשר ליושרה ולמקצועיות, אך יש לי רק שאלה: מדוע היה צריך בכלל להודיע שאחד מהסועדים הוא "בלוגר אוכל" ? אני לא מכיר אותך אבל בהכרותי את הבלוגוספירה הישראלית - התופעה של בלוגרים השולחים את שמם ותפקידם על פני המים.....כדי לזכות ביחס מועדף (או יותר מכך) שכיחה עד מאוד בארצנו הביצתית. אגב, זה כולל גם עיתונאים מהמדיה המסורתית (סליחה על ההכללה). וכדי להעמיד את הדברים בפרופורציה (פרה)היסטורית (לקשישים מביננו): בעיתון הארץ היה מבקר מסעדות שחתם בשם - ר. איסטניס על טורי הביקורת שלו. רק מעט מבעלי המסעדות הכירו את רנה מוקדי. בידיעות ביקר את מסעדות ארצנו עמוס קינן אבל על ביקורותיו חתם בשם - לוקולוס. מנחם תלמי הנערץ חתם במעריב בשם - מאו"ל (מנחם אוהב לאכול). שבת שלום.
 

erezavn

New member
תשובות - ושבת שלום...

טוב שהבהרת שישבתם בערב. זה כבר הסבר להבדלי התפריטים והמחירים (גם בתקופת הרצה). אני הייתי בעסקית צהריים עם תפריט הרצה של צהריים שצילום שלו מופיע בבלוג. המסעדה אז לא נפתחה עדיין בערב.
ברוב המקומות שיש בהם סרוויס צהריים וסרוויס ערב יש הבדל בין תפריטי הצהריים והערב ובין מחירי המנות.

לגבי ריקנות המסעדה: יום ד' - 18:30-19:30 זה שעות ערב מוקדמות יחסית וברוב המסעדות שאני מכיר, יש שפע של מקום פנוי, ודאי בכאלה עם מוטיבים יותר "בלייניים" שמכילות בר ואופציות אלכוהוליות רבות. מסעדות בעיר מתמלאות לקראת 20:00. גם בבר א וין בה ישבתי לפני זמן מה הגענו ב-19:30 והיה יחסית שפע של מקום (יום חמישי). ב-20:30-21:00 כבר לא היה כסא פנוי.

לגבי ההודעה מראש שאני בלוגר אוכל. כאמור וככתוב בבלוג, זו לא הייתה יוזמה שלי. כפי שכתבתי, אני לא מחפש טובות הנאה, לא מחפש להתחכך עם שפים או בעלי מסעדות, ואין לי שום עניין שהם ידעו שאני בלוגר. אין לי גם עניין בהיכרות אישית עם שפים. לא מחפש להיות חבר שלהם. אני כאמור גם לא משתף את הביקורות שלי מיוזמתי בפייסבוקים של המסעדות. זה לא מעניין אותי.

לגבי עילום השם של מבקרי אוכל. כשהביקורת מתפרסמת במדיה המונית, והמבקר מקבל כסף על הביקורת שלו (וסביר להניח שגם החזר הוצאות), יש הרבה היגיון שהמבקר יישאר עלום שם, למען מראית עין של אובייקטיביות. אבל גם אנונימיות של המבקר לא מבטיחה ביקורת נטולת אינטרסים, כי לעורך/בעלים של העיתון או האתר (ידיעות, הארץ, מאקו) יש אינטרסים (כלכליים ורייטינגיים) והוא צריך/רוצה להיטיב עם כל מיני גורמים ויחצ"נים. במאקו למשל כותב המבקר "ביצה עלומה", שאני מניח שרוב המסעדנים בארץ, יודעים מצוין מיהו. האנונימיות שלו לא מבטיחה חוסר אינטרסים ואובייקטיביות.
 
קראתי בעיון (אז) את הפוסט שלך ולכן התלהבתי.....והלכתי לנסות

לא היתה לי השגה על הבדלי המחיר - אני שילמתי על מרק לוקוס - 72 שקל ואתה 64 שקל.....זה בסדר. גם עם טעמה של המנה לא היה לי ויכוח (היא היתה טעימה)..... אבל אחרי התיאור שלך: נתחי לוקוס ושרימפס (כאופציה) מה גדולה היתה האכזבה ששרימפס לא היו אופציה ואת הלוקוס היה צריך לחפש במדור לחיפוש קרובים. אפשר לצפות ממסעדה המחשיבה עצמה שמנה עיקרית שהיא מרק תהיה לפחות עם 100-150 גר' מהרכיב המרכזי והמשביע שבמנה ועוד כשהוא מתומחר ב-72 שקל!!! אגב, גם הפתיתים היו בכמות מבישה (אולי כף פתיתים).
היום, בצפיה בתפרטי המסעדה מתברר שהיא כנראה "בטוחה בעצמה" (עברה את תקופת ההרצה) כי המחירים התייקרו בכ-10%...... ה-VFM שם מוטל בספק.
 

החתולית

New member
לא נעים לי לנפץ לך את הבועה

אבל כל המסעדנים בשנים ההם ידעו מיהם רנה מוקדי, עמוס קינן ומנחם תלמי. בדיוק כפי שכיום הם יודעים מיהו ביצה עלומה.
&nbsp
יש בלוגרים שמתקשרים למסעדות ומציעים להן ביקורות תמורת ארוחות חינם, יש כותבים שמתקשרים למסעדות ואומרים שהם באים עם המשפחה ומצפים לא לשלם תמורת ביקורת חיובית.
&nbsp
לעומתם יש הרבה בלוגרים רציניים, כמו אבנר ואחרים שכותבים גם כאן, שמשלמים בשמחה על הארוחות שלהם, ומתנהלים עם יושרה.
 
לא נעים לי לנפץ לך את הבועה - רוב המסעדנים לא ידעו לזהות את

רנה מוקדי ומנחם תלמי. זה בדוק. ידעו אולי לזהות את עמוס קינן שהופיע אז במדיות אחרות אבל שנים רבות לא ידעו לקשר בינו ובין "המבקר - לוקולוס".
ונקודה נוספת: הם לא היו מודיעים מראש על בואם למקום זה או אחר.......
 

החתולית

New member
אני משערת שאם אבא שלי שלא היה מסעדן, ידע

גם מסעדנים ידעו.
&nbsp
כילדה, אני זוכרת את אבא שלי מצביע על רנה מוקדי ומספר לי שהוא כותב על מסעדות. עמוס קינן היה מיודד עם אבי, וכך ידעתי שגם הוא כותב על מסעדות ואוכל.
 

החתולית

New member
אין שם התייחסות שמית

אבל זה באמת לא משנה. אני יודעת דבר אחד, אתה יודע דבר אחר, וזה בסדר גמור.
 
בדיוק בגלל ההערכה שמבקרי מסעדות מוכרים קם הפורום הזה

שמטרתו הייתה לשמוע ביקורות ממי שאוכל במסעדות בצורה הכי אובייקטיביות, כסועד מן השורה. כשמישהו שם לו כמטרה ל'מקסם' את טובות ההנאה על ידי נפנוף בעובדה שהוא כותב על הביקורים או שהוא מצרף אליו בלוגר - גם אם מדובר בוויתור על דמי חליצה או במנה על חשבון הבית - זה מכוער בעיני.
 
מה זאת אומרת: שרימפס- תוספת אופציונלית ? איך ומדוע נולדה

האופציה הזו? בתפריט היא לא מופיעה.....האם זה בא לידי ביטוי במחיר?
האם התוספת ניתנה בגלל תארך (בנו לך ארוחה מיוחדת /ניסו עליך מנה מיוחדת)?
 

erezavn

New member
ראה צילום התפריט שאנחנו קיבלנו בארוחה שלנו. מופיע גם בבלוג.

את אותו תפריט אגב קיבלו גם השולחנות שישבו לצדנו.
כאמור - זה תפריט (הרצה) צהריים. ככתוב: מרק ראש לוקוס: מרק דגים ופירות ים, עם פתיתים, עגבניות וכוסברה. 64 ש"ח. המלצרית ציינה בפנינו שפירות הים (במקרה זה שרימפס) הם בגדר אופציה. אני בחרתי לממשה.
כמו שציינתי - אתם ישבתם בערב (ולא בצהריים) כשבועיים וחצי אחריי. התפריט משתנה, מתייקר. זו המהות של תקופת הרצה.

 

oreldi

New member


וזה כל כך ברור לך כי בטח היית במטבח של המסעדה באותו היום ושמעת שיש הוראה להגדיל לאבנר את המנות?
אם יש כאן כותב שכותב באוביקטיביות מלאה וברור כשמש שלא מעניינים אותו צ'ופרים- זה אבנר. את ההערות המיותרות האלה תחסוך מאיתנו
 

erezavn

New member
הם כל כך התרגשו מבואי שהם אפילו שכחו לרשום את ההזמנה...

באופן תמוה הם לא הקימו בשבילנו אף שולחן בתוך המסעדה ונאלצנו להמתין כמה דקות עד שייארגנו לנו מקום במרפסת מחוץ לחלל המסעדה (מקום די מנותק מהמסעדה, עם פחות אווירה). ואני שואל - כך ייעשה לבלוגר אוכל מפורסם שבא לכתוב ביקורת?
(למי שלא מבין - זה נאמר בציניות).

אגב אין לי בעיה עם הערות כנ"ל. כל מי שמושפע מהביקורות שלי והולך למסעדה בעקבותיהן, ואחר כך חלילה לא נהנה, אני נוטל אחריות...
 

sweetdreams

New member
שאלה, ברשותך..


מתוך סקרנות ועניין שלי גרידא, וחלילה לא מכוונה לפקפק על כוונותיך (אני קוראת ומעריכה מאוד את הביקורות שלך
), וגם לא את המסעדה הספציפית במקרה הזה. אבל כבלוגר, ובמיוחד כמי שגם מזדהה בשמו, רציתי לשאול לדעתך לגבי ההסתברות של הערכות מיוחדת של מסעדות כשהן מבינות שהן מארחות מישהו שכותב אח"כ על חווייתו.
אני לא אומרת שזה בהכרח המצב במקרה שלך, אבל באמת מסקרן אותי האם מסעדות באמת לא יודעות לזהות שהן מארחות בלוגרים? לא שמות לב במיוחד לאנשים שמצלמים באדיקות כל מנה? והאם הן לא עושות התאמות (ולו בכך שהן שמות לב במיוחד לאותו שולחן) כשהן מבחינות בכך?
 

erezavn

New member
קפה אל נור הייתה המסעדה היחידה עד היום שידעה שאני בלוגר

אני לא עושה שום מאמץ מיוחד לפרסם ולקדם את הבלוג (חוץ משיתוף כאן). אני לא משתף מסעדות בביקורות שלי אף פעם ולא מציין את היותי בלוגר.
עד היום בעשרות רבות של מסעדות אף אחד לא זיהה אותי כבלוגר. לא נראה לי שאמורים לזהות אותי. אני לא מישהו שמחפש להתחכך עם הברנז'ה הקולינרית. לא מכיר אישית אף שף ואף מסעדן ואין לי גם עניין בזה.
לגבי צילומי אוכל. היום גם ככה חצי מהפודיז מצלמים כל מנה (גם במסעדות וגם בבית), לפייסבוק, אינסטגרם או מה שלא יהיה. צילומי אוכל זה לא נחלת בלוגרים בלבד...
 
ברגע שנתת גילוי נאות בדיווח - אתה פטור מכל ההסברים עכשיו.

מי שהכשיל אותך הוא מיתר, שלפי עדותו מאז ומתמיד, הוא נוהג לציין שהוא כותב באינטרנט כדי להתחכך עם השפים ולקבל טובות הנאה שונות. הוא לא רואה בכך דבר שלילי ולקח טרמפ במקרה הזה על הגב שלך. אני דווקא מאמינה לאמינות שלך בנושא.
 

מיתר44

New member
ההערה שלך מכוערת ומעוותת

״להתחכך עם שפים״? מעולם לא התחככתי ולא התכוונתי להתחכך עם שפים. נכון, יש שפים שמכירים אותי
בכינוי מיתר ובמסעדותיהם אני רשום כלקוח. האם אני היחיד ברשימת הלקוחות? נו באמת.
״לקבל טובות הנאה״? ממש לא נכון. אני מודה שאין לי עכבה מרצוני לקבל את מיטב השירות כשאני סועד תמורת כספי
כך גם כשאני מגיע למוסך, למרפאה, לסוכנת הנסיעות או לעורך הדין שלי. הצהרתי מאז ומתמיד על גישתי לגבי
גישתי לחיים אבל לא על ידי התחזות למי שאינני.
בחיים לא ביקשתי ולא קיבלתי ארוחת חינם, מכסימום מנה oth או פטור מדמי חליצה.
כן, כשאני מרוצה מהשירות, אני בהחלט מ מ ל י ץ עליו. כך בהקשר למסעדות ועל גבי דפיו של פורום זה.
לגבי ביקורות שליליות- איני מהסס מלהגיב בזמן אמת וגם להעלות כאן (כפי שעושים רבים מאתנו).
לפני אחרון, ״הכשלתי״? מהיכן את מגרדת את מסקנתך?
אחרון, זו לא הפעם הראשונה שאת ״נכנסת״ לגופו של כותב. אם זה גורם לך הנאה - יבושם לך.
 
למעלה